Zapiski o škandalu SODO: zaupni dokumenti čez mejo na Hrvaško, toda Šarca ni dovolj v hlačah, da bi zamenjal Alenko Bratušek!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-07 ob 07:18:01

Kot kaže, se je Šarčev poskus zamenjave Alenke Bratušek končal tisti hip, ko mu je Bratuškova, vsaj po naših zanesljivih informacijah, po izbruhu afere SODO vrgla v glavo, da če gre ona ven iz te vlade, ta vlada pade!

Kronologijo škandala SODO* si lahko udobno preberete tukaj (vir: Planet TV), mi pa poglejmo tiste skrite in umazane podrobnosti, ki jih v medijih ni:

UMOR IZ KABINETA?!

- Čas izbruha afere oziroma škandala SODO, katerega začetek se vleče iz avgusta, je skoraj zagotovo - kot se zdaj temu reče - "sprožil" kabinet predsednika vlade Marjana Šarca, najverjetneje zato, da bi odvrnil pozornost od afere Kralj, tako usodne za Šarca in njegovo stranko LMŠ. Pozornejši opazovalci se bodo spomnili, da je kabinet predsednika vlade prek revije Reporter pred časom že vsaj dvakrat namignil, da Alenko Bratušek, ministrico za infrastrukturo, kmalu, menda v začetku jeseni, čaka neka afera. In včeraj jih zato ni bilo malo, ki so zagovarjali tezo, da gre zdaj za "medijski umor iz kabineta" in da Bratuškovo "ubijata Šarec in Damir" (Črnčec - državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade, popularno imenovan "Muri" ali "Nessie").

- To pa seveda nikakor ne zmanjšuje početja Alenke Bratušek ter njenega osebnega in političnega vdora v kadrovanje na SODO. Ministrica je pravzaprav samo napol na črno uzakonila vse to, kar je počel zaloteni Brane Kralj, pravkar padli generalni sekretar LMŠ, pri tem pa nonšalantno izkoristila poletne dopuste ostalih članov vlade.

- Pospešeno dogajanje se je začelo v sredo zvečer in četrtek zjutraj, ko so viri blizu vladne koalicije začeli pošiljati signale, da se znotraj koalicije nekaj dogaja in da Šarec "deli kekse" - Bratuškovi. V resnici pa je šlo za past, past za Bratuškovo, toda na koncu je Šarcu, kot smo videli, preprosto zmanjkalo poguma za veliki finale. In spet je navidezno odločni Šarec dokazal, da ga, ko gre res zares, ni dovolj v hlačah (preberite tudi: Šarec: skoči, ali pa mani se ćorava posla)

- Politični vdor Alenke Bratušek v kadrovanje na SODO je bil brutalen, za njo pa v tem primeru stojita Andrej Ribič, direktor Elektra Ljubljana, ter znameniti Robert Golob iz Gen-I, nekdanji podpredsednik Pozitivne Slovenije in bivši predsednik sveta Stranke Alenke Bratušek. Ribič je tisti, ki obvladuje tudi predsednico nadzornega sveta SODO Mojco Soža, ki na slovenski sceni sicer operira kar s tremi priimki. Poleg priimka Soža se pojavlja še s priimkoma Golc in Goropečnik, zato jo je malce težje dešifrirati, in kot vidimo, je novinarjem tudi ni uspelo razkriti. Mojca Soža alias Golc alias Goropečnik je namreč Ribičeva sošolka z magistrskega študija na ljubljanski Ekonomski fakulteti, skupaj z Ribičem sta bila kot predstavnika Jankovićeve Pozitivne Slovenije člana nadzornega sveta Geoplina, še prej, v času Pahorjeve vlade in Golobičevega Zaresa, pa Mojco Soža najdemo na funkciji podpredsednice nadzornega sveta Pošte Slovenije (to je bilo takrat, ko je nadzorni svet Pošte nekaj mesecev vodil obramboslovec Klemen Grošelj, tedanji jurišnik Zaresa, danes pa novopečeni evropski poslanec Liste Marjana Šarca!) in med člani nadzornega sveta Elektra Gorenjske. Skratka, Mojca Soža niti malo ni naivno bitje. Stalno bivališče, pozor, pa ima v hrvaškem obalnem mestecu Primošten, kar je, kot bomo videli kasneje, lahko tudi celo zelo problematično.

- Mojca Soža je (bila) pri aferi SODO tudi glavna operativka in zagovornica Alenke Bratušek v nadzornem svetu SODO. Kako brutalno daleč je šla Bratuškova pri tej zadevi samo zato, da bi zamenjala dolgoletnega direktorja Matjaža Voduška, ki je doslej preživel že tri vlade, in na vrh SODO postavila svojega človeka, dokazuje še eno dejstvo: iz nadzornega sveta je vrgla Damirja Ivančiča iz kvote stranke SD, kar naj bi na skrivaj uskladila z Matjažem Hanom, šefom poslanske skupine SD, znanim po tem, da je "mehak" na Bratuškovo, generalni sekretar Socialnih demokratov Dejan Levanič pa je moral pri tem zamižati na eno oko.

- Šarec in Črnčec sta tako imenovani medijski umor Alenke Bratušek pripravila skozi Planet TV in Pop TV, kar lahko verodostojno sklepamo ne samo po naših informacijah, ampak tudi po načinu izvedbe. Na Planet TV se je, denimo, zanj pripravila prva novinarska liga - Mirko Mayer v studiu v ljubljanskih Stegnah, Barbara Pance je ozvočena prišla na izredno tiskovno konferenco Alenke Bratušek, Bojan Traven pa je naokoli lovil izjave Marjana Šarca in bil tako po dolgih letih znova na terenu kot navaden novinar. Brez vsakršne vloge pri tem pa sta ostala že povsem kompromitirana Vesna Vuković in Primož Cirman (vir), pri čemer sta včeraj popoldne sama poskrbela še za eno svojo novinarsko blamažo.

Na Pop TV pa so angažirali Suzano Perman. Pancetova in Permanova sta na včerajšnji tiskovni konferenci Bratuškovo tudi izmenično raketirali, prav videlo se je, kako sta bili pripravljeni, in jo vrnili v tiste medijske čase, ko se je Bratuškova samokandidirala za evropsko komisarko.

BANDELLIJA TAKOJ ŽRTVOVALA, SEBE NITI SLUČAJNO

- Ministrici Alenki Bratušek se je na včerajšnji izredni tiskovni konferenci, potem ko je na hitro odpovedala vse svoje druge obveznosti, tako rekoč "odpeljalo". Celo avtor teh vrstic že dolgo časa ni videl kaj takšnega, ko gre za politične prvokategornike, in Bratuškova se je s tem nastopom Šarcu še dodatno sama ponudila na pladnju. Vsaka njena tretja beseda je bila, da "fantje kradejo", pri čemer bi lahko vedela, da če ve, da se krade, potem tudi ve, kdo krade, ker pa je kraja kaznivo dejanje, bi morala vse te silne kraje nemudoma prijaviti na policijo ali državno tožilstvo, ne nazadnje, saj ona je celo uradna oseba, sicer so te njene besede popolnoma brez veze oziroma čisti populizem. Tudi njeno vpitje, da ne bo "niti slučajno odstopila", kaže na njeno pokvarjeno podobo. Svojega ministra Marka Bandellija, denimo, je nemudoma žrtvovala, sebe pa - niti slučajno?!

- Dan prej pa naj bi njen zaupnik Jernej Pavlič, vodja kabineta Alenke Bratušek in generalni sekretar njene stranke SAB, tisti Pavlič, ki je lani pred prometnimi policisti bojazljivo in samopašno hkrati pobegnil v stavbo državnega zbora, mrzlično - po naših zanesljivih informacijah - klicaril časopisne medije, naj ne poročajo o aferi SODO, in pri tem menda zagotavljal, da oglaševanje ni problem, samo poročajo naj ne. Dnevnik, denimo, potem sprva res ni poročal, menda edini, kot nam je uspelo preveriti, sicer pa, ko boste prebrali današnji članek novinarke Dnevnika Anje Hreščak, očitno res velike fenice Kolektorja in Stojana Petriča, vam bo vse jasno ...

KO JO TUDI MERVAR POSTAVI NA LAŽ

- Alenka Bratušek je na tiskovni konferenci kot "koruptivnega fanta iz energetike", ki jim ona kakor reže lovke, karkoli naj bi že to pomenilo, izpostavila generalnega direktorja Elesa (poimensko ga sicer ni imenovala), ki naj bi od nje pisno zahteval, koga naj postavi za novega člana in predsednika nadzornega sveta na Elesu. Toda Aleksander Mervar, generalni direktor Elesa, je Bratuškovo že čez dobro uro postavil na laž. Njegovo pismo, ki se je pojavilo v javnosti in ga tudi v celoti objavljamo, Bratuškovo namreč gladko demantira:

Pismo Aleksandra Mervarja, poslano Alenki Bratušek.pdf

Pri tem je tudi zanimivo, da na sejah nadzornega sveta Elesa vedno zraven sedi tudi ljubljanski odvetnik Andrej Rauter, mož Maše Kociper, poslanke Stranke Alenke Bratušek, ki na konkretni sklep nadzornega sveta Elesa, ki ga je med včerajšnjo tiskovno konferenco v zvezi z Mervarjem omenila Alenka Bratušek, niti na kakšne druge sklepe ni imel pripomb?!

- Vesna Vuković in Primož Cirman, kot rečeno, sta prav v zvezi s tem pismom znova poskrbela za svojo blamažo. Dve uri po tem, ko je Mervarjevo pismo že javno "viselo" na twitterju, sta Vukovića in Cirman na portalu Siol.net objavila članek brez pisma, kjer sta razlagala, kaj po njunih informacijah v tem, javno že objavljenem pismu piše?!

Mimogrede, Vesna Vuković in Primož Cirman, ki jima pogodba na Telekomu Slovenije za pisanje na spletnem portalu Siol.net poteče konec leta, nista pa prepričana, da jo bosta lahko tudi podaljšala, se po naših zanesljivih informacijah ponujata novemu delodajalcu - tajkunu Martinu Odlazku, da bi po novem delala za Reporter.

DNEVI ZA ČUFERJEVE

Je pa Alenka Bratušek za novo članico oziroma bodočo predsednico nadzornega sveta Elesa predlagala Alenko Plut, visoko uslužbenko ABanke, sicer pa ženo Uroša Čuferja, nekdanjega ministra za finance v vladi Alenke Bratušek. No, to so sploh dnevi Čuferjevih pri - Bratuškovi. Tudi brat Uroša Čuferja Matej Čufer je po volji Alenke Bratušek, včeraj dopoldne, na izredni skupščini družbe Darsa, pa je postal novi član nadzornega sveta Darsa. Matej Čufer je sicer znan iz članka "Tako molzejo Gorenje, tretjič", ki smo ga na tem portalu objavili marca 2017.

- Toda Marjana Šarca očitno ni (bilo) dovolj v hlačah, da bi zamenjal Bratuškovo (in to kljub temu, da je na vrhu Direkcije RS za infrastrukturo zadržala Damirja Topolka, čeprav je Šarec izrecno in javno zahteval, da Topolko mora oditi, Bratuškova pa ga je samo prestavila z direktorske funkcijo na funkcijo namestnika nove začasne direktorice Monike Pintar Mesarič?!), saj jo je, na veliko presenečenje in tudi razočaranje angažiranih novinarjev (so se že videli, kako bodo tudi oni enkrat zamenjali ministra ...), pravzaprav takoj pokril. Že s prvimi mencajočimi in nič kaj odločnimi izjavami. Kot kaže, se je Šarčev poskus zamenjave Alenke Bratušek končal tisti hip, ko mu je Bratuškova, vsaj po naših zanesljivih informacijah, po izbruhu afere SODO vrgla v glavo, da če gre ona ven iz te vlade, ta vlada pade! Dopuščamo pa možnost, da sta Marjan Šarec in Damir Črnčec načrtovala zgolj lekcijo za Bratuškovo in njeno politično oslabitev. Če je temu tako, potem jima je definitivno uspelo. Smejalo pa se je in se še smeji tudi SMC, SD in Desusu.

ZAUPNI DOKUMENTI SODO POTOVALI NA HRVAŠKO, 

KAR JE TUDI VARNOSTNI PROBLEM

Toda pri aferi SODO ostajajo odprte tudi zelo nevarne zgodbe, ki niso zrele samo za Komisijo za preprečevanje korupcije, ampak tudi za Slovensko obveščevalno varnostno službo - Sovo. In kar je tudi nova dimenzija te afere in varnostni problem. Mojca Soža je namreč čez mejo na Hrvaško, verjetno kar domov v Primošten, odnesla tudi odprte kadrovske mape, torej zaupne dokumente državne družbe SODO, in zato ni prav nobenih garancij, da ti ali kakšni drugi zanimivi zaupni dokumenti na koncu ne bodo pristali še na sedežu HEP, kjer so že večkrat pokazali poslovne, kapitalske in strateške interese v Sloveniji. 

In tukaj ekskluzivno objavljamo del dokumentacije, ki bremeni Mojco Soža in Alenko Bratušek, je pa ta dokumentacija že v rokah KPK, dobil pa jo je - razvidno iz dokumentov - tudi predsednik vlade Marjan Šarec:

Dokumenti SODO -1.pdf

Dokumenti SODO - 2.pdf

* Družba SODO, d. o. o., izvaja gospodarsko javno službo distribucijskega operaterja električne energije na ozemlju Republike Slovenije. Sedež družbe je v Mariboru.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
0
Sep 08, 2019
Lisice v kurniku polnem vsegliharjav. Lepo se imajo
Zato nekaterih ne pustijo zraven. Niti slučajno. Pa je vseeno. Dokler bo še par poštenih, bomo pač v manjšini.
Seveda pa se vedno najde kakšen umazan provokator
Račun pa pride. Jutri ali pojutrišnem. Ni problema za tiste, ki znajo preživeti z delom.
#32
igor hauptman
1
Sep 08, 2019
Končno. Lp
#31
Istok Potočnik
0
Sep 08, 2019
Vredu je. Odgovoril si v celoti.
#30
igor hauptman
2
Sep 08, 2019
Ničesar ne razumeš, vprašanje je le, ali ne zmoreš, ali nočeš. Katera je zate sorodna stranka, s katero bi prišla na oblast SDS. Cerarjeva SMC, Šarčeva LMŠ, Alenkina SAB, se berejo kot naslednice GJC (Gaja Julija Cezarja), ali pa Toninova po novem sredinska NSI. S katerokoli od navedenih bi se SDS samoomejila od absolutističnega modela vladanja, a je kljub temu vsem ponujala sodelovanje. Pa je bila izključena, ker je bil interes rdečih lisic, da pojejo tiste tvoje kokoške tisti, ki je prevladal. Odgovor, ki ti zopet ne bo po volji, saj če nečesar ne preneseš te siliti ne mislim.
#29
Istok Potočnik
3
Sep 08, 2019
Razumem te Hauptman Igor.
Moje stališče je pa, da so vse lisice, ne glede na barvo, paraziti družbe, ki kradejo iz našega skupnega kurnika. Ne maram lisic.
#28
igor hauptman
1
Sep 08, 2019
Ti kar ostani pri rdečih lisicah. Preverjeno se izplača.
#27
Istok Potočnik
0
Sep 08, 2019
Pol pa recimo tako. Ko bo sds sama ali s kakšno sorodno stranko prišla na oblast, a bodo njihove lisice imele težnjo, da prevzamejo pozicije rdečih lisic. Se bodo poskušale polastit kokošnjaka?
Ni treba odgovorit če nočeš, prosim pa, da ne obračaš stvari drugam, da ne trativa časa.
Gledam bicikliste in zna biti zanimivo.
#26
ivan maček
2
Sep 08, 2019
Mi je reko gnes moj prijatl med nabiranjem gob, da pa štabna ni nič kriva, pa če je glih pingvinka. Ker se mi glih ni dalo kregat z njemo, sma šla nah na pelinkovec, pa oba sma vdarla gurta po štabni flodri, ( na Špeglu v avteju mam obešen fetiš, razmontirano pupo, zaštihano, pa obešeno na vislicah z zvezanimi nogami pa rokami).
Upam da jo kaj zbada v prsih, ko ima nabrušeno lasnico skozi trup.
Pogrešam pa ono malo z krogeci…..
#25
Janez Mihevc
2
Sep 08, 2019
Pogoj, da si minister je, da si preverjen TAT!

Razkritje zlorab. Alenki Bratušek zaposleni na Brdu urejevali hišo in vrt!

Dvomov ni več. Alenka Bratušek, dolgoletna vodilna uslužbenka ministrstva za finance, poslanka in tako imenovana
#24
igor hauptman
4
Sep 08, 2019
Najprej si, Istok razčistiva, kdo je v Sloveniji desnica. Jaz bi rekel, da je od zadnjih šefov vlad, temu pojmu, z etičnega stališča svojega sicer javno proklamiranega liberalnega svetovno nazorskega nastopa temu najbližje sprva ljubljenec pristašev rdeče zvezde Miro Cerar, ki si je to priljubljenost hitro zapravil z nedvomno z za idejno čisto levico z nesporno desnimi prijemi takoj po tem, ko je nastopil oblast. Zaradi tega si je pridobi celo neslaven naslov največjega izdajalca in razočaranja s strani rdečih lisic. Pa je v resnici šlo le za en trop med njimi. Zate zanemarljiva pa verjetno tudi upravičena okoliščina pri zmagi Cerarja, kot politika novega kova je najbrž tudi diverzija tretje veje oblasti v pravico enakopravnega sodelovanja v politični bitki za oblast, s katero je bil de facto izločen iz volilnega boja za oblast vodja največje opozicijske stranke, z glavnim akterjem, takratnem predsedniku DZ Milanom Brglezom, sicer utemeljiteljem doktrine naravnega prava za potrebe opravičevanja povojnih pobojev. Tudi nad tem sem bil za razliko od večine slovenske javnosti močno fasciniran. Veoma impresioniran. Pravilno sicer ugibaš, da kar se mene tiče, ne gre za nikakršnega vernega sledilca katere od političnih opcij, kar ne vključuje opredelitev pri odločanju komu gre moj glas na volitvah. Zato, Istok mi je, dokler je politična kultura pri večini Slovencev še vedno bolj postsocialistična, kot je tista v državah z dolgoletno demokratično ureditvijo, celo ljubša tvoja opredelitev za rdeče in črne lisice kot za desne in leve le, da sam ne preferiram rdečih lisic.
#23
Komentar izbrisal uporabnik
Miha Skumarc
2
Sep 08, 2019
Igor Hauptman, res je. Hudo pa je, ko nas skušajo prepričati, da ni več tako. Še huje je. Dolanc je rekel: " Mora biti jasno, da smo v tej deželi na oblasti mi, komunisti. Če ne bi bili ..."
Sedaj imamo demokracijo, vladajo pa nam njihovi potomci s še bolj trdo roko.
#21
Istok Potočnik
0
Sep 08, 2019
Kaj meniš Igor Hauptman. Ko bodo enkrat desni v večini na oblasti. Bodo imeli težnjo po prevzemu pozicij rdečih lisic?
#20
igor hauptman
3
Sep 08, 2019
Tako se lahko pogovarjava en mimo drugega v nedogled. Kardelja ni več, je res le še njegov vnuk. Demokratičnega centralizma po ustavi ni več, v praksi pa je še kako živ. To kar se dogaja danes in o čemer piše tudi Požar pa je le zgodba, ki se vleče že ves čas samostojne Slovenije in je boj za prevlado med dvema frakcijama bivše avantgardne, ki je bila po Dolancu, tista, ki je bila edina na oblasti. Boj za oblast torej, med lisicami iz tropa, po Damjanu, starih pro- udbovskih linij ter mlajšega Jamnikovega tropa. Dveh rdečih tropov lisic.
#19
lola titi
2
Sep 08, 2019
Dobro bi bilo ,da bi novinarji povprašali ,Sebastjan Jeretiča SD naj POVE kot je v TV oddaji kako so dobili milijonske PROVIZIJE v ZDA ob najemanju dragega kredita za Slovenijo. Brstovškova, finančni minister Čufar ,itd. Dejal je da so TAKŠNE provizije stalnica za naše državne delavce in politike,mislim da je omenjal 20 %.
#18
Istok Potočnik
0
Sep 08, 2019
To si zdaj kar nekaj butnil, ker pač želiš nasprotovati.
Seveda so bile v Kardeljevem času lisice rdeče.
Basen se je spremenila leta 91. Takrat so se pojavile črne lisice in začel se je boj za prevlado nad upravljanjem državnega premoženja. Oziroma za kure iz kokošnjaka.
Da nimamo rdečih in črnih kur, govorijo noji, ki pred črnimi skrivajo glave v pesek.
Pa smo vključili še eno žival v basen, he,he.
No Igor Hauptman, tebi ne očitam zanikanja črnih lisic. Ti pravilno zaznavaš oboje.
#17
igor hauptman
2
Sep 07, 2019
Motiš se gotovo, predvsem kar se tvojega razumevanja demokracije tiče. Ta je bliže Kardeljevemu demokratičnemu centralizmu, kjer so bile v centru vse lisice rdeče.
#16
Istok Potočnik
1
Sep 07, 2019
Imamo črne in rdeče lisice in kokošnjak je še kar poln.
Ene in druge nam kradejo kure. Trenutno so rdeče bolj uspešne.
In kure so zelo okusne. Zato so črne lisice tako vsiljive.
Tako to je v demokraciji in najbrž je tako prav.
Lahko pa da se motim.
#15
igor hauptman
3
Sep 07, 2019
Narobe, Istok. Narod ni pameten, daleč od tega. Se pa odziva predvidljivo kar tistim, ki upravljajo z mediji, sodstvom in drugimi vzvodi oblasti močno olajša ohranjanje položajev s katerih vlečejo koristi le za sebe in svoje potomce. Kaj bo ta pameten narod počel, ko bo nova recesija čez noč odnesla vso bižuterijo, ki ji je padla z mize v času rasti pa še ta ne vsem , ne vem. Tisti, ki lahko, oz jim druge ni itak zapuščajo to državo. Gredo celo v Švico, čeprav jim Šarec grozi, da bodo tam nasrkali, ker tam je pa red. Po tvoje je sicer bolje, da kuro ves čas gloda rdeča lisica, čeprav se nikoli ne prežre, črne ne bi nikoli prepustil k njej. Kaj misliš, lahko človek sklepa ob tem.
#14
Istok Potočnik
0
Sep 07, 2019
Se strinjam, ko praviš Hauptman Igor, da se narodu fučka, kdo bo zmagal v tej borbi za prevlado pri upravljanju državnega premoženja. Narod je pameten. Saldo je vedno enak.
Ve se, koliko se da tako ali drugače prisvojit in se tudi bo. To se bo zgodilo. In da bi se zaradi tega narod sikiral? Brez veze, brez haska.
Vseeno je, ali ti kuro poje rdeča, ali pa črna lisica. V vsakem primeru si brez nje, he,he. Pa še rima se.
#13
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-07 07:18:01 (Sep 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)