Sta Šarec in Damir Črnčec grobo zlorabila Sovo za službo "lepe N.", ki naj bi bila zasebno blizu predsedniku vlade?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-30 ob 06:32:36

Danes razkrivamo zgodbo, ki bi morala zanimati ne samo Komisijo za preprečevanje korupcije in parlamentarno komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), ampak tudi državno tožilstvo. Gre za opis oziroma rekonstrukcijo zgodbe o tem, kako sta (oziroma naj bi) predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec očitno zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe N. H., dosedanji in širši javnosti neznani uradnici občine Kamnik in Škofljica in po navedbah naših - dovolj zanesljivih - virov osebno tesno povezani s predsednikom vlade, na Slovenski obveščevalno-varnostni službi (Sova), mimo siceršnjih pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

Ključni akterji pričujoče zgodbe poleg Šarca so še Črnčec, direktor Sove Rajko Kozmelj ter uradnica in zdaj agentka Sove N. H., prej plavolaska, zdaj pa ima - po naših informacijah - temnejše lase.

Damir Črnčec Damir Črnčec

Rajko Kozmelj Rajko Kozmelj

N.H. N. H.

Ob tem dodajmo, da je Sova za nazaj že precej temeljito počistila vse objave N. H. in o N. H. na družabnih omrežjih, nekaj pa nam je vendarle še uspelo najti, kar tudi hranimo v uredništvu.

Ime in priimek N. H. sta znana uredništvu, vendar polne identitete novopečene agente Sove po nepotrebnem ne bomo razkrili iz dveh razlogov: prvič, Sova nam je že minuli petek, ko smo preverjali določene podatke o zaposlitvah N. H., povsem odkrito in pisno zagrozila s kazenskim pregonom, saj bi po mnenju Sove z objavo tega članka lahko kršili 1. člen zakona o tajnih podatkih (citiramo: ... da je vsak, ki se seznani s tajnim podatkom, odgovoren za njegovo varovanje, ne glede na način, na katerega se je s podatkom seznanil) in da že vnaprej preprečimo precejšnjo možnost hišnih preiskav pri avtorju teh vrstic oziroma na uredništvu spletnega portal Požareport. Pri objavi zgodbe tudi poudarjamo, da imamo za vse zapisano podlago v navedbah številnih različnih virov, tudi pisnih, dopuščamo pa možnost, da bi nekateri viri - po današnji objavi in pritiskih, ki bodo nedvomno sledili - svoje navedbe kasneje tudi spremenili.

KAMNIK-ŠKOFLJICA-SOVA

Začelo se je pred leti, ko je bila N. H. še zaposlena na občini Kamnik. Pravili so ji "Lepa N." in tam naj bi se tudi osebno zbližala s tedanjim županom Kamnika, danes predsednikom vlade in LMŠ Marjanom Šarcem. V nekem trenutku pa naj bi Šarčeva žena Barbara Iskra Šarec možu Marjanu dala ultimat, ali ona ali jaz. Zato naj bi Šarec še kot kamniški župan pod pritiskom soproge novo zaposlitev N. H. uredil pri svojem znancu, županu občine Škofljica Ivanu Jordanu. Nato je letos poleti N. H., uradnica občine Škofljica, "čez noč" izginila iz Škofljice in se - po naših zanesljivih informacijah - zaposlila v Sovi, na mednarodnih zadevah. Sova uradno tega ne potrjuje, ne zanika in ne komentira, češ, "podatki o zaposlenih v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji so v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje s tajnimi podatki, tajni, zato agencija ugibanj o tem, kdo je ali ni uradna oseba agencije, ne komentira".

Kaj točno se je v tej zgodbi dogajalo čez letošnje poletje, ni mogoče povsem natančno ugotoviti, saj naj bi po nekaterih informacijah, ki jih tudi ni mogoče preveriti, žena Marjana Šarca odkrila neka SMS-sporočila, bi pa naj septembra (2. 9.) na tradicionalnem sejmu suhe robe v Ribnici počilo med Šarcem in županom Škofljice Jordanom. Viri navajajo, da je Šarec opazil Jordana in prosil, naj mu uredijo prostor za sestanek v enem od "šotorov" (opomba: avtorju teh vrstic je tudi znano, v katerem, vendar podjetja, ki je imelo ta razstavni šotor, ne gre po nepotrebnem izpostavljati, saj z opisano zadevo nima nič skupnega). Potem je nekdo pristopil k Jordanu in mu rekel, da z njim želi govoriti predsednik vlade. Šarec naj bi se nato v razstavnem šotoru kolerično zdrl na Jordana, češ, zakaj naokoli govori o njegovi zvezi z N. H. (no, Šarčeve besede so bile precej bolj domače), vpitje predsednika pa naj bi slišali tudi drugi. Jordan naj bi bil šokiran in celo vidno prestrašen, o tem, da naj bi se Šarec drl nanj, pa naj bi se Jordan kasneje potožil tudi nekaterim svojim znancem, češ, kaj je Šarcu, on mu naredi uslugo, zdaj se pa dere nanj ...

ŠAREC-ČRNČEC-KOZMELJ

Zaposlitev "mimo vrste" na Sovi za N. H. pa naj bi Šarec uredil prek državnega sekretarja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja. Po naših informacijah naj bi zaposlitev N. H. na Sovi sicer povzročila nekaj slabe volje, saj dosedanja občinska uradnica nima nobenih izkušenj za delo, ki so ji ga mimo vrste dodelili na obveščevalni agenciji, in še, češ, Šarec javno pridiga eno, dela pa drugo.

Povsem natančnega časovnega toka posameznih zaposlitev zdaj že agentke Sove N. H. nam še ni uspelo ugotoviti, saj so se na občini Kamnik in Škofljica kljub našim pisnim zahtevam in čeprav gre za informacije javnega značaja zavili v pomenljiv molk. Oglasila se nam je, pa še to zgolj po SMS, in to v petek zvečer, gospa Jasmina Novak, tiskovna predstavnica občine Škofljica, ki je avtorju teh vrstic zapisala, da je "prejela elektronsko sporočilo glede bivše sodelavke N. H., da pa je trenutno nedosegljiva in na staležu zaradi mobinga"?! In dodala, citiramo Jasmino Novak: "Lepo prosim, da me pustite na miru do nadaljnjega ..."

VPRAŠANJA ZA PREDSEDNIKA VLADE in državnega sekretarja Damirja Črnčeca, ki smo jih posredovali na kabinet predsednika vlade:

- Kako lahko opišete povezavo oziroma zvezo med vami in uradnico ter zdaj agentko Sove, gospo N. H.? Ali držijo navedbe naših virov, da gre za osebno povezavo?

- Kako komentirane navedbe naših virov, da ste sprva kot župan Kamnika posredovali za zaposlitev N. H. na občini Škofljica, tokrat pa tudi za službo na Sovi?

VPRAŠANJE ZA DAMIRJA ČRNČECA:

- Kako komentirate navedbe naših virov, da ste po navodilu predsednika vlade in prek direktorja Sove Rajka Kozmelja "čez noč" in "mimo vrste" uredili zaposlitev N. H. na Sovi?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
2
Sep 30, 2019
Teh nekaj športnikov ki še zastopajo to državo in vihtijo rusko zastavo......no, ja
borat, zvij jo in si jo zatlači v rit, ...majmun..
#25
ivan maček
1
Sep 30, 2019
KDOR NE SKAĆE NI SLOVENC!! ne me jebat kdo pa še skaće SLOVENCEV JE VEDNO MANJ, dejstvo...
#24
ivan maček
3
Sep 30, 2019
Da razčistimo nekaj stvari. Slovenija potrebuje diktaturo, ampak desno diktaturo,...žal.
Ta udbokomunjaraj nas pelje v pizdo materino.
,.....oprostite izrazu..
#23
Miha Skumarc
2
Sep 30, 2019
Kako luštno nam je, da imamo v druščini klovna, ki se obnaša kot pravi klovn...
Kaj bi mi brez Istoka?
#22
ivan maček
2
Sep 30, 2019
...štabni provokator in štabne kurbe v akciji..
#21
Istok Potočnik
0
Sep 30, 2019
Jah, ne vem, tako se govori. Nikjer pa nisem zasledil, da bi Požar to zanikal.
Pertinač pa je tako ali tako samo na začasnem delu na vv faktor.
Članstvo v sd je samo zamrznil in potem se vrača v staro, rdeče jato.
#20
Miha Skumarc
2
Sep 30, 2019
Bebček, rdeči, prizanesi nam s svojimi bedastočami.
#19
Istok Potočnik
1
Sep 30, 2019
Na starih straneh Komunista verjetno najdemo še kakšna pisanja Bojana Požara.
On je menda bil na ck zks za propagando.
To bi bilo zanimivo brat, kako je razmišljal, ko je bil še rdeč. Hi,hi.
Pa Pertinačeva razglabljanja iz rdečih časov so tudi zanimiva.
#18
Aton EU
2
Sep 30, 2019
Zakaj ima raja Šarca rada? Ker ima take lepe slike s fašističnim (diktatorskim) navdihom.
#17
Miha Skumarc
2
Sep 30, 2019
Za one, malo bolj roza predlagam obisk starih strani Komunista ali Pavlihe, tam lahko pišejo vice.
#16
Istok Potočnik
0
Sep 30, 2019
Ja Miha, prav imaš.
#15
Igor Hauptman
2
Sep 30, 2019
Miha, ne prehitevaj. To je zaenkrat le Istokovo stališče. Saj veš, da nekaj mora pisati. Hec pa je, da se je v medijih prav pred kratkim pojavil zapis o Šarčevi izjemnosti glede na vse ostale politike (Cerar, Pahor, Janković...) prav v njegovi pripadnosti družinskim vrednotam in, ki jih najbolj pooseblja zvestoba eni družinski partnerici. Potem pa Požareport, groza. Istok, kdo pa si v resnici sploh želi Šarčevega padca.
#14
Miha Skumarc
5
Sep 30, 2019
Žal, dokazano, da naš levičarski super poznavalec politične scene ni čisto pri sebi.

Napišem mu:
" No, tokrat pa si potrdil svojo tolerantnost do barabij aktualne oblasti.
Zaradi mene lahko vsak dan potegne drugo, doma, v hotelu, v hosti...

Ne sprejmem pa tega, da si jo je dal iz županske kuhinje pripeljati v državno, s pomočjo neresnih hlapcev...v službo, za katere ne izpolnjuje strokovnih pogojev.
Sine, zopet si ga usral."

Ta tepec to razume kot reklamo pri volivcih, ker naj bi bil dober fukač.
Noče pa razumeti, da je zlorabil svoj položaj in si priležnico pripeljal v državno službo
#13
Istok Potočnik
1
Sep 30, 2019
Bi rekel, da s strani tistega, ki želi padec Šarca, ni modro da obznanja kakšne njegove eventualne ljubice. Večji del volilnega telesa mu bo to štel v dobro.
Večina pa za to niti ne bo vedela.
#12
Igor Hauptman
1
Sep 30, 2019
Istok, občasno tudi nasmeješ, kar prav dobro dene. Res je pomembno ali je zakonito, ali nezakonito. Monica Lewinsky vsem skupaj pošilja lepe pozdrave.
#11
Istok Potočnik
1
Sep 30, 2019
O, to je pa kompliment.
Ko le ne bi nikoli odrastel.
#10
Miha Skumarc
1
Sep 30, 2019
Ne po starosti, ker se obnašaš kot pubertetnik, ki vse ve, v resnici pa nič.
Odrasti že in zresni se!
#9
Istok Potočnik
1
Sep 30, 2019
Tvoj sin bi pa jaz najbrž težko bil.
Kako so jo zaposlili, bo ugotovil kpk.
Saj veš, v članku je vse z vprašaji, naj bi, in tako naprej.
Če so jo nezakonito, potem z vsemi topovi. Podpiram.
#8
Miha Skumarc
6
Sep 30, 2019
No, tokrat pa si potrdil svojo tolerantnost do barabij aktualne oblasti.
Zaradi mene lahko vsak dan potegne drugo, doma, v hotelu, v hosti...
Ne sprejmem pa tega, da si jo je dal iz županske kuhinje pripeljati v državno, s pomočjo neresnih hlapcev...v službo, za katere ne izpolnjuje strokovnih pogojev.
Sine, zopet si ga usral.
#7
Istok Potočnik
0
Sep 30, 2019
Evo, specialni je tu, he,he.
Nič ne zahtevam od Požarja. Bila je samo prošnja, da apelira na strpnost.

Šarčeve srčne zadeve, tako kot recimo tvoje ali Požarjeve, me pa ne brigajo.
In tudi ne pričakujem, da bo obveščevalna služba razlagala, koga in kako zaposluje.

#6
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-30 06:32:36 (Sep 30, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)