MORILEC NI ODKORAKAL KRVAV – ALI RES ?

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2017-03-02 ob 22:34:55

                                           

 MORILEC NI ODKORAKAL KRVAV – ALI RES ?

Prvi del naslova je vzet iz Dela 2.3.2017 stran 8. Žal gre za  tipičen produkt novinarstva, ki ne išče resnico ampak vnaprej določenega krivca, morilca.

Res je !  Morilec ni odkorakal krvav. Odpeljal se je z avtomobilom FIAT PUNTO, ki je pripeljal ponj neposredno po umoru. Pred tem pa je slekel okrvavljeno obleko. Postava osebe, ki se slači na posnetku nikakor ni Novičeva, saj gre za precej vitko osebo. To kaže posnetek  nadzorne video kamere, ki je bil predvajan tudi  na sodišču !  Čeprav smo  si ta film ogledali  že  na procesu, pa ga novinarji, nikoli ne omenjajo. A tudi sodišče se o njem še ni izreklo.

Samo ta kratek posnetek kamere pa bi bil dovolj za bistveno skrajšanje in dokončanje postopka ter končno oprostitev dr. Milka Noviča. Da hodimo v Muenchen spraševat forenzike ali je voda mokra ali ne, pa je že druga zgodba, tako rekoč nevidna temna plat medalje stroškovne neodgovornosti slovenskega sodstva.

Po dveh letih tudi še ni ugotovljeno kakšne barve je inkriminirana Novičeva  jakna Bugati, kar sicer ni važno, kaže pa na dosedanjo kvaliteto dokazovanja tožilstva. Zdaj tudi Munchenski forenziki niso odkrili krvnih sledov. Očitno pa to ni dovolj za novinarja Dela, ki zapiše, da morilec ni odkorakal krvav. Če logično sklepamo je s tem posredno obtožil Noviča, saj tudi na Novičevi jakni  nemški forenziki niso našli krvnih sledov.

Naslov v Delu: Morilec ni odkorakal  krvav, je skratka obtožujoč. Gre seveda za medijski spin, ki  ustvarja javno mnenje. Če izpustimo  relevantna dejstva o posredni kontaminaciji jakne, video posnetkih kamere ter neverjetni časovni paradoks v katerega se je  zapletla tožilka, pa ni nepomembno vprašanje: od kje novinarju samozavest za tako neznosno lahkotno poročanje. Kdo stoji za njegovimi besedami ?   

Zato ponavljam ! Res je, morilec  ni odkorakal krvav: odpeljal se je – ne s kolesom, ni šel peš, ampak s Fiat Puntom. Pred tem pa se je preoblekel. Žal to novinarja ne zanima.

Quo vadis naša stroka, naša forenzika in naše sodstvo. Ter naše raziskovalno novinarstvo ? Pokazalo se je nekaj: roka roko umije, obe pa skušata prikriti spačen obraz, vendar brez novinarstva to ni mogoče uspešno početi. Novinarska ne-odgovornost je za naročnike montiranih sodnih procesov namreč nepogrešljiva. Zato pa je črna luknja odgovornosti tistih, ki se v Delu vsak dan prostodušno hvalijo - širokoustijo, da »stojijo za svojimi besedami«, toliko večja !    

 

Vili Kovačič, državljan K. 

 

Pripis: Naslednja obravnava bo 05.04.2017 ob 9h, na Tavčarevi 9, soba 118. 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
98
Komentar izbrisal uporabnik
Analitik
0
Mar 16, 2017
Miha Brejca na okrogli mizi "Vzpostavljanje demokracije v Sloveniji" oktobra 2016 ( glej www.topnews.si ) : “Ne meni govorit, jaz sem se v stvari poglobil. Poslušajte, 20.000 sodelavcev je imela UDBA, A so bili ljudje v to prisiljeni. Množica je z veseljem sodelovala, če je lahko pri tem “poklopila” soseda, ali ne vem kaj še vse. Tega je bilo ogromno. Ta neverjetna pripravljenost na sodelovanje. In kot sem rekel, ti seznami pa to, ta glavnih pa tam not ni, ker tisti, ki so vodili igro, saj niso bili nori, da bodo znana imena iz slovenskega gospodarstva, politike in znanosti obremenili s podpisom, da so sodelavci SDV-ja. Saj moraš bit nor, so pa ljudje, ki so aktivno sodelovali, pa jih v nobenem seznamu ni. To kar tam vidimo , je več ali manj drobiž”, je prepričan Brejc.

Tudi znanost je bila in še vedno je točka pomembne vzporedne ekonomije mafijske paradržave ! Celo kip Kidriča še vedno vzvišeno pozdravi vsakogar ob vstopu v današnji Kemijski inštitut.
#97
Vili Kovačič
0
Mar 16, 2017
Zelo relevantna vprašanja ! Če ne bodo postavljena na sodišču zdaj in nanje sodnica ne bo zahtevala odgovora bodo morala biti postavljena na 2 stopnji.

Sicer pa pri OBNOVI POSTOPKA, v kateri pa bi se postavilo še marsikaj več - kako sploh delujeta slovenska policija in NPU !
#96
Iva P. Ž.
2
Mar 15, 2017
355.člen ZKP-NPB29
(2) Sodišče mora vestno pretehtati vsak dokaz posebej in v zvezi z drugimi dokazi in na podlagi take presoje storiti sklep, ali je kakšno dejstvo dokazano ali ne.

Primer: Umor J. Jamnika
Poleg že opisane množice dejstev, ki zanikajo Novičevo krivdo, bi morala sodnica razmisliti in presoditi tudi o spodnjih dejstvih (Nopaseran #88):

4. Kako to, da je bila registrirana njegova (Novičeva) številka na dveh baznih postajah istočasno (16.12. 2014 ob 20:07)?
Moja vprašanja:
Je to dejstvo tožilka namerno prezrla? Kateri obveščevalci so NOT padli?So nedotakljivi?

5. Kaj (n)ima Bartol z Novičevo tel. številko in s pečenimi piščanci?
Moja vprašanja:
Od kod Bartolu Novičeva tel. št.? Zakaj Bartolov klic prav na dan in v časovnem intervalu pred in po zločinskem dejanju?

6. Kaj ima Bartol z Walterjem in Ribniškim klavcerm?
Vprašanja:
Se Bartol in Oražem zares ne poznata? Kdo je vpletel v zgodbo Oražma in s kakšnim razlogom? Kdo se je trudil diskreditirati Noviča?

7. Noviču niso dokazali NITI ENEGA GSR-ja-. Niti enega.

Strelivo z inicialko tipa Sinoksid (S&B) producira karakteristične GSR delce OKROGLE OBLIKE s KUMULATIVNO SESTAVO LE 3 KOMPONENT
Pb (svinec), Sb (antimon) in Ba (barij).
Kositer (Sn) se v teh inicialkah ne pojavlja.

NFL je v najdenem tulcu naboja S&B (sinoksid) našel
Pb (svinec), Sb (antimon) in Ba (barij) in Sn (KOSITER).
Vprašanje za izvedenca upokojenega vodjo NFL Sabliča, Ceketovo&Co;
Od kod je prišel v tulec KOSITER???
Kam je izginil drugi tulec? Je bil enak najdenemu?
#95
Vili Kovačič
1
Mar 14, 2017
Društvo ne bo Rdeči križ ali Karitas za vse pomoči potrebnim. Osredotočeno bo na izjemne in odmevne primere sojenja mimo spoštovanja prava in zdravega razuma.

V tem fokusu sta zdaj predvsem dva primera - sojenje dr. Milku Noviču in Dragici Jalševac.

Oba primera imata tudi nekaj skupnih točk zlorabe prava in policije in celo zlorabe forenzične stroke. Ugotovitve in novice bomo objavljali na spletni strani ZLORABE.

Javnost bo o tem obveščena, ko bomo ocenili, da je primeren trenutek za to.Vsekakor bo to kmalu.
#94
Analitik
0
Mar 14, 2017
Ustanovljeno je DRUŠTVO ZA POMOČ KRIVIČNO OBTOŽENIM IN KRIVIČNO OBSOJENIM DRŽAVLJANOM SLOVENIJE.

To informacijo je treba pospešeno širiti in čim prej izdelati računalniško preglednico vseh prijavljenih primerov - kvalitetno in pregledno tabelo pomembnih podatkov za vsak prijavljeni primer , dosje o zadevi pa naj bo priloga k posameznemu primeru .
#93
Vili Kovačič
0
Mar 14, 2017
Tukaj se svobodno piše - tudi udbovcem je dana beseda.
#92
Vili Kovačič
0
Mar 14, 2017
Spoštovani,

Ali kdo ve kdaj bo predvajan film SRAMOTA o Martinu Uherniku - na sporedu naj bi bil na RTVSLO ? Vkolikor bo dr. Milko Novič obsojen bomo sprožili postopek za obnovo procesa. Zločinske obsodbe se ne smejo več nadaljevati.Kljub različnim Gamsom in Radotom K.

Enako bomo postopali v primeru gospe Dragice Jalševac ! Sodni zločini v 21stoletju v Evropi nimajo več domovinske pravice. Sodniki, ki to počnejo ne morejo več deliti pravice nikomur - niti kurjim tatovom !

Ustanovljeno je DRUŠTVO ZA POMOČ KRIVIČNO OBTOŽENIM IN KRIVIČNO OBSOJENIM DRŽAVLJANOM SLOVENIJE.
#91
Nopasaran
0
Mar 13, 2017
G. Andrej Bajt,
Tu ne gre za drugačno mnenje. Gre za BRUTALNE FAKTE, ki jih tožilka in Rado K. nočeta sprejeti. Gre za jeklenotrdne fakte. Tu ne moremo barantati z nijansami, še manj "prepuščati stroko" tožilki Šnopcarki in bandi iz krivosodja.
Samo z razumevanjem faktov in ZAHTEVO, da krivosodje UPOŠTEVA fakte, ne bluzenje neke Šnopcarke, bomo zlezli iz prekletstva udbomafijskega krivosodja. Vsa čast pa poštenim sodnikom in sodnicam. Ga. Koleta.....
#90
Andrej Slovenija
0
Mar 13, 2017
Dopustite, svobodo govora. V kolikor ne dopuščate drugačnega mnenja ste enaki diktaturi udbe. Po komentarju od Radota, stvari nam bralcem, podrobneje razjasnete. Za nas je to v korist.
#89
Nopaseran
0
Mar 13, 2017
Rado K ali Rado Krivokurac,
Oprosti Rado, da sem tako mpristopil. Vendar si popoln idiot. Popoln udbovski pizdolizniški idiot. Pravi turški krivokurac.
Kdo se postavlja Noviču (ne Noviću) v bran? DEJSTVA fantolinček, dejstva.
Ali jih poznaš?.
1. Torej kako je izpred televizorja, v pižami prišel do Via Bone v času, ko je tja prišel Jamnik?
2. Zakaj sta tožilka in sodnica SKUPAJ, pripravljeni pri zunanjih garažah (policijski zapisnik in fotofiniš rekonstrukcije) potrebovali po hribu navzdol 6 do 6.5 muinute?
3. ZAKAJ naj bi tja letel ko zmešan po 19:32? Zakaj sploh? Ali je nkje kašen dokazani kontakt, ki je Noviču dal vedeti za dejstvo, da je mafija Jamniku POKVARILA novi Mercedes?
4. Kako to, da je registrirana njegova številka na dveh baznih postajah istočasno?
4. Kako je lahko dr. Novič prišel iz Murgelstana (Varnost na Koprski) domov, v hrib, v 4 minutah?
5. Kaj nima Bartol z Novičevo tel številko in s pečenimi piščanci?
6. Kaj ima Bartol z Walterjem in Ribniškim klavcerm?
7. Noviču niso dokazali NITI ENEGA GSR-ja-. Niti enega.

G. Rado Krivokurac, kar naprej z odgovori.
S spoštovanjem do kmečke pameti, preko UDBE v svobodo!
#88
Vili Kovačič
0
Mar 13, 2017
@Rado K.

Ta je pa res dobra, jaz naj bi Noviča branil s tem ko Radota K. proglašam za to kar je - udbovca. Rado K. strezni se že enkrat. Ne morem ti pomagati. Če nimaš povedati kaj drugega kot to, da z leporečjem drugim zapiraš usta, je pač bolje da utihneš.

Sicer pa so tudi udbovci ljudje, nekateri se celo izpovedo svojih grehov in storijo kako dobro delo za odpustek. Na take je treba računati.
#87
slovenec
0
Mar 13, 2017
Rado pravi da je UDBA! Samo glej, da te svoji ne likvidirajo! Mislim, da je na tem blogu veliko UDBE, ki pa ni samo NENAKLONJENA! Želi resnico in jo zahteva! Samo pritlikavci, kot je Rado blefirajo. Bumerang je skoraj siguren, Rado K.!
#86
Stoyan Svet
0
Mar 13, 2017
Radotu K. je dolgčas, ne ve kaj bi počel sam s sabo,
edino kar mu še ostane je komentiranje na Vilijevem blogu.
Od drugih želi argumente, sam jih pa nikjer nima.
#85
Rado K.
0
Mar 13, 2017
"Rado K.je udbovec"

Na podobnih izjavah brez argumentacije sloni Vilijeva obramba Novića. Natrese kar se mu zdi zanimivo in kar misli, da bi lahko bilo Noviču v obrambo. Pri tem ga ne zanima, ali je trditev resnična. Če Vili trdi, da sem udbovec (morda sem res) bi moral navesti vire. Brez virov je njegova trditev diskreditacija samega sebe.
#84
Vili Kovačič
0
Mar 13, 2017
Rado K.je udbovec, UDBA je bila humanitarna organizacija. Rado je humanitarni delavec. Kljub temu, da je celo VS ugotovilo, da je bila (in je) zločinska organizacija.
#83
slovenec
0
Mar 13, 2017
Če kdo nima certifikata, si to ti Rado. Tvoje blefiranje presega že največje strokovnjake v blefu.
#82
Rado K.
0
Mar 13, 2017
Slovenec,

tvoj komentar ne drži na več nivojih.

1) Nisi opazil, da imamo deregulacijo poklicev. Sploh pod zadnjim ministrom za gospodarstvo. Zato certifikat o usposobljenosti ni potreben.

2) Tudi ti Slovenec nimaš licence za ocenjevanje usposobljenosti komentiranja. Zato je tvoja zadnja "ugotovitev" brezvredna

3) Žaljivost se presoja skozi osebno naslavljanje, npr. trditev "Toni X je bedak". Tu gre vsekakor za žaljivo naslavljanje. Ni pa žaljiva trditev: "Toni je naredil neumnost". S to trditvijo dopuščamo, da je Toni čisto v redu, le v konkretnem primeru je storil napako. To je razlika, ki je mnogi ne poznate.


Ergo, ker vseka tega ni, štejejo le argumenti.
#81
Rado K.
0
Mar 13, 2017
Vili:"Rado K. sistematično zagovarja izkoriščevalsko oblast."

Dragi Vili, naše vlade nimam posebno rad. Niti obstoječega političnega sistema ne.
Ampak o tem tukaj ne presojam. Ugotavljam le, da ti nisi sodnik (nimaš enakih vatlov za tožilstvo in obrambo), ampak se greš le obrambo. Vse drugo daješ v nič. To je vse.
#80
Vili Kovačič
1
Mar 13, 2017
Rado K. sistematično zagovarja izkoriščevalsko oblast. Ni verodostojen, bog ne daj, da bi komu od levakov kdo stopil na žulj. Takrat se vedno oglasi belega kruha pijani Rado K.
#79
Pokaži več komentarjev
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2017-03-02 22:34:55 (Mar 02, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
NEZASLIŠANO: Cerarjeva vlada je tožila občino zaradi polovico nižje cene projekta.
PROTEST- to je BANKROT DEMOKRACIJE! POPTV si je samovoljno vzela pravico in izločila neodvisnega kandidata Andreja Šiška
Vili Kovačič in Davkoplačevalci se ne damo : na volitvah bom podprl Andreja Šiška!
Utišajmo posameznike in problema ne bo več. Kot noji z glavo v pesku! Vili, sedaj pa utihni, da v miru opravimo svoje!
ZAHTEVA SODNICE Špele Koleta ZA KAZENSKI PREGON ZARADI RAZŽALITVE! Sodnica je potrebovala 6 mesecev za ugotovitev razžalitve!
PRAVNI NIHILIZEM IN OPRAVILNA NESPOSOBNOST USTAVNEGA SODIŠČA !?
SDS odvisniki - narkomani!
CERARJEV ALTRUIZEM DA TE KAP !
VEČJE LAŽI ŠE NI BILO
MARATONCI TEČEMO ZADNJI KROG
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Oglasi

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7637.) shakespeare

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2636.) bhakti

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj