Prestal prvo zaslišanje zaradi ovadbe "Alenke Ermenc": Kriminalistom na postavljena vprašanja nisem odgovarjal.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-01 ob 07:10:16

Minuli petek dopoldne sem prestal prvo zaslišanje na ljubljanski policiji zaradi kazenske ovadbe, ki jo je zoper mene vložila načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc. Ker naj bi bilo kaznivo dejanje novinarskega poročanja o skrivnostnem marčevskem izginotju generalmajorke izvršeno v škodo pomembne državne funkcionarke oziroma pomembne vojaške osebe, so zadevo po uradni dolžnosti, kot narekuje kazenski zakon (člen KZ - 168/II), takoj prevzeli na policiji in tožilstvu:

... in čeprav je na vabilu Policijske uprave Ljubljana na zaslišanje avtorja teh vrstic vendarle precej skromno pisalo, da gre samo za "Alenko Ermenc".

ZASLIŠANJE

Samo zaslišanje, ki sem se ga udeležil v spremstvu odvetnika Francija Matoza in odvetniške pripravnice Nine Marin, je trajalo, kot je razvidno iz zapisnika, zgolj 15 minut, pri čemer sta bila oba predstavnika policije, policist Drago Koler in kriminalist Damijan Ambrož, maksimalno korektna. Itak se mi pa vedno zdi, da so policisti najbolj prijazen in najbolj življenjski del slovenskega represivnega aparata. 

Kazensko ovadbo gospe Alenke Ermenc (ki se je, mimogrede, medtem mudila na delovnem obisku pri Nacionalni gardi v ameriški državi Kolorado, obisk pa je ravno včeraj, spet po zaslugi moje objave na twitterju, medijsko zaslovel po tem, da je ministra za obrambo Karla Erjavca in celotno slovensko delegacijo sprejel guverner države Kolorado Jared Polis, obut zgolj v superge?!) sva z odvetnikom lahko samo na hitro prebrala in jo morala vrniti policistoma, mi je pa med drugim uspelo razbrati, da me je gospa Alenka Ermenc ovadila (prijavila) pri Specializirani enoti vojaške policije, čeprav sem jaz 100-odstotna civilna oseba.

Kot "osumljenec" sem povedal zgolj naslednje: da sem članek objavil kot novinar v okviru novinarskega dela, in da na postavljena vprašanja ne bom odgovarjal:

Pripomb na zapisnik ni bilo. In pred stavbo Policijske postaje Ljubljana Moste na Tovarniški ulici 50 tudi ni bilo nobenih drugih novinarjev ali medijev.

KAJ SLEDI? ZDAJ JE NA POTEZI DRŽAVNO TOŽILSTVO.

Zdaj pa čakamo naslednjo fazo, kaj se bo na podlagi tega zaslišanja in verjetno še kakšnih drugih operacij odločilo državno tožilstvo. Spomnimo: v znanem sodnem primeru enega članka o Sovi iz leta 2013 (vir), tistem sodnem primeru, o katerem sicer ne smem nič pisati, ker je bil tajen, je na podlagi podobnega zaslišanja v isti ljubljanski stavbi, celo v istem prostoru, sledil 6-letni tajni sodni postopek, kjer sem se na koncu "izvlekel" tako, da je Okrajno sodišče v Ljubljani sprejelo sklep o ustavitvi postopka, specializirano državno tožilstvo pod vodstvom razvpitega Harija Furlana pa se na ta sodni sklep ni (več) pritožilo. In zadeva je bila pravnomočno končana v mojo korist. Stroške tega 6-letnega tajnega sodnega postopka pa bodo plačali davkoplačevalci!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ivo Ovi
0
Sep 03, 2019
Upam, verjamem pa ne...

ker od "hudo proti levi za prmej" usmerjenih niti ne pričakujem, da bi satirične pripombe razumeli. Njihov nivo humorja je, kar pač je.... bolj pust in "preprost" hehehe...
#19
Istok Potočnik
0
Sep 03, 2019
Ivo, meni je tvoja domislica ok. Sem jo razumel kot satiro in mislim, da jo je tako razumel tudi ,,guru,,.
#18
Miha Skumarc
0
Sep 03, 2019
Ivo Ovi
torej veste, da je pripravnik pri odvetniku, ne pri stranki in spremlja odvetnika, ne stranko.
Zato je bila vaša opomba:"ojej, odvetniška pripravnica te rešuje, hahaha..", SMEŠNA, bedasta.
#17
Ivo Ovi
0
Sep 02, 2019
@Bojan Požar
Mar bi to po vaše trebalo zamolčati?! ...

No, saj pravim. To je nivo izražanja pomembnega novinarja, ki sebe dojema kot velikega guruja....

slovenština eden, sedi!
#16
Ivo Ovi
0
Sep 02, 2019
@ Miha Skumarc
Ivo Ovi, si pa res razgledan.
A sploh veš kdo je odvetniški pripravnik?

Vem! To je pripravnik za odvetnika :)
#15
Istok Potočnik
1
Sep 02, 2019
Bojan Požar, napisal si mi, da poročaš o tem, kar je v interesu javnosti. To je v redu, to je poslanstvo novinarja.
Ni pa v redu, da zavestno molčiš o stvareh, ki zanimajo javnost.
Pred evro volitvami ste nas faktorji bombardirali z od hoc strančico treh zafrustrirancev, ki da bo rešila Slovenijo. Oh in sploh, kar naprej smo jih morali poslušati.
Tudi takšne nesmisle Ušajeve, da je 75 procentov slovencev impotentnih pedofilov.
Sam veš, kako se je to na volitvah izšo, oziroma se ni izšlo.
Zdaj so se v tej združbi skregali in se razhajajo.
Ampak zdaj to ni več v interesu javnosti. Tako si odločil ti in javno napisal, da vi držite skupaj in da Božjidar Novak naj ne govori o tem. Božjidar je tudi publicist. Najbrž mu pripada košček svobode govora. Pa si mu ga ti pojedel, ker ti odločaš, kaj sme govoriti, če naj računa na košček honorarja v tvojem mediju.
In ti se tako zavzemaš za svobodo govora. Malo jutri, he,he.
Povsem enako, kot jj, ki je na omrežju blokiral vse, ki mu oporekajo, sam pa po slo lima jambo plakate v podporo svobodi govora. Sledovi frustracij? Precej očitni.

Bojan Požar, povsem razumem, da si frustriran. Tvoje politične želje so povsem v navzkrižju z možnostmi, ki jih nudi okolica. Ko otrok ne dobi igračke, sladoleda, ljube hrane, potem se začne dret, meče se pi tleh, uporablja nesramen besednjak in za svojo nesrečo krivi vse okoli sebe. Okolica, volilci, so se izjasnili o tvojih političnih ambicijah. Polom, brodolom in vstran vržen denar.
Ker si se odrekel nadaljni polemiki, se polemiki s teboj odrekam tudi jaz.
Seveda bodo tvoji agitatorji sedaj pisali z velikimi črkami. Z njimi pa še kakšno rečem, he,he.

#14
Istok Potočnik
0
Sep 02, 2019
Bojan Požar, večino slovenskih novinarjev označuješ, kot nesposobna režimska trobila.
Memi je povsem logično, da se za tvoje težave ne zanimajo. Tebe pa čudi, da te niso na ramenih odnesli iz zaslišanja.
In potem to začudenje javno napišeš. Frustriran?
Ja, kaže da si precej frustriran.

Frustracija je duševno stanje neugodja zaradi nasprotja med željami in možnostmi, ki jih nudi okolje.

Svojo željo po ovacijah v tvoj prid po zaslišanju si javno oznanil. Okolje, večina slo novinarjev, te možnosti očitno ne nudi. Velik razkorak torej, ki je pri tebi povzročil duševno stanje neugodja.
Sam sem se ob tvojem javno izraženem začudenju nasmejal.
Ti pa si me v stanju duševnega neugodja označil kot tipičnega zafrustriranega slovencelja.
Če sem čisto blag, zelo nizko si se spustil.
#13
Istok Potočnik
0
Sep 02, 2019
Ha,ha, spet sem se nasmejal, ko sem to prebral.
Nimam zdaj časa odgovarjat, bom pozneje, ko se vrnem.
#12
Bojan Požar
0
Sep 02, 2019
@IstokPotočnik, to je pravi tipični zafrustrirani slovenceljski komentar. Jaz pač poročam o dogajanjih v medijih, kar je za ljudi pomembno in v javnem interesu, ni nobeno "vztrajno pljuvanje", če se zapiše golo dejstvo, da je Vodušek, denimo, v osebnem stečaju. Saj to stanjem namreč vpliva na njegovo novinarsko poročanje. Mar bi to po vaše trebalo zamolčati?! Kot celo vrsto drugih stvari, a ne?! Tudi drugje po svetu se novinarji in mediji kakor "nabijajo" med sabo, če ne drugače, pa zaradi konkurence. Toda ko je treba, stopijo skupaj. V primeru, o katerem pišem, bi se tako tudi zgodilo. Toda v Sloveniji je žal vse drugače, to je ta slika in prilika slovenske medijske scene, inferiorne ter zavistne, ampak eni, vsaj malo, kljub vsemu spreminjamo meje in stvari na bolje. Želim vam lep dan in prijetno branje, nadaljne polemike pa se že vnaprej odrekam.
#11
Komentar izbrisal uporabnik
Istok Potočnik
1
Sep 01, 2019
Mene je tudi nasmejalo Požarovo čudenje, de pred polocijsko pistajo ni bilo trume novinarjev.
Ves čas vztrajno pljuva po vseh novinarjih, potem se pa čudi, da ga nihče ne šmirgla.
Mar bi molčal in se zamislil.
Požar, ko boš ti spoštljiv, bodo tudi drugi spoštljivi do tebe.
Ali po naše, kar seješ, to žanješ.
#9
Miha Skumarc
0
Sep 01, 2019
Ivo Ovi, si pa res razgledan.
A sploh veš kdo je odvetniški pripravnik?
#8
Zim Zelen
2
Sep 01, 2019
"Itak se mi pa vedno zdi, da so policisti najbolj prijazen in najbolj življenjski del slovenskega represivnega aparata." - Navedek je od zgoraj.
Me veseli, da ni več tako kot v dobrih starih časih ko so uvodni del prevzgoje opravili že kar miličniki z "gumi štruklji".

Užaljena gospa pa si slavo gradi na tožarski način kot je pri slovenceljnih narodni običaj.
#7
Ivo Ovi
0
Sep 01, 2019
"In pred stavbo Policijske postaje Ljubljana Moste na Tovarniški ulici 50 tudi ni bilo nobenih drugih novinarjev ali medijev."


hahaha, pa menda ja nisi čakal, da bo kdo tam? zakaj le? se je kaj pomembnega zgodilo? za vsak prdec pa se javnost res ne zanima...


umiri se malo, nisi pomemben, to je to...
#6
Ivo Ovi
0
Sep 01, 2019
ojej, odvetniška pripravnica te rešuje, hahaha...
#5
borut rojc
6
Sep 01, 2019
Včasih pišem hitro in se zgodi nekaj nedoslednosti ter napak, pa tudi Potočnik posledično ne more prebrati komentarja in podati končne ocene. Če strnem, smo kot družina v situaciji, kjer nam je zločinski, komunistični režim, s silo nekaj vzel, zdajšnji, kakor demokratični sistem ,pa tega noče vrniti..Na protipraven način, s kršitvami v sodnih postopkih, nam je bilo to premoženje odvzeto še enkrat. Odgovornosti, ti ljudje iz pravosodja, ne poznajo. Končno, nič ne pomagajo korektni postopki policije, če nad tabo potem na sodišču izvršijo zločin. Četudi pravni, zločin ostaja zločin. V pravosodju, kjer so si pač sami pisali zakone in določbe, to v precej mili obliki poimenujejo, bistvene kršitve določb pravdnega postopka bla ,bla, bla...Namen pa je uničiti, izbrisati človeka in mu pobrati premoženje.
#4
Miha Skumarc
4
Sep 01, 2019
Da, Slavko, odletel je obrambni minister potem: Afera Depala vas - tudi afera Smolnikar - je bila politična afera v Sloveniji, ki je izbruhnila leta 1994 v Depali vasi z aretacijo Milana Smolnikarja, ki je nezakonito zbiral informacije o Ministrstvu za obrambo (MORS).
#3
slavko pezdir
5
Sep 01, 2019
Ali ni bila zaradi domnevnega posega vojaške policije na civilno področje v času Drnovškove vlade odstavljen tedanji obrambni minister Janez Janša?
Se torej zgodovina v času Šarčeve vladavine in Erjavčevega drugega obrambnega ministrovanja ponavlja? Le da ne več kot "tragedija", ampak kot "farsa"!
#2
Aton EU
7
Sep 01, 2019
Banda ima samo en namen. Vlačiti drugorazredne po policiji in sodiščih. Tudi, če se nič ne izcimi, plačajo navdušeni davkoplačevalci. Pa še javno si ožigosan in površni ljubitelji kanalizacije so vse verjeli.
#1
borut rojc
19
Sep 01, 2019
Priimek enega od policistov je verjetno Kolar in ne Koler. Njega poznam tudi iz časov, ko je režim preganjal mene. O prijaznosti omenjenega policista in korektnosti postopka, zato ne dvomim. Težave, anomalije, kršitve v postopkih , praktično pravni zločini proti razrednim sovražnikom kot sem jaz, nastopijo na sodišču. Sicer ima tudi omenjeni gospod Kolar ženo, ki je sodnica, a je ne poznam... Ljudem kot so Furlan, Žgajnarjeva in kupu brezimenih sodnic, katere delajo po diktatu globoke države, ne verjamem. To so tisti, ki jim zastarajo zadeve in odpisujejo kriminalcem tipa Zoran Jankovič, milijonske dolgove, ljudem za par sto eurov dolga pa jemljejo hiše. Meni hiše sicer niso vzeli, noče pa ta sistem vrniti, kar je nekoč zločinsi sistem s silo in protiptravno vzel. Če se izrazim v Vojnovičevem stilu, pa verjetno ne bom nagrajen od literarnih kritikov , tisto, kar smo imeli nekoč in imamo danes je isti kurac, ista banda, isti ljudje in njihovi potomci, na istih mestih. V bistvu nam je tudi ta sistem tisto, kar je že bilo odvzeto, protipravno odvzel še enkrat. Kako naj potem verjamem klovnu in vaškim posebnežem iz njegovega spremstva, da bo nekoč bolje, predvsem pa, da bo država nekoč pravna? Nismo več tako mladi, da bi to dočakali. Še zlasti, ker nam vladajo ljudje brez pameti.
#0
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-01 07:10:16 (Sep 01, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)