Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-13 ob 05:06:22

Pred dnevi, 7. septembra, smo že poročali o tem, kdo je famozna Mojca Soža, predsednica nadzornega sveta SODO in tudi zaveznica ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek v SODO (vir: Zapiski o škandalu SODO). No, po naših informacijah naj bi bila Mojca Soža tudi kandidatka Alenke Bratušek za novi direktorico SODO, postala naj bi torej "lovke Alenke Bratušek" v SODO. Danes pa podrobneje razkrivamo početje Mojce Soža v Elektru Gorenjska.

- Spomnimo: Mojca Soža je bila med drugim, v letih 2010 in 2011, tudi članica nadzornega sveta državnega podjetja Elektro Gorenjska.

- Zdaj je direktorica podjetja "Vitar u krmu", registriranega na naslovu Vukovac 5 v hrvaškem mestecu Primošten, kjer ima prijavljeno tudi stalno bivališče.

- Kot nekdanja nadzornica je leta 2018 za Elektro Gorenjska opravila svetovalne storitve (študijo) pod naslovom "Primerjalna analiza poslovanja Elektra Gorenske d.d. in izbranih reguliranih podjetij za distribucijo električne energije v nekaterih državah EU", za kar je Elektro Gorenjska plačala 12.700 evrov. Kot je razvidno iz priložene dokumentacije, je študijo pridobilo podjetje Mojce Soža z malce nenavadnim poslovnim naslovom Vitar u krmu iz Primoštena:

- Elektro Gorenjska je denar za plačilo študije nakazalo 29. maja 2018 (faksimile):

... toda podjetje Vitar u krmu leta 2018 naj ne bi imelo nobenih finančnih transakcij?! Zato sledi logično vprašanje, kam je šel ta denar podjetja Elektro Gorenjska?!

Vitar u krmu, Primošten.pdf

- Mojca Soža je bila sicer nekaj časa zaposlena tudi v podjetju Elektro Energija, ki ga je od Elektra Ljubljana prevzelo podjetje Gen-I. Bolj očitnih povezav med Mojco Soža, Andrejem Ribičem, direktorjem Elektro Ljubljana, in Robertom Golobom, prvim človekom Gen-I, tako praktično ni več mogoče najti.

- Podjetje Eco Consulting, d. o. o., kjer je bila prej direktorica Mojca Soža, pa je končalo v stečaju. Toda pozor, po naših informacijah je Soževa iz propadlega podjetja Eco Consulting na svoje sedanje hrvaško podjetje Vitar u krmu prenesla vse poslovne reference.

- Čeprav je Alenka Bratušek na posebni tiskovni konferenci ob izbruhu afere SODO dejala, da se z Mojco Soža ne poznata, je s facebooka razvidno, da sta Soževa in Bratuškova najmanj facebook prijateljici, sicer pa, kot že omenjeno, Mojca Soža velja za kandidatko Alenke Bratušek za novo direktorico SODO.

- Na tej tiskovni konferenci je Bratuškova tudi povsem napačno primerjala UKC Ljubljana in SODO. Ljubljanski klinični center je namreč javni zavod, SODO pa gospodarska družba - d. o. o. In medtem ko za javne zavode, torej UKC, velja zakon o javnih zavodih, za SODO velja zakon o gospodarskih družbah. In res je prav neumno, da ministrica in celo nekdanja predsednica vlade tega ne ve.

Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah je Komisija za preprečevanje korupcije včeraj dopoldne "odprla" postopek zaradi spornega političnega kadrovanja v SODO. Sicer pa je iz vladne koalicije slišati, da naj bi Alenka Bratušek šla prehitro v napad, ker so jo preveč napumpali, najbolj pa naj bi jo pumpala Robert Golob in Jernej Pavlič, šef njenega kabineta in generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Med preostalimi ministri Šarčeve vlade pa nima nobene podpore, saj je menda nihče več ne mara, ker vedno nekaj izsiljuje. In da ji zdaj zato vsi privoščijo "to štalo" ...

ALENKA BRATUŠEK IN ABU DHABI

Abu Dhabi Abu Dhabi Mimogrede, ministrica Alenka Bratušek se je pravkar udeležila svetovnega energetskega kongresa v Abu Dhabiju, sicer znanega po tem, da mu Evropa ne posveča preveč pozornosti, vsaj kar zadeva udeležbo na vrhunski ravni (vir), kar smo pred dnevi razkrili na twitterju. Poleg Bratuškove so po naših informacijah v Abu Dhabi odpotovali še Jernej Pavlič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Bojan Kumer, sicer tudi skupni prijatelj Bratuškove in Mojce Soža, ter še neimenovana uradnica tega ministrstva. Na spletni strani ministrstva za infrastrukturo o tej udeležbi Bratuškove & Co. v Abu Dhabiju še vedno ni nobenega uradnega sporočila, čeprav naj bi šlo za svetovni kongres, je pa zato z ministrstva slišati cinične pripombe, da naj bi šli tja dol "poparčkani", da naj bi organizatorji kongresa plačali stroške bivanja za dve osebi, preostali del stroškov in vse potne stroške (odleteli so minulo nedeljo prek Istanbula), menda okoli 10 tisoč evrov, pa je pokrilo ministrstvo oziroma davkoplačevalci.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
0
Sep 13, 2019
No, in kaj bo potem, ko se bo tebi spipalo?
#11
ivan maček
1
Sep 13, 2019
Tudi štabna flodra je v prvi jakostni skupini, ko se mi bo spipalo……..
#10
vombat junior
6
Sep 13, 2019
Prav smešen je klošar kateri brani tekovine revolucije. Ni mu jasno, da nima sogovornikov z MMC. Zanikrna šivilja samo potencira svojo kleptomansko slo. Pameti in intelekta nima. Špagce vlečejo od zgoraj. Dovoljene so ji sanje samo dokler bo delila pogačo med vse deležnike kot so se dogovorili. Ko se izrabi, je tudi na vojaškem odpadu ne vskladiščijo.
#9
Aton EU
6
Sep 13, 2019
Par sto novinarjev se klanja Šarcu in razišče ničesar. Problema nema. Ampak ta Požar bi pa kar nekaj brskal.
Ogabno, ko se režimski polpismeni kimavci zgražajo nad odkrivanjem vsaj majhnega dela mafijskega podzemlja.
#8
borut rojc
13
Sep 13, 2019
Slovenija je in vsak dan bolj postaja kriminalna država. Kot takšna je znotraj EU, zgolj še nema opazovalka dogodkov in razmer, lahko pa prosperira in na polno oprira med balkanskimi plemeni in v Rusiji. Tam, kjer drugače mislečega, preprosto ubijejo. ..Bratuškova, Šarec in ruski kapital, imajo nekaj skupnega; so neznanega izvora. Zanimivo glede ljudi, ki klovnu dajejo podporo je, da jim je pomemben izvor hrane in rodovnik živali, s katero se valjajo in morda onegavijo v postelji,...Šivilja v preozkih in prekratkih krilih je tepka, ki je kradla perzijske preproge in urejala hišo na račun družbe, že, ko je službovala v centru Brdo pri Kranju. To je preprosto način njenega razmišljanja in dela. Hecno je, kako se trudi dokazati nasprotno in se nastavlja kameram, čeprav je mentalno precej pod ravnijo tistih, ki v parlamentu čistijo svinjarijo, katero to zanikrno ženšče pušča za seboj. Šarec, vedoč, da težko izdavi dva smiselna stavka v kompletu, premore toliko modrosti, da se novinarjem raje izogne... Vprašanje, ki se zastavlja je, kam državo potiskajo ti mentalni pohabljenci, izbranci nedotakljive mafije? Logično, bolj globoko, ko zabredejo, bolj, ko se jih razkriva v nečednih rabotah, večjo podporo izkazujejo eden drugemu. Hodijo naokrog, držeč se za vrvico. Ako se eden spotakne, padejo vsi. Pazite zato, če jih srečate na prehodu za pešče, zlasti okoli Murgel.
#7
Janez Mihevc
7
Sep 13, 2019
Šarec in Bratuškova sta produkt globoke države in to ni nič novega, če vsaj malo spremljate politično sceno in kritično berete MSM lažnivce.

Tale Mojca od Alenčice izgleda na pogled suhoparno, ampak smisla za humor na naš račun ji pa ne manjka. Pravi, da je to "moj mali obrt" :D

.... glej si to: Moje ime je Mojca Soža a Vitar u krmu je moj mali obrt specijaliziran za izradu studijske i investicijske dokumentacije za sve vrste projekata, za rješavanje ekonomskih pitanja i za izradu investicijske dokumentacije u energetici, za pripremu EU projekata (razvoj projektne ideje, izradu projektne prijave, vođenje i upravljanje projektom), izradu razvojnih strategija i za druga poslovna savjetovanja.

https://www.vitarukrmu.hr/o-nama/

O nama - Vitar u Krmu

Ekonomika u energetici, priprema EU projekata, izrada investicijske dokumentacije, lokalno energetsko planiranje, projek
#6
Istok Potočnik
0
Sep 13, 2019
Elektro Gorenjska je javno objavila razpis za izdelavo študije. Najverjetneje jo je izdelala Sožova. Vse ostalo je ugibanje, namigovanje.
Tu se komaj začne raziskovanje. Požar bo moral na naslov naročnika in ugotovit,ali je bila študija sploh izdelana, ali je bila plačana, komu in kam.
Študijo, če je bila izdelana, bi bilo tudi treba strokovno ocenit.
Potem bi pa eventualno lahko koga ,,pribili na križ,,.

Za zdaj smo na tržnici med branjekvami.

Iz proračuna odteka zelo veliko denarja za razna svetovanja. Med njimi je zelo verjetno veliko ,,svetovanj,,. To bi bilo trebna dnevno raziskovat. Ampek do kraja raziskat, ne pa ostat na nivoju branjevk.
#5
Miha Skumarc
5
Sep 13, 2019
Ogabno!
#4
Igor Hauptman
12
Sep 13, 2019
Da padeš dol, "Vitar u krmu". Za nevešče dalmatinščine, vitar = veter. Pa zamislite si, da Požar izbrska npr. le vsakega desetega voluharja v tej politični kloaki, ki mu piha vitar u krmu.
#3
Zim Zelen
2
Sep 13, 2019
*Mefisto Modri
Nemogoče je disciplinirati vse potencialne volivce z metodami demokracije!
#2
Mefisto Modri
13
Sep 13, 2019
Iz ameriškega Foreign offica je pricurljala strogo varovana odrešilna informacija, da bodo ZDA vojaško posredovale v Sloveniji.

Če ni bilo milosti za Talibane, je tudi ne bo za telebane, je skrbno načrtovani vojaški poseg v Sloveniji komentiral visok predstavnik ameriškega zunanjega ministrstva, ki ne želi biti imenovan.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-13 05:06:22 (Sep 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
Ponavljalci: Vlada, Sova, Banka Slovenije, NPU - ni tako, da ne veste. Od tega članka dalje zelo dobro veste!
Skrivnost Kotnikove ulice 22 ali odstavimo Šarca in ustavimo Črnčeca, preden bo prepozno!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)