Počivalškova ovadba žrtvuje Pergerjevo in vleče ven ministrico Pivčevo. Čeprav tudi ona laže, zavaja in kasira umazani denar.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-31 ob 06:58:59

Točno sedem dni po tem, ko smo na našem portalu razkrili zelo umazano afero SRIPT (vir), ki utegne povzročiti celo blokado evropskih kohezijskih sredstev za slovenski turizem, je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na ljubljansko okrožno državno tožilstvo posredovalo kazensko ovadbo zoper nekatere vpletene, z direktorico Turistično-gostinske zbornice Slovenije (TGZS) Klavdijo Perger na čelu, sicer nekdanjo poslanko SMC in nekajdnevno šolsko ministrico Cerarjeve vlade.

Spomnimo, Klavdija Perger, prej se je pisala Markež, je bila po samo petih dnevih ministrovanja prisiljena odstopiti zaradi plagiata - preplonkanega magisterija. Opomba: več o vloženi kazenski ovadbi si lahko preberete tukaj.

Po naših zanesljivih informacijah je nadzor nad vloženo ovadbo neposredno držal minister Zdravko Počivalšek (tako so mu ovadbo pred lansiranjem v javnost morali še enkrat prebrati), cilj kazenske ovadbe pa je žrtvovanje "goljufinje in ponarejevalke" Klavdije Perger ter reševanje vojakinje Aleksandre Pivec, aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo, sicer ministrice iz kvote stranke DeSUS. Kar je pri lansiranju Počivalškove ovadbe - prek Slovenske tiskovne agencije - vidno že iz satelita, temu pa so včeraj tudi dirigirano in pridno sledili večinski mediji, no, nekateri so vloženo ovadbo ministrstva celo zamolčali. Hja, tako daleč gre vse to.

MIMOGREDE, KAKO JE SPLOH MOŽNO, DA JE PADLA MINISTRICA POSTALA CELO DIREKTORICA ZBORNICE, FINANCIRANE IZ PRORAČUNA?!

Tako je 27. marca 2015, ko je postala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, sredi državnega zbora slavila Klavdija Markež. Toda samo 5 dni kasneje je že morala odstopiti, zaradi javnega razkritja magisterija, ki je bil plagiat. (foto: STA) Tako je 27. marca 2015, ko je postala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, sredi državnega zbora slavila Klavdija Markež. Toda samo 5 dni kasneje je že morala odstopiti zaradi javnega razkritja magisterija, ki je bil plagiat. (foto: STA)

Pri tem se seveda takoj postavlja logično vprašanje, kako, za božjo voljo, je sploh mogoče, da je nekdanja poslanka in ministrica SMC, ki je morala odstopiti zaradi plagiata, lahko kmalu zatem postala celo direktorica TGZS, torej zbornice, financirane tudi iz proračunskih sredstev?!

IN KAJ SE ZDAJ DOGAJA NA SEDEŽU TGZS?

- Klavdijo Perger, ki noče in noče sama odstopiti (no, taista Klavdija sprva tudi ni hotela odstopiti kot ministrica in je to po naših zanesljivih informacijah storila šele po nekajurnem prigovarjanju Mira Cerarja in tedanjega generalnega sekretarja vlade Gregorja Krajca), naj bi krivdno razrešili prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS.

- Projekt SRIPT je medtem začasno prevzel Dimitrij Piciga, znan tudi kot nekdanji direktor novogoriškega Hita.

- Klavdija Preger naj bi zaposlenim javno grozila, da jih bo "vse potegnila za seboj", karkoli naj bi že to pomenilo, na policiji naj bi prijavila grožnje, ni pa še znano, kakšne grožnje in zoper koga, ter pobegnila "na bolniško".

TUDI PRI PIVČEVI MOČNO SMRDI

Kazenska ovadba, ki jo je lansiral gospodarski minister in novopečeni predsednik SMC Počivalšek, pa, kot rečeno, potaplja Pergerjevo, toda, in videli bomo tudi zakaj, brani Počivalškovo kolegico iz Šarčeve vlade Aleksandro Pivec, čeprav se Pivčeve pri tej kriminalni zgodbi braniti preprosto ne da več braniti!

Nekdanji gospodarski minister in znani profesor ekonomije Matej Lahovnik ima prav, ko ugotavlja, da "ne veš, kaj je v tem primeru huje - da nekdanja ministrica plagiatorka (Klavdija Markež, danes Perger) postane šefica zbornice, da je državna sekretarka (Aleksandra Pivec) med mandatom dobila še 36 tisoč evrov honorarjev iz evropskih sredstev ali da ima aktualna ministrica (taista Aleksandra Pivec) težave pojasniti svoj podpis pod študijo, ki ni njena"?! In res, čeprav se Pivčeva zdaj izgovarja, da naj bi Pergerjeva v njena poročila o delu dodajala listine, ki jih ona, torej Pivčeva, ni podpisala, pa vsaj eno od njenih treh poročilo o delu pri projektu SRIPT črno na belem dokazuje, da je Pivčeva osebno podpisana tudi za tisto opravljeno delo, ki ga ona  - po navedbah drugih udeležencev projekta - definitivno ni opravila (faksimile spodaj):

Po navedbah naših virov iz projekta SRIPT ministrica Aleksandra Pivec ni opravila tega, kar je zabeležila v zadnjem odstavku tega dokumenta, ki ga je sicer lastoročno podpisala. Po navedbah naših virov iz projekta SRIPT ministrica Aleksandra Pivec ni opravila tega, kar je zabeležila v zadnjem odstavku tega dokumenta, ki ga je sicer lastnoročno podpisala.

Ministrico Aleksandro Pivec, ki trenutno sicer ni na bolniški, ampak samo na dopustu, naj bi prav tako bremenilo eno od elektronskih sporočil, ki naj bi ga poslala Pergerjevi in v njem zapisala, citiramo naše vire, naj bo previdna z dokumentacijo?! In tudi ni nobene prave logike, zakaj bi direktorica Turistično-gostinske zbornice ponarejala in goljufala, da bi "umazani denar" kasirala Pivčeva, ki zdaj, neuradno, (še) ni med ovadenimi ...?! Toda z vsem tem, z domnevnimi lažmi, zavajanji, krajo intelektualne lastnine ter goljufijami, se bosta zdaj podrobneje ukvarjala policija in državno tožilstvo pa tudi upravni odbor TGSZ naj bi uvedel forenzično preiskavo. Da tudi pri Pivčevi nekaj zares močno smrdi, pa dodatno dokazuje še njeno trmasto izogibanje našim pozivom, javnim in pisnim, naj vendarle pokaže svojo dokumentacijo pri projektu SRIPT. Pa je noče in noče, gospa očitno nekaj velikega prikriva.

ŠAREC IN ČRNEC JO NAGOVARJATA, NAJ GRE PROTI ERJAVCU

Marjan Šarec Marjan Šarec

Damir Črnčec Damir Črnčec

Zdaj pa pozor, tukaj je še ena posebna politična dimenzija. Predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec namreč skrivaj nagovarjata Aleksandro Pivec oziroma sta jo vsaj doslej nagovarjala, naj na prihodnjem in bližajočem se kongresu stranke DeSUS kandidira za predsednico Desusa, proti Karlu Erjavcu. Da to drži, dokazuje dejstvo, da se Pivčeva - ki naj bi, kot pravijo, že pred časom dobila za številne novopečene ministre ali državne sekretarja značilno višinsko bolezen ter poletela v višave - s tem celo sama "naivno" hvali naokoli, in češ, kako je ona Šarčeva in Črnčeceva izbranka. 

In verjetno jo tudi zato ob aferi SRIPT provladni mediji tako šparajo ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Hugo Flander
0
Nov 01, 2019
Jah, nisem raziskovalni novinar, pa sem le z nekaj kliki našel uradni sum nepravilnosti, ki gre tudi na rovaš dr. Aleksandre Pivec. Naš super junak Bojan pa tega ne zmore brez pompoznih pozivov dr. Pivčevi. Namreč, na 24ur so objavili Začasno poročilo PKS SRIPT. Poročilo je datirano na 10.9.2019 in na koncu poročila piše: Upravičenca pozivamo, da se v roku 30 dni od prejema tega začasnega poročila nanj odzove. Torej, če je dr. Aleksandra Pivec dobila v roke to poročilo recimo šele v času odkritja afere, ima še nekaj časa, da očitke zavrne. Je pa kot dokazilo nepravilnosti v začasnem poročilu zanimivo, zapisano, da je v poročilu o opravljenem delu po pogodbi št.96-2017-AP z dne 25.12.2017 bil priložen povzetek predloga "Večkulturnost in čezmejno sodelovanje - SRIP trajnostni turizem". Tekst z isto vsebino je na spletni strani RRA Zeleni kras, kjer je predstavljen povzetek projekta PRIMIS - Večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin. Pri tekstu gre za dobesedni prepis več odstavkov. Vsebina projekta ni povezana s SRIPT.Aktivnost priprave prijav na razpise (v tem primeru Interreg) ni upravičen strošek SRIPT.
Ker je bila dr.Aleksandra Pivec od septembra 2016 do septembra 2018 zaposlena na Uradu vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, od julija 2017 pa kot državna sekretarka, zadolžena za področje razvoja in pomoči pri povezovanju razvojnih interesov in aktivnosti med Slovenci, ki živijo v zamejstvu in po svetu ter matično domovino in rojaki v Sloveniji na področjih kulture, izobraževanja, gospodarstva, mladih in EU sodelovanja, so ji gotovo bile znane aktivnosti RRA.
https://www.rra-zk.si/projekti/projekti-v-izvajanju/2019022514472834/primis--veckulturno-popotovanje-med-slovenijo-in-italijo-skozi-prizmo-manjsin
No, recimo, da ga. Pivec lahko dokaže, kakor to ni bila njena priloga. Ostale očitke pač naj popravi z dopolnjenim poročilom, ki ga "dostavi" komisiji v zakonskem roku, tako, da ista lahko pripravi končno poročilo. Ampak delo, ki jo predvidoma čaka, je enormno, saj izbrani prepisi starih akcijskih načrtov SRIPT, bojda pri dlakocepski komisiji ne "palijo".

Pa še to. Niti sanja se mi ne, kaj je dejansko SRIPT in RRA in kako prideš na lahek način do znatnih sredstev, če nisi pri koritu. Naša domovina je ena sama žalost, s Požarjem na čelu.

Projekti v izvajanju - Projekti

notranjska, razvoj, agencija, regionalni razvoj, postojna, pivka, cerknica, bloke, ilirska bistrica, slovenija, postojns
#10
arbajter arbajter
5
Oct 31, 2019
Ne, ne, Borut, tule si malo pogrešil. Še nobene truge niso žepov imele, tudi komunistične ne. Zato tam ob ekshumaciji nekega zlata ni pričakovati. Tistega so že za življenja na varna mesta poskrili, če drugega ne za svoje "zanamce". Tu je tista bistvena razlika med "njimi in nami". Oni lahko kradejo in si na tak način "vzglavnik dvigajo", medtem ko nam (obični raji), to ni dano. Poskrbeti za naše zanamce namreč. Zato je gneča pri koritu zastrašujoča. Ravno zaradi tega se je ob zadnjih volitvah tudi zgodil tihi državni udar, ko uradno izvoljeni predstavnik ljudstva zaradi blazne "kooperativnosti" rdečih in v rdeče prebarvanih izdajalskih strank pač ni zmogel sestaviti vlade. Zato že skoraj tri desetletja gledamo ene in iste od rdeče zariple retardirane face, ki se z večjo ali manjšo preobleko ali pa menjavo modre z rdečo kravato (ali najlonk) vedno grebejo za tista mesta okoli korita. Pa res ne zmoremo brez tistega debelonosega korlna, pa rdečega dejana ter ostale kompanije? Brez veze, odgovor je znan, seveda zmoremo, le tale mafijska združba z rdečimi klovnovskimi nosovi h koritu ne pusti nobenega novega. Ker bi za njih ostalo manj ali pa zmanjkalo. Ali pa se bojijo "sprememb". In ko nekdo primerja prejšnje komunistične in sedanje komukapitalistične čase in ob tem ugotavlja, da se (je) v obeh krad(lo)e, to sicer drži, vendar ne v celoti. V komunističnih časih se sicer res je kradlo, ampak se je v stilu - Druže Tito, ti si krao al' si barem nama dao, a ovi kradu, nama ne dadu. V tem je keč in velika razlika. In tile se je še predobro zavedajo. In ni problem v vseh grehih tele aktualne kvazi vladne tvorbe, katere Požar skoraj dnevno razkriva. Problem je v tem, ker je v tej kvazi vladni tvorbi ogromno takih, ki se zavedajo, da so v zadnji sekundi vskočili na vlak, ki je za njih "odpeljal" za vedno. In ravno zaradi tega ta kvazi vladna tvorba še vegetira. Ker potem bo NO MONEY, in bo treba pljunit v roke. Kajne lenčica, zmagec, korle...Smetišče zgodovine se nezadržno bliža.
#9
ivan maček
4
Oct 31, 2019
……. prebral, … ha, ha, ha, ha.....ha.....joj...,
Borut, mojster besede. Sem v solzah od smeha.
#8
borut rojc
17
Oct 31, 2019
Ob praznikih in vikendu, zastoju plačilnega prometa in finančnih transakcij, bo kar dolga za vladne kleptomane do ponedeljka. Bodo ta čas kradli na pokopališčih? Če bodo tudi katerega od pokojnikov izkopali, naj pozkusijo s kakšnim starim komunistom, zakopanim s kopico zlata.Nakradenim, kakopak. Predsednik me spominja na najmlajšega Topaloviča.
#7
igor hauptman
16
Oct 31, 2019
Sicer h komentarju Boruta skoraj ni več kaj dodati, pa vendar ni odveč vsakič znova poudarek na absolutnem pomanjkanju demokratičnih standardov, kot jih poznajo razvite zahodne demokracije, kar je poleg nedelujoče vladavine prava, eden od temeljnih problemov zastoja v razvoju naše mlade države. Vse ostalo, vključno z gnusnim (kje si Istok) početjem zgoraj opisanih malopridnic in malopridnežev je le ena od posledic tega. Sicer pa, čeprav je škoda vsake besede za ženščino, kot je Klavdija kakorkoli se že danes piše, več kot vsaka beseda pove fotografija ob njeni razglasitvi za ministrico. "Pasala" bi kvečjemu na stene javnih stranišč poleg slik kandidatov na volitvah v DZ.
#6
arbajter arbajter
16
Oct 31, 2019
Pa tale skupek lopovov in ugrabiteljev države, ki sebe imenujejo vlada RS zmore delovati en sam teden brez nekih novih in novih afer??? Kam smo mi to padli?
#5
Miha Skumarc
3
Oct 31, 2019
Največkrat se dobivajo pri direktorju Celjskih mesnin
#4
borut rojc
20
Oct 31, 2019
Prasica s plagiatom magisterija in trikratno spremembo priimka je res unikat in poosebljenje politika murgelskega centra. Bolj kot njena beda, pa se kaže mafijski način ustroja države; goljufajo, kradejo in se zajebavajo z ljudmi, ko jih odkrijejo, se neumno izvijajo, morda odstopijo in odidejo v novo službo, ki že čaka nanje. V konkretnem primeru gre za reševanje vojakinje Pivčeve, čeprav so dokazi o njeni vpletenosti v prevaro pri projektu SRIPT, precej obremenjujoči zanjo . Potem poslušamo za lase privlečene izgovore kot je bil tisti, še enega izgubljenega vojaka Šarca, da so na Sovi povsem slučajno iskali in našli ravno njegovo fukatožno prijateljico...Vsi ti jebivetri, so pač odraz prevare na volitvah. Demokratično izvoljena vlada z demokratičnimi standardi, bi že v sestavi bila drugačna in se na vse nepravilnosti odzivala drugače kot vladajoči samodržec, ki ga je na tron postavila mafija. On se bo položaja oklepal do zadnje kaplje krvi, podobno bo branil tudi določene ljudi v vladi, ki mislijo namesto njega. Pomoč je v življenju vedno potreboval. Tudi, če bi hotel, Šarec ne more odstopiti. Odstopijo ga lahko le tisti, ki so ga nastavili. Cmeravec, njegov predhodnik, je mandat komajda preživel, a ga je in pri isti mafiji na ta način, kolikor-toliko uspešno odslužil pripravniški staž. Šarec, vsaj za zdaj, uživa, zlasti v protokolu, z vsemi dragimi limuzinami in varnostniki. Tudi nekoliko nor značaj mu pomaga, da si v svojem svetu domišlja, kako spreminja svet na bolje. Vsekakor si žepe polni na lažji način kot komik. In celo plačuje davke. ..Zaenkrat pravi, da bo poskrbel zase, prijatelje in privilegirance režima. Če mu bo Bog dal pameti, pa morda nekoč tudi za ljudi in državo. Jebe lud zbunjenog...
#3
Ajdemi Popushi
22
Oct 31, 2019
Kaj pa če prikriva vpletenost Petra Vesenjaka, tudi velikega bademajstrovega prijatelja, nesojenega državnega sekretarja za turizem??
V njegovem hotelu so se veliko dobivali vsi omenjeni in vpleteni že, ko je Sandra delala pri Źmavcu kot sekretarka...
#2
Henrik Stanjko
24
Oct 31, 2019
Kot predpogoj za kakršno koli resno raziskavo vsega tega dogajanja, bi bilo potrebno vse vpletene osebe odstraniti s položajev, s katerih lahko vplivajo na priče in imajo dostop do listin... Če se ne odstranijo same (moralni vidik) ali jih ne odstrani nadrejeni, je to onemogočanje običajnega in zakonsko določenega postopka (pridobivanje materialnih dokazov). To bi moralo že po defaultu zahtevati državno tožilstvo ob prejetju kazenske ovadbe (v skrajnem primeru pripor saj po mojem skromnem mnenju obstaja utemeljeni sum, da se lahko z materialni dokazi v zadevnem postopku lahko manipulira in vpliva na morebitne priče!!!). V takih primerih pa je zelo priporočljiv instrument hišne preiskave (torej v prostorih ministrstva, na domu vpletenih in zbornice ter verjetno še kje ) po zelo hitrem postopku. Tako se dela s kriminalci oziroma že z osumljenimi v kazenskih postopkih... vsaj drugorazrednimi... Torej se posledično pojavlja vprašanje globoke države in neenakosti pred zakoni ter kdo je za to pooblaščen in odgovoren (policija,tožilci in preiskovalni sodniki). Drugače pa bodo spet iskali listine in vabili na razgovor g.Požarja...!?

No mimo grede že, ki sem razpoložen.... Kako pa je kaj s primerom sodnice iz Maribora? Kake nove informacije?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-31 06:58:59 (Oct 31, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)