Pivčeva in DeSUS se norčujeta iz ljudi: njeni volivci imajo 640 evrov penzije, ona pa 10x večjo plačo in fuš za 70 jurjev.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-24 ob 06:44:48

Si predstavljate, da bi državna sekretar ali minister v sosednji Avstriji, Nemčiji ali kje drugje v zahodni Evropi - poleg državne funkcije, ki zahteva delo 24 ur na dan - dodatno zaslužil več kot 100 odstotkov svoje letne plače s "fušanjem" na projektih, ki jih financirata državni ali evropski proračun, torej davkoplačevalci, in pri tem - za nameček - ne bi oddal niti ene same pisne študije?! Ne, to po evropskih merilih, prvič, preprosto ni mogoče, in drugič, če bi do tega vendarle kje prišlo, bi izbruhnil velik politični in medijski škandal in tak visoki funkcionar bi po javnem razkritju tovrstnega početja nemudoma odstopil, sicer bi ga odnesli.

MINISTRICI 70 TISOČ EVROV, NAJVEČJEMU ZASLUŽKARJU IZ PROJEKTA SRIPT, TURISTIČNEMU DEKANU IZ BREŽIC, PA NEVERJETNIH 150 TISOČ EVROV

Pri nas pa se to ravno zdaj dogaja ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec, ki - za nameček - prihaja iz "socialno čuteče" stranke DeSUS, katere volivci dobivajo povprečno mesečno pokojnino v višini 640 evrov, njihova ministrica pa ima skoraj 10-krat višjo mesečno plačo in še fuša za 70 tisoč evrov na leto?!

Znesek oziroma zneski, ki smo jih dokumentirani razkrili ter objavili že včeraj (vir):

Boštjan Brumen (77.682,72 evra),
Maja Uran Maravič (66.392,50 evra),
Aleksandra Pivec (35.609,09 evra),
Ljubica Kneževič Cvelbar (15.487,41 evra),
Emil Juvan (8.433,48 evra),
Suzana Pavlin (2.165,72 evra),
Ksenija Dvorščak (2.165,72 evra),
Vasja Čretnik (2.165,72 evra),
Tatjana Juriševič (2.165,72 evra),
Jana Apih (1.586,02 evra) ...

... so dejansko namreč enkrat (1x) višji, vendar (še) niso bili v celoti izplačani, ker so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo na srečo in pravočasno ugotovili, da pri projektu SRIPT goljufajo, ter zaustavili plačilo druge polovice predvidenih honorarjev. Toda mediji ob tem molčijo, v molk pa sta se zavila tudi predsednik vlade Marjan Šarec in predsednik stranke DeSUS ter minister za obrambo Karl Erjavec.

MINISTRICA ZA KMETIJSTVO ŠE HUJŠA OD CERARJEVE SMC

Za primerjavo: 70 tisoč evrov na leto - ob redni ministrski plači oziroma plači državne sekretarke za zamejce in Slovence po svetu, funkcije, ki jo je Aleksandra Pivec opravljala ob začetku projekta SRIPT - je več denarja, kot ga je pokasirala Stanka Setnikar Cankar, padla šolska ministrica Cerarjeve vlade, z 11-letnimi honorarji na izrednem in podiplomskem študiju, medtem ko niti ni bila ministrica. Če je Stanka Setnikar Cankar v 11 letih zaslužila okroglih 635 tisoč evrov, to na leto znese 57 tisoč evrov, Pivčeva pa bi dobila, če Počivalškovi ne bi ustavili druge tranše izplačil, več kot 70 tisoč evrov - za eno samo leto! Toda kot že rečeno, Stanka Setnikar Cankar je pod hudim medijskim pritiskom marca 2015 odstopila, danes pa so taisti mediji potuhnjeno tiho?!

KAKO JE SPLOH MOGOČE OB DELU DRŽAVNE SEKRETARKE ALI MINISTRICE DODATNO ZASLUŽITI ŠE 70 TISOČ EVROV LETNO? TO SO VPRAŠANJA ZA PIVČEVO, ŠARCA IN ERJAVCA

Ker ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec prej in po včerajšnjem javnem razkritju svojih dodatnih zaslužkov iz proračunskega denarja, še vedno ni pojasnila, kaj konkretno je ona za ta denar pri projektu trajnostnega turizma SRIPT dejansko naredila, jo zato tudi javno pozivamo:

- naj v roku 3 dni predloži oziroma javno pokaže celotno dokumentacijo, povezano s projektom SRIPT. Takšno prošnjo ji bomo posredovali tudi pisno, uradno, sicer bomo, če bo ministrica našo prošnjo zavrnila, vse to zahtevali prek informacijske pooblaščenke.

Marjan Šarec Marjan Šarec

Karl Erjavec Karl Erjavec

Za komentar postranskih zaslužkov ministrice za kmetijstvo iz proračunskega denarja oziroma odgovor na vprašanje, kako je ob resnem delu državne sekretarke ali ministrice sploh mogoče - postrani, in to še celo iz proračuna - na leto zaslužiti dodatnih 70 tisoč evrov, smo seveda zaprosili tudi predsednika vlade Marjana Šarca in prvaka stranke DeSUS, torej strankarskega šefa Aleksandre Pivec in obrambnega ministra Karla Erjavca. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Hugo Flander
0
Oct 24, 2019
Brumen, Lorenčič, Rozman...
https://uni-mb.org/?UM=tajkun_bostjan_brumen

Univerza v Mariboru - Univerzo akademikom, takjune v zapor

Univerza v Mariboru - Univerzo akademikom, tajkune v zapor.
#11
Igor Hauptman
0
Oct 24, 2019
Nisem tega niti napisal, Hugo. Je pa govora o konkretnih osebah v konkretnih zadevah. No, ti pa lahko zaupam, da se mi najbolj obrača v želodcu ob osebkih, kot je opisani Brumen. In zakaj se jim vedno znova ponujajo nove priložnosti.
#10
Hugo Flander
1
Oct 24, 2019
@Igor, moja mnenja so iskrena. Nazadnje sem volil stranko DOM in leta 1992 - SDSS. Sem slovenski patriot. Ja. Škoda, da @Istoka ni več tukaj.
Pivčeve ne poznam. Vem pa, da oni, ki se v našem sistemu znajdejo pri koritu, niso kar vsi po vrsti" - škart roba".
#9
Igor Hauptman
2
Oct 24, 2019
Povsem se strinjam s tabo Hugo, da Haloze ne slovijo po Bistri. Pa je ravno to tisto kar bi moralo biti glede na reke denarja, ki se skozi račune te ustanove iz državne blagajne pretaka na zasebne račune vseh mogočih strokovnjakov. Brez težav si lahko na spletni strani Bistre ogledate vse do sedaj realizirane projekte ter projekte v teku, na podlagi česar si lahko ustvarite lastno mnenje o siceršnjem učinku te ustanove, predvsem za razvoj Haloz in tvojih Slovenskih goric, Hugo. O skupnem imenovalcu pa raje ne bi še enkrat bojim pa se, da je tebi več do uravnoteženja različnih mnenj glede na konkretne težave dotičnih akterjev. Glede tega si kar dober nadomestek za še nedolgo nazaj prisotnega komentatorja po imenu Istok.
#8
Hugo Flander
0
Oct 24, 2019
Na Topnews je nadaljevanje Sovine sage. Na Požareportu pa še vedno nič. Kje je članek, ki ga je obljubil Požar?

#Razkrivamo nove podrobnosti sporne zaposlitve Lepe N. na Sovi, sposojanje denarja in (domnevne) povezave z podzemljem, menda znane tudi @sarecmarjan. In kaj naj bi vse vedela Sova?!
Gre za izjemna varnostna tveganja, zato po jutrišnjem članku pričakujemo odziv ...#
#7
Hugo Flander
1
Oct 24, 2019
@Tine, Haloze slovijo predvsem po revščini in poštenjaku Miranu Vuku. Ne po "Bistri". Pri nas v Slovenskih goricah pa blestijo Zver, Pukšič, Pojbič in Breznik. Pa tudi bivši poslanec in župan Lenarta v Slovenskih goricah - Vogrin.

#Nad Ptujem, s pogledom na tamkajšnji grad in jezero, leži posestvo z dvonadstropno hišo z bazenom, tremi garažami in tovornim dvigalom. Njegov dolgoletni lastnik je Miran Vuk, pred leti eden od najbogatejših Slovencev in nekdanji župan Zavrča, ki je od leta 2014 v osebnem stečaju.

"Nabijem na k... davčno upravo in policijo"#... je govoril Haložan Vuk, ki je tesno povezan z enim največjih davčnih poštenjakov pri nas, delničarjem Nova24TV - Rokom Snežičem.
#6
Tine Marinček
6
Oct 24, 2019
Ptujčani pravijo Znanstveno raziskovalno središče Bistra - Čelanova pralnica denarja. Menda naj bi bila ustanovljena za razvoj Haloz. Zelo uspešna je v tem:(
#5
Arij Slovenski
9
Oct 24, 2019
Krivim pa tudi demokracijo, ki pravi, da je vedno potreben dialog. Ni res! Včasih je treba preprosto znoreti.
S kriminalci, banditi in genocidnimi klavci ni dialoga.
#4
Arij Slovenski
11
Oct 24, 2019
Ja, vladajo nam neskončno pokvarjeni lopovski in genocidni banditi. To mi je že dolgo jasno.
Tisto, kar mi ni jasno, je, da ni nikjer nobenega revolta. Zakaj ljudje niso na ulicah? Zakaj ne ponorijo in zakaj ti plenilski banditi še ne visijo po kandelabrih? Še huje - folk jih še kar voli na volitvah in zagovarja njihove lopovščine, samo da niso Janševi in "domobranci" na oblasti...

Po moje nam nekaj dajejo v vodo in hrano. Drugače si ne znam razložiti te neverjetne pasivnosti, ignorance, letargije in ravnodušnosti. Komunisti kradejo, plenijo, nas ropajo, nas terorizirajo, nam lažejo, sistematično uničujejo našo državo, nam uvažajo migrantsko golazen in nas počasi iztrebljajo,... folk pa nič!!! Vsi se obnašajo kot zadrogirani in lobotomirani zombiji in gredo pohlevno v klavnico kot kakšne bebave ovce...

Somrak Zahodne civilizacije. Orwellova distopična vizija prihodnosti je žal postala resničnost.
#3
Igor Hauptman
9
Oct 24, 2019
Nekje v času, ko Pivčeva še ni vstopila v politiko (je pa verjetno to že bila njena intimna želja) in je vodila Znanstveno-raziskovalno središče Bistra v Ptuju (od tod zopet verjetno tudi ideja za ustanavljanje raziskovalno-razvojnih oddelkov v turističnih podjetjih) je nek drug državni sekretar stranke prenovljenih komunistov odletel s položaja zaradi korupcijske afere. Tako imenovani Pahorjev minister za Pomurje Andrej Horvat. Kakšen je bil epilog sproženih postopkov v zvezi s spornimi posli Andreja Horvata mi ni znano razen, da je Horvat letel s položaja, po mojem predvsem kot kolateralna škoda namesto drugih vplivnejših akterjev. Spomnim pa se, da je potekala preiskava v nekih "pisarnah"v Murski Soboti, kjer se je na veliko kopiralo prazne liste, ki naj bi bili produkt sklenjenih fiktivnih pogodb z izvajalci posla. Totalna blamaža za stranko Pahorjevih prenoviteljev in njeno toliko opevano skrbjo za Pomurje. In kaj ima zadeva skupnega s posli gospe Pivčeve. Praktično vse razen tega, da listi, ki se kopirajo niso prazni, temveč polni znanstveno strokovnega čtiva , ki pa v praksi največ koristi prinese tistim, ki pobirajo mastne zaslužke. V konkretnem primeru so to prvi trije iz liste plačil. Tudi to, da jo je v vlado delegiral Desus ne pomeni odstopanja od znanih vzorcev.
#2
borut rojc
23
Oct 24, 2019
V tej vladi je očitno čist samo alkoholik, ki pokriva ministrstvo za kulturo. Ta, iz rdečih revirjev je kmalu ugotovil, da se pijanstvo bolj izplača kot delo. Če drugega ne, se pri Pozniču ob konstantni potrebi po zadetosti od alkoholnih hlapov, vsaj niso razvili kleptomanski simptomi, tako značilni za levičarje. Ti ljudje preprosto ne morejo drugače kot primitivno razmišljati in vedno si bodo postregli, ko se bo za to izkazala priložnost. Zato pa so funkcije in visok položaj v družbi. Navadne ljudi omejujejo zakoni. Kam bi prišli, če bi kradli vsi kot gospa Pivčeva? Kdaj, če ne zdaj, si lahko obogati račun in napolni žepe? Edino zdravilo za vse te kleptomane in razbojnike bi se našlo, če bi ob vseh firmah in gospodarskih družbah, prodali tudi javni sektor, sploh sodstvo. Na Dunaju bi bilo vse drugače. Kriminalci ne bi smeje prihajali in odhajali in tudi gangsterju iz močvirja, bi izginil opičji nasmeh z ust. Aleksandra Pivec, kljub vsemu, sodi v skupino priložnostnih tatov. Ne bi je strogo kaznovali. Končno, niti predsednik vlade ne deluje kot nekdo, ki bi karkoli delal le za plačo. Oni temu rečejo-preboj.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-24 06:44:48 (Oct 24, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)