Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-07 ob 06:46:58

Dejstva: 29. septembra smo ekskluzivno poročali, kako so novinarji oddaje Preverjeno na Pop TV potuhnjeno izdali svoj novinarski vir. Izdali pa so ga vodstvu UKC Ljubljana, torej tistemu javnemu zavodu, kjer je ta vir zaposlen, in to tako, da so njegovo ime in priimek ter ponujene informacije, ki sicer ne zadevajo UKC Ljubljana (?!), na skrivaj posredovali Juretu Brankoviču, vodji službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, sicer pa nekdanjemu novinarju Pop TV in TV Slovenija ter zasebnem partnerju Alenke Marovt, novinarke Pop TV oziroma urednice rubrike Dejstva (24ur).

Spomnimo: izdaja novinarskega vira je nekaj najbolj nemoralnega, zavrženega in neprofesionalnega, kar se lahko zgodi v novinarstvu, zato smo po objavi pozvali tudi obe slovenski novinarski združenji, da se okoli izdaje vira na oddaji Preverjeno tudi opredelita. Društvo novinarjev Slovenije se je pričakovano zavilo v molk, saj gre - pri DNS in oddaji Preverjeno - za isto novinarsko klapo, pri čemer so na primer, bilo je nekaj dni nazaj, javno napadli celjskega župana Bojana Šrota, ker se je nekaj ponorčeval iz novinarjev, češ, novinarji o celjski Cinkarni poročajo, kot da so prišli z Marsa. Na DNS se jim je to zdelo hudo grozno in vredno javne obsodbe, potuhnjena, predvsem pa neprofesionalna izdaja vira pri oddaji Preverjeno pa ne ...?! Združenje novinarjev in publicistov pa se je pred sprejetjem stališča obrnilo na oddajo Preverjeno, kjer pa so jim izdajo vira seveda - zanikali. Preverjeno pričakovano, toda zlagali so se!

KRONOLOGIJA IZDAJE

Poglejmo dejstva (pri čemer bomo ta vir tudi tokrat zaščitili):

- Vir (žvižgač), ki se - pozor! - izpostavi celo z imenom in priimkom ter zaposlitvijo (UKC Ljubljana), na oddajo Preverjeno prek messengerja pošlje predlog za temo in novinarjem, če se bodo lotili teme, zagotovi še dokumentacijo.

- Toda že čez eno uro mu kopijo njegovega predloga, poslanega na oddajo Preverjeno, posreduje Matevž Tavčar, vodja korporativne varnosti na UKC Ljubljana, ki mu tudi pove, da je to dobil od - Jureta Brankoviča. Neverjetno.

- Pisna izpoved vira:

In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse tega spletnega portala, bi navedbe vira tudi zlahka potrdila. In vsaka forenzična preiskava bi lahko tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno oziroma širšega sistema medijske hiše Pop TV, je vir izdal(a) Juretu Brankoviču in posledično UKC Ljubljana. Ne nazadnje, to je posredno priznal tudi Brankovič sam, ko se je kasneje, kot bomo videli v nadaljevanju tega članka, ujel v past. Dokaz:

- Po naši objavi krajšega članka o tem, kaj razkriva vir, nam je pisal Brankovič. Njegov tekst, poslan po elektronski pošti 29. 9. ob 17.25, objavljamo v celoti, razen imena in priimka vira seveda:

"Spoštovani,
zapis, ki ste ga objavili, potrjuje, da deluje avtor teh in drugih podobnih ali enakih zapisanih neresnic o ZZZS in Slovenski vojski ... ... v imenu tujega podjetja, ki kaže željo, da bi od državnih prevoznikov prevzelo opravljanje dela dejavnosti in s tem povezane prihodke. Tisti, ki njegovo ozadje poznajo, v UKC Ljubljana ob njegovih javnih in drugih zapisih pred objavo dosledno preverijo, ali gre za resnične navedbe in uradno stališče organizacije, kjer je ... zaposlen, kar dosledno zanikamo. V UKC Ljubljana smo in bomo ob vseh poizvedbah dosledno pojasnjevali, da gre za zasebna stališča ... Prav tako je ... že bil in bo ob podobnih zapisih tudi v prihodnje opozorjen, naj svoja stališča označi kot osebna oziroma stališča tujega zasebnega podjetja, pri katerem je - kot sam navaja v javno dostopnih evidencah - sodelavec za razvoj poslovaja."

Kot je razvidno iz zgornjega dopisa Jureta Brankoviča, je njegov tekst vsebinsko povsem nesmiseln, saj vir nikjer ni navajal, da naj bi kjerkoli šlo za uradna stališča UKC Ljubljana, še več, UKC Ljubljana sploh ni del zgodbe, ki jo je vir ponudil oddaji Preverjeno, je pa njegov dopis potrdil, da Brankovič ve, za koga gre. Ali drugače, Jure Brankovič je vedel, kako je ime viru in kje je zaposlen!

- Po tem dopisu smo Brankoviča še isti dan malo po 19. uri namreč vprašali naslednje: Zakaj pravite, da gre za g. ... ... , saj mi tega imena in priimka - v članku, na katerega se vaš dopis nanaša - sploh ne omenjamo? In še, za katero tuje podjetje, kot navajate v vašem dopisu, naj bi delal gospod ...? Toda odgovora nekdanjega novinarja Jureta Brankoviča ni bilo! Naredil se je neumnega.

- Se je pa Jure Brankovič znova oglasil čez dva dni, 1. 10., ob 14. uri, ko nam je prek elektronske poštev poslal objavo Popravka, kot vodja službe za odnose z javnostmi pri UKC Ljubljana. Toda pozor, vsebina poslanega Popravka obsega krajšo navedbo demantija, da Brankovič ni prešel pod LMŠ, drugi, bistveno daljši del Popravka pa je zgolj ponovljeni dopis, ki nam ga je Brankovič poslal že 29. 9., ja, taisti dopis, katerega vsebina je za temo, ki jo je odkrival vir, popolnoma nesmiselna, in povsem očitno je, da je Brankovič želel z objavo Popravka zgolj in izključno ta vir tudi javno razkriti. V takšno zlorabo Popravka pa seveda nismo in ne bomo privolili, zato smo objavo Popravka tudi zavrnili.

NAŠI VIRI: BRANKOVIČ = LISTA MARJANA ŠARCA

Čeprav nekdanji novinar, zdaj pa tiskovni predstavnik javnega zavoda UKC Ljubljana zanika, da naj bi "prešel pod LMŠ" in zato postal novi član nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije:

Vir: Požareport Vir: Požareport

... naši zanesljivi viri iz vladne koalicije trdijo drugače. LMŠ je (bila) namreč tista, ki je Brankoviča predlagala za novega nadzornika STA in pri tem - na vseh možnih kadrovskih ravneh in usklajevanjih - tudi izrecno vztrajala. In čeprav je Brankovičevo imenovanje med nadzornike STA - zaradi njegove zaposlitve kot vodje službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, ki je izjemno pogosto tema poročanja STA -  najmanj nehigienično. Toda LMŠ, pravijo naši viri iz vlade, je pri Brankovičevem imenovanju na vsak način vztrajala!

IN ŠE VOHLJAČ PROTI MREVLJETU

Jure Brankovič naj bi na medijsko-politični sceni tudi sicer igral precej nehigienično vlogo. Prek svoje zasebne partnerke Alenke Marovt in drugih svojih poznanstev iz novinarskih vrst naj bi pridobival novinarske informacije ter jih "nosil" v LMŠ. Še posebno umazano vlogo pa naj bi odigral tudi v primeru bizarne tožbe UKC Ljubljana zoper kardiologa, mnenjskega voditelja in svetovalca ene od preiskovalnih komisij v državnem zboru, sicer pa javno znanega ter izpostavljenega borca proti korupciji v javnem zdravstvu - Blaža Mrevljeta. Tako naj bi, pravijo, kot klasični vohljač zbiral Mrevljetove zapise na družabnih omrežjih in njegove članke, ki so potem postali temelj za odškodninsko tožbo, težko 100 tisoč evrov, proti Mrevljetu.

Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden se je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija) Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija)

Zanimivo je tudi, da je Jure Brankovič službo na UKC Ljubljana dobil po dveh odmevnih oddajah Tarče na TV Slovenija, na temo UKC Ljubljana in koruptivnih poslov, povezanih z žilnimi opornicami, kjer je kot novinar sodeloval tudi - Brankovič. Kar pomeni, da se je "lepo prodal". Alenka Marovt pa medtem na spletni strani 24ur.com s svojimi teksti evidentno promovira aktualnega ministra za zdravje Aleša Šabedra kot kakor velikega borca proti korupciji v zdravstvu, čeprav se Šabeder, kar tudi vsi vidimo, velikih koruptivnih primerov znotraj javnega zdravstva sploh ne upa - niti dotakniti ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miha Skumarc
0
Oct 08, 2019
Ne vem pa zakaj kažete te stare, odslužene babe?
#12
Janez Kepic-Kern
0
Oct 08, 2019
BOGU hvala - za nov, prav lep oktobrski dan,
ki nam je dan. Podarjen.
Naša poštena vsemu dobremu in pravičnemu zvesta kolegica - gospa ZDENKA
t.i. "vztrajnica"=protestnica ODBORA 2014 - današnjega dne - NE UŽIVA VEČ,
PREJŠNJI TEDEN - SMO JO POKOPALI NA LJ-ŽALAH.
MEMENTO MORI !
Bolj vedro.
KAJ - VI - BEROČI MISLITE - kaj so včeraj na terasi SLAŠČIČARNE MAXIMARKET
-"pogruntali"
SD
"praznogovorni" poslanec MATJAŽ HAN in njegova "kolega" ex SD MINISTRA.
Mene in vas verjetno tudi
ZANIMA
S ČIM NAS MAMERAVAJO "OSREČEVATI" na "SD ne.način" - v PRIHODNJE !?
Mene, Janeza Kepic-Kerna
in še marsikoga v naši Sloveniji - bi tii trije EX KP, ZK - SD ljudje - najbolj "OSREČILI",
če bi oni trije
ODŠLI
IZ NAŠE, TUDI NAŠE - SLOVENSKE - POLITIKE - nas NEHALI - "OSREČEVATI"
in če bi
RAZPUSTILI
njih SPORNO, verjetno - nam Slovencem ŠKODLJIVO
"stranko", pozitivne spremembe v PRAVU
IN KOREKTNO PRAVNO UREDITEV - ZAVIRAJOČO
- EX KP, ZK - "starci" stranko - SD,
ki že ves čas po 1991. letu zavira
UREDITEV STRAHOTNIH POSLEDIC NESODNEGA POLIT MORILSKEGA
STALINISTIČNEGA -EX - HVALABOGU MINULEGA - "vladanja"
"TITO, I. MAČEK, KARDELJ , M. RIBIČIČ ITD.
- političnih "samovsiljencev". EX OK knjižničar iz LJ. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
#11
Janez Kepic-Kern
0
Oct 07, 2019
ŠALA - Jaz, Janez Kepic-Kern , upokojenec -"ŽVIŽGAČ".

Danes sem si šel urediti t.i "limit" itd. v CENTRALO NLB,
ki je moja t.i. matična banka.
Pri SLAŠČIČARNI MAXIMARKETA sem se usedel, na terasi - na KAVO.

Nisem dolgo sedel, ko so se nekaj miz naprej k pijači in h KLEPETU
usedli
SD MATJAŽ HAN in dva EX SD MINISTRA: videl sem jih, slišal - pa NE.

Bolj
"vznemirljivo" je bilo, ko sem sedeč ob isti vogalni mizi terase SLAŠČIČARNE MAXIMARKET
nehote
VSAJ 6X LAHKO GLEDAL,
KAKO JE MIMO MENE - napol pritekel ex SD MINISTER ZA FINANCE dr. F. KRIŽANČ.

To je bilo v času pred izbruhom t.i. afere NLB-IRAN GATE,
3, 4 leta nazaj. Ne trdim, da gre v tem, kar sem videl -- za kaj povezanega s tisto afero.

Jaz sem ob petkih okrog 17h opravil moje opravke
z mojim nevelikim, a poštenim denarjem v centrali NLB,
NATO SEM SE PA VEDNO VSEDEL H KAVI IN SOKU - - NA TERASI SLAŠČIČARNE MAXI.

In - presenečenje.

VSAJ 6X je mimo mene, sedečega on vogalni mizi na terasi SLAŠČIČARNE MM
napol tekel
pod okna stolpnice centrale NLB - EX SD MINISTER ZA FINANCE - DR. F. KRIŽANIČ.
Pod okni stolpnice NLB je za hip postal, pogledal gor v okna, malo pomahal
in odšel v senco dreves
na nasprotni strani praznega parkinga pod obema stolpnicama.
Vedno, vsaj 6x - na isti način.
Da bi se ex SD FINANČNI MINISTER - tam s kom - srečal, tega nisem videl.
Gospodu dr. F. KRIŽANIČU - se opravičujem, če tiste njegove poti - niso bile nič
- javno pomembne.
A vsaj 6 x sem ga tako videl iti tam pod stolnico NLB, vedno na isti način.

MOJE VERODOSTOJNO OPISANO POVSEM SLUČAJNO VIDEVANJE - PO VTISU
NEKOLIKO NENAVADNIIH POTI DR. F. KRIŽANIČA - ČE JE KAK URADNI INTERES
PONOVIM TUDI NA URADNI ZAPISNIK, A LE POOBLAŠČENI OSEBI.
Na
potih po vaskdanjih opravkih
po centru LJ, včasih doživiš - PRESENEČENJA. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

KONEC ŠALE,

opis mojih videnj je realen, ni šala.
P.S.
JAZ JANEZ KEPIC-KERN SEM NAPOL JAVNA OSEBA,
IMAM - D.O.O PODJETJE ZA PUBLICISTIKO. Vsi moji polni
osebni podatki so na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si
#10
Janez Kepic-Kern
2
Oct 07, 2019
UKC LJ - TAM JE VELIKO SIJAJNIH ZDRAVNIKOV
IN MEDICINSKEGA OSEBJA -- marsikaj
pa je tam zagotovo - TUDI NAROBE.

NPR. decentralizirana nabava zdravil in opreme
- še vedno nedokončana t.i. DIGITALIZACIJA itd.

Vsekakor gre za javni zavod - plačan iz našin prispevkov.
TO VEMO VSI. ENAKO VSI MENO, DA SO T.I. KNJIGE P R I T O Ž B
tudi pohval - obvezne.
Najdejo naj pač v UKC in na MINISTRSTVU ZA ZDRAVSTVO
način za UREJEN NAČIN - POZITIVNEGA - UREJANJA - POMANJKLJIVOSTI. POMANJKLJIVOSTI,
je - se zdi - kar veliko.
Ali pa - naj velik del UKC-JA IN NJEGOVIH DEJAVNOSTI
- preprosto
s p r i v a t i z i r a j o.
Pod strogimi strokovnimi in finčnimi pravili - seveda. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
#9
Istok Potočnik
0
Oct 07, 2019
Eh Anton, to so take partizanske, ki se jih ne moreš in ne moreš otrest. Pač rabiš neko podlago za fajtanje.
Malo poglej, kako so organizirane, recimo švicarske podobne organizacije. Točno se ve, kdo kaj sme govoriti. Če okoli čivkaš, te hitro postavijo pred vrata. Delaš tisto, za kar te plačajo.
Če pa še zdrahe delaš, potem pa sploh adijo.
Tu je bil navržen sum, kaj je ta ,,informator,, želel s tem. Zanimiva stvar, pa Požara to ne zanima.
Drugo. Njegova informacija je zaenkrat neresnična. Fake. Požar jo je navrgel z nekimi neberljivimi kopijami dokumentov, zdaj pa je vse tiho okoli tega. Ostalo je samo še prepucavanje med Požarjem, novinarji in bivšimi novinarji.

No, jaz si že ne želim, da vsakdo čivka o stvareh v Ukc. Upam da ne, vendar nam bo vsem še lahko prišel prav.
#8
Janez Kepic-Kern
0
Oct 07, 2019
ČAS JE ZA PRENOVO - obstoječih polit strank.

To vemo vsi.

Tisti, ki kritizira resda nezadovoljivo sedanje stanje

- naj se sam JAVNO IZPOSTAVI !

In ustanovi - svojo stranko. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

P.S.

Jaz J.K.K.. ustanavljam - ne stranko - pač VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO DRUŠTVO "SLOVENIANA". Resni zainteresirani - se mi lahko - pridružijo.na mojem domoznanskem e-športalu "SLOVENIANA", NNA: sloveniana.si - resni dobite vse moje osebne podatke. L.r. J.K.Kern
#7
Aton EU
7
Oct 07, 2019
Služba za odnose z javnostmi se je prelevila v službo za vohunjenje za lastnimi delavci. Tako kot v lepih starih časih. Novinarji so se v takem poslu najbolj izkazali. Seveda jih ta gnusni podpira - za revolucijo bomo izdali tudi lastnega očeta....
#6
Janez Kepic-Kern
1
Oct 07, 2019
POP TV - KAJ PA ONI "IMAJO
od te IZDAJE" t.i. "žvižgača".
Te POP TV sploh ne gledam. Puščobno, narejeno vedro - tista "pridna mravljica" z Obale
že desetletja pozira in malovsebinsko - govori - tam. In iščejo "ovinke - kako NE POVEDATI RESNICE".
Vsaj meni se tako zdi. Sploh pa takointako le vrtijo filme,
ki so jih drugi naredili. Revna "reč" za moje pojme. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
#5
Janez Kepic-Kern
0
Oct 07, 2019
KOGAR ZANIMAJO MEDIJI - ODLIČEN prispevek . POŽAR REPORTA.

"ŽVIŽGAČI" - so za moje pojme resen POJAV,
ki je ponavadi - POZITIVEN, ker v zelo vase zaprtih - skupnostih
kot so kakšni zavodi, uradi, organi - pride lahko DO TAKO HUDIH
MALVERZACIJ, MOBINGA, OKORIŠČANJ, NEDELA, CELO
PROTIZAKONITIH RAVNANJ, da to tiste, ki v takih okoljih hočejo normalno, tvorno,
pozitivno in moralno - le DELATI - zelo moti. In se poslužijo metode "ŽVIŽGAŠTVO"
kar je v bistvu - PRIJAVA NEKOREKTNOSTI, MALVERZACIJ itd.
na ta način,
da želi biti - PRIJAVLJITELJ ANONIMEN: ker kot vemo je prijavljitelj- "žvižgač" vedno le nekdo, ki je v PODREJENEM POLOŽAJU in nemočno odvisen od volje - NADREJENIH.
Nisem še slišal, da bi bil "ŽVIŽGAČ" nekdo,
ki je - VODILNI . mar ne ?
Nalednji podoben pojav so t.i. "KRTI", OVADUHI -plačani ali neplačani,
pa običajne "T.I. ŠPECKAHLE" ITD.
Tega je precej.
Da o "informatorjih z uradnim nalogom" - ne pišem. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
#4
Istok Potočnik
0
Oct 07, 2019
Brankovič je v ukc zaposlen z določeno nalogo. Opravil jo je solidno.
Ukvarjati bi se bilo treba z izdajalcem informatorja. V tem primeru pa tudi z informatorjem.

Borut, ponavljaš se kot Kepic. Probaj napisat kaj bolj izvirnega,
Razumem tvojo, verjetno tudi upravičeno frustriranost, ampak vsake lajne se ljudje naveličajo.
#3
borut rojc
12
Oct 07, 2019
Meni takšno vedenje omenjenega Brankoviča, tipičnega pripadnika enega od balkanskih plemen, z izrazitim nagonom po preživetju, ne čudi. Imeli smo tudi direktorja nekdaj davčne , zdaj finančne uprave, ki je v popoldanskem času svetoval kriminalcem, kako nategniti državo. Imamo predsednika vlade, ki je služil s plačili oziroma denarjem na roke ter se izogibal plačilu davkov. Imamo pa začuda, sodnika Radonjiča, kateri se je uprl tej mafiji in se dvignil na višji, prej omenjenim, nedosegljivi civilizacijski nivo.. Režimski novinarji so le revčki, ki bi radi preživeli. Lažje je ovajati kot raziskovati. Lažje je krasti kot služiti s poštenim delom. ..Šabeder? Ta lahko le zlaga krompir v gajbice. Ne bi mogel čuvati niti tistih treh ovac, ki bi mu jih narisal.
#2
Janez Mihevc
9
Oct 07, 2019
Vse je pokvarjeno do amena.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-07 06:46:58 (Oct 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)