Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2019-10-23 ob 22:04:02

Pravi obraz ustavnih sodnikov se je pokazal pri zakonu o tujcih kar pa so vodilni MEDIJI povsem ZAMOLČALI. Večina sodnikov, razen Jakliča je namreč silno lahkomiselno dala zeleno luč za kapitulantsko Marakeško deklaracijo, zato se upravičeno vprašamo, kdo v resnici podira in uničuje avtoriteto U S ?

Nihče pa ne izpostavi koruptivnost in konflikt interesov sodnikov Acceta, Kneza in nezakoniti status Mežnarjeve. To so namreč tisti nezreli ljudje, o katerih je nasploh govoril Ernest Petrič. Skratka avtoriteto US uničujejo sodniki, ki nočejo soditi po zdravi pameti in pravu. Avtoriteto jim ne zbijam ne jaz, ne Požar, ne sodnik dr. Jaklič ali sodnik Šorli ampak kar oni sami.

Glede na včerajšnje odmev po tiskovni konferenci za odstop 3 sodnikov Mateja Acceta, Rajka Kneza in Špelce Mežnar ponovno izpostavljam kar sem že povedal na tiskovki:

1. Ni važno ali je Acceto bil kolega Mira Cerarja. Važno je kakšne usluge je kot sodnik US skrivoma – pod krinko in z močjo ustavnega sodnika, opravljal zanj !

2. Miro Cerar je v maju 2017 na tiskovni konferenci, na katero sem skupaj z novinarji nepovabljeno »zašel« tudi sam, je namreč izrekel znameniti stavek: DO TEGA REFERENDUMA NE SME PRITI. Acceto je temu zvesto sledil in kot ustavni sodnik je skupaj z Špelco Mežnar in Rajkom Knezom, naredil vse, da namreč referendum zaradi zavrnitvenega kvoruma ne bi učinkoval.

3. Sodniki Knez, Acceto ter Mežnar + ostali (razen Jakliča in Šorlija ) so namreč sprejeli povsem nesprejemljiv sklep, da referendum in volitve ne morejo biti na isti datum. Prav s tem, ko so zavrnili mojo zahtevo za izločitev o tem vprašanju (in to kar 2 krat) pa so pokazali NEZRELOST, čeprav gre v resnici tudi za preračunljivost v korist Cerarja, ki na poštenem US nikoli ne bi učakal take odločitve.

4. To nedemokratično dejanje US je bilo ključno in je bilo interesno konfliktno v odnosu do stranke SMC, ki se je hotela proslaviti z 2tirom, potem pa še z ustavnim amandmajem o čisti pitni vodi, s katerim si danes lahko obrišemo zadnjico, saj gre za čisti nateg, ko hkrati Jankoviću država – vlada, dopušča, da bo gnojnico v Ljubljani spuščal čez vodonosno območje. V primeru Magne pa je vlada Mira Cerarja lani izsilila graditev na strogo varovanem vodonosnem območju.

5. S pomočjo dr. Mateja Acceta, Rajka Kneza (okoljevarstvenega specialista) ter Špelce Mežnar je Cerar ob glasovanju o datumu dosegel, da projekt 2tir, ni bil ustavljen, ampak samo za 1 leto prestavljen - suspendiran.

6. Za edino razumno odločitev, da bi bil namreč referendum skupaj z volitvami, sta glasovala samo dva sodnika, Šorli in Jaklič. Ko torej govorimo o zrelosti bodimo zreli: gre za nezrelo ravnanje ustavne večine – in zrelo ravnanje ustavne manjšine. V SLO očitno tudi zrelosti ne znamo opredeliti, prav tako kot ne zmoremo razumno in pošteno določiti datuma.

7. In poglejmo še naprej: Rajko Knez ne le, da je pred izvolitvijo za US bil v navezi s Kešeljevićem, Cerarjevim kadrovikom. Javno znano je, da je delal za vlado Mira Cerarja – kreiral je ustavni amandma o pitni vodi ! Dvomim da je to naredil pro bono. Amandma bi zlahka naredila Zakonodajno pravna služba Državnega zbora. Res BEDNO !

Gospodom, ki obžalujejo izgubo AVTORITETE Ustavnega sodišča sporočam, da jo rušijo prav sodniki sami, tako tisti, ki neodgovorno glasujejo za MARAKEŠ, enako kot tisti, ki GLASUJEJO po BUTALSKO - v posmeh zdravi pameti in tako kot je želel Miro Cerar. Dejstvo, da je bil z 9:0 referendum razveljavljen tudi z glasovi trojke: Acceta, Mežnarjeve in Rajka Kneza, pa glede kontaminiranosti glede bistva zahteve ne spreminja ničesar. Nepristranskost ni bila samo ogrožena, bila je povsem - de facto in de jure - poteptana.

Poseben pravni biser po 16 členu zakona ZUstS pa je primer Špelce Mežnar, ki niti en dan ne bi smela več biti Ustavna sodnica. Zakonske določbe – o nezdružljivosti sodelovanja v organih odvetniške zbornice iz 16 člena ZUstS veljajo namreč za vse. Razumem sicer, da se gospa čuti nenadomestljivo, ker že 3 leta vztraja na funkciji ustavnega sodnika, ki ji po zakonu o Ustavnem sodišču po 3 mesecih preneha (zadnji stavek 3 alineje 16 člena) ! O nezdružljivosti sodniške funkcije z delom v organih z javnimi pooblastili pa sicer obstoja obsežna judikatura (primer UN0021175 itd...).

Zato predlagam predsedniku US Rajku Knezu, predno razreši sebe (odstopi), da Špelco Mežnar nemudoma razreši in predsednika države pozove na nov razpis. S tem bo čast US vsaj deloma oprana !

Vili Kovačič, državljan K.

Sicer pa si oglejte (vključno s Špelco Mežnar) http://www.odv-zb.si/akademija/predstavitev/organi-in-vodstvo, kje je ta gospa aktivna !

Da bo zmeda še večja, mene po družabnih omrežjih povezujejo s Tomsonom, zato pri polni zavesti izjavljam, da z njim nimam nič, čeprav seveda razumem, da bi mnogi naredili vse, da bi me s tem povezali in umazali !

In še PRIPIS po ogledu ODMEVOV

Spoštovani  udeleženci Odmevov-dr.Ernest Petrič, kolega Matevž Krivic ter gospa Rosvita Pesek !

Ne iščite dlake v jajcu, ampak se predvsem osredotočite na to zakaj je bila zahteva po izločitvi Acceta z moje strani sploh podana (in to celo dvakrat). In je zdaj zahteva po odstopih še razširjena na predsednika US Rajka Kneza in sodnico Špelco Mežnar. To je tisto kar šteje – ne videz, ampak to kar US v resnici jemlje kredibilnost in avtoriteto ter na drugi strani   omogoča zrelost in odpravlja stalno, krizo odločanja US. To pa je na kratko povedano OPRAVILNA NESPOSOBNOST USTAVNEGA SODIŠČA in zaščita oblasti pred državljani in ne obratno - zaščita državljanov pred oblastmi! 

Preberite si torej to, kajti bistva se nocoj niste dotaknili. Sploh pa ni videz bistvo, bistvo je dejanskost.   

Prišli bi seveda do povsem drugih odgovorov. Seveda bi bil zelo naiven če bi pričakoval, da me bodo na RTVSLO o tem sploh vprašali, ampak vseeno – spodobilo bi se zaradi volivcev, ki so šli 2 x na referendum.

Vse besede o videzu nepristranskosti  so ob tem zgolj papirnate, če jih  primerjamo z brutalno pristranskostjo nasprotne strani v praksi. Tudi po zaslugi ustavnih pravnikov in celo sodnikov !

In še nekaj ste navzoči pozabili vprašati in pojasniti: kaj je to REZULTATSKO ODLOČANJE in ali je na US prišlo do MOBINGA ! Accetaov aktivizem za uveljavitev Marakeške deklaracije !!!

ŠTEJE PRAKSA NE TEORIJA !  In kaj bi rekli o Špelci Mežnar, ki prav tako noče  odstopiti !?  Sicer pa je po Jasni Murgel vse jasno - ptiči iz istega gnezda  letijo skupaj in VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI !   Treba bo narediti nekaj več in DRUGAČE ! 

Jasna Murgel je leta 2017 napovedala Murgelsko sodišče !
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2019-10-23 22:04:02 (Oct 23, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zid bo padel tudi v Sloveniji! Izjava ob vložitvi kazenske ovadbe: razgaljanje nedelovanja institucij je nujno!
Bojan Kontič, Srečko Meh, Milan Medved, Andreja Katič bi morali sedeti poleg Uroša Rotnika v zaporu.
Tiskovna konferenca proti nedotakljivim pred Ustavnim sodiščem v torek 12.11. ob 11 uri
EKSKLUZIVNO: KAZENSKA OVADBA proti ustavnemu sodniku dr. Mateju Accettu zaradi najmanj 22 kršitev načela nepristranosti ...
Zloraba prava in zloraba nogometa. Za najvplivnejšega pravnika leta v Sloveniji glasujejo nogometni navijači.
Poziv g. Aleksandru Čeferinu, da izstopi iz tekme za 10 najvplivneših pravnikov v Sloveniji, ki poteka na IUS INFO
Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta
Poziv na glasovanje za odvetnico, žensko z jajci!
Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!
Intervju kot ga še ni bilo - Zvjezdan Radonjić
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

1967.) deklica in sončnice

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj