Ponavljalci: Vlada, Sova, Banka Slovenije, NPU - ni tako, da ne veste. Od tega članka dalje zelo dobro veste!

Objavil/a Forum !, dne 2019-10-06 ob 06:58:25

Piše: Rado Pezdir

Ste kdaj pomislili, da se slovenska sodobna zgodovina, tja od začetka tranzicije dalje, neverjetno ponavlja? Recimo, komajda nekaj več kot desetletje po prvi sanaciji bančnega sistema se zgodi druga. Po odmrtju gradbenih baronov ne mine niti desetletje in tu je že nova generacija nedotakljivih, ki so celo tako močni, da določajo način delovanja slovenskih institucij. Potem ko tisočkrat sanirajo ena in ista podjetja, in to že trideset let, ta vedno znova propadajo, njihove stečaje pa spremlja množica sumov kaznivih dejanj. Pomislite samo na Adrio Airways, Elan in Muro. Pri tem seveda ni odgovornih, ker se vse skupaj izgubi v neskončnem mehanizmu prenašanja odgovornosti na nekoga drugega in na abstraktne pravne tehnikalije.

In recimo, da danes glede na razvoj dogodkov že lahko napovemo resne težave. Prosim zapomnite si ta članek in ga čez nekaj let povlecite "na videlo". Torej, prvič in premierno vam kažemo, da je komaj vzpostavljen sistem že začel razpadati.

Konec leta 2008 je v Novo Ljubljansko banko vkorakal Iraj Farrokhzadeh, ki je v naslednjih dveh letih prek banke kanaliziral milijardo evrov. To že veste, kakor tudi veste, da je celotna operacija potekala v omrežju, ki je bilo v času te iranske akcije na celi paleti embargo seznamov. Čeprav sta za to vedeli tudi slovenska policija in Sova, to ni preprečilo prelivanja iranskega denarja prek udbovskega bančnega ponosa. Notorični primer je leta kasneje vendarle prišel v javnost, toda epiloga ni bilo. Celo huje, policija si je sama začela umivati roke, da vse te embargo liste ne pomenijo nič kaj dosti, Sova pa kot običajno ni bila sposobna ugotoviti niti, kaj se je zgodilo. Iranski obveščevalci so enostavno prebili embargo in to izpeljali tako, da sankcij ni bilo.

KO SOVA ZAPUSTI EU IN PRESTOPI K RUSKI FEDERACIJI

In potem mine nekaj let, ko v sklopu vladnega obiska v Ruski federaciji manager leta 2019 Tomaž Berločnik (predsednik uprave Petrola) v navzočnosti predsednika vlade Marjana Šarca podpiše pogodbo z ruskim podjetjem T Plus. Gre za podjetje, ki je v lasti družbe Renova Group, ta pa je v lasti ruskega oligarha Viktorja Vekselberga. Ne da bi šli v podrobnosti o Vekselbergovi poslovni zgodovini, povejmo, da je bil v trenutku podpisa te pogodbe Vekselberg s svojo Renovo na embargo listi OFAC (Urad za nadzor tujega premoženja). To sicer ni nova zgodba, saj je bila nedavno razkrita v reviji Reporter, zanimivejše je tisto, kar je splošni javnosti ostalo skrito. To pa je vprašanje, kako je mogoče, da je Sova pripeljala predsednika vlade do te točke, da je institucionalno pokril pogodbo, ki je zaradi uvrstitve Vekselberga in Renove sploh ne bi smelo biti? In začelo se je odvijati popolnoma enako kot v primeru Farrokh. Tistim, ki bi zadevo morali preprečiti, je uspelo najti kup izgovorov, da pogodba ni sporna. A kot kaže povezava:

(https://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.pdf), še kako je.

Ker razumem, da bi samo objava povezave (bodite pozorni, ta seznam je datiran na 30. 9. 2019) sprožila nove manipulacije, izvolite neposredni izrezek:

[UKRAINE-EO13661]. JSC RENOVA GROUP OF COMPANIES (a.k.a. JOINT-STOCK COMPANY RENOVA GROUP OF COMPANIES; a.k.a. RENOVA GROUP), V, 28 Balaklavskiy Prospekt, Moscow 117452, Russia; 40, Malaya Ordynka, Moscow 115184, Russia; Registration ID 1047796880548; Tax ID No. 7727526670; Government Gazette Number 772701001 [UKRAINE-EO13662] (Linked To: VEKSELBERG, Viktor Feliksovich).

VEKSELBERG, Viktor Feliksovich, Russia; DOB 14 Apr 1957; POB Drogobych, Lviv region, Ukraine; Gender Male (individual) [UKRAINEEO13662].

Morda primera Farrokh javnost decembra 2008 ni zaznala in je vsem eksplodiral v obraz, ta škandal, ko je vlada Republike Slovenije prevzela patronat podpisa pogodbe med Petrolom in podjetjem s trenutne embargo liste, pa je vseeno neverjeten. Zakaj? Ker je naloga Sove, da prepreči, ne pa omogoči, da predsednik vlade sodeluje pri preboju sankcij. Ampak to v resnici ni šokantno, ker se iz primera Farrokh ni nihče ničesar naučil. Po Farrokhu in zdaj še Petrolu bo ta država postala znana kot varno okolje za prebijanje sankcij. Kot nekakšna evropska Severna Koreja.

Naj vam natančno povem, kaj se dogaja: slovensko podjetje, ki je v delni lasti države, posluje s podjetjem, ki je pod embargom in katerega premoženje je zamrznjeno. Ker Petrol sodeluje s tem podjetjem, ni daleč dan, ko bodo tudi za Petrol prišle kakšne omejitve. Kdo je kriv? Prav tiste institucije, ki so dovolile kršenje sankcij v iranskem primeru. Kdo je najbolj kriv? Sova. Ta bi morala predsednika vlade obvestiti, naj se podpisa pogodbe ne udeleži na noben način oziroma naj te pogodbe ne umesti v sklop vladnega obiska.

Ker tega ni naredila, kaj drugega lahko sklenete kot to, da je vlada Republike Slovenije na obisku v Moskvi pokrila kršitev sankcij? In ne, to ni norost, to se dogaja pred očmi vseh nas.

BOŠTJAN VASLE, GUVERNER NARODNE BANKE SLOVENIJE

Potem je tu bančni sektor. Saj veste, tisti del ekonomije, ki ga regulira Banka Slovenije s svojimi legendarno topoumnimi guvernerji. Tako topoumnimi, da ne samo, da niso videli kreditnega balončka v slovenskih bankah in bolestno visokih slabih posojil, ampak jim je redno uhajalo ugotavljanje lastniške strukture slovenskih bank. Tako ni bilo nič nenavadnega, če so bili solastniki slovenskih bank neznana podjetja iz Švice, Liechtensteina ali če je banka udbovskega ponosa prikrivala svoje lastništvo v hrvaški banki na Reki ali pa celo imela svoje off shore podjetje na otoku Guernsey. Zanimivo, ampak leta 2019 smo spet v enakem položaju: arogantno in naduto vodstvo Banke Slovenije se je spet zavestno odločilo, da ne želi videti, kaj se odvija pred njihovimi očmi.

Irski Kylin Prime Group je s svojo ciprsko podružnico, ki se poskuša zavleči v Hranilnico Lon, povsem enaka neznanka, kot sta bila nekoč Promos ali pa Hiram. In ponavljavce iz Banke Slovenije spet nič ne zanima. Toda ta irski sklad je daleč najmanjši problem lastniške strukture slovenskega bančništva danes. Ker se mi v tej fazi enostavno ne da prenašati nadležnega teženja Francija Zavrla, njegovega Stratkoma in desnih patriotov, ki so se nekoč borili proti Slobodanu Miloševiću, danes pa so prvi branik permutacije miloševićevega kapitala, naj omenim zgolj to, da nas čaka pestra bančna prihodnost. V zvezi s tem pa je treba reči tudi nekaj o Sovi in njenem razumevanju nacionalne varnosti v bančnem sistemu. Bralci naj mi sledečih stavkov ne zamerijo, ampak resnično bi si želel, da me v Sovi razumejo, zato jim moram sporočiti sledeče: "Nemojte se zavaravati, da niko ne shvaća šta i kako to radite. Možete, da se zajebavate u Sloveniji, ali sistem vašeg operativnog rada na slučaju s kojim ste upoznati nije nepoznat partnerskim agencijama. Vaša če se priča završiti ružnim epilogom."

Pa še nismo na koncu. Tu je recimo še primer Agroruše, za katerega se je razkrilo, da je banksterska mreža z mikrooperativne ravni zaradi mrtvoudnosti pregona bančnega kriminala spet pošteno zadihala. Banka Slovenije in policija sta s svojim delom namreč omogočili, da je popolnoma mogoče izsiljevati podjetja tako, da jim banka ali podeli ali pa obnovi kredite, če jim kreditojemalci v zameno izplačajo bolestne podkupnine. V primeru, ko njihove žrtve ne privolijo v korupcijske posle, pa se začnejo grožnje in izsiljevanja, ki se ne zaustavijo pri poslovnih težavah reketiranega podjetja, ampak se nadaljujejo v grožnje z umorom. Da ne bo pomote, zadnji popolnoma rekonstruirani primeri banksterskega reketiranja segajo v leto 2018!

Sumljivi lastniki slovenskih bank, reketiranje in druge oblike banksterskega kriminala so spet tukaj. Komaj nekaj let po tem, ko je iranska obveščevalna služba izkoristila NLB za svoje operativne akcije, smo spet tam, kjer smo bili. Zakaj? Zaradi ljudi, kot so Darko Majhenič, Harij Furlan, Marko Kranjec, France Arhar, Mitja Gaspari, in vseh drugih, ki niso opravili svoje naloge. Zato zdaj kot ponavljavci drsimo v novo brezno.

Razlika pa seveda obstaja. Odkar je javno zapisano, da Sova ni preprečila državno sponzoriranega preboja sankcij v Moskvi leta 2019 in da je ne zanima nacionalna varnost v slovenskem sistemu ter da guverner Boštjan Vasle na noben način ne želi razrešiti vprašanja suma spornih lastnikov slovenskih bank, pa čeprav ga od tega loči samo nekaj minut dela, so imena znana. Nihče od njih se ne bo več mogel skriti v labirinte prelaganja odgovornosti, kot so to naredili nekdanji guvernerji Banke Slovenije, direktorji NPU, policisti in obveščevalci Sove iz nedavne preteklosti.

Čez deset let se bomo zbudili in v obraz nam bodo zopet eksplodirali bančni sistem in preboji sankcij. Zdaj pa razmislite, kaj točno se dogaja okoli vas, ker ni tako, da ne veste. Od tega članka dalje zelo dobro veste.

(Rado Pezdir je magister ekonomije, profesor, publicist in komentator oddaje Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
1
Oct 07, 2019
Svojo politično usmerjenost sem povedal tu že večkrat.

Bom še enkrat. Skrajno leve in skrajno desne politike ne maram.
Bližje so mi leve politike, ki imajo izraženo socialnost.
Veliko dobrega vidim tudi pri tradicionalni desnosredinski politiki.
Ne moram pa politikov, ne levih ne desnih. Vsi se zelo hitro izpridijo.
Imamo sicer nekaj dobrih politikov na desni in levi, ampak si ne upajo biti preveč glasni.

Ko se bodo modri iz leve in desne znali vsesti skupaj in se pogovarjati, bomo morda dobili boljšo vlado.

#21
Miha Skumarc
2
Oct 07, 2019
O.K. , no, nisi več rdeči nosek, Istok, bila je bolj šala. Vseeno, mislim pa le, da si malo bolj levi kot desni, pa ne po Toninovo, ki želi biti roza., hi,hi.
#20
Istok Potočnik
0
Oct 07, 2019
No, bila je bolj šala. Portal je odprt, smo socialna bitja in pač ima vsak pravico povedat svoje.
Kepic bi res lahko opustil polovico teh kranceljnov in navedb kdo je in kaj je.
Ker jaz ga več ne berem ravno zaradi tega.
#19
Miha Skumarc
3
Oct 07, 2019
No, rdeči nosek, tebi se lahko vsaj smejemo, ker se trudiš biti OBJEKTIVEN - NEPRISTRANSKI, pa ti ne uspe, si preveč rdeč.
#18
Istok Potočnik
0
Oct 07, 2019
Jaz ne bi pogrešal ne enega ne drugega.
Napisal po službeni dolžnosti, he,he.
#17
Miha Skumarc
2
Oct 07, 2019
@Janez Kepic-Kern
A ti res misliš, da si komentator?
S svojimi traktati utrujaš vse okoli sebe pa nič ne poveš.
Tvoja navedba: "Razen par stalnih komentatorjev, ki pišejo najbrž
- po "službeni dolžnosti".

Očitno sem tudi jaz eden tistih. Zbežal sem z https://nova24tv.si/, tudi več drugih, kjer si ti počenjal le sranje. Sedaj so te tam očitno blokirali in našel si ta portal, da se lahko večkrat dnevno "olajšaš".

Umaknil sem bom tudi tu, če ne boš nehal pisati neumnosti.
Dovolj si star, da razmisliš.

Nova24TV | Prvi v službi resnice.

Prvi slovenski spletni medij v službi resnice.
#16
Zim Zelen
0
Oct 07, 2019
#14 -
http://pozareport.si/post/495794/dokazi-kako-je-oddaja-preverjeno-izdala-novinarski-vir-bivsi-novinar-brankovic-pa-hotel-ta-vir-s-prevaro-se-javno-razkriti

Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa hotel ta vir s p

Dejstva: 29. septembra smo ekskluzivno poročali, kako so novinarji oddaje Preverjeno na Pop TV potuhnjeno izdali svoj no
#15
Janez Kepic-Kern
1
Oct 06, 2019
ALI SO TEME, KI SE JIH LOTEVATA CENJENA
GOSPODA R. PEZDIR IN CENJENI RES AKTUALNI NOVINAR - gospod B, POŽAR
tako - TEŽKE, da nihče
NE UPA - NIČ NAPISATI ?
Razen par stalnih komentatorjev, ki pišejo najbrž
- po "službeni dolžnosti".
Jaz, upokojeni ex ok knjižničar Janez KEPIC-KERN - pišem - KER SEM ZASKRBLJEN !

ZASKRBLJEN SEM
1. Ali bo naša država R. Slovenija
- sploh v prihodnje - IMELA DENAR - za IZPLAČEVANJE - PENZIJ !

2. Tole - kar je napisal
cenjeni, miselno prodorni ekonomist - g. Rado PEZDIR - ME TUDI - SKRBI !
namreč - to, da se morda
visoki bančni strokovnjaki R. Slovenije - morda
NITI NE ZAVEDAJO KAJ JE BILO PRED KRATKIM - PODPISANO V MOSKVI?

3. o "SOVI" ne vem - nič. O njej - naj razpravlja PARLAMENT naše R.S.

Ker kar dobro poznam Kamničanke sem glede tiste - znanke itd. LMŠ M. ŠARCA
mnenja
naj kar bo v službi, v katero so jo spravili: ker zagotovo rabi redno službo,
da preživi sebe in otroke.
Domneve, da naj bi bila tista 44 let mami - nekakšna - "MATA HARI",
ali celo "LEPA HELENA"
- se mi zdijo - verjetno - nerealne.
Kot ex ok knjižničar vem, da je iskanje in smotrno urejanje itd. INFORMACIJ
KAR ZAHTEVNO DELO. Upam, da se ga bo
pri nje 44 letih - sploh - privadila.

Zdi se mi, da bo še večji problem - z bodočo smiselno zaposlitvijo sedanjega
" žal" premierja LMŠ M.Š.-ja. Verjetno vsi v Sloveniji opažamo, da nima niti osnovnih
znanj o - resnih znanostih in zadevah - kot sta: PRAVO , EKONOMiJA.
- in še mmarsikaj, DRŽAVNEGA, kar bi LMŠ M.Š. - MORAL VEDETI
a se zdi, da nima niti - osnovnih znanj o npr. :zgodovini nas Slovencev, ....
o davkih, šolstvu, zdravstvu, znanostih itd. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
P.S.
ČE JE PRI NJEGOVIH EX JAVNIH NASTOPIH
ŠLO ZA NEPLAČEVANJE DAVKOV,
JE TO SEVEDA - RESNA REČ.
#14
igor hauptman
0
Oct 06, 2019
Pravzaprav si mi besede vzel iz iz ust, Istok. Ravno Švico sem imel v mislih, tisto na katero opozarja Šarec Slovence naj se je izogibajo, ker tam je pa red. Spet ena ljudska po Ninamedii, zame pa bolj žalitev zdravega razuma. Vidim pa , da tudi tebi ni všeč čudno, da Čeferin sploh lahko tam zdrži in to s celo familijo. Denar, ki se steka iz Balkana in Rusije k nam pač ne bo imel takšnega učinka na splošno blagostanje Slovencev prebivalcev, kot ga ima tisti, ki pride v Švico. V najboljšem primeru se bo oplemenitil pri kakšnem domačem tajkunu, za rajo ne bo nič. Edino to je res, da jo še slabše odnesemo, kadar se gredo naši poslovneži in bankirji posle na Balkanu in po Vzhodu, seveda z državnim denarjem. Prej pa sem imel v mislih Radota njega pa že prebiraš.
#13
Janez Kepic-Kern
0
Oct 06, 2019
ČUDIM SE - TAKO ŽGOČA TEMATIKA, tako sijajen zapis prodornega
ekonomista Rada PEZDIRJA - komentarjev - PA NOBENIH ?!

Bom pa jaz, upokojeni ex ok knjižničar iz LJ Janez Kepic-Kern
še kaj verodostojnega - dodal. Čeprav - NISEM VELIKO POZNAVALEC BANK,
BANČNIŠTVA - KOT VEČINA DRŽAVLJANOV R.S. SEM BOLJ UPORABNIK BANK.

RESNA OPOZORILA - GOSPODA RADA PEZDIRJJA - SE MI ZDIJO - UTEMLJENA.
Zakaj?
Zdi se, da je na področju bančništva - precej novih - "gibanj"
Kolikor jaz J.K.K. opazim:
1. Nekatere stare banke, bančna središča z ogromno koncentracijo kapitala
- kot npr. ŠVICA kot doslej - delujejo - "konzervativno" in ohranjajo višjo vrednost valute
svoje države, ki novih EMISIJ denarja praktično - ne izvaja,
- napram valutam tistih držav ali EU, ki izvajajo kar precej novih emisij dodatnega denarja v
obtoku, da b podprle nove proizvodnje, dejavnosti svoje države ali skupine kot je to EU.
Znan je pojav-problem KREDITOV V ŠVICARSKI VALUTI -CH. Oškodovanci itd.

2. MALO JAVNO OBRAVNAVANO - pa se vsaj meni zdi - nastopanje novejših
LOKALNO ali
GLOBALNO SVETOVNIH BANČNIH AKTERJEV, ki imajo močno boljši položaj napram domačim, utečenim bankam - ker
- primer HONG KONG HSBC banke,
ki ne terja izkazov IZVORA DENARJA - POLAGATELJEV DEPOZITOV
ali
- primer "PARADRŽAVNIH" bank - ki jih v ozadju na " neznan način" opira država
iz katere ta banka izvira. Morda so take banke sedanje "ruske" banke, ki nastopajo v tujini ?
jaz osebno,
vpogleda - v ozadja teh bank - seveda - nimam.

Več o pogosto spornih načinih delovanja novejših BANČNIH AKTERJEV
bo upajmo podal
prodorni ekonomist, gospod R. PEZDIR.
PONAVADI - preko v državah že "utečenih domačih bankah" , ki
preverjajo izvor DEPOZITOV,
- KI OMOGOČAJO DAVČNIM INSTITUCIJAM
- vpogled v promet na računih strank
v dotični banki in v ODDVAJANJE V DRŽAVI OBVEZNIH DAVKOV, DAJATEV ITD.
- NE POTEKA TOK DENARJA - NEZNANEGA IZVORA,
- NE POTEKA T.I. PRANJE DENARJA ITD.
Ali
pa morda tudi - OBSTOJIJO - kaka "obvodna pota", da se to - vseeno
- morda - tudi - dogaja.
ZA KAJ TAKEGA TRDITI - MORA IMETI PISEC VEČ "BANČNIŠKEGA" ZNANJA - kot ga imam jaz, J.K.K.
Upam, da bo gospod ekonomist Rado PEZDIR
še kaj dodatno osvetllil. Hvaležni mu bomo. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
#12
Janez Kepic-Kern
0
Oct 06, 2019
Spodaj pišoči - svojo realno "KVALIFICIRANOST" za branja vredno pisanje
o
"NADNARODNIH BANČNIH DRŽAVAH" in o
"DRŽAVNIH NADDRŽAVNIH BANČNIH DRŽAVAH"
- kot so verjetno te - "ruske",
lahko "dokažete" nam - beročim - s tem, da napišete
"KAJ KVALIFICIRANEGA" - o realnem, dokazanem, po vsem svetu - znanem,

LE V NAŠI R. SLOVENIJ - "NEPOZNANEM"
NPR. T.I.

"STALINOVEM "ROPU" KAR 500 TON - ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA Z L A T A - leta 1936.

Dokazano je, da je leta 1936, 1937 - na osebni ukaz J.V. STALINA
NKVD oficir Aleksandr ORLOV - iz državnega trezorja "BANKE ŠPANIJA" v Madridu
ODPELJAL
do pristanišča CARTAGENA, nato pa s štirimi ladjami preko Sredozemskega morja - do ODESE
in nato osebno v roke J:V. STALINU - v MOSKVO.
V
WIKIPEDII najdete ta DOGODEK
- s transportom španskega drž. zlata v Moskvo,, leta 1936, 1937
pod geslom
"MOSCOW GOLD" ali pod "NEGRIN- S GOLD".

50 TON ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA JE BILO LETA 1936, 1937 - ODPELJANO - V FRANCIJO. Baje zato, da bi to zlatoo ne prišlo v roke t.i. "FRANKISTOM".
Francija je teh 50 ton zlata in raznih dragocenosti
po 2. vojni - vrnila - državi Španiji.
Kako je bilo pa s 500 tonami zlata iz Španije odpeljanimi v MOSKVO?
Pa uradno,
javno - ni nič znanega. Ex ok knjižničar iz LJ. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
P.S.
Na mojem URADNO REGISTRIRANEM domoznanskem e-portalu "SLOVENIANA"
sem o tem t.i. "STALINOVEM "ROPU" ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA" - pisal jaz, J.K.K. .
V
SVETU PA JE IZŠLO NAD 10 KNJIG O TEM - REALNEM DOGODKU, "ROPU",
tudi kak film je bil posnet, veliko pa je tudi zapisov na internetu
#11
Janez Kepic-Kern
0
Oct 06, 2019
"VEHEMNTNO" - KOT - ZELO " VELIKI - BAJE - POZNAVALCI"
pišete nekateri o teh
- javno malo preglednih
- NAD-NARODNIH "BANKAH - pa - jaz J.K.K. vam ne verjamem - NIČ !
Naj kdo na kratko - kaj napiše
o
- zelo vprašljivi in REALNO ZELO MOČNI, TUDI V EU VPLIVNI - HONG KONG banki HSBC
scer si bom
o vas, spodnjih komentatorjih - mislil - pač
to,
da o teh nadnarodnih "BANČNIH DRŽAVAH" - HONG KONG - HSBC itd.
veste
oz. ne veste - še manj - kot jaz,
4 leta upokojeni ok knjižničar L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
P.S.
G. R. PEZDIRJ - seveda - poznavanje - priznam,
g. Rojc tudi,verjetno - veliko ve. Ostali naj pa to - dokažejo.
Prepričan sem tudi, da "bleferskega" portala noče imeti tudi cenjeni - g. POŽAR.
#10
Istok Potočnik
0
Oct 06, 2019
Katerega Slavka misliš. Bolj površno berem zadnje čase. Ni časa.
Torej, seveda je vmes tudi sumljiv denar, denar, ki so nam ga ukradli. Ampak to so deviacije.
Kdor pa želi čistega vina, pa mora pogledat konkretna podjetja in njihovo lastništvo. In bo ugotovil, da je večina čista zadeva. Rusi sa daleč zadaj. Ne vidim pa razlike med ruskim in kitajskim tajkunskim denarjem. Oboje je lahko sumljivo, lahko pa čisto.
In veste, kje je največ umazanega denarja? V tako opevani Švici. Tam šele harajo miki miške in drugi junaki Disnylanda.
Ampak ani niso tako neumni kot mi, ki se sami dajemo v zobe. Ker najslajše je popljuvati svojega.

Eden je omenil šok zaradi pozivanja na prevrat. Ja, glih to me bo šokiralo, he,he.
#9
Janez Kepic-Kern
0
Oct 06, 2019
POŠTENE SLOVENSKE UPOKOJENCE - ki smo 40 in več let
- PRIZADEVNO DELALI,
V JAVNIH INN DRŽAVNIH PODJETJIH, ZAVODIH - že res MOČNO SKRBI !
Kaj nas skrbii?
Ja - to, ali bo v silnem odtekanju javnega denarja
mimo državnega proračuna . na bogve kakšne OFF-SHORE račune
sploh - v SKLADIH IN PRORAČUNU R. SLOVENIJE
toliko denarja,
DA GA BO DOVOLJ - ZA REDNO IZPLAČILO - NAM - POKOJNIN?
- pač !
Ker je bilo pošten ZASEBNI PODJETNIK V NAŠI R. SLOVENIJI - praktično - NEMOGOČE BITI
npr. od leta 1972 dalje, ko sem il - jaz - MLAD.
Tako smo- namreč -
bili potlačeni v TITO-KARDELJ
ex KP, ZK
KOMSOCIALIZEM,
da si moral pohlevno in neuporniško in brez "prepametnih vprašanj" - PONIŽNO
delati v njem - po pravilih,
ki so ti jih postavili - drugi.
Če si sploh hotel - preživeti. Ne pozabimo - tega ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
#8
igor hauptman
7
Oct 06, 2019
Istok, kaže, da si se že opomogel od prvega šoka zaradi groženj z ulico. Verjetno si malce premislil in ugotovil, da ta Šarca ne more odstaviti. Sicer bi te le opomnil, da Borut omenja nove lastnike tiste, ki so zadnje čase najbolj propulzivni, nanje je zadnje čase opozarja tudi Slavko. Pa je tudi branje Slavkovih pisanj po tvoje verjetno stran vržen čas. Ne vem, zakaj to sploh še bereš.
#7
Miha Skumarc
12
Oct 06, 2019
@Borut Rojc, res je in še huje.
Naj povedo, kdo stoji za skladom, ki je kupil Adrio? Vedo, vedo.
Le zakaj so klicali rusi opankarja in njegovega adjutanta v Moskvo?
Bo rdeči nosek pojasnil kaj stoji za to politično barabijo


#6
Janez Kepic-Kern
1
Oct 06, 2019
WECHSEL=MENJAVA
- popravljam prevod te nemške besede.
Zavedel me je spomin na staro stičišče cest v centru Kranja,
ki se mu po domače reče "BEKSL". Tam je zdaj stavba POLICIJE, BANKE.
V Prešernovih časih pa je bila tam gostilna za MENJAVO FURMANSKIH KONJ.
Torej "WECHESEL" v verjetno "psevdonimu VEKSELSBERG" pomeni torej - MENJAVO.
O velikih bankah, o monetarnih sistemih itd.
Jaz osebno - Janez Kepic-Kern - ne vem veliko.
Kadarkoli pa sem o velikh bankah - kaj bral ali gledal - vedno me je
od te tematike - "ZABOLELA GLAVA" -kot se reče.
HR TV ima redno dobre zelo inomativne oddaje - dokumentarce
npr. o ZDA finačniku, investitorju BUFFET-u,
- o "čudni HONG KONG banki - HSBC, ki sprejema denar od 1896. leta dalje
- KAR BREZ PREVERITVE IZVORA V DEPOZIT PRINEŠENEGA DENARJA.
Celo
GB kraljica je "požegnala" vprašljivo "prakso" ZELO MOČNE,
PO VSEM SVETU PRISOTNE
BANKE HONG KONG "HSBC". Zaskrblljujoče ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
P.S.
Naj kdo, ki več ve kot jaz,
kaj napiše o tem.
#5
Istok Potočnik
0
Oct 06, 2019
Borut, kaj naj ti rečem. Kar se tiče lastništva pojetij in bank so Rusi in Srbi na repu.
Največ imajo Avstrijci, Švicarji, Italjani. Največ nalož je iz EU.
Na te zadeve se ne razumeš in ne zavajaj ljudi. Branje tvojih, saj ne vem, kako naj temu rečem, v glavnem vstran vržen čas.
#4
Janez Kepic-Kern
3
Oct 06, 2019
BOG NAM, VAM DAJ - EN DOBER DAN,
nam in vam - vsem skupaj. Vsebina tega
prispevka cenjenga ekonomista g. Pezdirja
- seveda - ni razveseljiva. Gre za ozadja delovanja bančnih sistemov,
kar pa je seveda tema - od katere človeka zaboli glava.
Ruski oligarhi imajo pogosto
hecna nemška imena, ki so morda PSEVDONIMI.
"VEKSELSBERG - pomeni namreč
"OVINKASTA GORA, HRIB".
Dobrodošel zapis, vsekakor.upokojenec iz LJ L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
#3
borut rojc
23
Oct 06, 2019
Slovenija je raj za tuji kapital neznanega izvora, pri čemer kot novi lastniki podjetij in bank, prednjačijo ruski in srbski kriminalci. Vasle, ko se ga že omenja, je vojak Murgel, države v državi in takšni dopuščajo, da v bankah izvajajo finančne transakcije tudi Jaka Racman, mornar Popaj ali iranski teroristi.Tu so potem tudi razni indijanski skladi, za katerimi se skrivajo kriminalci iz domačih logov, preko katerih se pere denar od nikoder kot tudi, čemur smo priča v primeru Adrie, zapravljajo krediti, subvencije in druge državne pomoči... Nikjer ni resnega, novega lastnika, privilegiranci režima pa se s svojimi kriminalnimi rabotami le prilagodijo novim razmeram in času, lomastijo in poslujejo pa še vedno na nezakonit način. Tako bo še naprej v NLB-ju, tako je banda sama sebi ali balkanskim verigam kriminalnih združb, prodala Elan, Mercator, Gorenje, letališče na Brniku. Na koncu na spletu ne moreš najti podatkov o lastniku Adrie, ki ponikne kot tisti, ki ponuja čudežne napitke za ozdravitev od nekaterih bolezni ali posoja denar s šarcoističnimi stodvajsetodstotnimi obrestmi...Zgolj Novartis in Heineken sta podjetji, ob prevzemu Leka in Pivovarne Laško, ki se ne zdita fiktivni. Gre pa pri tej zgodbi za druge vrste kriminal državnih institucij, predvsem inšpekcijskih služb,kjer je največ podkupljivih ljudi, ki za denar naredijo in podpišejo vse. Pri slednjem gre za enormno porabo pitne vode v farmacevtski in pivovarski industriji. Zato se konkretno Novartis na področju Kamnika, bogatem z vodo, tako nezadržno širi. Ne gre za neko, kot se navaja, domače znanje, ki ga v tujini ni. Če potegnem paralelo še z bližnjimi Moravčami ; uničili bi vse, da si nabašejo žepe. No, Šarec vsaj ni svinjal, ko je za pol ure slaboumnih norčij, pobasal sedemsto ojrotov na roko, kar pa je nedvomno počel njegov, dobro rejeni, čudežni deček s kuharskim tečajem, na okoljskem ministrstvu. Preveč je svinjal in ga je moral odstaviti. Generalni sekretar stranke, se je le potuhnil, dva dni ni odšel v službo. In ostal. Pocarji.
#2
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-10-06 06:58:25 (Oct 06, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)