Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-21 ob 06:56:12

To je (zgolj) del pisne prijave, ki je - po naših podatkih - romala na davčno upravo (Furs), gre pa za prijavo, ki Marku Bošnjaku, viceguvernerju Banke Slovenije, očita utajo davkov pri oddajanju stanovanja na črno. Kraj zločina je Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi ulici v Ljubljani, veliko dobrih 40 kvadratnih metrov, ki naj bi ga viceguverner oddajal za 500 evrov mesečno, pri tem pa naj ne bi prijavljal dohodkov iz najema stanovanja, s čimer je prikrajšal državni proračun že za več tisoč evrov, saj naj bi z oddajo tega stanovanja doslej zaslužil približno 30 tisoč evrov?! Prijava, po naših informacijah anonimna, vsebuje približno ceno mesečnega najema in povsem natančne podatke o najemniku, sicer študentu medicine (vsi njegovi podatki, vključno s stalnim bivališčem, so znani tudi uredništvu), ki se je, verjetno po naključju, pred časom tudi sam znašel v medijih. Najemnino naj bi, kot navaja prijavitelj, študent-najemnik gospodu viceguvernerju Banke Slovenije plačeval z denarjem na roko. Marko Bošnjak naj bi stanovanje na Grablovičevi ulici na črno in z denarjem na roko oddajal že od leta 2014.

Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi ulici. Vir: Zemljiška knjiga.pdf

Na Fursu prijave zaradi varovanja osebnih podatkov, kot je že znano, ni mogoče uradno preveriti, viceguverner Bošnjak pa še molči. Za komentar smo ga prek službe za odnose z javnostmi zaprosili že včeraj dopoldne, vendar se viceguverner, vsaj doslej, še ni oglasil. Po javno dostopnih podatkih Marko Bošnjak stanuje v Vodicah, kjer ima hišo, stanovanje na Grablovičevi pa je kupil od podjetja Imos.

KDO JE MARKO BOŠNJAK?

Spomnimo: Marko Bošnjak je viceguverner Banke Slovenije postal leta 2016, kljub nekaterim temnim lisam, aferam in povezavam iz njegove kariere, zlasti iz časov, ko je delal na - kasneje aferaško propadli - avstrijski Hypo banki.

Marko Bošnjak na Banki Slovenije dela od leta 2016. Marko Bošnjak na Banki Slovenije dela od leta 2016.

O tem s(m)o poročali številni mediji. Lani pa se je potegoval celo za guvernerja Banke Slovenije z veliko podporo stranke Levica, vendar ni prišel skozi (vir).

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
igor hauptman
4
May 21, 2019
Tako pred našimi očmi opletajo hobotnice in iščejo ter tudi vedno najdejo oporo v politiki. Da jo je omenjeni pokvarjenec našel prav pri levici ni naključje še manj pa presenečenje, saj se ve, kdo je levico podprl. Njegov pedigre tudi ne izhaja slučajno iz okolja Hypo banke, prav tako kot ni bila tam slučajno zbrana ostala druščina in njegovi nasledniki. Avstrijci so to gnezdo dokončno očistili šele z izgonom Mateja Falatova, ki je izkušnje lahko dobil pri svojem očetu, ki je bil predsednik NS Factor banke, pravega bisera tranzicijskih rabot naše tranzicijske elite in v lasti vrle soustanoviteljice foruma 21. To so dejstva, ki pa očitno Slovencem niso zadostna za spoznanje o čem se pravzaprav ves čas prerekamo in nikamor ne pridemo. Tranzicijskih zgodb kolikor hočete, večina razkritih, a tudi večina nesankcioniranih, z izjemo nekaj naravnost abotnih sodb, v katerih izrečene denarne kazni so itak neizterljive. V glavnem, levica ga podpira, v normalni državi pa bi bil možak prisiljen takoj odstopiti s takega položaja, takoj. Še sedaj se mi milo stori, ko se spomnim na nesrečnega sendvičarja iz LMŠ.
#4
Henrik Stanjko
13
May 21, 2019
Poznam ljudi, ki so zaposleni na FURS pa to izvajajo. Da ne omenim, da "sorodniki" ali ožji in širši družinski člani zaposlenih na FURS, policiji, inšpekcijah,sodiščih,... z njihovo vednostjo opravljajo take in podobne "nečednosti". Potem pa moralizirajo in grajajo običajne ljudi...
#3
borut rojc
11
May 21, 2019
Torej je Marko Bosanac kompatibilen s predsednikom vlade, ki je svoje umetniške perfomanse na veselicah in zasebnih zabavah, tudi najraje zaračunaval preko plačil na roko. ..Poznam nekoga, sam se je hvalil, ki je kot bivši varnostnik v večjem trgovskem centru v Ljubljani, po moji oceni, odtujil več kot vsi kupci in obiskovalci v celem letu. Te murgelske marionete so poodobni modeli, s to razliko, da tudi precej manj bistri od omenjenega varnostnika. Hitro jih ujameš na laži in s prsti v marmeladi , zato pričakujejo, da se jim vprašanja servirajo vnaprej...Ne vidim razlike med vlomilci, preprodajalci droge na eni strani ter družbenopolitičnimi delavci in politiki, ki malicajo v Murglah. No, ti, na drugi strani so res s posebnimi potrebami. Potrebujejo topel obrok.
#2
Komentar izbrisal uporabnik
Janez Mihevc
24
May 21, 2019
FURS bi moral takšnim, ki so v tej povampirjeni družbi že tako ali tako privilegirani stanovanje zapleniti.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-21 06:56:12 (May 21, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)