Mi vam spet povemo, kdo je in kdo ni (več) Faktor!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-02 ob 06:55:11

In spet se začenja: danes ob 19.15. je težko pričakovani start 3. sezone oddaje #Faktor.com na TV3. Vsak dan, od ponedeljka do četrtka, v živo, z Bojanom Požarjem in Aljušem Pertinačem predvsem o politiki, gospodarstvu in medijih.

Faktor ni (klasična) informativna oddaja, je pogovorna in debatna oddaja. Ni objektivna, ampak subjektivna, saj komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo samo svoje mnenje. Nekateri tudi pravijo, da je Faktor "bolj desna oddaja", Milan Kučan pa je ob neki priložnosti izustil, da Faktor "vodijo trije komunisti". A nič od tega ni res, to so zgolj tipično zastarele slovenske predstave ali pa najmanj wishful thinking. Faktor ni ne leva ne desna niti sredinska oddaja, je pač pogovorna televizijska oddaja, kjer, ponavljamo, komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo svoje mnenje. In kjer vam sproti povemo, kdo je in kdo ni več faktor.

Je pa Faktor edina oddaja na slovenskih televizijah, kjer moštvo stalnih komentatorjev sestavljajo sedanji ali nekdanji levi in desni politiki, celo sedanji ali nekdanji predsedniki strank, bivši poslanci, direktorji davčnih uprav, vodilni lobisti, novinarji, psihologi, odvetniki, poslovneži in drugi mnenjski voditelji. In z nami je še vedno Ksenija Koren, ena od najbolj delovnih in dobro obveščenih slovenskih novinark, ki jih poznam. Faktor ni samo trenutno najodmevnejša slovenska informativno-pogovorna oddaja na družabnih omrežjih, zlasti na twitterju, je tudi edina oddaja na slovenskih televizijah, ki 48 ur pred začetkom nove sezone sproža panične odzive v drugih medijih z naslovi, kako je nova sezona oddaje Faktor pod vprašajem. V poslovnem in produkcijskem smislu pa Faktor ostaja nišna ter "nizkoproračunska" televizijska oddaja v koprodukciji medijskih družb Lanaka Media, d. o. o., in Pro TV, d. o. o.

Nova, 3. sezona ostaja takšna kot prejšnji dve, toda posamezne novosti vendarle so:

- Z Aljušem Pertinačem bova večkrat vodila intervjuje v formatu dva na enega, kar se je v primeru oddaje z nekdanjim ministrom za finance Janezom Šušteršičem (tukaj) pokazalo za odlično in odmevno. Mimogrede, tudi Šušteršič postaja občasni komentator oddaje Faktor!

- Posodobili smo grafiko oddaje.

- Oddaja Faktor je dobila tudi svoj twitter profil:

... na facebooku smo že vse od začetka, zdaj pa razvijamo še podcaste.

NOV(A) FAKTOR Z DANICO LOVENJAK

- Oddaja Faktor pa kmalu pričakuje tudi družbo svoje mlajše sestrične, ki na male zaslone prihaja predvidoma že v prihodnjih tednih. Prihaja namreč Nov(a) Faktor, pogovorna oddaja s podobnim formatom in nekoliko drugačno grafiko, na sporedu bo ob petkih, sobotah in nedeljah v enakem terminu kot Faktor od ponedeljka do četrtka, vodila jo bo Danica Lovenjak, njene teme in njeni gostje pa bodo z estradne scene. Kot pove že ime, bo z estradnim Faktorjem sodelovala revija Nova. Danici in Nov(a) Faktorju zaželimo uspešen start.

In se gledamo, od ponedeljka do četrtka!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
anki polajnko
2
Sep 03, 2019
Prva oddaja tretjega letnika je razočaranje.
#8
Aton EU
2
Sep 02, 2019
Včasih zmanjka časa in nekatere teme so ostale nedorečene
#7
Miha Skumarc
1
Sep 02, 2019
NSI zopet prodaja samo sebe.
#6
Miha Skumarc
1
Sep 02, 2019
In danes bo @BojanPozar ponovno "naštrihal" rit bedakom,.
Dežurni rdečkarji pa bodo ponoreli
#5
borut rojc
7
Sep 02, 2019
Vsekakor, g. Požar, morda bi enkrat poizkusili tudi s tzv. brezimenimi gosti v oddaji in njihovimi zgodbami. Mene je mafijski ustroj države porinil do roba in že skoraj čez rob. Vsekakor se v normalni državi, ne toliko pravni kot, poudarjam, normalni, ne dogajajo sodbe brez sojenja in izgublja tožb s strani izvedensko dokazano, ljudi z demenco kot tudi pokojnikov. Prorežimski mediji tega ne objavljajo. Nerodno je, ko bivšega sodnika nekdo, kot jaz, obdolži, da je sodeloval pri ponarejanju oporoke. To je to, pravna država in kriminal z roko v roki. Slovenija.
#4
borut rojc
4
Sep 02, 2019
Nekoč, v oddaji Trenja, sta bila Jankovič in Senica, izmenično ali skupaj, gosta v vsaki oddaji. Danes, ko je razkrito precej kaznivih dejanj in nečednosti omenjenih privilegirancev režima, ne bi prišla v nobeno več. Podobno je z zvestimi oprodami plenilske politike Murgel, ki sem jih omenil v prejšnjem komentarju. Če jim ne daš iztočnice Janez Janša, ne znajo povedati ničesar. Zato danes v Tarči gostujejo drugorazredni akterji in je oddaja nezanimiva, sploh, ker jo ustvarjajo tisti, ki jim aktualna politika reže kruh in pogačo. Na koncu koncev je Faktor edina oddaja, ki si upa. Ob Jožetu Možini, ki ustvarja v hudičevem gnezdu in mu zato vseskozi cenzurirajo vsebino in strežejo po življenju. Tudi dobesedno. Zato veliko uspeha v novi sezoni vsem ustvarjalcem oddaje Faktor ! Vse žrtve režima si to zaslužijo.
#3
Bojan Požar
2
Sep 02, 2019
@borut Rojc Faktor ni Tarča, iz vsake stranke po 1, pa je. #sampovem
#2
borut rojc
9
Sep 02, 2019
Kdo pa je Milan Kučan, da bi moralo biti njegovo mnenje relevantno ? Res živimo v modificiranem režimu enoumja, ampak neumnosti in norosti, ki jih trosi ostareli gospod, presegajo vse meje dobrega okusa. Rad sicer še vedno premika lutke in lesene konje na domačem političnem parketu, vaški posebneži iz spremstva aktualnega prvaka lutkovne predstave, padajo celo v trans ob karizmi vsemogočnega botra. Sam osebno mu vseeno ne bi mogel dati roke ali z njim na kavo. Iz spoštovanja do vseh žrtev, ki jih je pustil za sabo in se še vedno hrani z njimi. ..Oddajo Faktor bi sam razširil na več gostov iz celotnega političnega spektra. Res pa je, da je težko dobiti koga iz LMŠ, ki bi znal povedati dva stavka. Vseeno rad poslušam, predvsem pa opazujem kretene tipa Biščka, Štrajna, Repovža, hendikepirance, ki se vseeno trudijo v svoji omejenosti in živalskemu nagonu po preživetju. Pruralnost mnenj je vedno dobrodošla. Ne počutim se dobro, ko vsi mislimo enako. Zanimivi so ljudje, ki branijo morilce in bi spet ubijali ter tisti, ki hvalijo klovna..
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-02 06:55:11 (Sep 02, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)