Razkritje: kako je Brane Kralj, sekretar LMŠ, v imenu države zahteval imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-29 ob 06:55:00

KRALJ, VAŠKI FANT IZ KAMNIKA:

"DRŽAVA PRIČAKUJE"!

Gre za tako rekoč pravo atomsko bombo vlade Marjana Šarca, predvsem pa Liste Marjana Šarca: ekskluzivno razkrivamo in objavljamo celotno dokumentacijo o pritisku Braneta Kralja, generalnega sekretarja LMŠ, na Ireno Prijović, predsednico nadzornega sveta Uradnega lista, ki je v 100-odstotni lasti države, da mora bivši evropski poslanec in neuradni kandidat za novega predsednika stranke DeSUS Igor Šoltes - mimo veljavnega razpisa in postopkov Slovenskega državnega holdinga, češ, "država pričakuje"?! - postati novi direktor Uradnega lista:

Gre za prijavo, v kateri so opisane vse podrobnosti pritiskov Braneta Kralja z datumi vred, poslano na sedež SDH, v roke Janezu Sajetu, pooblaščencu za skladnost in integriteto, in prek sistema elektronske prijave tudi na Komisijo za preprečevanje korupcije.

ŠAREC MORA ZAMENJATI KRALJA, DA VSAJ USTAVI AFERO

In ko je avtor teh vrstic včeraj pozno popoldne, malo po 17. uri, na twitterju objavil napoved današnjega članka, je - pričakovano - dobesedno eksplodiralo. Kljub dolgoletni novinarski karieri se ne spomnim, da bi na tak način, tako rekoč uradno, na dan prišli kadrovski pritiski tako visokega in vplivnega politika, kot je Brane Kralj (vir: Trije veliki okoli Marjana Šarca), a se hkrati tudi ne spomnim, da bi tako hitro in tako silovito odreagirali večinski mediji. Še več, samo dve uri po moji objavi - pozor, samo na twitterju (!!!) - se je bil prisiljen odzvati tudi sam predsednik vlade!

Vir: Slovenska tiskovna agencija Vir: Slovenska tiskovna agencija

Marjan Šarec od generalnega sekretarja svoje stranke zahteva pojasnila, rok za pojasnila pa mu je dal do - danes! Spomnimo: še vsakič doslej, ko je Šarec v tovrstnem slogu zahteval "pojasnila", je potem prišlo do odstopa ministra ali državnega sekretarja, na primer Dejana Prešička ali Petra Vilfana. Dve uri kasneje se je oglasil tudi Brane Kralj, ki pa je bil pripravljen spregovoriti samo za Slovensko tiskovno agencijo. Njegov odgovor je sicer tudi šolski primer slabe reakcije:

Vir: Slovenska tiskovna agencija Vir: Slovenska tiskovna agencija

Kdo pa, prosim lepo, še lahko verjame, razen kakšnih vernikov LMŠ, da je Kralj kar tako, kot nekakšen zaskrbljeni državljan, klical gospo Prijović, ker pač meni, da je Igor Šoltes dober kandidat za direktorja Uradnega lista ...?!

Hitre in silovite reakcije predsednika vlade Marjana Šarca in večinskih medijev, predvsem tistih, ki jih obvladuje Šarčev kabinet, dokazujejo, da gre resnično za atomsko bombo ali vsaj afero leta te vlade oziroma Liste Marjana Šarca, pri čemer bo, sodeč po teh prvih odzivih, verjetno prišlo do žrtvovanja (odstopa) Braneta Kralja, seveda predvsem zato, da se zavaruje Marjana Šarca. Šarec lahko namreč nadaljnjo eskalacijo afere prepreči zgolj tako, da hitro zamenja Kralja. Sicer pa lahko res samo najnaivnejši ali najbolj zaplankani verjamejo ali nasedejo izgovorom, da je Brane Kralj, ta "vaški fant iz Kamnika", kot si samozadovoljno pravi, to počel prvič in brez dogovora ali vsaj tihega soglasja Marjana Šarca ...

PRI TEJ AFERI JE TREBA VEDETI ŠE TO:

Brane Kralj in Marjan Šarec. Sploh ni prvič, da se je generalni sekretar LMŠ znašel v središču velike afere. Brane Kralj in Marjan Šarec. Sploh ni prvič, da se je generalni sekretar LMŠ znašel v središču velike afere.

- Sploh ni prvič, da se je Brane Kralj, znan po nekdanjih povezavah z razvpitim tajkunom Aleksandrom Jerebom in menda tudi tajnimi službami, znašel v središču afere. Ko smo na tem portalu 19. marca lani (vir) objavili 14 vprašanj za Braneta Kralja in Marjana Šarca, je Šarec, čeprav so večinski mediji takrat vse to zamolčali, generalnega sekretarja LMŠ raje kar preventivno umaknil z liste kandidatov LMŠ za poslance.

- Tudi Irena Prijović ni ravno kdorkoli. Je dolgoletna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije in sodi v ožji krog "slavnega" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice.

- Ta afera utegne močno vplivati tudi na razplet jutrišnje skupščine Telekoma Slovenije, kjer pa gre za upravljanje z milijoni in milijoni evrov državnega premoženja!

- Avtorju teh vrstic je po včerajšnji najavi današnjega članka na twitterju skoraj pregorel mobilni telefon. Številni viri, znani in neznani, so kot po tekočem traku začeli sporočati, koga in kje so še nastavili na popolnoma enak način, da je klical Brane Kralj v "imenu države".

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Mefisto Modri
5
Aug 30, 2019
Če ima tako majhna stranka kot je LMŠ, ki na vseslovenski strankarski veselici zbere le kakih 400 članov, celo generalnega sekretarja stranke, se moramo vprašati, koliko ima potem navadnih sekretarjev, ki tudi vsi govorijo v imenu države.
#22
Aton EU
5
Aug 29, 2019
Le kaj bo dobil Kralj, da se je žrtvoval za kralja in globoko državo? In kako bodo ugotovili, da je Šoltes najbolši
#21
igor hauptman
0
Aug 29, 2019
Prijovićeva seveda, ne Prijonova.
#20
igor hauptman
1
Aug 29, 2019
Kaj ste pa pričakovali. Da bo agencija za oblikovanje javnega mnenja spremenila svojo taktiko. Sam bi na njihovem mestu delal popolnoma enako. Bolj kot bi tolkli po mojem protežirnacu, bolj bi ga hvalil. Zato nič razburjati. Istok, ali poslušaš Prijonovo na Odmevih in pred tem Šarca. Res je težko bildati lik in delo, če nekdo klati takšne neumnosti. Pri tem ne mislim Prijonove.
#19
Miha Skumarc
4
Aug 29, 2019
@Ivan, ta pa kje še hujši kot Slobo...
#18
Miha Skumarc
3
Aug 29, 2019
Bodimo ponosni na tako častne politike. Vse predvideno, videno, znano, ogabno.
No, nekaterim pa so všeč tisti,ki iz državljanov hočejo napraviti bedake - uspešno.
#17
ivan maček
2
Aug 29, 2019
..ne da se mi gledat tistega matranja žoge, sem pa zasledil, med brskanjem po medijih, (ne po Hanzijevskih), da je serpentinarju zrasla podpora iz že do zdaj norih 109,71%, na NORIH 231,67%...JEBA!, te gamadi se ne bomo nikakor znebili.
#16
Istok Potočnik
0
Aug 29, 2019
Eh, jaz se prav nič ne trudim.
Zgoraj sem napisal, da pri takih kadrovanjih gre za vračanje uslug. In da se mi ravno zaradi tega politika upira.
A naj še narišem, da se mi to ne zdi v redu?
Razlika med nami je v tem, da jaz ne agitiram za nikogar.
Ampak realnost je taka, da bo Šarec iz tega skoval dobiček. Zdaj, a je vam to všeč ali ne, to je druga zgodba.
Morda se motim, morda ne bo dobička, ampak zaenkrat pa mislim, da bo to obrnil sebi v prid.

Povsem nepomembno je, ma brez veze vam to razlagat. Gledam fuzbal, he,he.
#15
igor hauptman
4
Aug 29, 2019
Lepo, da se trudiš Istok, ampak imaš smolo, da ti kar sam Šarec sproti vse podira. Pravkar objavljena njegova zadnja izjava v zvezi s iskanjem Šoltesove službe je, da je gospa Prijovič sporno ravnanje prijavila le zato, ker je ni poklical nekdo "prave sorte". Po tvoje bi si verjetno za to, ker je javno in povsem prostodušno povedal kot, da bi šlo za neko njegovo novo ljudsko modrost, da Jamnikova zaupnica Prijovičeva, nima pravice deliti ljudi, ki ravnajo očitno koruptivno na prave in neprave sorte, ampak mora brezpogojno izpolniti njihovo voljo. Res je prvi, ki je to javno povedal, ampak zato si verjetno ne zasluži medalje, temveč odhod na politično smetišče. Pa tudi, ali je po tvoje Uradni list RS d.o.o. podjetje, kjer mora politika zagotavljati svoj vpliv z nastavitvijo direktorja. Ali ne gre za podjetje, ki razen izdaje glasila Uradni list, izvajanja strokovnega izobraževanja ter izdaje strokovne literature, nima prav nobenih pristojnosti, ki bi kakorkoli vplivale na politične odločitve vladajoče politike. In ali se ti ne zdi, da bi za vodjo takega podjetja morale v prvi vrsti biti odločilne strokovne reference. Tako pa ga Šarec javno razglaša za odlagališče političnih mrtvakov. Bi bilo absolutno bolje, če bi ga delegiral za veleposlanika kamorkoli že. Erjavec bi to z veseljem opravil in to celo v skladu s svojimi pristojnostmi.
#14
Istok Potočnik
0
Aug 29, 2019
Kar pomiri se Maček. Osveži si spomin na politična kadrovanja vseh političnih barv v preteklosti.
Če bi hotli, da volkovi vse požro, jih bomo morali še uvažat. Volkove mislim.

Ta gonja proti političnemu kadrovanju v državnih podjetjih s strani države je tako kot prohibicija. Alkohola in političnega kadrovanja ni mogoče preprečiti.

Vlada kar naj kadrira. Opozicija in civilna družba pa naj strogo nadzirajo, kaj ti kadri delajo.
Zdaj se gremo pa skrivalnice in iščemo skrite načine vplivanja na kadrovanje.
Vsi vemo, da vse vlade želijo in tudi vplivajo na kadre v državnih podjetjih. Če znajo to skriti je v redu, če ne, potem je pa narobe. Bljak, morala pa taka.
#13
ivan maček
0
Aug 29, 2019
In kaj zdaj!?? Keenig je odstopil, ali kako že??
Ovce zaplankane, niste vredne da bi na vas volke spusto, čeprav volkovi ne "žerejo" vso gamad.
#12
Zim Zelen
0
Aug 29, 2019
Ampak, da je nekdo brutalno po telefonu "priporočal", to pa ne bo šlo skozi brez posledic.
Diplomatski jezik kot ga obvlada g.Šarec je eleganten in spoštljiv do sogovornika, bi se morali vsi v stranki po njemu zgledovati.

Zadnja novica na MMC - "Predsednik vlade in LMŠ-ja Marjan Šarec je sporočil, da Brane Kralj po aferi z lobiranjem ne bo več generalni sekretar LMŠ-ja".)

Glede na širok izbor v stranki, bodo našli vsaj enega enako vrednega za namesitev :-)

#11
Istok Potočnik
0
Aug 29, 2019
Tu sem Mihec. Vse je pod kontrolo, he,he. Si kar malo zbegan, če se pravi čas ne javim.
Tole vse skupaj je samo mali Požarov prdec. In ni on nič razkril, ker je ona nadzornica vse skupaj transparentno prijavila kpk.
Politično kadrovanje, vračanje uslug in te stvari počnejo vse vlade. To je politika in prav zato je nimam rad.
Šarcu to ne bo škodilo. Upal bi stavit nekaj soldov na to trditev.
#10
Ervin Dragovan
11
Aug 29, 2019
Še dobro, da imamo Bojana, da se razkriva vsa pritlehnost in pokvarjenost politikov in z njimi povezanih parazitov.
#9
Miha Skumarc
6
Aug 29, 2019
Propagandista in zagovornika levičarske oblasti danes ni, čaka dispozicije...
#8
ivan maček
10
Aug 29, 2019
Pa še to. Nasvet štabnemu majmunu. Če si že tako želi postati direktor, naloži 7.500€, odpri firmo in...VAUU,.. postaneš direktor, in to ne na moj račun, gamad prekleta štabna.
#7
borut rojc
14
Aug 29, 2019
V javnosti Šarec le po komunistično salutira in kima, torej prekriža se le na skrivaj, zato v imenu očeta in sina ni, sveti duh je te patrone itak zaobšel. V imenu države, mafije, Murgel, v imenu globoke države, pošiljajo partijske dopise institucijam, ljudem.Ti jih, v strahu za svojo službo in obstoj, več ali manj upoštevajo kot zakonsko obvezo, prikrito ustrahovanje, najde pa se tud kdo, ki vozi po napačni strani in jim kljubuje...Vaškim fantom in dečvam iz LMŠ-ja, vključno s predsednikom vlade, manjka predvsem omikanosti ter komunikacijskih spretnosti. Zato se v nepredvidenih situacijah odzivajo neumno in smešno. Vic je v tem, da je potrebno ne preveč bistrega mladiča iz komunističnega legla, Šoltesa, spraviti h kruhu. Če ne tukaj, pa tam. Partija se je zaobljubila, da bo skrbela zanj. Vseeno, četudi vnuk morilca ni več tako mlad, bi lahko še enkrat poizkusil pri logopedu in odpravil napake jecljanja ter nerazumljivega momljanja . Dedek ga je očitno večkrat vzel s sabo na lov na ljudi in so se mu grozote vtisnile v spomin. Vrnejo sendvič, spotoma izmaknejo milijonček. Tako to gre. Tu in tam koga zamenjajo, a karavana mora dalje. Do konca in v novi mandat. Najlažje je dobiti nekoga, ki bo prededniku nosil torbo. Kralj ničesar ni storil sam, brez vednosti predvsem, prijatelja in sovaščana Šarca. Obema diktira boter.
#6
slavko pezdir
10
Aug 29, 2019
Nadvse udobno je premieru Šarcu, ki ima za umazane kadrovske posle v pomoč in na razpolago samega "kralja".
A v ozadju Šarčevega domnevnega kadrovskega ukaza zvestemu služabniku "kralju", da spravi na mesto direktorja državnega Uradnega lista RS velikega poraženca zadnjih evro-volitev in ustanovitelja propadle stranke Verjamem Igorja Šoltesa, je najbrž velika in dvoumna Šarčeva medstrankarska in kolegialna "usluga" prvaku Desusa Karlu Erjavcu, ki se upravičeno boji, da ga bi Igor Šoltes hotel in mogel kmalu zamenjati na čelu vse manj priljubljenega in vse manj konkurenčnega upokojenskega Desusa. Morda pa se tudi prvak LMŠ in premier Šarec bolj boji personalne konkurence Šoltesa na čelu konkurenčnega Desusa kot politično vse manj konkurenčnega političnega klovna Karla Erjavca kot "doživljenjskega" multipraktik in teflonskega ministra za vse resorje in vlade vseh barv.
Seveda pa je tudi za brezposelnega poraženca evro-volitev in ustanovitelja že zdavnaj pozabljene "ad hoc" strančice (za ene same volitve) Verjamem Igorja Šoltesa mnogo varnejša, udobnejša in donosnejša sinekurna funkcija direktorja v državnem Uradnem listu RS kot pa funkcija prvaka v eksotični in "utrujeni" Erjavčevi stranki upokojencev Desus, ki ji aktivno "strežejo po življenju" tako konkurenčne strančice SAB Alenke Bratušek, SMC dr. Mira Cerarja in LMŠ Marjana Šarca, kot tudi tradicionalne večje in resnejše stranke s široko bazo po vsej državi, kot sta Židanova SD in Janšev SDS.
#5
Igor Hauptman
10
Aug 29, 2019
Tako je, ko se udarijo "naši" med seboj. Glede na to, da gre v tem primeru za urejanje službe za brez najmanjšega dvoma Kučanovega protežiranca Šoltesa, je afero mogoče razumeti tudi kot sporočilo Kučanu, da ga omrežja glede na njegov EMŠO in normalno pričakovanim upadom življenjskih moči ter hkrati s tem tudi političnega vpliva, ne bodo več upoštevala, oz. ga za realizacijo svojih interesov ne potrebujejo več. To seveda pomeni za Šarca, ki so mu s tem odrezali eno roko, dosti težje delo. Vprašanje je ali bo vladni koaliciji zadostovala, sicer vedno na razpolago, ko gre za vprašanje ogrožanja trajanja poslanskega mandata, podpora Zmaga Jelinčiča.
#4
tmp S
14
Aug 29, 2019
Taksna zahrbtna dejanja so od nicvredne LMS (Luzerski Murgelski Salabajzerji) oz. (Lopovski Murgelski Salabajzerji) pricakovana. Oni so bili nastavleni s prevaro (z izklucevanjem po volitvah) le zato, da vzdrzujejo globoko mafijsko drzavo z murgelsko sramoto nacelu...., da se krade, deluje po balkansko in proti SLO interesom, da se ne zasciti juzne meje....itn
Vse kar zna cvekarski LMS(komik) so le laz, prevarantstvo, nesposobnost, unicevanje Slovenije.....
#3
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-29 06:55:00 (Aug 29, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)