MILKO NOVIC - NEODPOSLANO PISMO IZ PRIPORA NA POVŠETOVI

Objavil/a Vili Kovačič, dne 2016-12-24 ob 19:54:40

MILKO NOVIČ - NAMESTO ČESTITKE ZA PRAZNIK 

Neodposlano pismo iz dvoletnega pripora na Povšetovi pred 3 tedni

                               

Dragi prijatelji,

Hvala, ker ste mi prijatelji in hvala, ker mi stojite ob strani. Hvala, ker mi verjamete. Za menoj in za mojimi najbližnjimi so težki dnevi. Natančno kdaj so se začeli ne vem, vem pa da je gonja zoper mene kulminirala 22. decembra leta 2014, ko mi je policija najprej odvzela prostost, kasneje, v večernih urah, pa je direktor NPU dal še navodila tožilstvu in preiskovalnemu sodniku, kaj naj delajo. Pričakovanje kakršnegakoli poštenega postopka v naslednjih mesecih je bilo zaman. Še več, našli so se posamezniki, ki so me dodatno obremenili z nebulozami o spiskih za fentanje in z nebulozami o mojem ravnanju s sodelavci. Vsklajenost je bila popolna, ostal sem sam z najožjo družino.

Ta navodila mi še dandanes krojijo usodo. Hvala Bogu, da  mi je usoda pripeljala v pomoč odvetnika Hribernika, ki mi je že po prvem razgovoru verjel in se odločil, da zastavi svojo besedo in delo za mojo svobodo. Ne najdem pravih besed zahvale za to.  In hvala Bogu, pojavili ste se vi, ki ste mi verjeli in me podprli. Lahko le rečem, da so mi vaše vzpodbudne besede velikokrat pomenile edino tolažbo v urah, ko so se nad mojo usodo nabirali le še najbolj grozeči črni oblaki.

Ob takih trenutkih sem se vsakič spomnil poti na Dob, ko smo spremljali g. Janšo na prestajanje krivično dosojene zaporne kazni. Na prenekaterem mestu ob poti sem videl plakat “Danes Janša jutri ti”. Kako hitro sem spoznal preroškost teh besed. In kako hitro sem spoznal, kako zelo potrebujemo Odbor 2014. Na srečanjih Odbora smo se spoznali in na srečanjih Odbora smo ugotavljali krivice, ki jih je in jih še vedno povzroča sodstvo. Iskrena hvala vsem, ki ste na shodih Odbora seznanjali javnost z mojim primerom. Niti pomisliti si ne upam na to, kaj vse bi bilo drugače, če teh opozarjanj ne bi bilo.

Kaj naj drugega rečem, ponovno, kot hvala za vašo vero v mojo nedolžnost. Ni lahko zagovarjati tega, še zlasti potem, ko se je represivni in pravosodni aparat, z asistenco javnih medijev, tako silovito in brezkompromisno odločil, da sem kriv. Pa vendar je resnica edino ena: poplnoma nedolžen sem. Pa saj  je to sedaj vidno že od daleč, pa vendarle aparat ne popušča. Še vedno velja to, kar se je na zadnji razpravi zareklo tožilki:”nekaj zagotovo obstaja”. Nehote je prazaprav razkrila celotno ozadje. Državni aparat s policijo in sodiščem (tožilstvom) izvaja t.i. “fishing”: nekaj mu bomo zagotovo dokazali. Mrežo je vrgel direktor NPU dne 22. 12 2014 v večernih urah, ko je javno, na komercialni televiziji, rekel, da sem umor storil jaz, da sem se skrbno pripravil, si kupil pištolo, se odpeljal na kraj umora in ustrelil sedaj pokojnega Jamnika. Glede časa prihoda na mesto tragedije pa je dejal, da so vsi vedeli, kdaj da pride tja Jamnik. Vsi? Tudi on? Ali je ta podatek (19:38) izvedel od sodelavcev Kemijskega inštituta ali od “zunanjih prišepetovlcev”? Torej ima naša policija odlično startno točko za pričetek poštene preiskave tega mafijskega umora.

Pa naj se vrnem nazaj k čisto navadnemu vsakdanu, k čisto navadni želji po preživetju pripora in vrnitvi nazaj na Kras.

Dragi prijatelji, hvala za vaše neomajno zaupanje in podporo. To mi daje  prepotrebno moč za nadaljevanje tega boja z mlini na veter. Vendar se mi zdi, da se vetrič, ki sedaj pihlja, krepi in ojnice v mlinih na veter že močno škripljejo.Vetrovi, sem prepričan, bodo kmalu postali tako močni, da se bodo morali mlini na veter ustaviti ali pa se bodo celo sesuli sami vase. Potem bo ponovno zapihljal tisti prijetni vetrič od juga poleti, ko človeku prija senca pod orehom in tista prijetna burja, ki nam pozimi st’ri, da postane domače ognjišče vir vsega lepega, toplega in dobrega.

Upam, da bosta Pravica in Resnica kmalu nehali zardevati in da se kmalu srečamo zunaj.

Lepo pozdravljeni in

Bog varji nam Deželo                                  Milko Novič

Vesel Božič in vse dobro v novem letu vam želim. 

Ljubljana, 24.12.2016 

To pišem skoraj  polni dve leti po tistem, ko so me "obsodili" na dve letni pripor 

Pripis - Uredniški komentar !

Spoštovani komentatorji,

pri komentiranju  tega pisma vas  prosim, da  vsaj  za Božič  zakopljemo ideološke sekire o ekonomski plati slovenske tranzicije, kajti mnogo važnejša je pravosodna sfera tranzicije, ki je začela svojo rakavo pot z umorom Ivana Krambergerja. In se do danes ni zaključila.

In se danes v letu 2017 nadaljuje z zlorabo slovenske policije in pravosodja za prikrivanje ozadja mafijskega umora. Gre za represivne in pravosodne organe, ki nikoli niso doživeli očiščenja in se ne znajo, ne morejo ali nočejo izviti iz krempljev svojih nekdanjih in še vedno istih nedotakljivih šefov. Ko bo Milko Novič oproščen bo treba zahtevati odstop protagonistov in podpornikov tega hudodelskega načrta: da nedolžnega človeka uporabijo za kuliso mafijskega umora, katerega izvor je v samem jedru Kemijskega (nekoč po Borisu Kidriču imenovanega) instituta.  Ali je h kontaminaciji KI prispevalo tudi njegovo avtorstvo ne bom sodil !  

Primer Novič, če in ko se bo razpletel,  bo ljudem odprl oči. In jih že odpira, čeprav najeti in prostovoljni udbovski agitatorji  tega konstrukta po vaseh na Krasu in »tiskovne agencije« po gostilnah širijo absurdne in izmišljene vesti, da so bili Munchenski forenziki podkupljeni s strani obrambe in sorodnikov Milka Noviča  in da se Milko Novič ločuje. Nič od tega ni res, je pa to znak, da se vojna proti njegovi izpustitvi iz pripora v zakulisju sodnih  krogov in tožilstva nadaljuje. Prav tako ni res, da je Munchenske forenzike izbrala obramba. Obramba je predlagala Wiesbaden. Munchenske forenzike pa je potem izbralo Ljubljansko sodišče. Ne pa obramba, kot napačno (ne da bi se prej pozanimal) razlaga spoštovani poslanec prof. dr. Bojan Dobovšek. Ob tem pa hote ali nehote pozablja na to, da sta izvedenca  obrambe zani forenzik Maštruko iz Zagreba in dr. Čeh z Instituta Jozef Stefan v celoti potrdila munchenske ugotovitve.   

Je pa treba ob tem opozoriti še na nekaj. Odlašanje odločitve U S na drugo pritožbo obrambe, upam da je to le hipotetično, z nerazumljivim ne-odločanjem o zadevi, tlakuje poti  višjemu sodišču za ponovno uvedbo pripora. Bodimo pozorni ! Vse do 11.01.2017 ob 9h ko bo naslednja obravnava se lahko zgodi marsikaj. Nočem širiti panike vendar zlo se dogaja samo po sebi, za pravico in resnico pa se je treba nenehno boriti.  

Zadnja faza tranzicije pred neizogibnim zlomom, je faza  ko prične Ustavno sodišče kršiti ustavo. To se žal dogaja na 25 letnico ustavnosti. Slavni nekdanji ustavni sodnik Peter Jambrek je ob prazniku Ustave rekel tele besede: Ustavno sodišče je živa ustava. Hvala za tako mrtvoudno "živo Ustavo" (ustanovo).  

Mnogo stvari je narobe v Sloveniji, vendar zavedajmo se ene stvari: v JUGI bi nam šlo še mnogo, mnogo slabše in huje. Milkota bi že zdavnaj vzela noč ! Danes Milko jutri TI, pojutrišnjem mi vsi !!! To je tudi logika umirajočega sistema, ki smo mu priča ! Če se temu ne bomo  zoperstavili smo na vrsti vsi: predvsem pa »drugorazredni« in »mali« ljudje. Tudi vsi tist, ki jih nič ne briga, dokler sami ne pridejo na vrsto. 

Nič ni bolj brezperspektivnega kot iluzija in fatamorgana demokracije, v diktaturi je nasprotnik znan in viden ! Predpogoj demokracije in kakršnekoli socialne države  je neodvisno in prečiščeno sodstvo, ki je po metodah dela in celo personalno ostalo nedotaknjeno. S to mehko tranzicijo se žal nekateri (Tine Hribar) celo hvalijo. Kako strašna slepota je človeka – filozofa !  Če je morda filozofija sinonim za »modroslovje« je v primeru Slovenije obrnjeno – bila je in je še vedno sredstvo za zavajanje.  

Pokazalo se je, da sta bila mehka tranzicija in tako opevani gradualizem POT V MOČVIRJE, katerega jedro je Ljubljansko barje z okolico. Močvirje bo treba izsušiti z ljudskim samo - zavedanjem,  samo se nikoli ne bo sposobno regenerirati in očistiti !  

Mirno praznovanje Božiča, vesel jubilejni praznik plebiscita ter srečno novo leto želim vsem dopisovalcem tega bloga !!!

Lep pozdrav,  Vili Kovačič,   državljan K. . 

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
12
Vili Kovačič
2
Dec 29, 2016
DANES JE POTRJENO, DA JE VIŠJE SODŠČE ZAVRNILO PRITOŽBO TOŽILKE PROTI IZPUSTITVI IZ dr. Milka Noviča iz PRIPORA - kakšne muke pri rojevanju pravne države ! Epur si muove !
#12
Analitik
1
Dec 29, 2016
Zlobni tiger naročnikov umora dr Jamnika ponovno lomasti s slovenskega tožilstva po ljubljanskih sodiščih. Žre dokaze o umoru in zahteva nedolžno žrtev v kletko. In potrjuje , kar je že Sveti Avguštin zapisal, da
JE DRŽAVA BREZ PRAVNE PRAVIČNOSTI ENA VELIKA RAZBOJNIŠKA TOLPA.
#11
Analitik
3
Dec 28, 2016
Milkotu Noviču in njegovi ožji in širši družini, ki mu je vseskozi zvesto, angažirano in z ljubeznijo stala ob strani, želim lepe praznike in vse dobro na poti v svobodne dni leta, ki je pred nami .
#10
Analitik
2
Dec 27, 2016
Božični in novoletni čas je namenjen dobremu, je namenjen odpiranju srca in želji, da se to nadaljuje tudi v naslednjem letu.

Hindujski rek pravi : "V vsakem človeku sta dva tigra. Prvi prinaša dobro drugi prinaša zlo. Zmaga tisti, ki ga hraniš. "

Vsem želim, da bi v teh dneh odprli srce, okusili notranjo srečo in da bi v prihajajočem novem letu hranili v čim večji meri dobrega tigra, dobrega tigra v sebi, v svoji družini, v svojem okolju in v naši družbi.
#9
Analitik
2
Dec 27, 2016
Poglejmo si še enkrat posnetek državne proslave samostojnosti in neodvisnosti 25. decembra 2014 in se fokusirajmo na bistvo izjav udeležencev, tudi dr Jamnika. Bistvo izjav je osebna svoboda , ki je stvar odločitve, trdega dela in odgovornosti. Ne gre za svobodo izbire, osebna svoboda je dosti dosti več od svobode izbire . Zakaj o osebni svobodi ? Ker samo svobodni posamezniki lahko tvorijo svobodno družbo. In zakaj ravno o svobodi ? Ker je nimamo ! O svobodi namreč govorimo le takrat, ko je nimamo, ko jo imamo, jo živimo !


#8
Analitik
2
Dec 27, 2016
Stoyan in ostali,
celovito gledanje na stvari ne pomeni " vsi so glih", vse stranke, vlada,... .
Tako stranka kot vlada in drugi organi odločanja in delovanja ter vsak posameznik imajo opredeljene pravice, pristojnosti in odgovornosti . In samo skozi te smemo ocenjevati njihova dejanja ! Zato niso in niti ne morejo biti vsi glih !!! Vsak dogodek kot aktivnost ima akterja z imenom in priimkom, sodelujoče, kraj in čas dogajanja. Aktivnosti pa so lahko zakonite ali protizakonite, za narod in državo koristne ali škodljive.
Operirajmo zgolj z dejstvi oz le ta odkrivajmo na osnovi indicev. Delujmo v smeri odpravljanja konkretnih in sistemskih napak , kajti sicer nas bo kaznoval naravni zakon z dosti dosti višjo kaznijo.
#7
Zim Zelen
1
Dec 27, 2016
Tudi tebi prijazna praznovanja in veliko novih prepoznav notranjih ter zunanjih "sovražnikov" v naslednjih letih, *Vili.
#6
Vili Kovačič
1
Dec 26, 2016
Neenakost med ljudmi je naravna zadeva. Bistvena je enakopravnost ne enakost. Največja socialna neenakost je kadar pred zakonom niso vsi enaki. Problem socialne države je v prvi vrsti problem neenakosti pred zakonom. Socialnost se začne s tem. Primerov kršenja enakosti pred zakonom in človeških krivic pa je ogromno.

Za to je kriva partija in njeni nosilci, danes vladajoča koalicija. Gre za delitev na "male" ljudi kot pravi Cerar in drugorazredne ljudi kot pravi kandidat za sekretarja OZN - danilo Tuerk.
Pa smo tam - socialna država se začne in pade z vladavino prava !
#5
abram1b2 Cej
1
Dec 25, 2016
Partija in sedanja neenakost med ljudmi ni ničesar kriva.Krivi so vedno samo ljudje. Ko bomo to ozavestili in se prenehali sklicevati na družbeni sistem bo že vse boljše. Vedno smo krivi samo ljudje in to partijci,nepartijci,verniki ,ateisti-NEPOMEMBNO.- Vedno smo krivi ljudje za stanje,ki ga živimo. Kazanje s prstom na partijo je isto kot ,da tat kriči ulovite tatu, medtem ko sam krade..
#4
Stoyan Svet
1
Dec 25, 2016
potreben pa bo korenit poseg v sodstvo;
dokler sodniki in tožilci ne bodo tudi materialno odgovarjali
zaradi kršenja zakonov in ustave
bo še naprej tako kot dostikrat krivosodno bivše-partijsko je,
ko krivce za zločine določijo že kar v naprej.
#3
Farnaža
3
Dec 24, 2016
Najlepše božično darilo, Milko Novič je doma.
#2
Stoyan Svet
1
Dec 24, 2016
kar se mene tiče so vsi predstavniki političnih strank zlorabili svoje položaje in so močno vpeti v korupcijske zadeve vključno z g. Ivanom Janšo.
Te politične stranke vključno s SDS so nas spravile v položaj, da danes vsak državljan MDS-ju in ostalim bankam dolguje že okoli 35 000 €.
Vemo, da je velik del teh 75 milijard evrov na privat računih slovenskih državljanov na eksotičnih otočjih in da veliko teh ki imajo tam milijone € ne bi znalo pojasniti, da so za denar dobili na pošten in zakonit način.

G. Novič poglobil sem se v vaš primer in že zelo kmalu mi je bilo jasno, da so vas določili za krivca tega umora, da pa vi nimate nobene veze s tem.
Za tem umorom so nedvomno osebe, ki so na visokih položajih v policiji sodstvu in politiki.
Edini logični razlog za mafijsko profesionalno izveden umor g. Jamnika mi je bil pojasnjen v komentarju analitika, ki je zapisal, da je KI za policijo čistil zasežene droge.
Da je temu verjetno res bilo tako je izginotje dokumentov iz Jamnikove pisarne en dan po umoru in pa vlom v Jamnikovo stanovanje na dan in v času pogreba.
Kakorkoli prepričan sem, da bo pravica in resnica v vašem primeru zmagala, če bi se vsi ves čas borili za njo, bi vsi v Sloveniji lahko živeli lepše življenje.
Tudi vam vse dobro v novem letu.
#1
Vili Kovačič
Vili Kovačič
Objavil/a 2016-12-24 19:54:40 (Dec 24, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
SMRTNI GREHI VOLILNEGA SISTEMA SO PRILOŽNOST ZA VSTOP V NOVO DEMOKRACIJO
Volilni spor v Ljubljani se vrača na Upravno sodišče
P A R A L E L E 55 LET POZNEJE
POZIV USTAVNEMU SODIŠČU IN SPOROČILO PREDSEDNIKU VLADE (zakaj bom na praznik plebiscita izobesil zastavo na pol droga)
Odvzem prostor Svetovnega Slovenskega Kongresa na Cankarjevi 1
Proti okupaciji Celice po balkansko: v okupirani Ljubljani manjka očitno samo še žica, da se bomo prebudili in uprli.
Nujni poziv k zaščiti in ohranitvi Hostla Celica. Zasebni interes je v stanju poteptati in uničiti delo več generacij
Čas je za spremembe ustave - predlog najnujnejših ustavnih sprememb
USTAVNOPRAVNI GOLJUF MIRO CERAR je IZGUBIL NA VRHOVNEM SODIŠČU. 166.000 volivcem sporočam da smo ZMAGALI. Ces(r)ar je NAG.
Ustanavlja se Odbor 2017
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

kupiti nakladalno klančino ausbau-whlr od proizvajalca. nakladalna klančina ausbau-whlr se uporabi ob dvigovanju prikolice do zahtevane višine (na primer, višina skladiščnih nakladalnih vrat). največja višina dviga ke do 300 mm, največja nosilnost je 20.000 kg za par. se dobavi v paru. lahko je opremljena s sponko za pritrditev na tla ali z utori za prevoz z viličarjem. je prekrita z barvo (standardna barva rdeča), preprečuje korozijo. id: z4t71f več o izdelku nakladalna klančina ausbau-whlr na naši spletni strain si6.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 662 €

močna stacionarna rampa za kombi ausbau-vr. skladiščna rampa omogoči dostop do tal kombija od ravni skladiščne nakladalne cone. izdelujemo modeli z nosilnostjo od 5 do 8 ton in več. stacionarna rampa je razvita za tovorjenje kombijev na standardnih sodobnih skladiščih. ugodna cena in izjemna kakovost sta glavni prednosti naše družbe in naših izdelkov. id: z4t71f več o izdelku stacionarna rampa za kombi ausbau-vr je na naši spletni strani. si5.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 6850 €

odlična navozna rampa ausbau-dg (vrsta “skladišče – tla”) od prizvajalca. standardni modeli z nosilnostjo od 3 do 10 ton in več. navozna rampa za optimizacijo postopka tovorjenja v skladišču. rampa za nalaganje v celoti izdelana iz jekla, širina vozne površine od 1,5 do 2 m in več. navozna rampa po potrebi se lahko premesti na območju skladišče ali ven. ploščad lahko deluje ob vsakem vremenu, zaradi rešetkaste površine. id: z4t71f več o navozni rampi na naši spletni strani. si4.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 3750 €

nakladalne ploščadi ausbau-plt. se ukvarjamo z izdelavo nakladalnih ploščadi za logistična skladišča. proizvajamo modeli z nosilnostjo od 3 do 12 t in več na zahtevo uporabnika. standardna višina nakladalne ploščadi je 1.200 mm. po potrebi ploščad se lahko pritrdi s sidri. za večjo dinamično stabilnost ima dvojni nosilci pod vsako oporno nogo. id: z4t71f več o izdelku nakladalne ploščadi ausbau-plt na naši spletni strani. si2.av-exim.com  

Kategorija: Dvižna ploščad

Cena: 3800 €

hidravlične nakladalne ploščadi ausbau-dl. od proizvajalca. hidravlične nakladalne ploščadi je hidravlična naprava, ki sestoji iz temelja (okvir), ploščadi in vrtljivega mostička. standardni model zagotavlja dinamično nosilnost 6 ton in statično 10 ton. ploščad je izdelana iz valovite pločevine 5/7 mm. največja dolžina ploščadi je 2.500 mm, širina pa 2.000 mm. hidravlična nakladalna ploščad zmanjšuje uporabo ročnega dela in privarčuje čas tovorjenja. id: z4t71f več informacij lahko poiščete na naši spletni strani. si3.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1999 €

v kolikor ste športni navdušenec in igrate športne stave, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran betsonhand, kjer so vam na voljo največje spletne stavnice na svetu, kot so bet 365, bet at home in william hill. možnost igranja tudi v sloveniji. več: https://www.betsonhand.com/sl/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj