Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-07-08 ob 06:43:59

Precej nekako v tišini je nekdanji politik Janez Sušnik (med drugim je bil tudi predsednik državnega sveta) pred dnevi, 26. junija, kot edini kandidat spet postal predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, bolj znane kot ZDUS. Tudi tako, da se je pravočasno znebil tekmecev in kritikov, med njimi Marjana Sedmaka, predsednika Mestne zveze upokojencev Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev - uh, kako dolga imena imajo te upokojenske organizacije, sicer pa nekdanjega novinarja Dela in vidnega člana Jankovićeve Pozitivne Slovenije, celo z izključitvijo iz ZDUS, kar je zdaj sicer predmet spora celo na ljubljanskem sodišču. Toda če je Sušnikova ponovna izvolitev za predsednika šla mimo v nenavadni in zanimivi tišini, vsaj za medije in širšo javnost, temu znotraj ZDUS očitno le ni tako. Tam je namreč skoraj vojna, tam so grožnje in razkoli, Sušnik dela v slogu "mi ali oni", gre pa, kot priznavajo tudi sami, itak za denar.

DENAR, POVSOD JE VZROK DENAR!

"Skregali ste se z organizatorji Festivala za 3. življenjsko obdobje. Denar. Z revijo Vzajemnost. Denar. Z direktorico hotela Delfin (Nina Golob; op. a.) Povsod je vzrok - denar. Grozite s povišanjem članarine. Bo pa ja vsak upokojenec dal en evrov za ZDUS, ste izjavili po televiziji ..." Tako med drugim Sušniku očita Ana Fabjan, predsednica Društva upokojencev Šmarje Sap, in to je zgolj eno od pisem, ki te dni romajo na vodstvo ZDUS. Nekaj teh pisem, med njimi tudi pismo Marjana Sedmaka, objavljamo v nadaljevanju, kaplja čez rob pa je bilo pismo Janeza Sušnika, poslano - takoj po njegovi vnovični izvolitvi za predsednika - vsem društvom upokojencev in pokrajinskim zvezam društev upokojencev, kjer Sušnik pisno zahteva, naj društva ne sodelujejo več na znanem tradicionalnem Festivalu za 3. življenjsko obdobje (F3ŽO - kot vsako leto oktobra v Cankarjevem domu), ker ima Sušnik od maja letos "svoj festival" pod imenom Dnevi medgeneracijskega sožitja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Mimogrede, po sporu z organizatorji F3ŽO je prvi Sušnikov festival izpadel precej klavrno, vsaj kar se obiskanosti tiče, saj so, kot pravijo naši viri, upokojence na festival v Ljubljano vozili s plačanimi avtobusu, kar naj bi financiral ZDUS. Toda Sušnik to ne samo zahteva, ampak tudi čisto resno grozi, češ, vsi tisti, vsa tista društva upokojencev, ki bodo tudi poslej sodelovala na F3ŽO, ne bodo več imela podpore ZDUS pri svojem delu. In pozor, te grožnje piše Sušnik, čeprav ZDUS ne živi samo od zbranih članarin, ampak ga financira tudi država, z denarjem davkoplačevalcev. Samo primer, za izolski hotel Delfin, ki je v lasti ZDUS, je šlo že čez 230 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja (vir: Erar).

Pismo Janeza Sušnika. Napisal in poslal ga je 26. junija, torej neposredno po vnovični izvolitvi za predsednika ZDUS-a. Pismo Janeza Sušnika. Napisal in poslal ga je 26. junija, torej neposredno po vnovični izvolitvi za predsednika ZDUS.

Sicer pa se govori, da se je Janez Sušnik celo kar sam pohvalil pred nekaterimi člani upravnega odbora ZDUS, da je za "prestop festivala" iz Cankarjevega doma na Gospodarsko razstavišče dobil 50 tisoč evrov ...?! Ta kraja festivala je bila tako očitna in bizarna, da celo ljubljanski župan Zoran Janković, čeprav Gospodarsko razstavišče spada pod mesto Ljubljana, ni hotel priti na Sušnikov festival, ker Sušnik, kot naj bi Janković pojasnjeval v ožjih družbah, vsaj kar se tiče festivala, laže.

Tukaj pa je nekaj pisem, ki zdaj očitno množično prihajajo na vodstvo ZDUS:


							  							
							 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
igor hauptman
6
Jul 08, 2019
Ne le, da ne potrebujemo raznih ZDUS-ov, predvsem ne potrebujemo stranke upokojencev, kajti kdorkoli jo bo vodil, bo nadaljeval z zlorabo številnih upokojencev, ki živijo na robu eksistenčnega minimuma, ali pod njim. Sicer pa očitno že nekaj časa poteka prerazporejanje upokojenske volilne baze v preostale zdrave stranke tranzicijske kontinuitete.
#3
slavko pezdir
5
Jul 08, 2019
Ni treba biti posebej pameten, da ugotoviš, kako si velja z vsemi sredstvi pridobiti in čim bolj podrediti vse številčnejšo množico upokojencev in jo finančno ter po družbenem in političnem vplivu čim učinkoviteje (zlo)rabljati.
To počenjajo tako prvaki in vodilni organi ZDUS, kot tudi politične stranke, ki se "napajajo" prav z glasovi iz dokaj širokega in predvsem volilno aktivnega "bazena". To izvrstno uspeva že tako rekoč dosmrtnemu prvaku Desusa in teflonskemu multiprakti ministru za vlade vseh barv in štrevilne resorje Karlu Erjavcu, v "vse širši in volilno vse zanesljivejši bazen" pa z veseljem s sladkimi predvolilnimi obljubami posegajo tudi Alenka Bratušek (SAB), Dejan Židan (SD), Marjan Šarec (LMŠ), dr. Miro Cerar (LMŠ), Janez Janša (SDS) in Mazej Tonin (NSi).
Skratka, tako rekoč ni stranke, ki ne bi posebej glasno in posebej všečno ponujala svojih poslanskih in ministrskih uslug tudi upokojencem, ki postajajo tako vsaj na prvi pogled vse vplivnejša družbena skupina na Slovenskem.
Seveda pa so obljube in zagotovila eno, izvajanje in izvrševanje predvolilnih obljub pa povsem nekaj drugega. A tudi, ko upokojencem, bolj ali manj po naključju, z mize pade kak drobec državne proračunske pogače, se vselej oglasijo vse organizacije in vse stranke, ki naj bi bile za to "milost" oz. "darilo" upokojenski generaciji posebej zaslužne.
Slej ko prej pa ostaja, več ko je "zaslužnih", bolj kilavo je "dete".
#2
Viktor hajsinger
8
Jul 08, 2019
Zelo preprosto - jasno - ZDUSa upokojenci ne potrebujemo. Do sedaj ni bilo nobene koristi. Podobno je bilo s SZDL, brez katere jim je bilo nemogoče obvladovati rajo. Iz proračuna ukiniti vsa sredstva, pa bomo videli, če še bo interes za funkcije
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-07-08 06:43:59 (Jul 08, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)