Monika že dve leti ni spala z Jelinčičem, njen novi, mlajši, pa naj bi ji takoj kupil beli BMW serije 5

Objavil/a 7 DNI V TEDNU, dne 2019-08-03 ob 10:39:19

... In ko je bil Zmago s hčerkama za božične praznike pri njenih starših v Mestinjah, se je ona z Rokom Mikličem zabavala v Španiji.

(Petek, 20. september) Potem ko je politik Zmago Jelinčič Plemeniti prek celjske odvetnice Nuše Maček že minuli ponedeljek vložil tožbo zoper "pobeglo ženo" Moniko Zupanc Jelinčič, zaradi otrok in vile v koprski Žusterni, ki jo je pred leti podaril Moniki, zdaj pa zahteva vračilo tega darila, je Monika vrnila udarec skozi tabloidno revijo Lady, kjer 30 let starejšega Jelinčiča obtožuje "ljubosumja, skoposti in zapečkarstva":

Toda viri blizu Jelinčiča pripovedujejo nekoliko drugačno zgodbo. Tako naj bi Monika z Rokom Mikličem, svojim novim spremljevalcem, hodila že od septembra 2017 in od takrat dalje Jelinčič in Monika menda tudi ne spita več skupaj. Še več, za božič istega leta je bil Zmago s hčerkama pri Monikinih starših v Mestinjah, Monika pa se je medtem z Rokom Mikličem zabavala v Španiji. Uradno: bila je na letalskem mitingu. Podobna zgodba se je ponovila tudi ob prehodu iz starega v novo leto, leta 2018. Jelinčič naj bi ji sicer ob njenem odhodu prepustil tudi renault laguno, avto, ki ga je kupil on, Monika ga je vzela, toda zdaj se že vozi z novim BMW serije 5 bele barve, ki naj bi ji ga kupil novi spremljevalec Rok Miklič. Stanovanje v Črnučah, v katerem zdaj živita Monika in Rok, pa ni samo trisobno, ampak kar sedemsobno?! Jelinčič naj bi ji tudi osebno napisal magistrsko nalogo, njej pa naj bi šlo ves čas samo za denar. Medtem pa se pri Mikliču doma menda bojijo, da se bo Zmago Jelinčič "spravil" na njihovo družinsko firmo Digit, d. o. o., kjer naj bi se menda pojavljale nenavadne zgodbe okoli preveč naloženih kamionov ...

... In pogledali smo tudi izpisek iz matičnega registra znane pevke.

(Torek, 17. september) "Načeloma na neumnosti, neresnice in absurde ne reagiram, zato sem tudi slednje toliko časa ignorirala. Toda, ker je govoric in ugibanj že resnično preveč, vam izjavljam, da sem slovenskega rodu, da zadevi enkrat za vselej naredim konec. To dolgujem svojim dragim staršem in nenazadnje v prvi vrsti tudi sebi, saj sem za svoje ime, ter za vse, kar sem v življenju dosegla, preveč in trdo garala. Če se želite prepričati o mojih navedbah, je rojstni list deponiran v Odvetniški družbi Pirc Musar in si ga lahko tam ogledate. Vljudno vas tudi še enkrat prosim, da neresničnega imena v člankih, če boste še pisali o tej temi, ne uporabljate, saj je ravno to predmet zahtevkov do medijev v okviru pravice do pozabe. Naj opozorim, da objava tega imena sodi med nezakonito objavo osebnega podatka, ker je le ta neresničen. Še enkrat vas vljudno prosim, da ga v forumih in člankih izbrišete."

Tako nam je sporočila pevka Helena Blagne, potem ko je, sicer šele po šestih letih, prosila za izbris nekaterih komentarjev, v katerih ugibajo o njenem domnevnem "pravem" imenu, ki naj ne bi bilo Blagne. In res, pogledali smo si izpisek iz matičnega registra (na slikah zgoraj) ter ugotovili naslednje: Helena se je rodila kot Blagne, mami Katarini in očetu Josefu Blagnetu. Svoj priimek je delno spremenila zgolj med letoma 1996 in 2013, ko je bila poročena in se je - kar je širši javnosti sicer že znano - pisala Blagne Zaman.

Šlo naj bi za solastnika in finančnega direktorja podjetja Digit iz Komende

(Sobota, 14. september) Medtem ko politik Zmago Jelinčič Plemeniti medijem razlaga, da je "gospa odšla in uničila družino", Monika Zupanc Jelinčič pa se je zavila v molk, mi razkrivamo "mlajšega moškega", ki naj bi bil njen novi spremljevalec. Po naših informacijah naj bi šlo za Roka Mikliča, solastnika in finančnega direktorja družbe Digit, d. o. o., iz Komende, podjetja, ki se ukvarja z distribucijo in uvozom živilskih izdelkov, z letnim prometom blizu 30 milijonov evrov. Ivan Miklič, Rokov oče in drugi solastnik podjetja, pa je medijsko zaslovel pri sodni aferi preskakovanja čakalnih vrst v UKC Ljubljana, aferi, povezani z zloglasnim uslužbencem kliničnega centra Urošem Smiljićem (vir).

				Zmago Jelinčič Plemeniti, Monika in Rok Miklič (foto: Požareport in Facebook)			Zmago Jelinčič Plemeniti, Monika in Rok Miklič (foto: Požareport in Facebook)

Rok Miklič, ki je, razvidno iz Ajpesa, očitno precej bogatejši od Jelinčiča, pa naj bi bil, vsaj po naših informacijah, tudi sedem let mlajši od Monike. Isti viri, ki so nam razkrili Roka Mikliča, pravijo, da z Moniko zdaj živita v njegovem trisobnem stanovanju v Črnučah.

Pri poklicni karieri Monike Zupanc Jelinčič znotraj Mestne občine Ljubljana, kjer je zaposlena v Odseku za mednarodne odnose in protokol, je zanimivo tudi to, da je bila zelo kratek čas celo vodja tega odseka, toda že "po enem mesecu" jo je ljubljanski župan Zoran Janković - odstavil in zamenjal. Podrobnosti v zvezi s tem še raziskujemo. 

Zmago in Monika sta bila poročena 16 let

Poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je včeraj dopoldne potrdil govorice, da se z Moniko (Zupanc Jelinčič) ločujeta. Skupaj sta bila 16 let in imata dve hčerki, Aleksijo Iris in Aleksandro Tiso. Govori se tudi, da naj bi ga Monika, ki včeraj za pogovor ni bila dosegljiva, dokončno zapustila minuli konec tedna. Monika Zupanc Jelinčič je sicer zaposlena na Mestni občini Ljubljana, kjer je med vodilnimi na področju mednarodnega sodelovanja.

				Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Zupanc Jelinčič			Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Zupanc Jelinčič

Spomnimo, Zmago Jelinčič je prej živel z nekdanjo političarko Polonco Dobrajc.

Žički dvor na mariborskem Lentu, kaj se tam dogaja?!

(Sreda, 11. september) Prejeli smo zanimivo prijavo zoper domnevno nezakonito početje mariborskega župana Saša Asenoviča (formalno sicer preko njegovega podjetja Galerija Gosposka d.o.o.) pri obnovi Žičkega dvora na Lentu, ki ga je pred časom, še kot podjetnik, kupil od mariborske občine. Prijavo v celoti objavljavljamo v nadaljevanju, je pa ob tem še posebej zanimivo, da je projektant tega zasebnega projekta mariborskega župana njegov (mariborski) podžupan Gregor Reichenberg iz - kot izhaja iz napisa na objektu - "republike Avstrije" (slika zgoraj), sicer tudi solastnik in direktor podjetja Arhitektura d.o.o. No, tako rekoč incestno ...

Glede na to, da je iz elektronskega sporočila razvidno, da so omenjeno prijavo prejeli tudi nekateri drugi novinarji ter posamezne pristojne službe, nadaljno medijske poročanje ter uradni razplet pričakujemo še z večjim zanimanjem.

Tam hodi in (zato vinjen) ne vozi!

(Nedelja, 8. september) Zloglasni Igor Velov, maja letos razrešeni direktor Javne agencije RS za varnost prometa (AVP), jo je pred dnevi mahnil na slavno pešpot po Caminu do Santiago. Velov, ki je sicer še vedno mestni svetnik v Kranju, zdaj po Španiji, kjer hodi in (zato vinjen) ne vozi, menda išče samega sebe ...

Mi pa ji ponujamo možnost intervjuja, naj - kot javna oseba - sama pove, kaj je res in kaj ne ...

				Helena Blagne			Helena Blagne

"Spoštovana* g. Bojan Požar,

pišemo vam v imenu naše stranke Helene Blagne. V mediju pozareport.si, v prispevku "Spletni komentarji ob novici o ločitvi Helene Blagne. Poročila se je Zaman." objavljenem 14.2.2013, na povezavi: http://2013.pozareport.si/post/393452/spletni-komentarji-ob-novici-o-locitvi-helene-blagne-porocila-se-je-zaman, je objavljenih 15 komentarjev uporabnikov, od tega jih 6 namiguje ali zatrjuje, da je pravo ime naše stranke Jelena Blagojevič.

Res gre za stare objave in za objave uporabnikov, vendar je Forum, ki ga vzdržuje in moderira medij uredniško oblikovana vsebina in je za morebitno protipravnost objav medij, ki jo omogoča najmanj soodgovoren, še posebej potem, ko je na protipravnost opozorjen (186. člen OZ). Medij je ne glede na potek časa, tudi upravljavec v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uradni list RS, št. L 119/1). Kot upravljavec je zavezan k uresničevanju pravic posameznika iz naslova varstva osebnih podatkov, tudi pravice iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki zavezuje k izbrisu nezakonito objavljenih in neresničnih informacij v zvezi s posameznikom.

Zgornji zapisi na nedovoljen način posegajo v osebnostne pravice naše stranke, predvsem v njen ugled, saj pri bralcih vzbujajo vtis, da naša stranka skriva svojo "pravo" identiteto, da torej do svojega občinstva glede svojega izvora in osebnega imena ni iskrena. Ga. Blagne je s svojimi poslušalci vedno vzdrževala pristen odnos. Ko so se zapisi o tem, da Helena Blagne ni njeno rojstno ime, začeli pojavljati v medijih, je menila, da bodo govorice, ki nimajo nobene opore v dejstvih, s časoma same potihnile. To se žal ni zgodilo. Zapisi, kot so zgornji, so ob vpisu strankinega imena v spletni brskalnik prosto in enostavno dostopni (pojavijo se na prvi strani zadetkov), neresnico obujajo iz dneva v dan in jo delajo aktualno, s tem pa je poseženo v ugled naše stranke, pa tudi v njeno pravico do varstva osebnih podatkov, ki jo ščiti pred neresničnimi in protipravnimi objavami v zvezi z njo ..."

Tako nam je pred dnevi pisala odvetnica Nataša Pirc Musar, pač v imenu Helene Blagne. Po posvetu z odvetnikom smo ugotovili, da za umik komentarjev ni resne pravne podlage, saj po našem mnenju niso protipravni ali protizakoniti, še posebno zato ne, ker je Helena Blagne nesporno javna oseba in tudi sama še danes eksplicitno ne zanika, celo v tem dopisu ne, poslanem po šestih letih od objave domnevno spornih komentarjev, da se "nikoli" ni pisala Jelena Blagojević. Poleg tega večina teh komentarjev ne samo da ni žaljiva, ampak prej hudomušna.

ZAKAJ HELENA BLAGNE ... 

KOT JAVNA OSEBA TEGA SAMA JAVNO NE POJASNI?!

Zato Heleni Blagne ob tej priložnosti tudi javno ponujamo možnost intervjuja na spletnem portalu Požareport, kjer bi kot javna oseba, saj, kot pravi, vzdržuje pristen odnos s svojimi oboževalci, enkrat za vselej sama in v prvi osebi ednine pojasnila vse te lokalne jeseniške in druge govorice.

* Napačno napisani spol v uvodu dopisa odvetnice Nataše Pirc Musar

Radu Pezdirju in Aljušu Pertinaču se na tem portalu pridružuje še tretji kolumnist - Tomaž Štih

				Rado Pezdir, Tomaž Štih in Aljuš Pertinač			Rado Pezdir, Tomaž Štih in Aljuš Pertinač

(Ponedeljek, 2. september) Ekonomistu in publicistu Radu Pezdirju ter voditelju oddaje Faktor Aljušu Pertinaču se na portalu, ki ga pravkar berete, kot redni kolumnist pridružuje tudi Tomaž Štih, nekdanji programski sekretar Državljanske liste. Štih že dlje časa živi v Londonu, na twitterju pa je poznan kot Libertarec. Njegova prva kolumna na Požareportu bo odmevala že 21. septembra.

Nova klofuta za nesojenega nadzornika Telekoma Slovenije

				Andrej Vizjak			Andrej Vizjak

(31. avgust) Potem ko je sporni Andrej Vizjak en dan pred včerajšnjo skupščino Telekoma Slovenije ostal brez kandidature za člana nadzornega sveta, je dočakal še eno močno klofuto. Po navedbah Jožefa Klavdija Novaka, odvetnika iz pisarne Čeferin, na ljubljanskem okrajnem sodišču od 12. junija dalje zoper Vizjaka poteka izvršilni postopek zaradi neplačevanja preživnine za mladoletnega otroka iz njegovega drugega zakona z Andrejo Jernejčič, sicer znano ljubljansko svetovalko za odnose z javnostmi.

... med drugim mu menda ni jasno, kje smo dobili sliko  tistega famoznega čebra, za katero pravi, da jo je že lani "izbrisal"?!

				Marko Bandelli			Marko Bandelli

(Torek, 28. avgust) Tri dni po tem, ko smo odprli novinarsko preiskavo magisterija poslanca Marka Bandellija in med drugim Bandellija zaprosili za elektronsko izdajo njegovega magisterija na zasebni mariborski šoli DOBA, je Marko Bandelli poslal pismo Bojanu Požarju, ampak tokrat v precej spravljivem tonu. Bandellijevo pismo, ki je očitno tudi vsaj malo lektorirano, v celoti objavljamo v nadaljevanju, in zanimivo, tokrat ni več nobenega govora o kazenski ovadbi ...:

"Spoštovani gospod Bojan Požar.

Glede vaše prošnje v zvezi s posredovanjem moje magistrske naloge z naslovom Grozdenje podjetij v času gospodarske krize vam sporočam, da je delo javno dostopno na ustreznih portalih in prek DOBA fakultete.

Dovolite pa mi, da še s svojega vidika predstavim nekaj dejstev, vezanih na objavo članka (http://pozareport.si/post/488909/odlocni-izkuseni-bratuskova-to-je-cisti-fake-bumbardelli-je-vseeno-pravi-vajenec-v-primerjavi-s-svojo-predsednico) na vašem portalu.

Drži dejstvo, da moja raba slovenskega jezika pogosto ni slovnično pravilna in perfektna. Razlog za to je šolanje, bivanje in delo v Italiji. Kar pa se mojega magistrskega dela tiče, je ustrezno strokovno lektorirano. Prav tako pojasnjujem, da je naziv "dottore" v mojem podpisu ustrezen in pravilen. Še vedno redno sodelujem z Italijani, zato tudi raba tega naziva. V Italiji se naziv dottore magistrale uporablja po zaključeni 2. stopnji bolonjskega izobraževanja, kar sem pridobil tudi sam.

O izrazu Bumbardelli pa takole: razumem namen politične satire in satirične rabe besed, a še vseeno izraz dojemam kot osebno žalitev, uperjeno k moji diskreditaciji. Navajate, da je satirična raba izraza posebej označena; kot lahko razberem, je ta posebna označba "zgolj" v opombi pod člankom, tekom besedila pa ne. Prav tako mi ni jasno, od kod ste dobili sliko, ki je sicer stara dve leti in sem jo iz profila na družabnem omrežju že preteklo leto izbrisal?

Toliko v vednost in pojasnilo.

Zahvaljujem se za vaš odgovor in vas lepo pozdravljam,
Marko Bandelli"

... In pred skupščino Darsa močno lobira zlasti Tone Rop

(Sobota, 24. avgust) Nekdanja političarka in upokojena bančnica Cvetka Selšek tudi po najnovejših informacijah prihaja na čelo nadzornega sveta Darsa, med nove nadzornike pa naj bi prišel tudi Zvonko Ivanušič. Gre za nekdanjega finančnega ministra v Bajukovi vladi, bivšega predsednika uprave Sava-Re, ki pa se je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami pojavil na strani neparlamentarne stranke Dobra država. In zanimivo, Ivanušič naj bi na Dars prihajal znotraj kvote Liste Marjana Šarca, ki zdaj, kot pravijo naši viri, "posvaja vse živo". Gabrijel Škof, novi predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga, je bil - denimo - zapriseženi SD, danes pa je LMŠ.

				Zvonko Ivanušič			Zvonko Ivanušič

Po navedbah naših virov pred Darsovo skupščino, ki bo 28. avgusta, močno lobira tudi Tone Rop, lobisti pa naj bi sicer imeli velike težave pri iskanju novega predsednika uprave. Rop naj bi navijal za Nado Drobne Popovič, sicer sta Rop in Selškova znana kot "hardlinerja", gre pa za linijo, ki je tokrat blizu Stranke Alenke Bratušek.

Odločitev prihodnji torek, favorit politike Matjaž Merkan

(Petek, 23. avgust) Po včerajšnji zaprti seji kadrovske komisije nadzornega sveta Telekoma Slovenije so po naših zanesljivih informacijah (pre)ostali trije kandidati za novega predsednika uprave: Matjaž Merkan (SwatyComet - Weiler Abrasives), Matej Potokar (Cosylab) in Tomaž Lanišek (Knaus Insulation). Odločitev naj bi padla prihodnji torek, ko je sklicana seja nadzornega sveta, favorit politike pa naj bi bil Matjaž Merkan.

				Oddaja Danes na Planet TV: Mirko Mayer in Valentina Plaskan prihajata namesto ...			Oddaja Danes na Planet TV: Mirko Mayer in Valentina Plaskan prihajata namesto ...

... Tomaža Bratovža in Sanje Hrgota. ... Tomaža Bratoža in Sanje Hrgota.

Mayer namesto Bratoža, Valentina Plaskan namesto Sanje Hrgota

(Sreda, 21. avgust) Prve kadrovske zamenjave, ki smo jih napovedali pred dnevi, minulo soboto na tem portalu (vir), so že uradno potrjene. Nova voditelja oddaje Danes na Planet TV sta postala Mirko Mayer, doslej voditelj hitro ukinjene pogovorne oddaje Argument, in Valentina Plaskan, novinarka in igralka v televizijski nanizanki Ena žlahtna štorija, brez voditeljskega stolčka pa sta ostala Tomaž Bratož in Sanja Hrgota.

In to bo že 5. knjiga o Trumpovih v Beli hiši ...

				Od Gole resnice (The Inside Story) do Free, Melania			Od Gole resnice (The Inside Story) do Free, Melania

(Petek, 16. avgust) Tri leta in še nekaj mesecev po izdaji knjige Melania Trump - The Inside Story oziroma Gola resnica se napoveduje že druga nevtorizirana biografija o Melanii Trump, slovenski prvi dami Združenih držav Amerike. Biografom nekdanje Melanije iz Sevnice se bo po Bojanu Požarju in Igorju Omerzi pridružila še Kate Bennet, novinarka televizije CNN, sicer poročevalka iz Bele hiše in poznavalka prvih dam ZDA. Izid njene knjige z naslovom Free, Melania se napoveduje za 3. december, na Amazonu pa že sprejemajo prednaročila.

Za osvežitev spomina: knjiga Bojana Požarja in Igorja Omerze je izšla februarja 2016, ko se je Donald Trump šele boril za republikansko nominacijo za predsedniško kandidaturo, dopolnjena izdaja pa avgusta istega leta, ko je prva biografija nekdanje Sevničanke dočakala tudi dopolnjeno izdajo ter izdajo v slovenskem jeziku. Takrat je Trump že bil tudi uradni kandidat republikancev za novega, 45. predsednika ZDA. Knjiga The Inside Story ali po slovensko Gola resnica je bila več tednov med 50 najbolje prodajanimi biografijami med Kindlovimi izdajami na Amazonu, sloviti reviji The New Yorker in Vanitiy Fair pa sta Požarjevo in Omerzovo knjigo označila za "najbolj temeljito delo o Melanii Trump".

Knjiga novinarke Kate Bennett bo sicer že peta knjiga o Trumpovih v Beli hiši, po knjigah novinarjev Michaela Wolfa (Fire and Fury in Siege: Trump Under Fire) in Boba Woodwarda (Fear: The Trump in the White House) ter nekdanje sodelavke Donalda Trumpa Omarose Manigault (Unhinged), saj naj bi biografija Melanie Trump izpod peresa poročevalke CNN popisovala predvsem zadnja aktualna ameriška leta Melanie in Donalda Trumpa.

Afera Maketa

				Damir Topolko in Alenka Bratušek			Damir Topolko in Alenka Bratušek

(Sreda, 14. avgust) Čeprav je Damir Topolko, direktor Direkcije RS za infrastrukturo, v svojem odgovoru na odmevno kolumno Aljuša Pertinača (objavljeno 10. avgusta) zapisal, da on in tudi nihče drug iz direkcije, ki jo vodi, ni v kazenskem postopku, naši viri zatrjujejo drugače. Sestavni del prijave, ki jo je kriminalistična policija 22. julija 2019 posredovala na ljubljansko okrožno državno tožilstvo, je namreč tudi znamenita "maketa", gospoda Topolka pa se v tej prijavi omenja celo kot "člana organizirane kriminalne družbe". Zadeva se po navedbah naših virov na tožilstvu vodi pod opravilno številko D3213055/K1798502. Pertinač je torej imel - prav.

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev

				Damir Topolko			Damir Topolko

(Sobota, 10. avgust) Objavljamo Popravek in prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s kolumno "Odločni? Izkušeni? Bratuškova, to je čisti fake. Bumbardelli je vseeno pravi vajenec v primerjavi s svojo predsednico!" avtorja Aljuša Pertinača.

Popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v formatu "pdf", kot smo ga prejeli od Damirja Topolka, direktorja Direkcije RS za infrastrukturo (spodaj):

Direkcija RS za infrastrukturo: Popravek in prikaz nasprotnih dejstev.pdf

Ko se kmetijska ministrica boji, da jo bodo kmetje izžvižgali

(Petek, 9. avgust) Jutrišnji protest sindikata slovenskih kmetov proti napadom volkov in vladni politiki Marjana Šarca v Velikih Laščah, češ, Slovenija ne bo zverinjak, menda ne bo kar tako, pravijo naši viri iz Slovenske ljudske stranke. To naj bi bile namreč velike demonstracije, kmetje imajo "v rezervi" do 1200 vozil težke kmetijske mehanizacije, Marjan Podobnik, stari-novi predsednik Slovenske ljudske stranke pa naj bi (za)netil pravi upor. Najprej, kot je slišati, nameravajo "počistiti trope volkov", Matej Tonin, ki Novo Slovenijo pomika v politično sredino, karkoli naj bi že to pomenilo in kar je za Tonina lahko tudi avtogol, pa Marjanu Podobniku prazni politični prostor ...

				Marjan Podobnik			Marjan Podobnik

Potem ko je minister za okolje Simon Zajc na torkovi seji vlade glasoval proti vpoklicu posebne intervencijske skupine Zavoda za gozdove, kot pomoč lovcem pri odstrelu volkov (vir), si ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec menda jutri ne upa v Velike Lašče, saj se očitno boji, da bo izžvižgana.

Vrnitev v Italijo na stroške slovenskih davkoplačevalcev

(Sreda, 7. avgust) Novo državno službo Lidie Glavina, bivše predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga, ki odhaja v Milano, v hčerinsko družbo državnega podjetja Gen-I - Gen-I Energia, naj bi znotraj politike uredila Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, pravijo naši viri iz vladne koalicije. Drugi na vladi tega menda niso vedeli, šlo pa naj bi za dogovor med tako imenovanimi "starimi strukturami", ki so Glavinovo pripeljali na SDH, Bratuškovo, za katero ni (več) skrivnost, da na Šarčevi vladi skrbi za poplačilo teh struktur, ter Robertom Golobom, predsednikom uprave Gen-I, nekdanjim podpredsednikom Pozitivne Slovenije in bivšim predsednikom sveta Zavezništva (zdaj Stranke) Alenke Bratušek, pravijo isti viri.

				Lidia Glavina se vrača v Italijo.			Lidia Glavina se vrača v Italijo.

Spomnimo, Robert Golob dosedanjih informacij o novi državni zaposlitvi Lidie Glavina v Milanu (ki se tako vrača v Italijo - ampak na stroške slovenskih davkoplačevalcev?!) ni zanikal.

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev

(Nedelja, 4. avgust) Objavljamo popravek in prikaz nasprotnih dejstev v zvezi s člankom "Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!" in člankom "Sporni Vizjak iz Dubaja res na Telekom Slovenije?! Pol Ljubljane se smeji, druga polovica, tudi politika, pa ne ve, kaj bi." Popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev objavljamo v formatu "pdf", kot smo ga prejeli od Vizjakovega odvetnika Roka Petriča (spodaj):

Vizjak Andrej: Zahteva za objavo popravka.pdf

Pa ne pozabimo, on je bil še pred kratkim minister Vlade Republike Slovenije in je še vedno poslanec državnega zbora. Hja, to so pač kadri Alenke Bratušek.

(Petek, 2. avgust) Poglejte to fotografijo (celotno fotografijo objavljamo na koncu teksta), najdeno na facebooku. Čeber, alkohol, verižica v mafijskem slogu. Slogu Gomorre, kot bi rekel Aljuš Pertinač ... Tako dopustuje Marko Bandelli. In to je bil donedavnega minister Šarčeve Vlade Republike Slovenije in je še vedno poslanec državnega zbora. In, hja, to so kadri Alenke Bratušek.

				Vir: facebook<br><br>			Marko Bandelli, na desni. (vir: facebook)

Neznosna lahkost slovenskega novinarstva oziroma komentiranja ali kako je Janez Potočnik postal "še kar dober komisar"

(Nedelja, 21. julij) Petkovi Odmevi na TV Slovenija so znova pokazali, da je tam vseeno, kdo kaj (kaj kdo) reče. Čeprav je to zgolj navidezno, saj so na Odmeve vabljeni predvsem tisti, za katere se točno ve, kaj bodo povedali in kdaj bodo to povedali. Igor Kršinar, novinar revije Reporter, denimo, je pri komentiranju izbora kandidata za novega slovenskega evropskega komisarja Janeza Lenarčiča in skupinskem ustvarjanju novega mnenjskega klišeja brez najmanjše kritične distance, da je Lenarčič novi Janez Potočnik, predprejšnji slovenski evropski komisar, kar zdaj počno večinski mediji, nonšalantno izjavil, da je bil Potočnik "še kar dober komisar". Ergo, Lenarčič je kot Potočnik, torej bo najmanj še kar dober komisar, ergo, poteza Marjana Šarca je najmanj še kar dobra ...?! Neznosna lahkost slovenskega novinarstva oziroma komentiranja.
Vendar to, kar zadeva Potočnika, ne zdrži, toliko zgodovinskega spomina pa bi slovenski novinarji vendarle lahko (še) zmogli. Potočnik je bil namreč po vseh verodostojnih ocenah iz tujine ne samo še kar dober, ampak še kar slab komisar, po nekaterih takratnih ocenah celo najslabši član takratne evropske komisije. Borut Pahor, tedanji predsednik vlade, pa ga je za drugi mandat predlagal zgolj zato, da se znebi konkurence doma, saj je bil Potočnik, podobno kot zdaj Violeta Bulc, po neki čudni logiki vselej visoko uvrščen na tukajšnjih lestvicah javnega mnenja.

				Odmevi, petek, 19. julija: Zoran Potič, Igor Kršinar in Rosvita Pesek<br><br>			Odmevi, petek, 19. julija: Zoran Potič, Igor Kršinar in Rosvita Pesek

Toliko o Kršinarju in Potočniku. To, kaj sta povabljena novinarja komentatorja, poleg Kršinarja je bil na Odmevih še Zoran Potič z Dnevnika, povedala, bolje rečeno "pozabila" povedati o gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku, verjetno kandidatu za novega predsednika SMC, in o njunem televizijskem outfitu, pa tokrat raje preskočimo ...

Postala je mlada raziskovalka na ljubljanski Ekonomski fakulteti

(Četrtek, 18. julij) Eva Erjavec, hčerka politika Karla Erjavca, širši javnosti znana po seksi fotografijah na instagramu, je te dni dobila redno službo - kot magistrica ekonomije je namreč postala mlada raziskovalka na ljubljanski Ekonomski fakulteti, na katedri za ekonomijo, pri profesorici Tjaši Redek. Po naših zanesljivih informacijah je Erjavčeva zmagala na javnem razpisu EF, pri čemer sta bili prijavljeni samo dve kandidatki, poleg Eve Erjavec še ena Kitajka, ki pa ni izpolnjevala pogojev.

				Eva Erjavec (vir: Instagram)<br><br>			Eva Erjavec (vir: Instagram)

Je pa ob dogovoru za službo menda tudi dogovorjeno, da se Erjavčeva poslej ne pojavlja več na spletnih omrežjih, vsaj ne s takšnimi fotografijami kot doslej ...

Vedno ena in ista zavajanja ter laži predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije ...

(Ponedeljek, 15. julij) Objavljamo odgovor Tihomirja Kovačiča, direktorja Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), na pismo Janeza Sušnika, predsednika ZDUS, objavljeno na spletnem portalu Požareport, 8. julija.

Tihomir Kovačič, direktor FZ3ŽO: Odgovor na vedno ena in ista zavajanja in laži predsednika Zveze društev upokojencev Slovenije.pdf

SOBOTA, 13. julij

Zaradi takrat izjemno odmevnega članka o Sovi z naslovom Dokazi o prisluhih Sove. Agenti beležili vse živo, celo besedico fu...i?! in podnaslovom Zdaj ni več nobenega dvoma, slovenska tajna služba zapisovala tudi pikantne podrobnosti iz zasebnega življenja politikov in drugih javnih osebnosti ..., objavljenega 3. maja 2013, se je te dni končala tajna sodna saga zoper avtorja teh vrstic, sprožila pa sta jo tedanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Sebastjan Selan in njegov pomočnik, tedanji agent Sove Sandi Bonaca, sicer tudi vidni politik Jankovićeve Pozitivne Slovenije. 13. junija 2019 jo je končalo okrajno sodišče v Ljubljani oziroma sodnica Tadeja Borinc Zebić, državno tožilstvo pa se znotraj 8-dnevnega pritožbenega roka ni (več) pritožilo, kar pomeni, da je zadeva zdaj pravnomočna. Čeprav je sodnica tehnično gledano zavrgla obtožni predlog tožilstva, sem tako rekoč oproščen. Vse v tem postopku se je odvijalo tajno, celo sodno uredbo o koncu postopka sem včeraj dopoldne (petek, 12. julija, ob 10. uri in 45 minut) lahko zgolj prebral v posebni sobi okrajnega sodišča v Ljubljani, ob fizični prisotnosti - sicer izjemno prijazne - strokovne sodelavke sodišča, zato tudi ničesar več o tem ne smem objaviti. Kar je sicer absurd prve vrste, saj je bil članek javno objavljen in je tudi še vedno objavljen, ker državno tožilstvo ni nikoli zahtevalo umika članka?! Naj ob tem opozorim na še eno bizarno in pravzaprav zelo žalostno dejstvo, da nobeno vrlo slovensko novinarsko združenje ob tem postopku - zoper novinarja ni niti pisnilo?!

Vse stroške dosedanjega postopka, vključno z nagrado za mojega odvetnika Francija Matoza, pa bodo žal plačali davkoplačevalci.

TOREK, 9. julij

Po objavi našega včerajšnjega članka o napetih dogajanjih znotraj Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) nam je svoj odgovor poslal tudi "napadeni" Janez Sušnik, stari-novi predsednik ZDUS (njegovo pismo, v katerem pravi, da se "asociacija na zadnjo večerjo in Judo Iškarijota vsiljuje kar sama po sebi", v celoti objavljamo v nadaljevanju). Sušnik tako med drugim zanika govorice, da naj bi hotel sprivatizirati hotel Delfin, pismo Marjana Sedmaka in drugih s "sovražno vsebino" pa naj bi celo predal svojim odvetnikom!

				Janez Sušnik<br><br>			Janez Sušnik

In zanimivo, o govoricah in očitkih, povezanih z denarjem, ki naj bi ga Sušnik prejel za prestop festivala upokojencev iz Cankarjevega doma na ljubljansko Gospodarsko razstavišče, pa modro molči ...

Pismo in pojasnila Janeza Sušnika, predsednika ZDUS.pdf

NADALJEVANJE ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
1
pred 1 dnevi
Nobena tragedija ni, če spita vsak zase. Smrčanje je lahko nadležna reč :-(
#62
Dajana Babič
0
pred 1 dnevi
Že dve leti ni spala skupaj z njim... A greste lahko še nižje?... Koga pa to briga? In kje se nahaja in ni šla na rodbinsko zabavo...blablablabla... BRIGA MEEEEEEEEEEEEEEEE... njeno življenje, njena odgovornost!
#61
Dajana Babič
0
pred 1 dnevi
jooooooooooooooooooj... Slovenija v vsem sijaju... sem mislila, da je Požar...ampak ne, ljudje NOVICE...Požarja naj bi imeli na piki zaradi strahovitih honorarjev, ki jih je dobil, medtem, ko je pisal o tem, kako pokvarjen je ta in oni...

za vsak rit palica raste!
#60
Janez Mihevc
1
pred 2 dnevi
To, da je Jelinčič velika baraba, ki vleče za nos neuke volivce je jasno kot beli dan. Ker je zelo malo podaztkov v javnosti, kaj se točno dogaja, je tudi težko komentirati karkoli. Nekje sem kasneje prebral, da bi naj otroka bila pri materi. V tem primeru to žensko postavlja v drugo luč.
#59
anki polajnko
2
pred 2 dnevi
Zmago Jelinčič je eden najbolj pokvarjenih slovenskih politikov. Pri njem ni niti trohice plemenitosti in je pridevek Plemeniti v posmeh zdravemu razumu in morali.
Je prevarant, je slepar, je povzpetnik, je brutalnež, je nemoralnež je..... No še več slabega mu je potrebno pripisati, saj resnično na nem ni nti trohice i dobrega, kaj šele plemenitega.
Je tudi narcis.
Je pa hudo zakompleksan, saj je majhne postave. Šel se je baletnika, pa se je kompleks samo še povečal. Od tod tudi zvijača s plemenitim.
Kljub vsemu, se je hotel izkazati še s tem, da si je prisvoljil Moniko. Nič hudega sluteč je vstopila v pekel. Ta slepar si jo je prisvojil kakor, kravo, kozo, ali ovco.
Seveda je jasno, da ob takšnem narcisu ni imela niti najmanjše možnosti za živlneje. Kljub lepima hčerkama, ni mogla vzdržati ob takšnem prepotentnežu. Ne morda na seksulanem področju, amak Jelinčič je prepotenten povsod, kjer se pojavi.
Nsadila mu je roge in s tem maščevala vse prevarance. Teh je v jelinčičevm dosijeju kar precej in vsi brez izjeme mu privoščijo, da je je našel le nekdo, ki mu je nasadi roge. Prav je tako!
#58
Janez Mihevc
3
pred 2 dnevi
Brez zamere no, ampak tale Monika je huda plehača, vzor vsem ostalim plehbabam. V intervjuju piše, da je bila na koncu razočarana žena?!!! Ne me je..t!

Prava ženska in mama, ki je razočarana žena, se od moža odseli tako, da vzame s sabo otroke in si poišče najemniško stanovanje, ki bi si ga pri svoji plači brez težav privoščila. Tako ali tako bi bilo samo za določen čas, ker ji bo po 16 letih zakona z Zmagecom zagotovo kaj pripadalo. In ne tako, da skoči iz enega konja na drugega. Iz stanovanja enega v stanovanje drugega. In z menjavo avtomobilov :D

Jelinčič bi pa po drugi strani iz spoštovanja do matere svojih dveh otrok lahko vsaj jezik držal za zobmi.
#57
Zim Zelen
2
pred 3 dnevi
Veliko stvari je na tem kupu a Monika izmed vsega najbolj uboga.
Očitno obožuje brisanje prahu in bo v tako veliki bajti to lahko počela vedno znova od vrha do tal.
Kot je znano se taki princi hitro naveličajo novih igračk in bomo čez čas solzave zgodbice brali o nesrečni pepelki.
#56
Miha Skumarc
2
pred 3 dnevi
Dekle Monika ni več deklica, tudi vene počasi...
#55
Miha Skumarc
0
pred 5 dnevi
In kje je bila ŠEST let, šele sedaj se je spomnila....
#54
Zim Zelen
0
pred 5 dnevi
*Miha S. #52
Zdaj pa že malo pretiravaš s poskusom vdora v zasebnost gospe. Osebni podatki morajo ostati varovani in poseganje vanje sankcionirani!
(Mrhovinarji nebi smeli obstajati)
#53
Miha Skumarc
0
pred 5 dnevi
Vse bi postalo kristalno jasno, če bi drugarica Jelena Blagojević sa Jesenica objavila še izpisek iz matičnega registra matere in očeta. Čekamo te.
#52
tmp S
0
pred 5 dnevi
Helena, mi pa zelimo in te prosimo, da nikoli vec ne zapojes ali spregovoris v balkanskem (srbohrvaskem) jeziku
#51
Zim Zelen
0
pred 6 dnevi
*borut rojc
#49 - Le kaj te je tako onesrečilo, da iščeš pri drugih lastne težave zrcalne?
Lepši dan kot je jutranji izliv ti želim.
#50
borut rojc
5
pred 6 dnevi
Jutro je in slabo vidim ; kdo zdaj izjavlja, da je slovenskega rodu, Šarec ali Blagnetova? Njej verjamem, njemu ne, ker laže in krade kot pes teče. Poleg tega ga izdaja obrazni izraz klenega, mladega Albanca...Kljub vsemu niti pevki, grlene barve glasu, ne verjamem čisto do konca, vsaj v tistem delu ne, da si je v življenju vse prigarala sama. Živela in odraščala je na Jesenicama in v pravem, čefurskem stilu je ociganila svojega nekdanjega zakonskega partnerja kot prava Blagojevička. Logično je, da od tam, od koder je prišla v belo Ljubljano, ni prinesla nič in on jo je postavil na noge. Njegova naivnost, tudi neumnost, končno sumljivi posli, v kombinaciji z njenin pohlepom in umazano dušo, so ga na koncu pokopali. Ostal bo brez vsega, on, ki pa je, kakorkoli že, vse res ustvaril sam. Ona peti ne zmore več. Najti si bo morala novega sponzorja. Čeprav bo tudi od Mtjinega premoženja lahko kar dolgo živela.
#49
Janez Mihevc
0
Sep 14, 2019
Mogoče je komu malo manj znano, da se ženskam pri 37-ih ali malo kasneje rado zmeša in padejo še kakšnemu v naročje. Moški tako ne vedo, da so se jim babe začele kurbati ravno v teh letih. Če pa pride nasproti "gospod pravi", pa tudi ločitve niso redke.
#48
ivan maček
1
Sep 12, 2019
Ja, ja, padalec, EMŠO je kurba. Je pogruntala, da je tudi ona že tik pred prvo jakostno skupino, pa je rekla, dajmo še dokler se da.
Padalec je pa že itak prva jakostna skupina predjamski grad......življenje je kruto...
#47
Miha Skumarc
0
Sep 07, 2019
A ste že vse izbrisali, tudi lepo fotko?
#46
Janez Mihevc
2
Sep 07, 2019
... če imaš takega odvetnika, kot je Pirc Musarjeva ne rabiš sovražnikov :D
#45
Janez Mihevc
0
Sep 07, 2019
Nesramna Pirc Musarjeva je točno vedela, da bo z zahtevo za izbris samo ujezila Požarja in bo padel nov članek. Helena Blagne bi jo morala tožiti, da se je znašla na nekaj 100k obiskovalcev/teden frekventni naslovnici in na kateri visi verjetno že ves teden. LOL
#44
tmp S
1
Sep 06, 2019
Zasledili smo (video) kjer poje v srbohrvascini. Ce je zatajila SLO jezik z balkanscino (srbhrvascino) in cefurskim melosom potem naj se ne cudi, ce so ji priimek in ime spremenili v balkanskega(srbohrvaskega)
Takih prodanih kokosi brez hrbtenice, ki zacnejo peti v balkanscini ali pa z nesprejemlivim balkanskim melosom je v SLO se kar nekaj....Sramota!
#43
Pokaži več komentarjev
7 DNI V TEDNU
7 DNI V TEDNU je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-08-03 10:39:19 (Aug 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
Viktor Knavs proti Bojanu Požarju, francoski mediji razkrivajo: Nataša Pirc Musar v Sevnici grobo pritiskala na priče!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Siol
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)