PRIVATIZACIJA ALI UPRAVLANJE, DRŽAVNO ALI SKUPNO PREMOŽENJE

Objavil/a vladislav stres, dne 2015-02-09 ob 10:50:40

 PROTI PRIVATIZACIJI SKUPNEGA PREMOŽENJA, PROTEST 7.2.2015, Vladislav Stres, intervju

    
f    
Nujno je, da z dobrinami, ki so pomembne za državljane upravljajo državljani. Samo upravljanje z dobrinami, produkcijskimi procesi – z našimi odnosi, iztiskuje vse, ki zagovarjajo klasični kapitalizem. Iztiskuje pa tudi vse tiste, ki v imenu državnega premoženja razpolagajo s tem premoženjem. Do sedaj je bilo tudi državno premoženje pa poglejte kaj se je z njim dogajalo. V bistvu moramo spremeniti sistem. Ljudem moramo dodeliti ODLOČANJE. Kajti kljub temu da bo recimo premoženje še vedno državno, bo denar še vedno odtekal drugam. Še vedno bomo imeli klientelizem. S tem je treba PRESEKATI.


V bistvu potrebujemo POŠTENE VOLITVE preko katerih bomo zamenjali kadre. Kajti te volitve so spoznane kot protiustavne. Zadnjič ko je bila v DZRS razprava o volilnih sistemih je celo generalna sekretarka Urada predsednika države dejala da se mora Zakon o volitvah uskladiti z Ustavo RS. Kje smo? Mi v bistvu živimo v DIKTATURI.


Gregor Škerl: Pa si prepričan, da bodo samo volitve in novi izvoljeni spremenili cel sistem oziroma da bodo lahko premagali zakonodajo, ki je vse to pripeljala do sem?
V.S.: Težko vprašanje. Ampak samo ljudje, ki imajo hrbtenico, ki imajo neke ideale, ki v nekaj verjamejo in niso HLAPCI, samo taki lahko kaj spremenijo. Pa noben drug. Kajti ni sprememba v zakonodaji, ampak je sprememba v ljudeh, ki to zakonodajo naredijo in jo tudi izpeljejo. Pri nas je marsikaj napisanega. Saj vidite, niti Ustave se več ne spoštuje. Prodaja se podjetja za ceno – za čim višjo ceno ne glede na to kaj bo z zaposlenimi, kaj bo z državljani, kaj bo z državo. To jih ne zanima. Zato mora ta oblast odstopiti. Ker je nesposobna.


P.s.: Premoženje ni državno ampak skupno. Z njim morajo torej razpolagati državljani.
K A Z A L O
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
rastko plohl
0
Feb 09, 2015
lp
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2015-02-09 10:50:40 (Feb 09, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
KAJ STORIŠ TI ZA NAŠO SKUPNOST?
V POČASTITEV PREŠERNOVEGA DNE
DANES - PRESEGAJMO DELITVE, povezujemo se za vrednote skupnega
PODPORA SLOVENSKEMU SVETOVNEMU KONGRESU IN PROTI SELITVI SSK NA SLABŠE
O FRIGIDNOSTI IN VPRAŠANJE KAJ BO OB TEM NAREDILA NAŠA INKVIZICIJA?
"VOJNA ZA OBALO" - nekateri z vsemi sredstvi
PRANJE MOŽGAN, najbolj so pod udarom otroci
KAJ NAM PRIPOVEDUJE SLIKOPISNA PISAVA VAŠKE SITULE
MINE ARBITRAŽE
RAZKRITJA - NARODNI MUZEJ SLOVENIJA
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Oglasi

v kolikor spremljate zimske olimpijske igre in želite biti na tekočem z vsem dogajanjem potem vas vabimo, da si vse novice preberte na naši spletni strani: https://www.aktivni.si/zimske-olimpijske-igre-2018/

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor se želite odpeljati na kakšen krajši izlet po sloveniji si oglejte raznovrstne ponudbe v katerih so vključene tudi nočitve. https://1nadan.si/vse-ponudbe/izleti

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

nudimo dnevne, tedenske, vikend najeme tovornih kombijev ... smo prilagodljivi in cenovno zelo ugodni. vozila so redno vzdrževana, opremljena s slovensko in avstrijsko vinjeto. da bo vaš prevoz varen in hiter, je naše malo podjetje prava izbira. kontaktirajte nas.

Kategorija: Storitve

Cena: 45 €

7481.) mali škrat plenicetat

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

6821.) maček muri

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6564.)  stena 1 del  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

5645.) zakaj ?

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

5197.) živa hiša

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

2862.) spregledala ?

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

internet posao kojim mozete ostvariti dodatnu zaradu ,ali i finansijsku neovisnost!   http://zarada.mojinternetposao.com/darkokn/

Kategorija: Delo

Cena: 10 €

absolventka podiplomskega študija germanistike nudim inštrukcije za vse ravni izobraževanja. v ceno je vključena ena šolska ura poučevanja. za vse ostale informacije prosim kontaktirajte na glisic.misa@gmail.com ali 031/311-894.    

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 10 €

če vas zanima multifunkicjska naprava, ki vam nudi vse v enem vam svetujemo, da preverite ponudbo na naši spletni strani: https://www.anderwald.si/multifunkcijske-naprave na voljo znamke kyocera in konica, že od 120€ 

Kategorija: Multifunkcijske naprave

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj