LAŽI IN PROTESTI PROTI PRODAJI PREMOŽENJA – SINDIKATI, KOGA IMAJO ZA NORCA?

Objavil/a vladislav stres, dne 2015-02-11 ob 13:35:02

  Luka Mesec, poslanec DZ RS na protestu proti privatizaciji skupnega premoženja 7.2.2015: »Samo ta teden so dali na prodaj deleže več kot 20. podjetij v skupni vrednosti 300 milijonov eur. Med njimi Elana in Adria Airways‎.Ti ljudje vodijo tiho privatizacijo.
Špekulantje si manejo roke, ljudstvo pa strada.«

S strani večine reprezentativnih sindikatov je bil 5.2.2015 podpisan SOCIALNI SPORAZUM za leto 2015 - 2016 VIR

Sindikat ZSSS preko spleta poziva na opozorilni shod proti razprodaji državnega premoženjaVir

PODPIS SOCIALNEGA SPORAZUMA ZA OBDOBJE 2015–2016 5.2.1015 S STRANI VLADE IN VEČINE SINDIKATOV

V sporazumu so se zavzeli za preudarno privatizacijo "državnih" podjetij. ,
- kot da so bile dosedanje privatizacije, pri katerih so sodelovali isti sindikalni vodje, nepreudarne. 
- kot da so ta podjetja NJIHOVA ZASEBNA LAST in zat lahko o njihovi usodi odločajo kar sami s pomočjo parih dimnih zaves iz besedi.
Oblast je skratka njihova last, Navkljub zapisovani DEMOKRACIJI in ostalim "ustavnim BALASTOM".
Vir ključne slike:
PROTI PRIVATIZACIJI SKUPNEGA PREMOŽENJA, PROTEST 7.2.2015 – Špela Mlakar

Špela Mlakar: Zahtevamo, da se takoj zaustavi razprodaja državnih podjetij in vsi dogovori o prodaji TELEKOMA. Zahtevamo, da se SPREMENI NAČIN UPRAVLJANJA DRŽAVNIH PODJETIJ, tako, da pri upravljanju enakopravno sodelujejo predstavniki države, zaposlenih, stroke in širšega družbenega interesa.
Torej ZAHTEVAMO SOUPRAVLJANJE. Zahtevamo, da se takoj začne uvajati spremembe zakonodaje za upravljanje podjetij v državni lasti in se pri tem upošteva dobro prakso upravljanja državnih podjetij npr. V Nemčiji ali v skandinavskih državah ter da se krepi družbeni nadzor upravljanja podjetij v državni lasti. Zahtevamo torej delavsko upravljanje in zaustavitev privatizacijskih postopkov.

Vladislav Stres: »Protestniške izjave so bile v delu, da gre za državno premoženje (nenamerno) zavajajoče.
S premoženjem, ki je »državno« upravlja vsakokratna oblast, ki državo predstavlja. Odtod tudi plenjenje skupnega premoženja. Vsak, ki pride do oblasti tako dobi priložnost prisvajanja – olastninjenja SKUPNEGA PREMOŽENJA.
To preimenovanje iz skupnega družbenega v DRŽAVNO PREMOŽENJE je oblast naredila brez soglasja državljanov in je zato tudi to preimenovanje neveljavno.«


PROTI PRIVATIZACIJI SKUPNEGA PREMOŽENJA, PROTEST 7.2.2015 – Rastko Plohl

CERAR, OBLJUBLJENO TI JE POŠTENO SOJENJE

IZJAVA V IMENU ŠESTIH ORGANIZACIJ:
DGS - Družbeno gibanje Skupnost
ZNU 50 in več - Gibanje za novo ustavo 50 in več
VVZS - VSTAJNIŠKA VETERANSKA ZVEZA SLOVENIJE
KSS – Konfederacija slovenskih sindikatov
NSS - Neodvisni sindikati Slovenije
SPS - Lista Skupaj za pravično skupnost

Ko so tujini nekaj obljubljali, nas niso vprašali ali lahko kaj obljubijo kaj šele, da bi nas seznanili z obljubami, so pa vseeno obljubljali to kar je naše brez naše vednosti.
Zato njihove obljube za nas niso zavezujoče in legitimne in naj tujini povedo, da so obljubljali to, za kar niso imeli pravice.
Ko so šli na volitve niso govorili o tem kar počnejo sedaj, so pa verjetno upali, da nas bodo lahko prelisičili kot kašne bebčke.

Kako je nastal spisek prodaje podjetij v preteklosti, sedanjih 15 in bodočih 64 in vseh preostalih:
1.Da so si tuji kupci nagledali podjetja in njihove trge ter dogovorili s slovenskimi politiki preko lobistov za proti usluge.
2.Da so slovenski politiki ob podpori lobistov iskali tuje kupce za protiusluge.

Ukradeno blago
Nekoč bo prišel dan, ko bodo vsi, ki sodelujejo pri prekupčevanju s skupno lastnino odgovarjali.
Zagotovljena jim bo poštena obravnava.
Kupcem bo preprodano ukradeno blago zaplenjeno brez vrnitve kupnine,
saj vedo, da kupujejo ukradeno blago in kakšni so postopki, če so zaloteni.

[photo]262215[/photo]

"[i][b]Država naj se UMAKNE IZ PODJETIJ in upravljavsko vlogo da ZAPOSLENIM in DRUŽBI.[/b][/i]"

[url="/blog/meteor/novosti/80115"]Vladislav Stres[/url]

PROTI PRIVATIZACIJI SKUPNEGA PREMOŽENJA, PROTEST 7.2.2015 – LUKA MESEC

Privatizacijo v Sloveniji spremljamo že 25 let. In če kdaj so danes rezultati več kot jasni.
Prvi krog nam je prinesel PIDOVSKE BARONE, drugi krog nam je prinesel TAJKUNE.
V tretjem krogu pa domače tajkune nadomeščajo tuji ŠPEKULANTJE. Tretji krog privatizacije, ki se odvija pred našimi očmi, tukaj in zdaj - ni ne pošten, ne prostovoljen in ne koristen.
Ni pošten ker podjetja prodajamo med krizo in po razprodajnih cenah. Ni prostovoljen, saj menda prodajamo zaradi pritiskov lobijev, EU in finančnih trgov.
Ni koristen ker bo dokončno uničil možnosti za samostojen razvoj te države.
Treti krog je še bolj zavit v meglo kot prejšnja dva. Vodi ga Slovenski državni HOLDING, ki ga opravljata 2 človeka, nadzoruje pa ju 5 političnih nameščencev. Živimo v državi v kateri 7 ljudi obvladuje 11 milijardno državno premoženje.
Druga organizacija, ki vodi razprodajo je slaba banka v katero smo vložili 5 milijard EUR državnega denarja. Zakaj? Zato, da ni rešila kreditnega krča v bankah... Zato da sedaj s temi 5 milijardami odpisuje dolgove domačim TAJKUNOM.
Člani uprave te slabe banke in njihovi svetovalci so plačani po 20.000 eur/mesec in več za to da od mizo prodajajo deleže državnih podjetij.
Samo ta teden so dali na prodaj deleže več kot 20. podjetij v skupni vrednosti 300 milijonov eur. Med njimi Elana in Adria Airways‎. Ti ljudje vodijo tiho privatizacijo.
Špekulantje si manejo roke, ljudstvo pa strada.
Danes smo se zbrali, da temu naredimo KONEC. Da naredimo konec našemu siromašenju, KONEC diktatom EU in TROJKE in konec drsenju Slovenije na svetovno in evropsko periferijo.
Ne bomo KOLONIJA in ne bomo PODLOŽNIKI ne domačih, ne tujih KAPITALISTOV.
Danes smo tukaj, da si ODTUJENO MOČ vzamemo nazaj in začnemo ustvarjati svet kakršnega si MI in ne naši GOSPODARJI želimo.
Več: https://www.facebook.com/mesec.luka?ref=
ts&fref=ts posnel Vladislav Stres: /blog/meteor/novosti/80115
Povezave dobite tu (klik).


objavili na Vstajniški TV


Brezplačni dostop do članka Ludvika Toplaka najdete tu.

Podpiši PETICIJO PROTI RAZPRODAJI:
do danes zbrano 14.400 podpisov:

KAKO SO VOLIVCEM UKRADLI ODLOČANJE IN NATO PREMOŽENJE - privatizacija nekdaj skupnega - družbenega premoženjaPRIVATIZACIJA ALI UPRAVLJANJE, DRŽAVNO ALI SKUPNO PREMOŽENJE

Opozorilni shod proti prodaji državnega premoženja
VMZD Vseslovensko združenje mali delničarjiK A Z A L O

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
0
Ni komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2015-02-11 13:35:02 (Feb 11, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
RAZREŠEVANJE ZABLOD: LEVICE, DESNICE, PARTIJE, Zbor za Republiko 21.2.2018
SKRIVNOST SIMBOLA ZVEZD SLO ZASTAVE
KAJ STORIŠ TI ZA NAŠO SKUPNOST?
V POČASTITEV PREŠERNOVEGA DNE
DANES - PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega
PODPORA SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
O FRIGIDNOSTI IN VPRAŠANJE KAJ BO OB TEM NAREDILA NAŠA INKVIZICIJA?
"VOJNA ZA OBALO" - nekateri z vsemi sredstvi
PRANJE MOŽGAN, najbolj so pod udarom otroci
KAJ NAM PRIPOVEDUJE SLIKOPISNA PISAVA VAŠKE SITULE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Oglasi

šola točka preloma je naziv dejavnosti posamičnega poučevanja gospodarskih predmetov visokošolske zahtevnosti. poučevanje se izvaja v obliki pouka ena na ena, mentorstva, vaj, urjenja (coaching), delavnic in inštrukcij. ob upoštevanju učnih navodil, uspeh skorajda ne more izostati! za člane poslovodstva ali organa nadzora v gospodarskih družbah, zavodih, zadrugah in društvih nudimo možnost individualnega izpopolnjevanja na področju javnega nastopanja, strateškega in taktičnega planiranja, primerjalne analize kazalnikov poslovanja, odkrivanja vrzeli in ozkih grl v organizaciji poslovanja, vključno z načrtovanjem inteligentnih, stroškovno učinkovitih it orodij. odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z organizacijo poučevanja, lahko najdete na naši fb strani: https://www.facebook.com/tockapreloma. ***** pravilna rešitev = odličnost + ugodna cena + zabavno učenje x prepričaj se, ali je to mogoče = šola točka preloma - več kot inštrukcije! klikni sem in nam pošlji povpraševanje.

Kategorija: Inštrukcije - Naravoslovje

Cena: 11 €

šola točka preloma je naziv dejavnosti posamičnega poučevanja gospodarskih predmetov visokošolske zahtevnosti. poučevanje se izvaja v obliki pouka ena na ena, mentorstva, vaj, urjenja (coaching), delavnic in inštrukcij. ob upoštevanju učnih navodil, uspeh skorajda ne more izostati! vsebina poučevanja se nanaša na računske in analitične postopke pri predmetih, kot so: - poslovodno računovodstvo (tudi mikroekonomija), - finančno računovodstvo, - stroškovno računovodstvo (vklj. abc metoda razporejanja stroškov), - strateško računovodstvo, - računovodsko predračunavanje, - računovodstvo podjetnikov, - ekonomika javnih podjetij in javnih zavodov, - ekonomika projektov (vklj. finančna zgradba prijave na razpis), - upravljalna ekonomika, - ekonomika podjetja, - ekonomika in analiza poslovanja, - ekonomija (tudi za priprave na maturo) - gospodarski račun, poslovno računstvo, - poslovne finance, - analiza poslovanja (tudi notranja revizija poslovanja), - analize za podporo upravljanju, - analiza računovodskih izkazov (tudi notranje revidiranje rač. izkazov,) - podjetništvo (finančni del poslovnega načrta), - excel, zahtevnejši, s statistiko in poslovnimi financami, - bilančno-računovodske vsebine predmetov gospodarsko pravo, gospodarsko   statusno pravo, korporacijsko pravo, pravo družb. za člane poslovodstva ali organa nadzora v gospodarskih družbah, zavodih, zadrugah in društvih nudimo možnost individualnega izpopolnjevanja na področju javnega nastopanja, strateškega in taktičnega planiranja, primerjalne analize kazalnikov poslovanja, odkrivanja vrzeli in ozkih grl v organizaciji poslovanja, vključno z načrtovanjem inteligentnih, stroškovno učinkovitih it orodij. odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z organizacijo poučevanja, lahko najdete na naši fb strani: https://www.facebook.com/tockapreloma. ***** pravilna rešitev = odličnost + ugodna cena + zabavno učenje x prepričaj se, ali je to mogoče = šola točka preloma - več kot inštrukcije! klikni sem in nam pošlji povpraševanje.

Kategorija: Inštrukcije - Naravoslovje

Cena: 11 €

vsebina poučevanja se nanaša na računske in analitične postopke pri predmetih, kot so: - ekonomika javnih podjetij in javnih zavodov, - ekonomika projektov (vklj. finančna zgradba prijave na razpis), - mikroekonomija, - upravljalna ekonomika, - ekonomika podjetja, - ekonomika in analiza poslovanja, - ekonomija (tudi za priprave na maturo) odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z organizacijo poučevanja lahko najdeš na naši fb strani: https://www.facebook.com/tockapreloma. pravilna rešitev = odličnost + ugodna cena + zabavno učenje x prepričaj se, ali je to mogoče = šola točka preloma - več kot inštrukcije! klikni sem in pošlji povpraševanje na tockapreloma@gmail.com.

Kategorija: Inštrukcije - Naravoslovje

Cena: 11 €

vsebina poučevanja se nanaša na računske in analitične postopke pri predmetih, kot so: - poslovodno računovodstvo (tudi mikroekonomija), - finančno računovodstvo, - stroškovno računovodstvo (vklj. abc metoda razporejanja stroškov), - strateško računovodstvo, - računovodsko predračunavanje, - računovodstvo podjetnikov, - ekonomika javnih podjetij in javnih zavodov, - ekonomika projektov (vklj. finančna zgradba prijave na razpis), - upravljalna ekonomika, - ekonomika podjetja, - ekonomika in analiza poslovanja, - ekonomija (tudi za priprave na maturo) - gospodarski račun, poslovno računstvo, - poslovne finance, - analiza poslovanja (tudi notranja revizija poslovanja), - analize za podporo upravljanju, - analiza računovodskih izkazov (tudi notranje revidiranje rač. izkazov,) - podjetništvo (finančni del poslovnega načrta), - excel, zahtevnejši, s statistiko in poslovnimi financami, - bilančno-računovodske vsebine predmetov gospodarsko pravo, gospodarsko statusno pravo, korporacijsko pravo, pravo družb. odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z organizacijo poučevanja lahko najdeš na naši fb strani: https://www.facebook.com/tockapreloma. klikni sem in pošlji povpraševanje na tockapreloma@gmail.com.      

Kategorija: Inštrukcije - Naravoslovje

Cena: 11 €

7700.) uspešen zakon

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 9 €

7699.) gobarjeva kuhinja

Kategorija: Kulinarika

Cena: 9 €

7698.) lažni neron

Kategorija: Leposlovje

Cena: 5.99 €

7697.) san michele

Kategorija: Leposlovje

Cena: 6.99 €

7696.) življenje s sladkorno boleznijo

Kategorija: Zdravje

Cena: 12.99 €

7695.) kuhalnica , zdravje in šale

Kategorija: Kulinarika

Cena: 9 €

7694.) dolina meseca

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

7469.) svet znanosti

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj