Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-16 ob 07:00:22

... res pristal pri Jocu Pečečniku, še ni znano. ... res pristal pri Jocu Pečečniku, še ni znano.

Po naših zanesljivih informacijah je Jure Leben, nekdanji minister za okolje in prostor, dobil ponudbo slovenskega igralniškega mogula Joca Pečečnika. Slednji bi ga zaposlil zato, da mu Leben "zrihta" vsa potrebna dovoljenja za gradnjo famoznega Bežigrajskega športnega parka, projekta, ki ga Pečečnik pripravlja že od leta 2007 (vir). Spomnimo, gre za obnovo starega dobrega klasičnega nogometnega stadiona za Bežigradom, kjer je znamenita in zaščitena stavba legendarnega arhitekta Jožeta Plečnika (in zato je stadion tudi slovenska kulturna dediščino), med (naj)hujšimi nasprotniki Pečečnikovega projekta, menda vrednega okoli 250 milijonov evrov, pa so sosednji stanovalci iz "Fonovih blokov".

Ali bo Jure Leben, ki je kot minister Šarčeve vlade odstopil 27. februarja letos, kmalu zatem pa je zapustil tudi Cerarjevo stranko SMC, na koncu res pristal pri Jocu Pečečniku, še ni znano.

EPIZODNE ZAPOSLITVE: OD KATANCA DO MEDJE IN ... LEBNA?!

Je pa zato znana cela vrsta podobnih epizodnih, skorajda eksotičnih zaposlitev znanih oseb pri Jocu Pečečeniku. Tam so že bili, sicer v zelo različnih vlogah, nekdanji selektor nogometne reprezentance Srečko Katanec, pa nekdanja vrhunska atletinja Jolanda Čeplak, bivši nogometaš Nenad Protega (ta je pred dnevi za spletni portal Siol.net povedal, da za sedem mesecev dela - kot športni direktor kasneje propadlega Pečečnikovega nogometnega kluba Interblock - ni dobil niti centa), pa bivši direktor Nove Ljubljanske banke Janko Medja, ki ga je Pečečnik angažiral kot svetovalca, potem ko je Medja moral zapustiti NLB, še prej pa je Pečečnik na tej isti banki, ki jo je vodil Medja, dobil več deset milijonov evrov kredita ...

SI PEČEČNIK V RESNICI SPLOH NE ŽELI ...

... DA BI LAHKO ZAČEL GRADITI?!

So pa številni na (ljubljanski) poslovni sceni prepričani, da si Pečečnik v bistvu sploh ne želi, da bi lahko začel resnično graditi Bežigrajski športni park, saj za tak projekt preprosto nima dovolj denarja, hkrati pa je verjetno tudi vsakomur jasno, da nogometni stadion, ki nima svojega nogometnega kluba ali moštva, dolgoročno niti slučajno ne more poslovno preživeti. In da zato Pečečniku zdajšnja situacija, ko si za projekt "samo prizadeva", pravzaprav še najbolj ustreza. Saj mu prinaša veliko medijskega prostora in posledično veliko samopromocije, tako značilne za - poslovni model Joca Pečečnika ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
0
pred 6 dnevi
Človek odlično obvlada svoj posel. Čestitke.
Bi mi pa bilo ljubše, če bi fešto naredil nekje v Sloveniji. Mnogo primernih krajev imamo. Graja.
#14
Zim Zelen
1
pred 6 dnevi
Petdeset letniki! Kdo med vami lahko praznuje Abrahama na njegov način in to z denarjem zasluženim na avtomatih (tudi na drug način:) za odvisnike. Pokažite rezultate

DNEVNIK
Iztok Klemenčič
17. maj 2019

"Joc Pečečnik je praznoval rojstni dan v Titovem slogu na Brionih
Lepo so se imeli povabljenci na zabavi ob petdesetem življenjskem jubileju priznanega slovenskega podjetnika Joca Pečečnika, ki je svoj rojstni dan praznoval v slogu Tita na Brionih. 200 prijateljev in znancev, ki jim je uspelo dobiti povabilo četrtega najbogatejšega Slovenca, kot so zapisali v reviji Nova, se je zabavalo v enem izmed treh brionskih hotelov, gostje v večernih toaletah pa so uživali v bogati pojedini in izbrani pijači ter se vozili s Titovim kadilakom iz leta 1953."
#13
Zim Zelen
4
pred 6 dnevi
Stadion je sedaj v stanju za so naravno vrtnarjenje po bio-luninih metodah in vzrejo urbanih čebel.
Obzidje nudi tudi varno okolje za zajčke, ki bi namesto hrupnih kosilnic grizljali angleško travico. Skrb za ta raj bi prepustil brezplačno stanovalcem sosednjih blokov kot samooskrbni center in za iskanje duševnega miru. Jocu pa v zameno prepustil parcelo za izgradnjo NUKa, ki pot bremenom parkirišča čaka odrešitelja!
#12
Istok Potočnik
2
pred 6 dnevi
Brez sentimentalnosti bi vse skupaj podrl. Ne vse. Obnovil bi vhod ob Dunajski in stavbo.
Vse skupaj bi z mestnim denarjem preuredil v park z otroškimi igrali. Pljuča mesta z mnogimi drevesi, kjer bi se podili mali ljubljančani, pa še od drugod bi prihajali.
Tu se zgledujmo po Finski, Helsinki. Ogromno takih igrišč imajo in zmeraj so polna. Otroci se igrajo, mamice pa se pogovarjajo. V vseh jezikih. Tam sem srečal ljudi iz vsega sveta.
Moj vnuk govori slovensko, finsko, švedsko in malo angleško. V parku je nagovarjal vrstnika v slovenščini, mi pa smo mu rekli naj govori z njim finsko. No, pa je on drugi v slovenščini rekel, da ni treba, da ga razume. Popolno presenečenje.
Torej, park z otroškimi igrišči. Velikim fantom, s Pečečnikom na čelu, bi ponudil pa druge igračke na drugih manj atraktivnih lokacijah. Pa naj se tam kurčijo, kot bi rekel Roman Vodeb.
#11
Zim Zelen
1
pred 6 dnevi
*anki polajnko
#9 zanimiv predlog! S tvojimi idejami lahko skupaj pristopiva, ti kot tisti "ta pameten"!
#10
anki polajnko
0
pred 6 dnevi

V kolikor bi samo obnovil stadion v stari podobi ne bi imel težav. On želi iz vsega tega napraviti tak biznis, da mu bo vložen denar skozi leta (desetletja) vračan. To je vsa teorija zarote :-)
Zim Zelen, povprašaj pri Ljubljanskem županu, koliko profita prinaša njemu in Ljubljani Stoženski stadion?
Povprašaj ga tudi, ali lahko iz dobička tudi tebi nakazuje rento, saj tako pameten kot si, najverjetneje do penzije ne boš prišel.
#9
Zim Zelen
3
May 18, 2019
*anki polajnko
Joc ima v mislih za stadion tudi drugačno vsebino ne le žogobrcno.
Nekaj se je v MOLu zadnje čase spremenilo na področju zakonodaje tako je upanje za pričetek gradnje vedno bolj optimistično.
"Dobri sosedje" so z dobrimi žavbami namazani a verjamem, da se bo najbolši župan na Svetu spomnil kašne finte, da jih nevtralizira.

Ta zadnja preroška napoved pa itak ne pride v poštev!

GOOGLE:
"Plečnikov stadion: Pečečnik ni odstopil, temveč je zaprosil za gradbeno dovoljenje po novi zakonodaji"
#8
anki polajnko
3
May 18, 2019
Ne iz lune, temveč iz Marsa se vidi, da je Joc Pečečnik prvovrstni špekulant.
Zanesljivo ni toliko nor, da bi v Ljubljani zgradil stadion, ko ve da je obstoječi v Stožicah popolni fijasko.
Ljubljana nima , seveda o zaslugi župana Jankovića, niti enega športnega kluba, ki bi dosegal evropsko raven in ki bi pritegnil na stadion, ali v športno dvorano toliko publike, da bi poplačala investicijo.
Pečečnik to dobro ve, zato je invsticija v stadin popolna neumnost, kljub temu pa zavaja javnost s tem, da bi, pa ne more, ker ga ovira brokracija.
Njegova taktika pa je : čakanje na velik plen.
Stadion propada in ko bo dokončno propadel in mu ne bo pomoči, bo doživel usodo Kozlarejevega dvorca, ali pa Koloseja. Zlast usoda slednjega je poučna.
Ko se bo torej stadion sesul sam vase, bo Pečečnik triumfiral. Dobil bo kar nekaj hektarjev zazidalnega zemljišča, ki ga je kupil za bagatelo. Na njem bo zgradil vse razen stadiona. Na zemljišču stadiona se bodo bohotile zgradbe, ki mu bodo napolnile žepe.
Vse to se dogaja pred našim očmi, pa nihče ne reagira.
Končno pa: stadion, kljub velikemu Plečniku le ni takšna mosjtrovina, da bi morala biti ravno obnovljena. Zadostuje že. če Pečečnik ohrani ograjo ob Titovi cesti in s tem pritegne k svoji investicii še daner spomeniškega varstva, saj se da v ograjo zmetati ogromno denarja in s tem poplačati nadležne birokrate.
#7
Igor Hauptman
3
May 16, 2019
Težka bo, saj je iz te zgodbe pobegnil tudi ljubljanski podžupan, dvorni arhitekt Koželj, že ve zakaj. Sicer pa, nikoli ne bo bandiera rossa tako lepo odmevala za Bežigradom. kot je v Stožicah.
#6
abram1b2 Cej
8
May 16, 2019
Pečenik želi igrati v Sloveniji Abramoviča ,kateremu še do kolen ne seže.Pečečnik bi bil rad šerif mednarodnega kova.Joco ve,da se denar služi vedno s prevaro naivnih.S svojo namero želi nategniti slovenske davkoplačevalce,da mu zgradijo z njihovim denarjem njegov kvazi nogometni imperij.Čudi me,da ga je tako malo Slovencev spregledalo.
#5
borut rojc
9
May 16, 2019
Ko so mu vsi mediji zaprli vrata je Pečečnik milostno zaposlil tudi Uroša Slaka. Vmes se je fant pokesal, ne dreza več v mafijo, ne raziskuje in vtika nosu, kjer ne sme,, obljubil je, da bo priden, pa so ga vrnili na Pop-tv. Tudi Petra je rekla kakšno dobro besedo zanj. Danes v svojih oddajah poroča zgolj še o novih pridobitvsh v živalskem vrtu, vremenu ter turističnih destinacijah, ki bi lahko zanimale Slovence. No, če bo Pečečnik angažiral še Lebna, pomeni, da bo v Plečnikov stadion vgrajen davkoplačevalski in ne njegov denar. Bo pač kakšna garažna hiša manj na vasi... Gradnje so za cigana najbolj priročne za odtok denarja. Kjer se gradi, mafijankovič krade.
#4
Zim Zelen
4
May 16, 2019
Do Joca ste krivični. On vztraja pri svoji megalomanski zamisli obnove kar pa očitno sosedom ni ravno ljubo.
V kolikor bi samo obnovil stadion v stari podobi ne bi imel težav. On želi iz vsega tega napraviti tak biznis, da mu bo vložen denar skozi leta (desetletja) vračan. To je vsa teorija zarote :-)
#3
borut rojc
11
May 16, 2019
Hodili smo na tekme za Bežigrad. Nekoč. Ko se je tam igral nogomet. Pravi nogomet. Mimogrede, čestitka Štajercem za naslov prvakov v tramvaj ligi...Žal mi je, da danes tam rastejo breze, da je to pribežališče za miši in podgane. Ogledalo ciganske vasi Ljubljane in skrbi za kulturno dediščino, katere imajo mnogi polna usta, sploh, ko se deli denar...Mafija na čelu z gangsterjem, tudi županom v močvirju je namerno zavirala obnovo Plečnikovega stadiona, da se je vzproedno lahko gradil športni kompleks v Stožicah , ki me spominja na cirkuško areno, koder pa je bil glavni namen pranje in odtujevanje dejanje. Sramota, ki je iz tega nastala, govori sama zase. Za te denarje, ne dosti več, so Angleži zgradili Wembley...Zdaj, kot pravijo balkanska plemena je vrag odnesel šalo in bo treba nekaj narediti, zato dobesedno naskakujejo Pečečnika naj vendar začne z obnovo. Pečečnik ima v življenju vse, le posebnega smisla za šport, kaj šele športne postave in izgleda športnika, ne bo imel nikoli. Vsega se z denarjem pač ne da kupiti, težko pa je človeku, ki spi na milijonih, odhajati v posteljo lačnemu. Njemu je šlo pri celotni zadevi le za biznis. Vprašanje, koliko tega interesa zdaj res še ima? Nacionalnega stadiona za Bežigradom ne more graditi. Ta je bil ukraden v Stožicah in denar zanj plasiran na Ciper in davčne oaze. Za tisto , omenjeno tramvaj ligo, zadostujejo obstoječe livade v močvirju. Vsekakor stadion za Bežigradom ima dušo. Tisti, stožiski v katerem temeljih, so trupla prevaranih podizvajalcev je ne bo imel nikoli. Mafijsko svetišče v mojih očeh.
#2
Ajdemi Popushi
5
May 16, 2019
No to...to sem jaz že od nekdaj trdil. Joc si te obnove sploh ne želi...ker v nasprotnem bi jo že imel !
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-16 07:00:22 (May 16, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Napeto tudi v medijih te dni. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planetu pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Aferi Velov in odžagani pomol v Bohinjskem jezeru potapljata Alenko Bratušek in Angeliko Mlinar
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)