Vida Žurga Iz LMŠ na Telekom Slovenije. Mimo zapisanih pogojev, grožnje in pritiski, Šarec in Črnčec pa sta se zavila v molk.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-24 ob 07:06:43

Imenovanje Vide Žurga, zaupnice in dolgoletne sodelavke Damirja Črnčeca, za članico uprave Telekoma Slovenije, je (bila) ključna točka operacije kabineta predsednika vlade Marjana Šarca pri zavzetju in podreditvi Telekomovih medijev, spletnega portala Siol.net in Planet TV, kar sicer, vsaj med poznavalci, velja za enega od "največjih uspehov" Šarčevega ožjega kroga v prvem letu Šarčeve vlade. Toda lansiranje Vide Žurga, mlade doktorice precej všečnega videza na varnostno temo z naslovom "Vpliv zniževanja javnofinančnih izdatkov na nacionalno varnost", pri doktoratu katere je bil mentor kdo drug kot Damir Črnčec (vir), je - kot vse kaže - potekalo mimo predpisanih pogojev za imenovanje članov uprave, kot jih zahteva statut družbe Telekom Slovenije, menda z grožnjami in pritiski, zdaj pa so se vsi vpleteni bolj kot ne zavili v pomenljivi molk. Poglejmo podrobnosti:

ENIGMA ŽURGA

- Vida Žurga je bila za članico uprave imenovana februarja letos. To je bil čas, ko se je predsednica Telekomovega nadzornega sveta, razvpita Lidia Glavina, sicer predsednica uprave nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, z novimi nosilci oblasti - Listo Marjana Šarca tajno pogajala o svojem mirnem in dobro plačanem odhodu (kar ji je, vemo, tudi uspelo), tedanji predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe pa si je s privolitvijo v imenovanje Vide Žurga naivno kupoval svoj nadaljnji obstoj na vrhu Telekoma.

- Vida Žurga je imela povsem korektne reference za vodilno delovno mesto znotraj Telekomovih financ oziroma računovodstva, ne pa tudi za članico uprave. Imela pa je ključna personalna priporočila: v preteklosti je že delala za Marjana Šarca, ko je bil še župan Kamnika, med volilno kampanjo pred parlamentarnimi volitvami je po naših zanesljivih informacijah pomagala pri vodenju financ LMŠ, česar Šarec in Žurgova niti ne zanikata, in je predvsem osebna zaupnica Damirja Črnčeca. Z državnim sekretarjem za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade jo tesno povezuje tudi njun - nekaj časa - skupni inštitut Iglu, zdaj že razvpit zaradi afere Črnčec-Iglu-Westinghouse.

- V svojem življenjepisu, objavljenem na uradni spletni strani Telekoma Slovenije, je zamolčala vsaj dvoje: prvič, da je bila računovodkinja stranke SDS (takrat je bila tudi zasebna spremljevalka znanega poslanca SDS Franca Breznika) in da je od leta 2012 do 2019, torej do neposrednega imenovanja za članico uprave Telekoma Slovenije, imela svoj "računovodski" s. p.:

Vir: Telekom Slovenije Vir: Telekom Slovenije

In prav zaradi vseh teh prikritih podrobnosti nekateri povsem upravičeno omenjajo tudi možnost, da je Vida Žurga zavestno priredila (ali ponaredila) svoj življenjepis.

- Manjkajoči formalni pogoj za imenovanje za članico uprave, kot to zahteva 19. člen statuta družbe Telekom Slovenije - druga alineja, vsaj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih (ta pogoj je logično postavljen zato, da ne more ravno vsak samostojni podjetnik iz okolice Ljubljane postati član uprave državnih podjetij z več tisoč zaposlenimi in več sto milijoni evrov letnih prihodkov - vir):

Vir: Telekom Slovenije Vir: Telekom Slovenije

... pa je Vida Žurga enostavno preveslala z navedbo, da je od leta 2014 do 2019, torej točno pet let, vodila Zavod za revizijo in računovodstvo?! Da bi se vodenje manjšega zasebnega zavoda štelo za vodilno delovno mesto, je seveda popolni absurd in ne zdrži resne presoje, ne glede na sedanja uradna zagotovila Vide Žurga in nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Še zlasti zato, ker informacije o njenem neizpolnjevanju pogojev za imenovanje prihajajo prav iz nadzornega sveta, in ta vprašanja so se po naših zanesljivih informacijah postavljala tudi med člani nadzornega sveta ob februarskem lansiranju Vide Žurga. Vse to pa ni bilo možno brez političnih pritiskov in celo groženj. Zeleno luč za vse to početje naj bi dal Marjan Šarec, glavni operativec pri tem pa je bil Damir Črnčec. Vida Žurga je kot nova članica uprave Telekoma nemudoma postala pristojna za Siol in Planet TV oziroma za odvisni Telekomovi hčerinski družbi TSmedia, d. o. o., in Antenna SLO TV, d. o. o.

SOVA POSNELA SKOBETA ...

TE FOTOGRAFIJE PA NAJ BI NOVINARJEM KAZAL ČRNČEC

Pri teh pritiskih in grožnjah naj bi prišlo celo do zlorabe agentov Sove. Ko so Skobeta, ki sprva ni hotel oditi, prisilili k odstopu, se je to zgodilo po tem, ko so mu pokazali obremenilne fotografije, posnete na hipodromu Stožice, kjer sta bila ujeta Skobe in takrat že nekdanji visoki uslužbenec Telekoma Igor Rojs, ki ga predvsem zaradi sumljivih poslov na Balkanu preiskujeta Nacionalni preiskovalni urad in državno tožilstvo (vir), te fotografije (videl jih je tudi avtor teh vrstic), ki naj bi jih posameznim novinarjem kazal Damir Črnčec, pa naj bi posneli agenti - Sove?!

Borut Jamnik in Rudolf Skobe, ko sta še vodila Telekom Slovenije. Borut Jamnik in Rudolf Skobe, ko sta še vodila Telekom Slovenije.

Mimogrede, medijski del operacije rušenja Rudolfa Skobeta se je dogajal skozi časopis Delo, ki ga ureja Uroš Urbas, nekdanji odgovorni urednik spletnega portala Siol.net, osebno jezen na Skobeta, ker ga je Skobe odpustil s Siola. Skobetu naj bi sicer, če ne bo odšel, grozili vsaj z dvema kazenskima ovadbama in osebnim davčnim pregledom, prej omenjene fotografije pa naj bi Črnčec prek posrednikov izročil časopisu Delo. Delo teh fotografij ni objavilo, so jih pa imeli pripravljene, če Skobe ne bi odstopil.

POT DO ROLANDA ŽELA

- Vida Žurga je po zavzetju Telekomovih medijev za novega direktorja spletnega portala Siol.net in Planet TV konec letošnjega poletja postavila še enega znanca Damirja Črnčeca - Rolanda Žela (vir), ki prihaja iz obrambnih, uradniških in obveščevalnih struktur in nima niti ene sekunde izkušenj pri vodenju medijev, je pa, pravijo, kot "bivši vojak" navajen ubogati ukaze. Zato gre upravičeno verjeti, da je bilo tudi njegovo imenovanje izpeljano mimo veljavnih pravil.

- Odgovorni urednik Telekomov medijev je trenutno še vedno Blaž Jarc, nekdanji novinar Sveta na Kanalu A, ki kakor odhaja, za njegovo delovno mesto pa tekmujeta Bojan Traven, sicer tudi lokalni politik in občinski svetnik iz Bohinja, ki zdaj hodi na sestanke k Vidi Žurga in naokoli razlaga, da ima podporo LMŠ, ter Mirko Mayer, trenutno voditelj informativne oddaje Planet 18, ki so ga pravkar hoteli uničiti z anonimko, povezano z nekim SMS-sporočilom iz leta 2018, ki vsebuje besedico "pofukati", poslan pa je bil zdaj že odpuščeni novinarki in voditeljici na Planet TV Sanji Hrgota, čeprav je posebna interna preiskovalna komisija Telekoma Slovenije že pred časom ugotovila, da je Mayer čist (vir).

EKLATANTNE ZLORABE,

ZRELE TUDI ZA PARLAMENTARNO KOMISIJO

- Siol.net in Planet TV se pod navezo Damir Črnčec-Roland Žel spreminja v medij za "permanentno krvavenje" koalicijskih partnerjev Liste Marjana Šarca znotraj Šarčeve vlade. Gre pa za tipično zlorabo medija, ki je v državni lasti.

- Telekomovi mediji imajo (do) danes, kot izhaja iz javno dostopnih bilanc, več kot 50 milijonov evrov izgube, izgube pa sproti večinsko pokriva Telekom Slovenije - 18 milijonov evrov v zadnjih letih! Kar pomeni, da gre pri delovanju Telekomovih medijev pod navezo Črnčec-Žel za eklantantno zlorabo javnega denarja in je zadeva zrela tudi za posebno preiskovalno komisijo državnega zbora, ki bi preiskovala vpliv nosilcev oblasti oziroma državnih funkcionarjev pri zlorabah državnih medijev.

KAJ NAM MORAJO IZROČITI ...

In zaradi cele vrste odprtih vprašanja pri imenovanju Vide Žurga za članico uprave Telekoma Slovenije in posledično imenovanja Rolanda Žela za novega direktorja Telekomovih medijev od Slovenskega državnega holdinga, nadzornega sveta Telekoma Slovenije in kabineta predsednika vlade na podlagi dostopa do informacij javnega značaja zahtevamo naslednje:

- Seznam vseh lobističnih stikov, ki jih je prijavil Damir Črnčec od nastopa funkcije državnega sekretarja dalje.
- Seznam vseh obiskov pri Damirju Črnčecu od nastopa funkcije državnega sekretarja dalje.

- CV Vide Žurga in Rolanda Žela pri kandidaturi za članico uprave Telekoma Slovenije in direktorja TSmedie in Antenne TV SLO.

- Zapisnike pristojnih komisij za imenovanja in zapisnike nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ko je obravnaval imenovanje Vide Žurga.

- In vso ostalo dokumentacijo Telekoma Slovenije, povezano z imenovanjem Vide Žurga in Rolanda Žela.

DOSLEJ VPRAŠANJA BREZ PRAVIH ODGOVOROV!

Na gospo Vido Žurga, nadzorni svet Telekoma Slovenije, Slovenski državni holding, Damirja Črnčeca in predsednika vlade Marjana Šarca smo v zvezi s tem že prejšnji petek poslali celo vrsto vprašanj, ki za zdaj praviloma ostajajo brez pravih odgovorov. Šarec in Črnčec pa sta se tako ali tako - vsaj zaenkrat - zavila v popolni molk:

VIDA ŽURGA - večine vprašanj ne komentira

- Kako komentirate dejstvo, da ste bili za članico uprave TS imenovani mimo razpisnih formalnih pogojev, ki jih za imenovanje v upravo našteva tudi statut družbe?
- Manjka namreč pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, kar status samostojne podjetnice (enoosebni s.p.) ali vodenje zasebnega zavoda zanesljivo ni. V nasprotnem primeru vas prosimo, da nam posredujete natančen seznam vaših vodilnih funkcij v primerljivih gospodarskih družbah med letoma 2012 in 2019.
- Ali lahko zanikate, da ste med postopkom imenovanja za članico uprave na TS, Slovenski državni holding in verjetno tudi na kadrovsko agencijo posredovali ponarejeni življenjepis?
- Ali lahko zanikate, da ste med zadnjo volilno kampanjo (parlamentarne volitve) pomagali tudi pri urejanju financ Liste Marjana Šarca?
- Kako komentirate govorice, da ste bili za članico uprave TS imenovani na podlagi političnih pritiskov in menda celo groženj?
- Ali lahko zanikate, da ste na podlagi posredovanja g. Damirja Črnčeca poskrbeli za imenovanje Rolanda Žela za direktorja družbe TSmedia, tudi brez ustreznih delovnih izkušenj oziroma pogojev za takšno delovno mesto.

Spoštovani,
Vido Žurga je na mesto članice uprave Telekoma Slovenije imenoval nadzorni svet družbe, ki je pred tem preveril tudi ustreznost oz. izpolnjevanje vseh formalnih pogojev. Navedbe, da naj življenjepis ne bi bil odraz resničnega stanja, gospa Žurga najodločneje zanika. Življenjepis Vide Žurga v tem postopku ni bil posredovan SDH-ju. Ostalih navedb in govoric Vida Žurga ne bo komentirala. Lep pozdrav, Katarina Prešeren, direktorica Odnosov z javnostmi, Telekom Slovenije

DAMIR ČRNEC - brez odgovora

- Kako komentirate informacije, da ste pri TS in SDH osebno posredovali za imenovanje gospe Vide Žurga za članico uprave TS?
- Ali ste ob tem seznanjeni z dejstvom, da Vida Žurga nima formalno predpisanih pogojev za zakonito imenovanje za članico uprave SDH (statut TS)?
- Kako komentirate dejstvo, da je Vida Žurga pred imenovanjem za članico uprave predložila ponarejen CV?
- Kako komentirate informacije, da ste vi osebno posredovali za imenovanje gospoda Rolanda Žela za direktorja TSmedia, ki za to delovno mesto prav tako ne izpolnjuje ustreznih pogojev?
- Kako komentirate informacije, da naj bi obremenilne fotografije, ki prikazujejo gospoda Rudolfa Skobeta, nekdanjega predsednika uprave TS, in g. Igorja Rojsa, bivšega visokega uslužbenca TS, tajno posnete na Hipodromu Stožice, in ki naj bi jih vi osebno kazali posameznim novinarjem in preko posrednikov dostavili časopisu Delo – pred odstopom Skobeta - posnela Sova?

MARJAN ŠAREC - brez odgovora

- Ali lahko zanikate, da je Vida Žurga, zdaj članica uprave Telekoma Slovenije, med volilno kampanjo pomagala pri urejanju financ vaše stranke, Liste Marjana Šarca?

SLOVENSKI DRŽAVNI HOLDING - odgovornost pri nadzornikih Telekoma

- Kako komentirate dejstvo, da je bila za članico uprave TS imenovana mimo razpisnih formalnih pogojev, ki jih za imenovanje v upravo našteva tudi statut družbe?
- Gospe Žurga namreč manjka 5 let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, kar status samostojne podjetnice (enoosebni s. p.) in vodenje zavoda zanesljivo ni.
- Kako komentirate informacije, da je Vida Žurga med postopkom imenovanja za članico uprave na TS, SDH in verjetno tudi na kadrovsko agencijo, posredovala ponarejen življenjepis?
- Kako komentirate informacije, da je Vida Žurga med zadnjo volilno kampanjo (parlamentarne volitve) pomagala tudi pri urejanju financ Liste Marjana Šarca?
- Kako komentirate govorice, da je bila za članico uprave TS imenovana na podlagi političnih pritiskov in menda celo groženj?
- Kako komentirate informacije, da je Vida Žurga na podlagi osebnega posredovanja Damirja Črnčeca, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, poskrbela za imenovanje Rolanda Žela za direktorja družbe TSmedia, hčerinske družbe TS / Planet TV, prav tako brez ustreznih delovnih izkušenj oziroma pogojev za takšno delovno mesto.

Spoštovani, za imenovanje in odpoklic uprave je v skladu z ZGD zadolžen nadzorni svet, zato prosimo, da se za pojasnila obrnete na nadzorni svet Telekom Slovenije d. d.
Ne glede na navedeno pa SDH pojasnjuje, da se od članov nadzornega sveta državnih družb pričakuje delovanje skladno z zakonom, kodeksi in najvišjimi etičnimi ter profesionalnimi standardi. Nadzorni sveti vseh družb v delni ali večinski lasti države so pri svojih odločitvah neodvisni. Vsi člani nadzornega sveta so tudi glede sprejetih kadrovskih odločitev neodvisni in morajo ravnati izjemno odgovorno, ter izključno v dolgoročno korist družbe, ki jo nadzirajo. Z lepimi pozdravi, Slovenski državni holding, d. d.

NADZORNI SVET TELEKOMA SLOVENIJE - nekaj komentirajo, nekaj ne

- Kako komentirate dejstvo, da je bila Vida Žurga za članico uprave TS imenovana mimo razpisnih formalnih pogojev, ki jih za imenovanje v upravo našteva tudi statut družbe?
- Gospe Žurga namreč manjka 5 let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, kar status samostojne podjetnice (enoosebni s. p.) in vodenje zavoda zanesljivo ni.
- Kako komentirate informacije, da je Vida Žurga med postopkom imenovanja za članico uprave na TS, SDH in verjetno tudi na kadrovsko agencijo posredovala ponarejen življenjepis?
- Kako komentirate informacije, da je Vida Žurga med zadnjo volilno kampanjo (parlamentarne volitve) pomagala tudi pri urejanju financ Liste Marjana Šarca?
- Kako komentirate govorice, da je bila za članico uprave TS imenovana na podlagi političnih pritiskov in menda celo groženj?
- Kako komentirate informacije, da je ga. Žurga na podlagi osebnega posredovanja g. Damirja Črnčeca, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, poskrbela za imenovanje g. Ronalda Žela za direktorja družbe TSmedia, hčerinske družbe TS / Planet TV, prav tako brez ustreznih delovnih izkušenj oziroma pogojev za takšno delovno mesto.

Spoštovani, vezano na zgornja vprašanja pošiljam odgovor predsednice nadzornega sveta Telekoma Slovenije:

Gospa Vida Žurga je ob kandidaturi za mesto članice uprave Telekoma Slovenije izpolnjevala vse formalne pogoje, ki izhajajo iz 19. člena statuta družbe. Postopek iskanja in selekcije je bil izveden s pomočjo kadrovske agencije, izpolnjevanje formalnih pogojev pa je na seji NS potrdila tudi pristojna strokovna služba Telekoma Slovenije.

Vaših navedb, ki izhajajo iz vprašanj 3, 4 in 5, v nadzornem svetu Telekoma Slovenije ne moremo komentirati, saj s tovrstnimi informacijami ne razpolagamo. Prav tako ne moremo komentirati navedb glede imenovanja direktorja odvisne družbe TSmedia, pojasnjujemo pa, da nadzorni svet ob imenovanju direktorjev odvisnih družb poda le soglasje. Lep pozdrav,
Katarina Prešeren, direktorica Odnosov z javnostmi, Telekom Slovenije

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Janez Kepic-Kern
3
Sep 24, 2019
Meni se zdi - pojav prihajanja, kandidiranja
- za odgovorne javne položaje s strani relativno mladi,
cca 35 let stariih - slovenskih ljudi - normalen.
Tudi - vzpodbujanja potreben..
Zakaj - naj b bili - kot en pozabljen star inventar
- vedno na vplivnih položajih - neki - stari, preko 50, 50 in celo 80, 90 let stari ljudje ?
Ti
80, 90 let stari - so seveda že tako stari in "nelepi", a še vedno denarja in oblasti - se zdi -- željni,
da seveda - večinoma - delujejo - posredno iz ozadja.
Se zdi.Verjetno ste bolj bistri opazovalci
slovenskega javnega in pol javnega in "nič javnega" dogajanja v naši R. Sloveniji
opazili,
da se je v naši sicer lepi in ljubi nam domovini in državi R. Sloveniji
RAZVIL NOV
"ZAPOSLITVENI PROFIL" - tež
ko rečemo - POKLIC,
ki bi se ga dalo poimenovati

"PLAČANI "HVALILEC" ali LJUDI-BLATILEC",
nekakšen
- reklamni in antireklamni agent - a ne za robo oz. storitve - pač pa za - LJUDI !
Nova
spletna doba, polna e-portalov, nakatere se je
MOŽNO prijaviti, se aktivirati
ANONIMNO, Z NICKNAMI, VZDEVKI
OZ. Z NEAVTORIZIRANIMI PSEVDONIMI

za "KOMENTIRANJE=HVALJENJE=BLATENNJE" - nekih ljudi,
tistih pač
ZA KATERE TI NEKDO - PLAČA,
da jih - hvališ ali blatiš.
"NIČ NOVEGA POD SONCEM" OZ.
"BOLJ SO STVARI - RAZLIČNE - BOLJ SO - ISTE" L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA,
"SLOVENIANA"
P.S.
Ali kdo pozna kakega
- PLAČANEGA - HVALILCA, BLATILCA - ljudi ?
Jaz,
Janez Kepic-Kern pišem od
- NIKOGAR NAROČENO, NIČ PLAČANO,
- NISEM ČLAN NOBENE R.S. POLIT STRANKE.
- le podpornik nasploh OK stranke SDS, v tem kar ta stranka počne - POZITIVNO.
#16
tmp S
3
Sep 24, 2019
Se vam ne zdi, da bi morali dodati dva pogoja za zasedbo takega delovnega mesta:
- starost min 45let
- mednarodne izkusnje
.....tako, da cisto vsaka smrkla rjuh ne pride v postev
#15
tmp S
3
Sep 24, 2019
Se ena nicvredna frcfela in prevarantka, ki si gradi kariero preko 'posebnih' uslug na neposten nacin preko kluba prevarantov in unicevalcev Slovenije.
Zalostno je samo, da imamo v SLO samo enega zares sposobnega raziskovalnega novinirja, ki odkrije vecino teh barabij. Pa se tega institucije potem niso sposobne sprocesirati (kaj sele, da bi kaj odkrile...) Si predstavlate, da bi imeli vsaj nekaj takih Pozarjev, ki bi znali pocistili s to nesnago, ....Slovenija bi cvetela
#14
Miha Skumarc
1
Sep 24, 2019
Jasno Aton EU, napadajo ga zagovorniki propadlega, zločinskega režima, post - komuni - ss -iti.

Aton EU

Aton EU sproža svoj metuljev efekt. Ustvarite svoj PublishWall virtualni zid tudi Vi, posredujte različne vrste objav na
#13
Aton EU
3
Sep 24, 2019
Požar je očitno res moteč, Napada ga tudi "civilna družba" . Neki Vladimir, neki Istok, pa Ivo... kar naenkrat... Nenavadno...
#12
Janez Kepic-Kern
0
Sep 24, 2019
BOGU hvala za še en, kar lep DAN, ki nam je je dan.
Naša pokončna, vsemu dobremu in pravici privržena - gospa ZDENKA,
tea lepega dne, 24.9. 2019
- NE UŽIVA VEČ. Je - že - "NA HLADNEM" -- kot se reče.
Včeraj smo jo na Žalah - pokopali.
zelo zavzeta protestnica, "vztrajnica" t.i. ODBORA 2014,
s katerim smo v letih 2014-2017 vsak dan ob 17h - terjali boljše delo sodtva, tožilstva itd. naše R.. Slovenije.
Bodimo - skromni, realni.Pokopališča so polna takh, ki so mislili,
da so najbolj pametni na svetu.
In da se bo brez njih - svet - USTAVIL. "Memento mori". l.r. JANEZ KEPIC--KERN KOMENDA
#11
borut rojc
7
Sep 24, 2019
Zame v luči mafijskega ustroja države, kakšno leto manjkajočih, praktičnih izkušenj gospe Žurge ni toliko sporno kot pridobitev izobrazbe vladajočih, njej nadrejenih osebkov. Sploh tista je dobra, priti s šestimi koli iz šole ,, za obradu drveta,, na igralsko akademijo. Slovenski, novodobni filmski in gledališki igralci, so res bolj za en kurac, a vseeno, kriteriji, kdo bo katero nategnil in ne, kako dober si na filmskem platnu ali odrskih deskah, vseeno obstajajo...Preizkusil je kandidatko Žurgo, vsekakor tudi politik praznoglavega, boksarskega, tipičnega ruskega, bedastega izgleda. Nekoč je bilo to bolj kot mentorstvo, botrstvo, danes precej široko obsegajoči, partnerski odnos. Ona gre vselej ob njem ali za njim. ..Težava za vse nas nastopi, ko opozorimo na napake, kršitve in kriminal nedotakljivih posameznikov. To je ta, poseben, balkansko-ruski sistem delovanja in pojmovanja vladanja in demokracije, ki je v zahodnem svetu deležen vse večjega prezira in zgražanja. To so ljudje, ki bi drugače misleče in predvsem misleče, še vedno pošiljali na Goli otok. Le, da svojih misli nikoli ne izrazijo do konca. ,,Staršev ne poznam. Niti jih nočem spoznati. ,,,
#10
Aton EU
0
Sep 24, 2019
Vlada Mafija, država je nemočna. To bi lahko bila tudi priložnost. Mafijci se "pobili" in diskreditirali med seboj za javni denar. Toda kaj, ko delujemo po kalabrijsko - vedno znova so volilci navdušeni. In ker je samo par novinarjev, pa še Požar je pokvarjen, nam ostaneta samo še Evgenija Carl in Dejan Karba za raziskovalno delo.
#9
Istok Potočnik
0
Sep 24, 2019
Pusti szdl in te reči. To je za nami.
Novinarji morajo biti in morali bi biti svobodni. Vendar svet svetosti lastništva to onemogoča.
In potem imajo ,,vsi,, svoje novinarje. Pa tako pač je v izgubljenem svetu kapitala.
Moti me, da mi lažejo vsi. Vsi so borci za demokracijo, za resnico, za poštenost.......
In kot da nimajo že dovolj dela s tem, se pogrizejo še med seboj.
Vodušek objavi fotografijo Požarjeve legitimacije Stassi, ki je skoraj gotovo ponaredek.
In Požar se razjoče. Kakšna laž, kakšna krivica. In je res manipulacija, zavajanje.
Istočasno pa objavi samo polovico fotografije, ko Zoki in župan Moskve podpisujeta nek sporazum. Za Zokijem stoji Šarec in Požar zapiše, da sluga Šarec stoji za gazdo Zokijem.
Drug polovico fotografije odreže, ker na njej tudi Medvedev stoji mirno za sedečim moskovskim županom.
Cela slikca seveda ne gre v Požarov koncept in, no saj razumemo.
Manipulirajo vsi povprek. In žal je najšibkejši člen naše demokracije prav novinarstvo.
#8
ivan maček
5
Sep 24, 2019
To Bojan, "tolčeš jih kot zrezke", vedno bolj "mehki so".
#7
ivan maček
4
Sep 24, 2019
Spet branje ki da za mislit, seveda tistim ki imajo z čem...… mislit seveda.
montyamp • 2 hours ago
Avtor: Vinko Möderndorfer, pisatelj, režiser
Moji lubi Slovenci!* Živimo v drekastih časih. Odgovor na to, zakaj smo se pogreznili v greznico nepočiščenih iztrebkov in zakaj nam lasten drek leze v usta in nos, skozi ušesa naravnost v možgane, je preprost: Dvajset let smo poslušali demagoško obračanje besed, gledali demokratično izvoljene butce, ki so nam iz parlamentarne prižnice pridigali o poštenosti, solidarnosti, pravičnosti, zraven pa nekaznovano kradli za našimi hrbti.
Dvajset let so si pripenjali na prsi zasluge, pljuvali na vse, kar niso bili oni, cinično dvomili o vseh avtoritetah, lagali brez kazni, varali brez slabe vesti, resnico in pravico krojili po svoji volji in koži, bili proti vsem, ki niso z nami in bili proti vsem kar tako, zaradi kondicije, zaradi športa.
Dvajset let, moji lubi Slovenci, so zlorabljali besedo, se delali norca iz nje, iz besede so naredili tržno blago, ponižali so jo na besedo laži in manipulacije, jo nespoštljivo izkoriščali, naredili so jo za vlačugo, jo poteptali, prodali, razdali. Poenostavili so jo, zdaj služi ceneni reklami za njihove barabije.
Izdali so prijatelje, sodelavce, brate, sestre; izdali so prepričanje, naše in svoje, menjavali so stranke pogosteje kot svoje gate in pri tem niso niti zardeli. Zlorabljali in zlorabili so vse institucije v svoji brezobzirni borbi za oblast. Se smehljali v televizijske kamere, igrali poštenjake in človekoljube, zraven pa za hrbti brusili nože za naše vratove.
V imenu svojih pritlehnih interesov, v imenu krvoloke bratovščine, ki je vse bolj prepričana, da je oblast boljša od ljubic, boljša od tihe onanije za straniščnimi vrati, kjer res ne škodiš nikomur, so žrtvovali tisoče delovnih mest, usodo tisoče družin, zato da so lahko domov pod pazduho odnesli malho, polno novcev, in si kot nedorasli bradati otroci zgradili lovske kočice, hišice in hiše, nakupili zemljo in zemljišča, zgradili steklene palače in palačice, si kupili ladjice in barke, avtomobile in avtomobilčke, izkopali bazene in postavili plotove, najvišje v svojih glavah, in čisto vseeno jim je bilo, in jim je še vedno, in jim je vedno bolj, za vas, moji lubi Slovenci, za vaše delovne roke, za vaše pridne otroke, za vaše življenje.
Podriskali so vas, lubi moji, vi pa ste mislili, da na vaše obraze pada mehko zlato. Dvajset let so drekčli po vaših glavah s svojimi paranojami, strahom, cinizmom, ironijo, nadutostjo, superiornostjo, in to vse za to, da bi prikrili svoje goljufije, svoje male in velike lopovske afere, tiha kupovanja in podkupovanja, svoje okostnjake, skrite v omarah; vse so si prikrojili, da bi se lahko zakrili in da bi bili večno videti pošteni osvoboditelji, preroditelji, graditelji cest in obcestnih stranišč. Napisali so si svoje zakone, na tiste zakone, ki niso po njihovi meri, se požvižgajo, zamahnejo z roko; postavili so svoje zveste pse na prava mesta, opljuvali so vse druge, posejali sovraštvo in zanetili prepire. Nič ne velja, resnice ni, resnica se samo zdi, vse je lahko tako, kot hočeš, kot rečeš, kot obrneš, kot imaš dolžnika in prijatelja na pravem mestu. Drug drugega držijo za vrat. Deželo jim je v dvajsetih letih uspelo narediti gluho in slepo za vse dobro, za vse kvalitetno. Nič ne velja več. Najmanj delo. Nihče se v resnici na nič ne spozna več in vsi se poznajo na vse. Saj je vseeno, skomignejo z rameni, važno je, da si naš, da si mi simpatičen, da mi lezeš v rit, sploh ni več pomembno, da dobro delaš. In gorje tistemu, ki stoji na cesti sam samcat, s svojim delom, s svojim talentom, s svojo voljo in željo. Gorje pametnemu in nadarjenemu, gorje mu, ki nima ničesar dati v zameno. Tistemu, ki nima nič, je treba vzeti tudi to! Tisti, ki ima vse, naj ima še več! To sta gesli minulih dveh desetletij. Dvajset let!! Moji lubi Slovenci! Za nekatere je to vsa mladost, za nekatere polovica življenja, za nekatere najkreativnejša in najboljša leta, za nekatere celo življenje! Preveč! Dvajset let preveč sprenevedanja, klanovstva in klovnovstva, metanja polen tistemu, ki pride za tabo, kot da je smisel oblasti zgolj in samo to. Drvarjenje! Mrcvarjenje. Veliko izdajstvo.
Lubi Slovenci, poscali so se na občutljivost, na občutek do bližnjega, na sočutje, in še ščijejo: vsem na očeh po vseh ljudeh!
Vi pa vse to vidite in ste kar tiho?
In kdor vidi in ne stori ničesar - je kriv!
Kje je, moji lubi Slovenci, vaša sveta jeza? Kje je občutek za upor? Kam je izginil ponos?
Ni treba čakati, da pride dno do tebe, ni treba, da moraš izgubiti vse, da bi lahko dobil vse. Če lumparije lumpov ne bodo kaznovane, boste morali, moji lubi Slovenci, vzeti mesarico in kij v svoje roke. ?

* Primož Trubar je svoje pridige velikokrat začenjal z nagovorom: >Moji lubi Slovenci<. Ena od najpomembnejših stvari v Trubarjevem življenju je bila ljubezen do slovenskega ljudstva. Verjel je, da ima to lubo ljudstvo dovolj moči in volje, sočutja do bližnjega, solidarnosti in tovarištva, da lahko premaga vse skušnjave in preživi vse viharje.
Za nič velikega ne gre, le za nekaj razumnosti
#6
Miha Skumarc
0
Sep 24, 2019
Oh in ah. Torej, še vedno bi morali biti družbeno-politični delavci v okviru SZDL in objavljati "sporočila za javnost", ki so vsebovala le uradne zaključke. Nikoli pa niso smeli pisati o kriminalu, zarotah...Napadali in blatili pa so lahko izobčence, ki jih je določila partija.
Prav zaradi takšnega razmišljanja je pri nas tako kot je in zlepa ne bo bolje. Namesto, da bi delali, razmišljali in ustvarjali pogoje za razvoj, skačejo v bazene brez vode.
#5
Istok Potočnik
0
Sep 24, 2019
V politiki se ne dogaja nič neobičajnega. Tako to funkcionira. V vseh državah okoli nas.
Bolj skrbi novinarstvo, ki se ukvarja samo s seboj. To pa res že meji na vojne med različnimi novinarskimi milicami, he,he.
Požar je kar naprej netil te vojne in na koncu bo sam zgorel v tem ognju. Jih je pa še kar nekaj, ki nič ne zaostajajo za njim. Na eni, drugi in tretji strani.
#4
Miha Skumarc
2
Sep 24, 2019
Smrdi, smrdi, vse bolj smrdi. Med levičarji se razvija boj v vojno za delitev pogače.
Ogabno, da vlada to dopušča, DZ pa daje tiho soglasje
#3
Istok Potočnik
0
Sep 24, 2019
Ne verjamem, da Požar potrebuje vzpodbudo za vojno s Črnčecom.
Naročnik pač to želi in Požar to, kot verni sluga počne. In kasira. Konec koncev od tega živi. Danes to žal tako poteka.
Vodušek ima druge naročnike, z drugimi interesi in kasira na tisti strani. Tudi on mora od nečesa živeti.
Na koncu bosta oba zavržena v koš za smeti. Prestituta?
Nisem pa vedel, da je bil Požar visoko v partijski hierarhiji. Ne verjamem pa, da se je šolal pri Stasiju. To je verjetno privlečeno za lase. Oziroma za fotošop, he,he.

Mimogrede, a kdo ve kako je končal spor z očetom Melanije na sodišču?

#2
Igor Hauptman
8
Sep 24, 2019
Vedno bolj očitno postaja zakaj Požarja še nekateri tukajšnji komentatorji, ki ne samo, da ga ne cenijo, ampak dobesedno serjejo po njem, spodbujajo v njegovi vojni s Črnčecem. Fant jim, oz. njihovim interesnim omrežjem očitno pošteno hodi v zelje.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-24 07:06:43 (Sep 24, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)