Slovenski japi iz mednarodnega sklada, prijaznega do naše tranzicijske elite, sredi Ljubljane na veliko investira. Gradi!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-04-24 ob 06:46:03

... Dejan Rajbar, predstavnik Yorka v Sloveniji. ... Dejan Rajbar, predstavnik Yorka v Sloveniji.

VSE SKRIVNOSTI YORKA

Mednarodni finančni sklad York Capital je tisti finančni sklad, ki prek svoje firme v Luksemburgu - York Global Finance Offshore BDH velja za hišnega prevzemnika terjatev podjetij na DUTB (slabi banki), ki so jih (oziroma jih še) obvladuje slovenska tranzicijska levica. York je tako reševal Bojana Petana (tukaj je natančno opisana zgodba "prodaje DZS" - vir: Požareport), delno Hermana Rigelnika (ACH), Savo, zdaj pa tudi zamejsko družbo KB1909 iz italijanske Gorice, vključno z revijo Mladina ...), pri čemer se - zaradi skritega lastništva tega sklada - tudi vedno bolj vrstijo govorice, ugibanja, informacije, da skozi sklad York v Slovenijo nazaj prihaja slovenski kapital, tiste milijarde evrov, ki so med tranzicijo izpuhtele v tujino, predvsem v davčne oaze, in poceni prevzema nekdanja državna podjetja.

JE YORK TUDI VELIKA TARČA JERNEJA VRTOVCA?

Diskontne terjatve, ki jih poceni kupuje York, so po naših informacijah tudi ena od ključnih tarč parlamentarne preiskovalne komisije, ki pod vodstvom poslanca Nove Slovenije Jerneja Vrtovca začenja preiskovati poslovanje slabe banke.

Zdaj pa se dogaja tudi to, da vodilni predstavniki Yorka v Sloveniji, kot je recimo širši javnosti neznani Dejan Rajbar iz družbe Elements Capital  Management, sredi Ljubljane na veliko investirajo. Gradijo! Ne kot York, ampak "osebno", "zasebno", gre pa za milijone evrov. Rajbar namreč na Podutiški cesti gradi velik stanovanjsko-poslovni kompleks, verjetno težak več milijonov evrov. Edini kredit, ki je po dostopnih podatkih iz zemljiške knjige trenutno uradno zabeležen pri tej investiciji, je 500 tisoč evrov, ki jih je Dejan Rajbar dobil od Addiko banke 14. februarja letos, vrniti pa jih mora do leta 2034, kredit v višini 400 tisoč evrov, ki ga je dobil pri Abanki 18. januarja letos, pa je - očitno - poplačal že do 22. februarja, tako vsaj izhaja iz zemljiške knjige. Spomnimo, Abanka je pravkar v procesu prodaje.

KDO JE DEJAN RAJBAR?

Vir: Elements Capital Management Vir: Elements Capital Management

Vir: Gvin Vir: Gvin

Poznavalci sicer pravijo, da se Dejan Rajbar, ki je tudi podpredsednik nadzornega sveta Save in član nadzornega sveta Cinkarne Celje, praviloma vedno pojavlja tam, "kjer je blizu tudi Borut Jamnik iz Modre zavarovalnice". 

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Zim Zelen
0
Apr 24, 2019
Istok < vzhod,
Iztok < vostok
V čem je težava, b.r.? (#10)
#10
borut rojc
0
Apr 24, 2019
@ Istok Potočnik

Pomembno je, da si, kar si in se tega ne sramuješ oziroma hočeš prikriti svojo pravo identiteto. Pri volivcih murgelskih strank je sicer nekoliko drugače, zanje je pomembno, da ima žival, s katero si delijo posteljo in kavč, rodovnik. Res pa je, da izpeljava tvojega imena asociira na slovnično napako. Tako kot nekateri že po izgledu gravitirajo proti jugu, čeprav trdijo, da bi raje bili pingvini.
#9
Zim Zelen
0
Apr 24, 2019
Ali je v nakupih terjatev kaj spornega?
Kdorkoli lahko vstopi, da le izpolnjuje pogoje glede cvenka in ostalih.
Razpisi upam, da niso naslovljeni na točno določenega ponudnika.
#8
Istok Potočnik
1
Apr 24, 2019
Ali pa je vedel, pa je meni hotel dati malo drugačno ime.
Če bi bil Idriz, bi bil pa pač Idriz.
Ne zdi se mi pomembno ime, barva kože, dnk, tralala.
Meni je pomembno, kakšen je človek v srcu.
#7
borut rojc
1
Apr 24, 2019
@istok potočnik
Verjamem, da se tvoje ime pravilno piše kot Istok. Ni pa tisti, ki ti je dal to ime, vedel, da se pravilno piše Iztok. Poglavitno, da nisi Idriz.
#6
Istok Potočnik
0
Apr 24, 2019
Janez Mihevc

Moje ime se pravilno piše Istok.
#5
abram1b2 Cej
7
Apr 24, 2019
Po toči zvoniti je prepozno. Slovensko sodstvo inorgani pregona niso opravili svojega dela pri vseh pokradenih milijardah ,ki so izpuhtele v neznano.Samo navidezno neznano.Tisti,ki upravljajo s temi pokradenimi miljiardami so nedotakljivi in varovani s strani tistih,ki so jim omogočili to krajo.Mediji so plačani,da te tranzicijske lopove branijo.Slovenski mediji niso branik resnice ,ampak nosilci zavajanja Slovencev.V Sloveniji vladajo lažnivci ,lopovi,nesposobneži, in egoisti,ki se jim j..e za Slovenijo in Slovence.Odklenkalo jim bo takrat,ko se bomo Slovenci zbudili iz te življenjske neperspektivnosti,ki je posledica nesposobnega sodstva in organov pregona . Slovenija je ugrabljena država s strani politično kapitalske mafije. Pezdir ima prav ko jim vsem po spisku j..e mater lopovsko.
#4
borut rojc
8
Apr 24, 2019
Vsi ti južnoafriški in indijanski finančni skladi, so nateg z umazanim denarjem, izginulimi milijoni in milijardami eurov, ki so mimo državnih institucij in organov pregona pristali v davčnih oazah. Ko mafija in država operirata z roko v roki... Zdaj se denar vrača in pere skozi razne oblike naložb. Jebivetri, ki se predstavljajo kot vodilni kadri teh skladov zgolj pokrivajo prave kriminalce, kateri se nikoli ne bodo povsem razkrili. Vsi ti zgolj potrebujejo in so ustoličili cirkusanta na čelu vlade, tako, da posel, tudi preko trupel, lahko nemoteno teče naprej. Gre v bistvu za razbojništvo, ki se kaže kot osnovni osnovni postulat tranzicije udbomafijske države na napačni strani ALp...Proizvodnja in preprodaja droge je bila za delovanje države izjemnega pomena že v Jugi in je še zdaj. V tem kontekstu ni pomemno, koliko ljudi je treba ubiti ali pustiti umreti v zaporih. Roka roko umije, država mafiji, mafija državi. Svoje v tem pogledu naredijo tudi mediji, recimo norci iz tednika Mladina, ki se tudi hraijo preko offshore podjetij. S svojimi abotnimi temami ob napadu na krščanstvo in zahodno civilzacijo, poimenovano s fašisti, odvračajo pozornost tistih petih ljudi, ki jih berejo ,od kaznivih dejanj njihovega lastnika in njegovih murgelskih prijateljev. Vse za ljubi kruhek...Povprečnemu upokojencu se paitak težko dopove, da ni Janša kriv, da nimajo tisoč, namesto petstotaka pokojnine, pač pa prej omenjeni razbojniki, ki grabijo po tistem, kar so ustvarili. Država je neozdravljivo gnila in bolna. Biti moraš res ubog na umu, totalno zjeban v glavo, če v tej vukojebini vidiš prihodnost. Država mrtvih postajamo.
#3
Janez Mihevc
2
Apr 24, 2019
Istok Potočnik. Pravilno se napiše Iztok in ne Istok. In nihče ni zadovoljen, razen tistih, ki kradete živo substanco naroda. In ta naslov v povezavi spodaj tudi ni pravi. Petana niso prodali, samo kupil se je ... nazaj, kajne? http://pozareport.si/post/392380/tako-so-prodali-bojana-petana-objavljamo-vse-stevilke-vsa-imena-odstotke-in-odvetnike

Tako so prodali Bojana Petana. Objavljamo vse številke, vsa imena, odstotke in odvetnike.

Tik pred novim letom je slaba banka (DUTB)&nbsp;"prodala Bojana Petana" oziroma terjatve do DZS, Dela Prodaje&nbsp;in Te
#2
Istok Potočnik
1
Apr 24, 2019
Eni žilne opornice, drugi Patrije. Pa smo vsi zadovoljni.
#1
Janez Mihevc
12
Apr 24, 2019
Poštenjaki iz tednika Mladina so tudi na plačilnem seznamu, kajne? Kdor ima malo pojma o ekonomiji, mu je jasno, da takšen medij s toliko kadra in tako ozkim dosegom ne more preživeti na medijskem trgu, kot je naš. Zato pa pridejo prav posli z žilnimi opornicami, kajne "omladinci" iz Mladine. Groza, kako je vse gnilo.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-04-24 06:46:03 (Apr 24, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Vera Mihatović proti Hermanu Rigelniku: bodo stekli kazenski postopki ali se bodo Francozi pogodili?
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Arsenovič bo Iskro "probal" še tretjič, prepričan, da nujno potrebuje stranko SD. Nekateri iz SD pa bi zamenjali Iskro.
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)