Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-21 ob 06:54:19

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Matevž Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Točno sedem dni je že minilo od naše prve in ekskluzivne objave pisnih ter dokumentiranih dokazov o tem, kako je ustavni sodnik Matej Accetto, danes celo podpredsednik ustavnega sodišča, lagal in zavajal kolege - ustavne sodnice in sodnike, udeležence v postopkih pred ustavnim sodiščem in javnost (vir), povsem kompromitirani Accetto pa še vedno ni dal prav nobenih dokazov, ki bi dokazovali nasprotno. Namesto tega se je zatekel k napol političnemu stokanju, da gre za hud napad nanj, njegovim lažem pa se je pri reševanju vojaka Accetta pridružil in kasneje tudi sam zapletel še predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez (vir), za katerega pa se je hitro izkazalo, da bi se moral vsaj v enem primeru, povezanem z bivšim mariborskim županom Francem Kanglerjem, izločiti, pa se - zaradi več kot očitnih političnih razlogov tako imenovanega "rezultatskega sojenja" na ustavnem sodišču - tudi ni, in zdaj se še na Rajka Kneza povsem upravičeno vršijo pritiski za njegov odstop (vir).

SPOMNIMO. KAKO-TAKO JE LAGAL ACCETTO

(vir: Sklep ustavnega sodišča, na seji 11. januarja 2018; in pisna korespondenca med Accettom in tedanjimi vidnimi politiki nastajajoče Cerarjeve stranke SMC, 6. maja 2014  - več si lahko preberete tukaj):

Čeprav so si nekateri, tudi večinski mediji, že vidno oddahnili, da je afera Accetto mimo in da jim je Accetta uspelo "našistično" obraniti, se primer znova zapleta in spet (vse) kaže, da bo kompromitirani ustavni sodnik Matej Accetto vendarle prisiljen odstopiti.

KRIVIC JAVNO ŠE DRUGIČ: ACCETTO MORA ODSTOPITI, JAKLIČU NERESNIČNO PODTIKALI

Znova se je namreč - včeraj - javno oglasil nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki politično sicer sodi na levico, vendar velja za precej samosvojega, ima pa tudi velik vpliv na javno mnenje.

				Vir: Siol.net			Vir: Siol.net

Krivic je v svojem drugem odzivu (po tistem prvem očitno ni mogel mirno spati), v katerem je precej revidiral svoj prvi odziv, povedal predvsem naslednje:

Zavajanje z neresničnimi zatrjevanji je tako huda kršitev, da bi moral Accetto nujno odstopiti. Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj.

- Ustavnemu sodniku Klemnu Jakliču so komentatorji neresnično podtikali, da je kolegu Accettu očital pristranskost pri sojenju, kar pa ni res, ne, Jaklič mu je očital laganje kolegom (Krivic tukaj misli predvsem na medije, ki dejanj niso neresnično podtikali samo ustavnemu sodniku Jakliču, z namenom njegove diskreditacije, ampak novinarsko razkritje afere Accetto obravnavali celo kot "napad na Šarčevo vlado"?!). In zelo škodljivo - prav za ohranitev ugleda in delovne sposobnosti ustavnega sodišča - bi bilo oprostiti sodnika Accetta odgovornosti za storjeno, tako da bi se sprenevedali, kaj mu je bilo v resnici očitano.

- Razprave niso več potrebne, razen če bi bili v ponedeljek, torej danes, predstavljeni tako prepričljivi dokazi o tem, da sodnik Accetto očitanega ni zagrešil ...

... Toda teh "prepričljivih dokazov" ustavni sodnik Matej Accetto do danes še ni posredoval. In pri tem je pomenljivo še nekaj: če je Krivicev prvi javni odziv na afero Accetto, objavljen 16. 10., v celoti povzela Slovenska tiskovna agencija, večinski mediji pa uvrstili na vse svoje naslovnice, tega drugega odziva, vsaj zaenkrat, STA še ni povzela, večina večinski mediji pa tudi še ne ...?!

KONKLAVA US. KONEC NEKE DOBE PRAVNIŠKIH MEDIOKRITET IN SVETIH KRAV MIRA CERARJA?!

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Ta teden naj bi se, vsaj po naših informacijah, ustavno sodišče sestalo na posebni konklavi strogo zaprtega tipa. Za integriteto ustavnega sodišča pa bi bilo bolje, če bi Matej Accetto odstopil še pred to - kakor - strogo zaprto konklavo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
tmp S
5
Oct 21, 2019
Ne samo odstopiti, odgovarjati morajo taki prevaranti in laznivci. Drugace se bodo zadeve samo ponavlale, pac z drugimi osebki ( pokvarjencev je v SLO veliko)
#4
Miha Skumarc
1
Oct 21, 2019
Dejstvo je, da je na US sranje, ki ga povzročajo levičarski sodniki, dejstvo je, da je DDr. Klemen Jaklič govoril o dejstvih, ki jih je počenjal podpredsednik in dejstvo je, da je M. Krivic klovn med pravniki. Najprej ga napade, po tem pa se vleče iz dreka in...
#3
borut rojc
9
Oct 21, 2019
V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.
#2
Igor Hauptman
10
Oct 21, 2019
Tudi po objavljenem korigiranem stališču Matevža Krivica pri čemer je zanimivo, da je pri objavi prvega stališča spregledal neresnične trditve komentatorjev o Jakličevem očitku glede pristranskega sojenja sodnika Accetta (komentatorji na Požareportu tega nismo spregledali, celo nasprotno, sam sem opozarjal, da bi moral Jaklič o zavajanju Accetta glede sodelovanja pri pisanju predvolilnega programa SMC reagirati takoj, s čemer bi se izognil kasnejšim očitkom in kar mu je dejansko prav pritlehno in politikantsko tudi očital predsednik US Knez v branjenju Accettovega položaja za vsako ceno), ni pričakovati, da bo Accetto odstopil. Pa tudi če bo, to ne bo prineslo, kot trdi Požar, konca vladanja pravniških mediokritet, kot tudi z vsako novo vlado in novoimenovanim državnim zborom ne dobimo kompetentnejših in boljših zastopnikov oblasti, temveč iste, ali pa še slabše od prejšnjih. Tako, da ostaja le še vprašanje, ali ne bomo tudi v US dobili prav takšne ali pa še večje mediokritete, kar pa seveda v ničemer ne spreminja dejstva, da bi moral Accetto odstopiti, če mene vprašate, bi moral odstopiti tudi Knez.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-21 06:54:19 (Oct 21, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)