Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-20 ob 07:00:41

Ključne kadrovske zadeve na vrhu Telekoma Slovenije naj bi se zdaj, vsaj po naših informacijah, razpletle že pred Telekomovo skupščino, sklicano za 30. avgust. Prihaja torej veliki zakulisni finale, odigral pa naj bi se v prihodnjih desetih dnevih:

- Že ta četrtek zaseda kadrovska komisija nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ki naj bi določila dva finalna kandidata za novega predsednika uprave TS. Favorit bržkone ostaja Matjaž Merkan, nekdanji predsednik uprave družbe SwatyComet (Weiler Abrasives), ki ga je Šarčeva vlada julija letos že imenovala tudi za člana sveta UKC Ljubljana.

- Matjaža Merkana naj bi potem za novega predsednika uprave imenoval še sedanji nadzorni svet TS, in to prihodnjo sredo, torej pičla dva dni pred petkovo skupščino.

(Iz krogov blizu vlade je sicer slišati, da bo do takšnega imenovanja novega predsednika uprave prišlo, da si sedanji člani nadzornega sveta morda ne premislijo, iz virov blizu nadzornega sveta pa je slišati, da bi sedanji nadzorni svet lahko novega predsednika uprave Telekoma Slovenije postavil že do 15. julija, vendar se vladna koalicija ni zmogla dogovoriti, kdo naj bi to bil; mimogrede, do "usodne" skupščine, 30. avgusta, nadzorni svet TS še vedno vodi Lidia Glavina.)

SCENA: POŽAREPORT UMAKNIL VIZJAKA

- Sporni Andrej Vizjak na skupščini 30. avgusta ne bo postal novi član nadzornega sveta TS, zagotavljajo vplivni akterji iz vladne koalicije. Vizjak sam sicer noče odstopiti od kandidature, saj menda računa, da si bo politika premislila, in lobisti zanj še vedno kličejo, sicer pa na sceni prevladuje mnenje, da je njegova zgodba končana in da so ga odnesla objavljena razkritja na našem portalu. Pri čemer vse o njem sploh še ni bilo objavljeno: denimo to, kako je pred leti na pogrebu svojega očeta na ljubljanskih Žalah govoril v nemščini in kako se je hvalil, da mu je Milan Kučan obljubil, da bo predsednik vlade?!

Andrej Vizjak se je tudi hvalil, kako mu je Kučan obljubil, da bo predsednik vlade ... Andrej Vizjak se je tudi hvalil, da mu je Kučan obljubil, da bo predsednik vlade ...

Po navedbah naših virov blizu vlade naj bi se zgodilo naslednje: ali bo Slovenski državni holding na sami skupščini umaknil predlog za Vizjakovo kandidaturo ali pa Vizjak preprosto ne bo izglasovan.

- V nasprotju z Vizjakom pa Igor Rozman - kljub pomislekom zaradi njegove zaposlitve na RTV Slovenija in nekaterim "nenavadnim" odgovorom, ki naj bi jih dajal na zaslišanju pred nominacijsko komisijo - ostaja kandidat za novega člana nadzornega sveta TS.

- Po navedbah naših virov iz vladne koalicije naj bi politično odgovornost za Telekom Slovenije zdaj skoraj v celoti prevzela Lista Marjana Šarca, SD pa se menda "umika iz uprave" ter ostaja zgolj v nadzornem svetu.

NOVI VRH SDH. ČIGAV BO ŠKOF?!

Bistvene kadrovske spremembe pa naj bi se v prihodnjih dveh ali več tednih zgodile tudi na vrhu SDH. Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga naj bi že avgusta ali pa vsaj na prvi septembrski seji za novega predsednika uprave SDH imenovali Gabrijela Škofa (Adriatic Slovenica oziroma Skupina Generali), kar naj bi precej spremenilo stanje znotraj SDH, kjer menda vlada precejšnja zmeda in v glavnem vsi gledajo samo drug drugemu pod prste. Začasni predsednik uprave, sicer predsednik nadzornega sveta SDH Igor Kržan, pravijo, res funkcionira tako, kot je tam, torej samo začasno, "prvi" član uprave Andrej Božič (LMŠ), sprva predviden za šefa uprave, deluje deprimirano in menda samo še čaka, kam se bo plasiral - za kakšnega direktorja, drugi član uprave Boštjan Koler (SD) pa naj bi se preveč zapel s "fanti iz LMŠ", vso to zmedo pa naj bi izkoristila predsednica nadzornega sveta Karmen Dietner in čez poletje pokazala velike ambicije predvsem pri - kadrovanju. Tudi Andrej Vizjak je njeno maslo, a se je, tako naši viri, po tem razkritju na našem portalu (vir) precej potuhnila. Je pa zanimivo, da naj bi Gabrijel Škof na vrh uprave SDH prihajal znotraj kvote LMŠ, saj ga nekateri uvrščajo v trdo jedro SD ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
borut rojc
5
Aug 20, 2019
Boter je obljubo, da bo postal predsednik vlade dal tudi Serpentinšku, s čimer se je prav tako, pijan od veselja in sreče, rad pohvalil med prijatelji, še pred parlamentarnimi volitvami, ki so v Sloveniji že dolgo le farsa. Tudi nespoštljivo in pobalinsko vedenje komika do starih političnih mačkov in drugače mislečih, govori samo zase, da so mu hrbet krili tisti, ki so v tej državi nad vsemi zakoni. ..Verjamem Vizjaku, da je boter to obljubo nekoč dal tudi njemu. Beseda ni meso postala, a že to, da je omenjeni prišel v širši izbor za predsednika vlade, je zanj velika nagrada kot tudi orožje in naložba v prihodnost. S tem lahko pohvali, lahko pa tudi prestraši tiste, ki dvomijo vanj. Končno, Bratuškovi so dali krono na glavo, a se je strgala z vajeti in so jo v Murglah morali ustaviti ter zamenjati...Sicer z nobenim drugim kandidatom, ki ga predlaga LMŠ, torej Murgle, ne bo drugače. Denar bo iz Telekoma oddtekal neznano kam še naprej, le nekoliko bolj pritajeno in po skritih kanalih. Vizjaku se je pač zmešalo, kot tistemu, ki zadene jackpot. Takšni pa mafiji delajo le škodo. Kljub vsemu, ob toliko lačnih in obubožanih, ne morejo krasti vsem na očeh, pri belem dnevu, v beli obleki, z belimi rokavicami...
#3
Aton EU
4
Aug 20, 2019
Mogoče so res samo govorice. Toda vse prevečkrat se izkažejo resnične in v stvarnosti postane vse skupaj še grše. Ostala novinarska greznica pa.... Samo, da ni J.
#2
Miha Skumarc
25
Aug 20, 2019
Pa smo dočakali dobre novice. Bravo B. Požar.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-20 07:00:41 (Aug 20, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)