Zakaj se Slovenci delimo na naše in njihove namesto na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive?

Objavil/a Forum !, dne 2019-07-02 ob 06:13:53

ZLOČIN IN KAZEN

Piše: Aljuš Pertinač

Slovenija se vrača v leto 1991. Letošnji maj nam je serviral najnižjo povprečno majsko temperaturo po letu 1991. Junija nam je bistveno bolj vroče. Enako kot pred 28 leti, ko se je ob razglasitvi samostojnosti začela desetdnevna vojna za Slovenijo. Kaj je razlog, da se spet vračamo v tiste usodne čase, ko smo se delili na naše in njihove? Naši smo bili takrat praktično vsi Slovenci, enotni kot še nikoli prej, da zaživimo v samostojni, svobodni in demokratični državi, ki smo jo bili pripravljeni obraniti tudi z orožjem. Njihovi pa so bili JLA, velikosrbska politika in partijski režim v Beogradu.

Danes te enotnosti nismo več zmožni. Na naše in njihove se delimo znotraj istega naroda, čeprav smo leta 1991 verjeli, da se bomo delili na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive kakor ves razviti demokratični zahod, ki smo se mu tako vroče želeli priključiti. Ja, vstopili smo v EU in Nato, prevzeli smo evro in smo del schengenskega območja, ampak delimo, delimo pa se še vedno na naše in njihove. Ne na poštene in pokvarjene. Ne na nedolžne in krive. Na naše in njihove. Ampak to ni zgodba o njihovih. Še manj je to zgodba o naših. To je zgodba o zločinu in kazni. O poštenih in pokvarjenih. O nedolžnih in krivih. In v njej nastopajo tako naši kot njihovi. Na obeh straneh, da ne bo pomote.

NAGIB ZA NAPAD NA DANIJELO RUŽIČ

IZHAJA IZ NJENEGA ZASEBNEGA ŽIVLJENJA

Bolj suhoparnega, neosebnega in hladnega, ja, na nekakšen perverzno mazohističen način celo krutega naslova si skoraj ni mogoče izmisliti. Dominantni mediji v državni, paradržavni in tajkunski lasti so namreč s takšnim oziroma podobnimi naslovi pospremili novico, da je policija končno uradno priznala, kar smo v resnici vsi že ves čas vedeli. Vsi skupaj, policija, sodišče, tožilstvo in dominantni mediji ter dežurni apologeti tranzicijske levice oziroma globoke države, kar sicer redno zavijajo v celofan borbe za pravno državo in proti sovražnemu govoru, so osem dni tiščali glavo v pesek in verjeli v praktično nemogoče. Namreč, da mariborske sodnice ni brutalno pretepel, beri poskušal umoriti, njen zasebni partner, ampak da je šlo za dejanje kriminalnega podzemlja po naročilu politične opozicije, ker je sodnica, ki je doživela žalostno usodo, pač del krivosodja.

Verodostojne informacije o tem, za kaj je v resnici šlo, so se v javnosti pojavile praktično dan po napadu. Pa vendar je policija potrebovala šest (!) dni, da je izvedla hišno preiskavo. Potem je tudi končno uradno priznala, da je pretepeno sodnico varovala ves čas, od 17. do 24. junija. Torej je že takrat prekleto dobro vedela, kdo je storilec. In pozor, storilec, se pravi skoraj morilec, je žrtev ves ta čas obiskoval v bolnišnici. Si predstavljate, da vas tip, ki vas je brutalno prebutal, skoraj umoril z bejzbolskim kijem, potem mirno več dni zapored obiskuje v bolnišnici? Vi pa ležite tam, praktično nepremični in prepuščeni njemu na milost in nemilost? Oh, ja, ves čas vas varuje policija. Taista policija, ki je osem dni vedela, kdo je storilec poskusa umora, in mu ves ta čas ni odvzela prostosti. Milko Novič je bil v priporu. Tomaž Lovše je bil v priporu. Andrej Šiško je bil v priporu. Andrej (H)orvat pa se mirno sprehaja naokrog, po Mariboru, medtem ko je njegova partnerka, ki jo je poskušal umoriti, na vozičku.

Je pa predlagala prepoved približevanja. Veste, za kaj dobite prepoved približevanja? Če nekoga pljunete ali zmerjate. In po novem očitno tudi za poskus umora. No, za to slednje očitno ne. Sodišče je namreč predlog za prepoved približevanja zavrnilo. Zavrnilo! Pravnomočno! Saj veste, nagib za napad na nesrečno sodnico izhaja iz njenega zasebnega življenja. V to pa se sodišče, kot vse kaže, ne misli vmešavati. In lepo prosim, ne mi govoriti, da je šlo zgolj za napad s hudo telesno poškodbo. Kdor žensko tako brutalno pretepe z bejzbolskim kijem, da ji zlomi lobanjsko dno, jo hoče ubiti. In pika.
Skratka, tisti hip, ko je postalo uradno to, kar nam je bilo, tako našim kot njihovim, že ves čas jasno, da ne gre za kriminalni napad s političnim ozadjem, so dominantni mediji in apologeti tranzicijske levice, beri globoke države, praktično izgubili zanimanje. Ker ne gre za njihove, to naših ne zanima. Obrnjeno seveda velja za naše. Ker je bolnik, ki je poskusil umoriti svojo partnerko, bojda zato, ker se kurba naokrog in ni prišla na valeto svoje hčerke (ja, za takšne stvari je pri nas po novem očitno dopuščena smrtna kazen, storilec pa lahko žrtev neuspelega poskusa izvršitve umora celo obiskuje in se brani s prostosti), po naključju Andrej (H)orvat, so naši takoj pomislili, da gre za nekega drugega Andreja Horvata, ki je član Socialnih demokratov, in zgodba jih je nenadoma začela zanimati. Tako to gre pri nas. Namesto na nedolžne in krive se delimo na naše in njihove.

Za nas, ostale pa je seveda pomembneje, kar nam trenutno še iz Anglije, njenega najbolj zahodnega dela, domačini mu pravijo kar konec sveta, razkriva Bojan Požar. Da ima namreč, kot že ves čas trdi bivši mariborski župan in policist kriminalist Franc Kangler, Andrej (H)orvat povezave s Sovo in izvrstne zveze na sodišču (vir). Tak status očitno potrebuješ, da se za poskus umora iz ljubosumja lahko braniš s prostosti.

Gnusni zločin se je torej zgodil tako rekoč na državnem ozemlju in storilec je očitno neke vrste državni organ. Kakšen, še ne vemo. Videti pa je, da precej močan, ker v njegovo zasebnost po mnenju dominantnih medijev in apologetov tranzicijske levice, beri globoke države, očitno ni dovoljeno posegati niti v toliko, da bi objavili njegovo ime. So pa seveda vsi po vrsti mirno objavili ime njegove žrtve.

Mogoče se odgovor za ta aboten poskus izenačevanja krivde skriva v reakciji dežurnih iskalcev pozornosti. Oglasila sta se vsaj dva. Prva je bila Angelca Likovič, na facebooku:

Zanjo že vemo, da ima mnenje o vsem in vseh. In da seveda rada pluje proti toku. Tudi tokrat nas ni razočarala. Angelca namreč prav dobro ve, za kaj je šlo pri poskusu umora. Za kurbarijo namreč in kurbarija je vendar smrtni greh. Zato Angelca za nesrečno žrtev nima milosti. Dobila je to, kar si je zaslužila, je smrtno resno pribila. Kaj se pa kurba naokrog in ne hodi na hčerkino valeto, a ne, Angelca?
Tovrstni umobolni javni izpadi skoraj ne zaslužijo komentarja. Zato si bomo zgolj izposodili komentar Anje Ramšak, ki je ženska in pove vse o solidarnosti oziroma umanjkanju te pri nežnem spolu.

Vir: facebook Vir: facebook

Drugi, ki se je oglasil, na twitterju, je bil psihoanalitik in stalni komentator oddaje Faktor na TV3 Roman Vodeb. On je najprej pokaral avtorja tega zapisa, ker išče drek v vsaki pizdariji in ne vidi, da si je sodnica, kot meni Angelca, kriva sama oziroma je jedro problema.

Malo kasneje pa je, ko je očitno ugotovil, da ni prvi, ki ščije proti vetru oziroma želi biti izviren, delno pokaral še Angelco.

Skratka, drage moje in dragi moji, če seksate in pri tem nikogar ne boli, potem v resnici sploh ne seksate. Oba komentarja seveda poudarjata večinsko predstavo, zakoreninjeno v glavah Slovencev, naših in njihovih, nedolžnih in krivih, poštenih in pokvarjenih, da je tisto, kar se dogaja za štirimi stenami ali v tem primeru na dvorišču hiše v državni lasti, zasebna zadeva, o kateri razen neposredno vpletenih in dežurnih komentatorjev tipa Angelca ali Vodeb nihče nima pravice soditi. Saj poznate izjave sosedov, ki niso umanjkali niti tokrat, v stilu: super družina so bili, prijazni, nikoli se niso prepirali, potem pa je on kar naenkrat pobesnel in s sekiro pobil vse, na koncu pa še sebe.

Tovrstni miselni okvir seveda zanika pridobitve, v prvi vrsti emancipacije žensk oziroma, če hočete, feminističnega gibanja, ki je že v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja doseglo, da je politično tudi tisto, kar je zasebno. Kar pomeni, da to, kar se dogaja za štirimi stenami in zadeva odnose med spoloma, ni zasebna stvar, v katero se nihče nima pravice vtikati. Povedano enostavneje – da ženska ni (več) lastnina moškega. Na žalost so domače dežurne sufražetke oziroma feministke na to seveda gladko pozabile.

Vir: twitter Vir: twitter

Se ve, preveč so zaposlene s preganjanem sovražnega govora in borbo za spolno nevtralne veceje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, ki bodo vsem 72 sociološkim spolom (toliko jih baje pozna facebook, kjer sicer poleg twitterja in delno instagrama bijejo največ svojih feminističnih bitk) omogočali, da bodo šli brez skrbi na potrebo.

Tudi oblast, beri tranzicijska levica/globoka država, ki je prve dni po poskusu umora zasedla naslovnice s pozivi, naj se ustavi "organizirano nasilje proti pravni državi", je nenadoma obmolknila. Družinsko nasilje? Kampanja "vsaka peta ženska pretepena, vsaka sedma posiljena"? Ne? Seve, bolj problematično je, v katerih medijih oglašujejo državna podjetja in da besede sprožajo nasilje, a ne, Marjan?

Vir: twitter Vir: twitter

Kaj za vraga potem sproža umanjkanje besed? Nepoimenovanje storilca? Neodreditev pripora? Neodreditev prepovedi približevanja? Branjenje s prostosti? Sodnico s počenim lobanjskim dnom na invalidskem vozičku? Vse to in pa občutek med ljudmi, našimi in njihovimi, da pred zakonom res nismo vsi enaki. Da se izenačuje nedolžne in krive, poštene in pokvarjene. Klinc gleda takšno pravno državo, vam rečem.

ZLOČIN IN KAZEN NA PRIMERU ZASEBNIH OSNOVNIH ŠOL

Ko smo že ravno pri našem Marjanu … Premier se je zapletel v vsaj še eno, tokrat institucionalno zgodbo o izenačevanju krivde. Govora je seveda o sedaj že skoraj pet let stari odločbi ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih osnovnih šol. Vsi vemo, tako naši kot njihovi, da je ustavno sodišče odločilo, da mora država izobraževalni program v vseh osnovnih šolah, ne glede na to, kdo jih ustanovi (lokalna skupnost ali zasebnik), financirati enako, torej 100-ostotno. Do sedaj je država to počela za javne šole 100-odstotno, za zasebne večinoma 85-odstotno, za kakšno zasebno osnovno šolo pa celo 100-odstotno, ampak to je že druga zgodba.

13. manjšinska mavrična vlada Marjana Šarca s podporo samoizpovedno opozicijske stranke Levica sedaj predlaga spremembo zakona, ki naj bi uresničila odločbo ustavnega sodišča. Naj bi, ker nam je vsem, tako našim kot njihovim, kristalno jasno, da tega ne počne. Še več, kot sta bolj ali manj plastično ugotovili tako vladna služba za zakonodajo (jep, bivši v.d. direktorja Janez Pogorelec je sedel na sejah vlade poleg našega Marjana) kot zakonodajno-pravna služba državnega zbora (jep, predsednik državnega zbora je naš Dejan Židan), predlagana sprememba zakona ne samo da ne uresničuje odločbe ustavnega sodišča, ampak celo postavlja zasebne osnovne šole in njihove učence v še slabši položaj, ker jim namenja celo manj javnih sredstev, kot so jih dobili do sedaj. Z drugimi besedami: je protiustavna. S protiustavno novelo nad protiustavni zakon, če to ni remek delo pravne države, potem pa res ne vem …

Na tem mestu naj mi bo dovoljena pripomba, da osebno ne vidim nobene potrebe po tem, da bi država 100-odstotno financirala izobraževalni program na šolah, ki jih niso ustanovile lokalne skupnosti, ampak zasebniki, zgolj zato, ker imajo ti programi javno veljavnost. Tudi vozniški izpit, ki ga opraviš na zasebni avtošoli, ima javno veljavnost, pa to ne pomeni, da ga plača država. Enako velja denimo za tečaje tujih jezikov. A to je pač moje mnenje, do katerega imam pravico, na drugi strani pa imamo odločbo ustavnega sodišča, ki jo je pač treba spoštovati. Mar ne? Eeee, ne povsem. Naš Marjan namreč bolj kot ustavnemu sodišču ali obema pravnima službama, svoji in parlamentarni, verjame resornemu ministru Jerneju Pikalu, ki mu je zatrdil, da predlagana novela izpolnjuje odločbo ustavnega sodišča. Si predstavljate, da bi Pikalo našemu Marjanu povedal, da je ta hip zima? Marjan bi utegnil iti takoj smučat na Krvavec in bi se čudil, zakaj ni snega.

V resnici gre seveda za še eno klasično zgodbo naših in njihovih. Ker v zasebne šole hodijo njihovi in ker na ustavnem sodišču nimajo večine naši, bomo pač izenačili krive in nedolžne ter kaznovali zasebne šole in starše otrok, ki hodijo v te šole. Njihov položaj bomo torej de facto in de iure še poslabšali. Prav jim je, kaj pa hodijo v njihove šole namesto v naše.

Zato, ko boste naslednjič slišali, da je kakšen njihov pretepel sodnico ali da je kakšen naš pokazal svoji babi, kar ji gre, ne pozabite, da ne gre za naše in njihove, ampak vedno za krive in nedolžne, poštene in pokvarjene.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Aug 18, 2019
https://www.rtvslo.si/slovenija/umrl-je-ivan-oman-eden-kljucnih-osamosvojiteljev-slovenije/497218
#11
Komentar izbrisal uporabnik
Komentar izbrisal Bojan Požar
anki polajnko
1
Jul 05, 2019
Problem je v ozadju.
Šlo je za poizkus umora. V takšnem primeru so dolžni državni organi primer raziskati in storilca kaznovati.
Ne glede na to, kaj je povod za poiskus umora. Ubijati ljudi je prepovedano in tej prepovedi morajo slediti državni organi.
Da je pri preiskavi nekja hudo narobe pa lahko vidimo laiki, ki opazujemo diletante, ki ne znajo, ali pa nočejo primera raziskati, tako kot to veleva stroka.
Menim, da je po sredi varovanje storilca, ki spada v kasto nedotakljivih. Ta galerija se polni, vedno več je takšnih ljudi , ki jih ganksterska država ščiti.
Nisem sicer strokovnjak s tega področja pa vendar je zadeva tako bizarna, da kaže zlizanost preiskovalcev zločina z zočincem.
V javnost so sporočili, da se je temeljita hišna preiskava izveda z zamiudo šle teden dni po zločinu.
Vzrok: šele takrat je bil določen sodni organ, ki je lahko izdal nalog za hišno preiskavo.
Haloo! Haloo!
Ko dobi policija obvstilo o zločinu, prometni nesreči, požaru in podobnem, nemudoma obvesti preiskovalnega sodnika, tožilca in vse organe, ki morajo sodelovati pri preiskavi. Vsi so najprej dolžni zaščititi kraj zločina, ali dogodka, ki terja prisotnost policije in ostalih organov.
Policija je dolžna zaščititi kraj zločina in to brez pooblastila sodišča, ali koga drugega, saj mora biti pri tem prisoten preiskovalni sodnik.
Ko pa preiskovalci objavijo, da so lahko preiskavo izvedli šele po tem, ko je bilo odločeno katero sodišče je pristojno za spremljanje zločina, je to navadna laž, ali sprenevedanje, ki jasno kaže, da storilec, torej partner sodnice ni navaden storilec, temveč lopov velikega formata, ki spada v galerijo ganksterjev, ki ropajo po Sloveniji in so nedotakljivi, tako kot bančna mafija, pa Janković in kopica drugih, neodkritih.
#8
Igor Hauptman
4
Jul 02, 2019
Če odmislimo komentarje Likovičeve in ostale njenim podobne, je za največ dvigovanja prahu poskrbelo Vrhovno sodišče, oz. sam njegov vrhs svojo PR službo. Ko se je potrdilo, da njegova bliskovita kvalifikacija sicer poskusa umora mariborske sodnice popolnoma zgrešena in služi zgolj pripravi ustrezne mnenjske platforme pri sprejemanju medijske zakonodaje, s katero se bo onemogočilo tranzicijski oblasti nezaželjene medije, so se vsi skupaj s koalicijski in nad koalicijskimi politiki vred potuhnili. In sicer zato,ker je v prvi vrsti interes, da se zakon (ki je ena od zavez v sporazumu med koalicijo in Levico) čimprej sprejme in mu očitno napačno zapeljana zgodba dogodka prej škoduje, kot koristi.
Zato se tudi nihče od njih ne zgane in zahteva, da se v primeru poskusa umora sodnice upošteva in zagotovi prav največje možne standarde zavarovanja žrtve. Naravnost ogabna se mi zdi razlaga, da izrek ukrepa prepovedi približevanja žrtvi s strani osumljenca kaznivega dejanja ni avtomatizem in morajo biti izpolnjeni še ne vem kakšni pogoji. Malo morgen. In v tem je vzrok, da je vse skupaj še najbolj podobno mafijskemu način delovanja, ki ga , kot sem že enkrat navedel, vidimo v ameriških mafijskih filmih.
Kar se pa financiranja zasebnih osnovnih šol tiče pa je dragi Aljuš seveda prav, da kot oblikovalec javnega mnenja poveš svoje stališče, ki je ideološko ter seveda pristajaš na osnovne postulate pravne države, ki se v tem primeru izražajo skozi odločbo Ustavnega sodišča. K temu pa je dodati, da je dobro vedeti, da nismo več v času sprejemanja konkordata med svetim sedežem in rajnko Avstroogrsko pa če Šarec še kdaj roma v Rim (Vatikan), ali pa ne in, da cerkev zgodovinsko ne more več vplivati na razvoj družbe kot srednjem veku, ki ga danes v Evropo znova prinašajo valovi migracij z območij, kjer se iz njega niso niti še izkopali. Naj se naše šolstvo raje dokončno znebi še vedno ne povsem odpravljenih posledic usmerjenega izobraževanja pa Gabrovih šolskih reform.
#7
borut rojc
9
Jul 02, 2019
Slabo mi postane ob Voebovih izjavah, o neuravnovešeni starki Likovičevi, ki išče pet minut slave, sploh ne bi, ker zaudarja po gnilem in strohnelem, a vseeno, največjega prezira v mojih očeh so deležni tolmači Bavconovega prava, zagovorniki režima enoumja, ki kazensko ovadenega divjaka, zaradi utemeljenega suma namere izvršitve umora, držijo na prostosti pod krinko ne dovolj dokazov o zločinu. Noro in bolno do skrajnosti. ..Lažje razumem vse skupaj, ko zadeve postavim v širši kontekst mafijskega ustroja države, kjer človek ne pomeni nič in je v izraženem konfliktu, le kolateralna škoda v cilju zasledovanja interesov privilegirancev režima...Predsednik, ki lika zaostalega Serpentinška nikoli ni igral, pač pa ga pooseblja, zato težko razume že ta moj dopis, kaj šele odločbo ustavnega sodišča. On, ki namesto v Bruslju, raport oddaja na Škrabčevi domačiji. Tepka, ki je prepovedala koncert Thompsona in bi ga še enkrat, podobno. Mentalni revež Cerar, kateri namesto južne meje, varuje italijansko, kakopak. Da se jim gladko jebe za ljudi v Beli krajini in ob meji s Hrvaško, to vem. Kot se levakom in komunističnemu leglu, jebe za slovenski narod in Slovenijo, Vse , kar premorejo, ko že morajo na pot zahodne civilizacije je, da škodujejo Hrvatom, ki pa vseeno dobivajo prestižne funkcije v konstituciji novega evropskega parlamenta. Vseeno bodo čez teden in mesec, vsi, do zadnjega, namakali svoje polne riti v njihovem morju. Zakaj se je potem čuditi, da se vsi obračajo proč , gradijo zidove na meji ter nas potiskajo nazaj na gnili in bolni Balkan. Bedastih Srbov , pač nikoli ne bo v Evropski Uniji, da bi nam delali družbo. Obtičijo v Sloveniji, sanjajo o Tokiu.
#6
A B
2
Jul 02, 2019
Zavedajte se, padala so cesarstva, kraljevine - zaradi nesrečnih ali pa srečnih žensk....
#5
Zim Zelen
1
Jul 02, 2019
Tisti, ki zagovarjate nasilje (tudi verbalno) se potrudite z isto gorečnostjo zagovarjati samokontrolo in "junaški" umik!
#4
slavko pezdir
8
Jul 02, 2019
Da lahko domnevni napadalec mirno in neovirano obiskuje na smrt pretepeno žrtev v bolnišnici ter da sodišče "zaradi nepopolne dokumentacije" odreče Policiji vsaj minimalni razumni preventivni ukrep prepovedi približevanja žrtvi brutalnega napada, je najbrž unikatno stanje, kakršnega lahko najdemo le v najbolj brezpravnih diktaturah, kjer so nedotakljivi privilegiranci samooklicane državne "elite" trajno in sistemsko policijsko, tožilsko in sodno varovani, njihove žrtve pa so prepuščene "božji milosti". Česa tako neverjetnega in absurdnega si najbrž niso sposobni izmisliti niti holivudarji v tretjerazrednih krimičih. A tudi to je Slovenija leta 2019, v kateri so odkrito ponosni nase in svojo državo le še člani in aktivisti gibanj LGBTQ. Ministrica za pravosodje, minister za notranje zadeve, premier Vlade RS, predsednik Vrhovnega sodišča RS, Vrhovni državni tožilec RS, varuh človekovih pravic in svoboščin v RS pa zgovorno molčijo in nam odtujeno in samopašno pripovedujejo "pravljice za lahko noč".
#3
Henrik Stanjko
4
Jul 02, 2019
Že trditev iz prvega odstavka, da smo bili Slovenci leta 1991 med osamosvajanjem enotni kot še nikoli prej je popolnoma skregana z zgodovinskimi dejstvi, ki jih je pred nekaj časa tudi obelodanil oziroma je na njih opozoril g. J.Janša. Že iz razprav in glasovanja v parlamentu v tistih časih je bilo jasno razvidno, da si nismo bili prav tako enotni, kot se "uradno" navaja. Pravzaprav samo plebiscit je bil "enoten" (če pogledam z današnjimi očmi, pa se mi še ta dozdeva kot fake). Yugonostalgikov je med nami kar veliko še dandanes!!

Ob osamosvojitvi je bilo rečeno, da "kapitalizem" prinaša tudi razslojevanje prebivalstva: predvsem bogati-revni in da bo osamosvojitev samoumevno prinesla "ustvarjanje" razreda kapitalistov (bogatih). Na temu se je vedno, konstantno in vneto delalo od osamosvojitve dalje. Edino upanje je bilo, da bo to razslojevnje nastalo na osnovi dela, zaslug, truda,... ne pa laži, kraje, malverzacij, podtikanj,... Ob tem se je pojavilo in verjetno še vedno tli upanje, da bodo ti naši "bogati" to svoje bogastvo plemenitili z pametjo, dolgoročnostjo,.... in seveda deljenjem "sreče" tudi med ostalimi (kar so pravi kapitalisti že zdavnaj ugotovili). A se je izkazalo kot neutemeljeno pričakovanje. Ampak recimo, da je to cena neizkušenosti mlade države.

Delitev na naše in ta druge (ne njihove!) pa je svetovna zadeva in ni značilna samo za naše območje. In je tudi prav, da je tako. Razlika je v temu, da drugje za "naše", v kolikor gre kaj narobe, je določena tudi odgovornost! "Drugi" imajo pač vzvode in možnost to odgovornost "naših" ustrezno nadzirati/ugotoviti in primerno sankcionirati. Tega pa žal zaradi zgodovinskih dejstev nismo bili sposobni udejaniti najprej v naših glavah, potem pa v in na vseh ravneh vseh vsakokratnih odločevalcev.

Kot je nekdo že napisal, spremembe izobraževalnega sistema prinašajo spremembe, ki bodo vidne mogoče čez 20-30 let. Če bi bile spremembe izobraževalnega sistema storjene ob osmosvojitvi, bi danes mogoče lahko imeli "kader", ki bi se drugače odločeval. Upam, da glede izobraževalnega sistema ne bomo ponovili napak iz preteklosti in mogoče bodo naše bodoče generacije lahko "svobodno in demokratično" zaživele v vsem svojem sijaju in potencialu. Če do tega ne bo prišlo, se pa nam (oziroma potomstvu) pišejo težki časi... A je to dežela/država, ki si jo želim?
#2
A B
6
Jul 02, 2019
Pomislite, da se to zgodi vam. Zanemarimo kdo je ta mož, ki je izgubil živce in glavo in nedopustno prebutal ženščino.
Če ji ni za skupno življenje, se lahko po hitrem postopku loči in odseli. Domnevam da je nadpovprečno velika hiša partnerjeva, ona pa je nekaj vlagala v njo. Je juristka in pozna postopke ločitve.
Očitno pa je ena tistih domišljavih, samozavestnih žensk, ki si domišlja, da lahko počenja, kar se ji zazdi, saj je samostojna, neodvisna, vplivna, mati...Privošči si ljubimca in tega ne skriva in izziva partnerja.
Jaz bi jo, kot radi rečemo, vrgel čez balkonsko ograjo.

Cerar se je odločil bolj pizdunsko - značilno zanj - partnerki spakiral cunje, ko je bila od doma in kofre postavil pred vrata, jih zaklenil in se na ta, primitiven način, rešil ženske in odprl vrata ljubici.
Različni smo, različno reagiramo, različno ljubimo, toda - NE BLEFIRAJMO - TOVRSTNO IZZIVANJE ženske, ki te gleda v oči in se ti cinično smeje, te lahko pripelje do tega, da izgubiš razsonost
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-07-02 06:13:53 (Jul 02, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)