POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2018-12-25 ob 19:19:01

POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)

Pozivam Ustavno sodišče, da nerešene  pritožbe zaradi neenakih možnosti na volitvah in v referendumih vzame skrajno resno in prične dialog s civilno družbo za spremembo zakonodaje.  Potrebujemo ODBOR ZA SANACIJO DEMOKRACIJE, s podporo Državnega sveta, Ustavnega sodišča in s podporo predsednika države. Vlada in DZ  tiščita glavo v pesek, zato ne dovolimo, da demokracijo pripeljeta v  labirinte slepega črevesa kraškega roba, ki bo uničila njegove habitate. 

Potrebujemo diktaturo ustavnosti in zakonitosti

Naravni habitat demokracije je NIČELNA TOLERANCA do neizvrševanja  odločb Ustavnega  sodišča. Ustavno sodišče naj zaščiti samo sebe. Ustavno odločbo sprejeto januarja 2018 z 9:0 in z 1 letnim rokom implementacije, vlada in DZ namreč popolnoma ignorirata. Kot bi živela na Marsu ! Tako ravnanje je predrzna domišljavost koalicije in/ali nerazložljiva plahost  in pasivnost opozicije.

Novega predsednika Ustavnega sodišča dr. Rajka Kneza zato pozivam, da se javno zavzame za uresničenje USTAVE. Pameti  je že zmanjkalo, OSTANE NAM SAMO ŠE JAVNOST !  Zato naj Ustavno sodišče z zakonom – kot v primeru ustanovitve občine Ankaran, uresniči DEMOKRATIČNE AKSIOME USTAVNE DEMOKRACIJE, ali pa razglasi neustavno oligarhično diktaturo. Potrebujemo diktaturo USTAVNOSTI, ne diktaturo  tolerance neustavnega stanja. 

Pritožba na volilni izid v Mestni občini Ljubljana

Ob tej priliki javnosti sporočam, da se začenja  nov VOLILNI SPOR. Podpisani Vili Kovačič, državljan K. in kandidat za občinski svet MOL stranke Davkoplačevalci se ne damo več!,  ter  kandidat Zelenih Slovenije za ljubljanskega župana mag. Tomaž Ogrin, sva 24. decembra - na SVETI VEČER 2018, ob 21 h vložila skupno pritožbo na Upravno sodišče. Gre za pritožbo na izid županskih volitev in volitev občinskih svetnikov v Mestni občini Ljubljana. Poleg Ljubljane in Kopra so v pritožbeni fazi še volitve v občini Idrija in občini Mengeš. V občini Ljutomer, ki je prototip lokalne korupcije,  pa se zapleta, ker ima opozicija v mestnem svetu 2/3 večino in županja do skrajnosti odlaša s konstitutivno sejo, ki bo tako šele 9.01.2018, kar je skrajno nenavadno. Situacija je zrela za odpoklic županje in/ali razveljavitev volitev.

Zakaj bi na praznik plebiscita izobesil državno zastavo na pol droga

V Sloveniji ni problem skrajna desnica ali skrajna levica, problem je skrajna neresnost  in skrajna lahkost sobivanja vladajoče politike in vodilnih medijev, ki se obnašajo kot bi bili v breztežnosti in v brezzračnem prostoru. Zato letos na poziv premiera Marjana Šarca za 26.december, to je na dan plebiscita, plebiscitarno ne bom izobesil slovenske zastave , kvečjemu bi jo izobesil na pol droga.

Kljub temu, da sem kot mladenič, tako kot  se hvali premier-in to počnem še danes, rad poslušal Avsenike in ob nedeljah celo poslušam (ne pa berem) evangelij. In kljub temu, da  leta 1991 nisem bil globoko razcepljen v sebi, kot je bila tedaj (in je še danes) razcepljena shizofrena vladajoča slovenska politika, ki na veliko širi  mit o njeni tedanji enotnosti. 

Marjan Šarec poziva na izobešanje slovenske zastave, ne upa pa si k temu pozvati župana Ljubljane, da to enkrat za vselej stori na Ljubljanskem gradu . Korajža pa taka ! Premierjevemu  pozivu, pa ne bom sledil tudi zato, ker leta 2018 v zaporu nezakonito in protiustavno drži-jo domoljuba Andreja Šiška.

Hudič naj vzame državo, ki se boji državljana  Šiška in njegove odkrite besede. Ne moremo in ne bomo častili  državo, ki želi zamašiti usta jasni in odkriti besedi ! Voditelji, ki to počno so strahopetci.  

 

Ljubljana 25.12.2018                                                                            Vili Kovačič, državljan K.

 

Ps: Vesel Božič in duševni mir želim vsem poštenim in za demokracijo enakih možnosti zavzetim  državljanom. Ljudem, ki jih sicer ni tako malo, kot je malo  njihov glas slišati v medijih.

 

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
8
Rado K.
0
Feb 08, 2019
"Zoki brez Kučana ne bi bil nič" Tale Vilijeva izjava že stotič pove,

da Vili nič ne razmišlja ampak kar na pamet bruha privzgojene in naučene vzorce. Kučan je izgubil vpliv na Jankovića že leta 2006, ko je Janković prvič kandidiral za župana. Takrat je Kučan ponujal Jankoviću podporo SD-ja. Pa je Janković ni hotel, ampak je nastopil s svojo župansko listo in uspel.
Vse se menja, vse teče, dragi Vili, le tvoj um je isti, kot je bil pred 50 leti.

Na dolgi rok mlada generacija vedno povozi starejšo. To je zakon narave, ki mu nihče ne ubeži.

Tako se je zgodilo tudi v razmerju Kučan - Janković. Po tistih volitvah (2006) je Jankovič prevzel pobudo v svoje roke in na parlamentarnih volitvah (2011) je on poklica Kučana in ostale pred magistrat.

Od takrat je on tisti, ki je komandira stricem iz ozadja.

Vse to kar razpredaš tu na blogu je v luči logike in dejstev vredno natanko polpičkemlačnevode.

Enako je s Šarcem. On je spreten politik, naredil si je svojo ekipo in ima v rokah vse vzvode oblasti. In se lahko požvižga na Kučana, Golobića, Janšo in celo na Pahorja.
I
#8
Vili Kovačič
0
Feb 07, 2019
Zoki brez Kučana ne bi bil nič, skupaj sta blagoslavljala trg republike za 3 milijone eurov.
#7
stane
0
Dec 29, 2018
G. Kovačič,
v tej državi se poštena in iskrena beseda še vedno preslabo sliši. Brodimo po debelo naloženih in vse bolj zaudarjajočih ostankih blata nekdanje države,.. A trend je jasen in uspelo nam bo!
Želim vam zdravja in veliko sreče v letu 2019!
#6
abram1b2 Cej
0
Dec 26, 2018
Rado:)*
Se strinjam :)**
#5
Rado K.
2
Dec 26, 2018
Abram.
Jaz ločim med domovino in državo. Vedno sem ljubil Sloveniji in jo ljubim še naprej. Država pa je politična tvorba, ki nam zagotavlja obstanek in daje mednarodno težo. Po mojem mnenju ni nobenega dvoma, da je bila boljši varuh slovenstva država Jugoslavija in da so v njej imela naša stališča večjo mednarodno težo.

Ni se moglo zgoditi, da bi naš zunanji minister (konkretno Rupel) čez noč na podlagi fake dokazov spreminjal stališča (Vilnus). Ni se moglo zgoditi, da bi predstavnik tuje države grozil naši državi na nacionalni televiziji (letos februarja je izraelski veleposlanik grozil državi, če priznamo Palestino). Etc., etc. Včasih je predsednik države Jugoslavije odšel v Evropo in povedal naša stališča, dandanes pa naš Šarec hodi v Bruselj po navodila.
Ljubi bog ljudje, a ste vsi slepi in ne vidite razlike?
#4
abram1b2 Cej
1
Dec 26, 2018
Rado:)*
Vedno instrukcije dajejo lopovi,ki jim ni do ohranitve samostojne Slovenije. Oni jo ne zmorejo sprejeti. Vedno govorijo kako jim je Slovenija draga. V resnici delujejo proti lastni državi in narodu. Lp :)*
#3
Zim Zelen
2
Dec 26, 2018
Sem se že spraševal, če so "akcije" za to leto končane.
Vili, še na mnoga leta!

(Brez tebe se v močvirju nebi nič razburljivega dogajalo.)
#2
Rado K.
0
Dec 25, 2018
Kaj pa Kučan? Nič ga nisi omenil. Ali zdaj hodi Šarec kam drugam po instrukcije? In ne več h Kučanu?
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2018-12-25 19:19:01 (Dec 25, 2018)
Starejša objava
ZADNJE OBJAVE
POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)
Odvzem prostor Svetovnega Slovenskega Kongresa na Cankarjevi 1
Proti okupaciji Celice po balkansko: v okupirani Ljubljani manjka očitno samo še žica, da se bomo prebudili in uprli.
Nujni poziv k zaščiti in ohranitvi Hostla Celica. Zasebni interes je v stanju poteptati in uničiti delo več generacij
Čas je za spremembe ustave - predlog najnujnejših ustavnih sprememb
USTAVNOPRAVNI GOLJUF MIRO CERAR je IZGUBIL NA VRHOVNEM SODIŠČU. 166.000 volivcem sporočam da smo ZMAGALI. Ces(r)ar je NAG.
Ustanavlja se Odbor 2017
Poziv: ustanavljamo Odbor 2017
Kdo so ljudje, ki nam delijo pravico?
POZIVAMO NA ZDRAVSTVENI REFERENDUM - PODPRITE GA S PODPISI !!!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj