Vse se vrača, vse se plača: zaradi Thompsona in prepovedi mariborskega koncerta država Slovenija že na evropskem sodišču!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-14 ob 06:32:38

VLASTA ŠVAGELJ GABROVEC

VIOLETA TRUČL

SONJA KOČEVAR

Te tri sodnice so tudi neslavne rekorderke po številu kršitev slovenske ustave. Znan je podatek, da so te tri zloglasne upravne sodnice v enem samem letu ustavo kršile tolikokrat kot vseh ostalih 800 sodnikov skupaj?!

Se še spomnite neverjetno histerične in najverjetneje tudi nezakonite prepovedi mariborskega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona?! Zgodilo se je 17. maja 2017, koncert je bil že vnaprej razprodan, prepovedala ga je tedanja vladajoča politična garnitura pod vodstvom Cerarjeve stranke SMC, vidno vlogo pri tem pa je odigral tudi lokalni časopis Večer, ki danes dokazano sodi med ideološko in politično najbolj zadrte medije v državi:

Vir: Večer Vir: Večer

Formalno prepoved koncerta je takrat - na politično in medijsko izsiljeni predlog policije - izrekla ter podpisala plavolasa Ksenija Klampfer, tedanja načelnica Upravne enote Maribor, ki je kasneje - tudi zato - postala celo ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti v aktualni Šarčevi vladi. Gospa je karierno napredovala, bila je torej lepo nagrajena!

ZARADI TREH ZLOGLASNIH SODNIC NA EVROPSKO SODIŠČE!

Toda zgodba s prepovedanim koncertom Marka Perkovića Thompsona, čeprav s(m)o nanjo že malo pozabili, no, nekateri bi jo vsaj radi pozabili, še zdaleč ni končana. Vsaj za državo in davkoplačevalce ne, pravzaprav se šele dobro začenja. Milan Trol, organizator koncerta, se je zaradi odločitve Ksenije Klampfer pritožil na mariborsko upravno sodišče, kjer pa postopek - ne boste verjeli - že dve leti stoji in se nikamor ne premakne, čeprav se po določilih evropske konvencije o človekovih pravicah mora utemeljenost prepovedanih dogodkov reševati takoj. Tri že znane ter razvpite sodnice tega sodišča, Vlasta Švagelj Gabrovec, Violeta Tručl in Sonja Kočevar (no, slednja se je vmes že upokojila, namesto nje pa ta primer zdaj sodi Nevenka Džebi), namreč preprosto nočejo sklicati javne obravnave, na kateri bi zaslišali tudi Klampferjevo, ki je medtem postala ministrica.

Ksenija Klampfer, nekdanja načelnica mariborske upravne enote, je danes ministrica Šarčeve vlade, na listi SMC (desno Lidija Jerkič, predsednica Svobodnih sindikatov Slovenije). Foto: STA Ksenija Klampfer, nekdanja načelnica mariborske upravne enote, je danes ministrica Šarčeve vlade, na listi SMC (desno Lidija Jerkič, predsednica Svobodnih sindikatov Slovenije). Foto: STA

Mimogrede, te tri sodnice so tudi neslavne rekorderke po številu kršitev slovenske ustave, o čemer so poročali tudi na Pop TV. Znan je podatek, da so te tri zloglasne upravne sodnice v enem samem letu kršile ustavo tolikokrat kot vseh ostalih 800 sodnikov - skupaj?!

Milan Trol se je zato, ker upravno sodišče v Mariboru, torej te tri sodnice, ne stori ničesar, obrnil na predsednico upravnega sodišča Jasno Šegan, predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča, na sodni svet in ustavno sodišče, toda vsi (na ustavnem sodišču, denimo, je bil to tričlanski senat v sestavi Špelca Mežnar, Matej Accetto in Jadranka Sovdat) so ga zavrnili s pojasnili, naj še naprej čaka, da niso pristojni ali pa da ne zaznajo kršitev. Vendar Trol ni vrgel puške v koruzo in se je februarja letos s pritožbo obrnil še na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu - zaenkrat uspešno. Evropski sodniki so njegovo pritožbo kot pravočasno in popolno sprejeli v nadaljnjo obravnavo. In zgodila se je tožba državljana Trola proti državi Sloveniji. (spodaj).

SODBI IN RAČUNU NAJ SLEDI ODSTOP MINISTRICE KK

Tako bosta sodba in račun, ki bo verjetno vseboval tudi stroške odpovedanega koncerta, prej ali slej priromala z upravnega ali evropskega sodišča, vso to politično in medijsko histerijo pa bomo spet plačali davkoplačevalci. Toda takrat bo treba zahtevati tudi odgovornost in odstop ministrice Ksenije Klampfer!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
6
May 14, 2019
No, če bo en Trol dal v koš tri sodnice, potem bo potreben še uvoz sodnic/kov poleg doktorjev in rojevalcev podmladka za naše penzije!
.........................
Brez Thompsona nam gre čisto dobro, saj imamo svoje Počene škafe!
#8
Igor Hauptman
3
May 14, 2019
Tuji poslovni partnerji se praviloma izognejo našim rednim sodiščem z arbitražnim, praviloma tistim s sedežem na Dunaju. Navadnim državljanom tako preostane le Evropsko sodišče za človekove pravice. Le to bo verjetno res ugotovilo, da naš državljan zaradi očitnega nedelovanja sodnega sistema ni bil deležen ustreznega sodnega varstva in bo zato s sodbo prisodilo ustrezno odškodnino, kot piše Požar. Kar pa v resnici boli, je to, o čemer piše Borut Rojc. S Hrvati smo se očitno pripravljeni potolči na vsakem koraku medtem, ko s strani iste politike obstaja pristanek na uvažanje najmanj enako sporne ideologije četništva. Kar me sicer čudi glede na to, da so slednji pri sebi temeljito obračunali s simboli pretekle države, ali pa tudi ne.
#7
abram1b2 Cej
7
May 14, 2019
Anton EU
Se bom potrudil,če mi ti obljubiš,da boš poslušal samo ustaško propagando.Se pa strinjam,da je Slovenija samo nadaljevanje bivšega Jugo kaosa. Slovenija je čisto nadaljevanje Jugo mentalitete in bivšega režima.Upam,da prepoznam težnje hrvaškega in srbskega nacionalizma in njihove Jugo interese v Sloveniji.
#6
Aton EU
3
May 14, 2019
To je slika komunistično-fašističnega režima pri nas. Prepovedi, kraja, preganjanja, laži. So že našli računalnik Magajne? In abram1b, zapri se v tp komunistično enklavo... in srečen boš do konca dni...
#5
Vladimir Mahnič
13
May 14, 2019
Nisem poslušalec Tomsona, vendar tukaj je šlo za zlorabo oblasti. Ministrica bi morala odstopiti - ni druge.
#4
abram1b2 Cej
15
May 14, 2019
Požar se naj že enkrat odloči koga bo zagovarjal.Thomsona in Jugoviće, ali Slovenijo in Slovence. Iz muhe se ne da narediti slona.Kar naenkrat je Thomson pomemben za Slovence.Kaj,da bo trosil ustaško propagando po Sloveniji? Ko ga J...e,naj bo tam kjer je.
#3
borut rojc
25
May 14, 2019
To je ta Ksenija, ministrica zoprnega videza, ki ji usta nekoliko vleče postrani. Sami modeli, le kje se najdejo? Pred dnevi je skupina iztirjencev z rdečimi zvezdami protestirala v Avstriji. Moti jih zborovanje Hrvatov v Bleiburgu, ki kakor simbolizira ustaštvo. Domoljubje je to, dragi Slovenci ! Če že koga moti Ante Pavelič in ustaštvo, naj tega ne počne s povečičevanjem komunističnega zločinca Tita in zločinskih komunističnih simbolov ter vlačenjem v Slovenijo razne rjoveče četniške sodrge kot sta Ceca Ražnatovič in Bora Džordževič. Če jim je Thompson na poti...To so ta dvojna merila, ki se odražajo tudi v sodstvu. Zločinci in kriminalci na prostosti, nedolžni v zaporu in ob premoženje. Sodniki pa brez kakršnekoi odgovornosti. Celo napredujejo, če izvršijo naročeno... V pravosodni sistem bom verjel takrat, ko bo le ta imel sedež na Dunaju. Zaenkrat smo bili kot družina v sodnih postopkih deležni preveč, če se milo izrazim, kršitev in napak, zlonamernih ali slučajnih..Ljubljana pač. Ciganska vas.
#2
Ajdemi Popushi
15
May 14, 2019
Nov izziv za Bojana in Požareport...ministrica Klampfer :-)
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-14 06:32:38 (May 14, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Aferi Velov in odžagani pomol v Bohinjskem jezeru potapljata Alenko Bratušek in Angeliko Mlinar
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)