Afera Marko Potrč. Hofer in Planet TV ne vesta, kaj bi, čeprav gre za zavrženo kaznivo dejanje, mediji pa že blatijo žrtev?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-02-07 ob 06:55:01

JAVNO BLATENJE ŽRTVE ...

IN MEDIJSKA POMOČ BRATOMA POTRČ

Dva dni po našem razkritju sojenja zvezdniku Marko Potrču in njegovemu bratu Alešu (vir) je zgodba močno prodrla tudi v druge medije. Toda kako, na kakšen način? Če so na tabloidu Svet24 vsaj poskušali govoriti tudi z domnevno žrtvijo nasilja Tino Dubrovnik, nekdanjo partnerico Aleša Potrča, ki pa se je želela prej posvetovati s svojo odvetnico, so na mariborskem časopisu Večer in Slovenskih novicah (Časopisna hiša Delo) na dolgo in široko objavili zgolj to, kar sta povedala brata Potrč in televizijska zvezdnica Lili Žagar, ki je trenutno sicer brez oddaje, to pa tako, da se je vse v glavnem zreduciralo na medijsko blatenje žrtve in zagovarjanje osumljenih nasilnikov - Marka in Aleša Potrča. Tine Dubrovnik, domnevne žrtve bratov Potrč, niso niti kontaktirali. Na spletnem Večeru so obrambni članek o Potrču tudi povsem neokusno opremili s tremi samopromocijskimi fotografijami napol golega Potrča in zraven dodali še tri - spet samopromocijske - fotografije Lili Žagar v treh različnih pozah. Vse kaže, kot smo že napovedali na tem portalu, da Marko Potrč in Lili Žagar uspešno unovčujeta svoje zveze, jokerje in piškotke po uredništvih ali pri novinarjih različnih medijskih hiš. No, in to je verjetno tudi tisti pravi razlog, da primer tako dolgo ni prišel v medije, čeprav v medije zaide praktično čisto vse, kar zadeva Marka Potrča ali Lili Žagar. Tabloidne medije, denimo, sama dobesedno zasuvata s fotografijami svojih dveh otrok, čeprav sta se pred leti bahala in očitno lagala, da svojih otrok ne bosta izpostavljala javnosti. Pač, vse za samoreklamo. Zdaj pa taisti Marko Potrč nonšalantno in tudi brez najmanjših dokazov obtožuje Tino Dubrovnik, domnevno žrtev njegovega in bratovega nasilja, da je primer v medije spravila ona, da bi tako vplivala na odločitev sodišča.

In potem se slovenski mediji še čudijo, da ženske praviloma težko prijavljajo takšna ali podobna kazniva dejanja pristojnim organom.

KAJ POREČEJO LASTNIKI HOFERJA V TUJINI?!

IN KAKŠNA JE RAZLIKA MED POTRČEM IN KOBALOM?

Zdaj so se oglasili tudi pri Hofer Slovenija, d. o. o., in na Planet TV. Kot je razvidno iz uradnega odgovora trgovske družbe Hofer Slovenija (faksimile zgoraj), jim je nerodno, vendar ne vedo, kaj bi. Pridobivajo na času in bi še najraje - kot kaže - oportuno počakali na konec sojenja, ki ga Marko Potrč sicer pričakuje že prihodnjo sredo, 13. februarja, ob 9. uri, ko je na okrajnem sodišču v Mariboru sklicana obravnava. Je pa slišati, no, imamo tudi nekatere kopije elektronskih sporočil, da na slovensko vodstvo Hoferja že dežujejo pisma in sporočila ljudi, mi pa bomo zato poskušali izvedeti, kaj si o tem primeru mislijo lastniki trgovske verige Hofer v tujini.

Na Planet TV (TSMedia, d. o. o.) pa bi zadeve, kot kaže iz njihovega včerajšnjega dopisa (faksimile spodaj), najraje razčistili "interno"?! Zanimivo!?

Res je, v pravu velja domneva nedolžnosti, že od rimskega prava naprej, in tudi v Sloveniji in v primeru obtoženega Marka Potrča ter njegovega brata Aleša velja enako. Toda hkrati obstajajo tudi etične in moralne norme, še zlasti ko gre za tako zavrženo kaznivo dejanje, kot je - vsakršno - nasilje nad žensko, in še zlasti, ko gre za javne osebnosti. In zdaj, ko mariborsko državno tožilstvo, torej država zaradi utemeljenega suma nasilja nad žensko sodno preganja zvezdnika Marka Potrča, ki je nedvomno javna osebnost, si podjetja, kot sta Hofer ali Planet TV, enostavno ne morejo več privoščiti poslovnega sodelovanja s tem istim Marko Potrčem. Najmanj do njegove pravnomočne oprostitve, če bo sploh oproščen. Danes sojenje še ni končano in Marku Potrču zaenkrat še vedno grozi kazen do enega leta zapora.

Takšne etične, moralne in poslovne standarde smo lahko, spomnimo, pred kratkim učinkovito videli v tujini, na zahodu, v znanih primerih Billa O'Reillyja in ameriške televizijske Fox News ali producenta Harveyja Weinsteina v Hollywoodu. Oba, televizijskega voditelja in vplivnega poslovneža, so suspendirali in odpustili, čim so se v tamkajšnjih medijih pojavili sumi, da sta spolno nadlegovala ženske. Za osvežitev spomina: o tem so na veliko poročali tudi slovenski mediji, tudi Planet TV, kjer pa se v primeru svojega zvezdnika Marka Potrča želijo preprosto potuhniti. Ne nazadnje, tudi zvezdnika Borisa Kobala so pred dnevi zaradi očitkov kaznivega dejanja kraje avtorskega dela (plagiatorstva) že razrešili z mesta direktorja Šentjakobskega gledališča, čeprav se sojenje Kobalu še zdaleč ni začelo pa tudi plagiatorstvo je, recimo temu, verjetno manj zavrženo dejanje kot nasilje nad ženskami ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
abram1b2 Cej
8
Feb 07, 2019
Vsako ukvarjanje s temi samopašnimi medijskimi bebčki je brezpredmetno.Vse zlagano, vse zblefirano in nabildano do podna.
#3
borut rojc
6
Feb 07, 2019
Marko Potrč v zapor ravno ne bo šel, a vejetno bo čutil posledice tega dejanja. V kazenski zadevi se ne razpravlja ali je nekdo nedolžen ali kriv pač pa do katere mere je kriv...Ne pripadamo še zahodni civilizaciji zato so tamkajšnji standardi itak utopija za nas. Končno tudi tuji trgovc, med njimi Hofer in prehranjevalne verige, gledajo na nas kot nižjo vrsto ljudi in posledično zalagajo z manj kvalitetnimi izdelki, tudi bolnim in oporečnim mesom. Škilavi mojster in deklica za vse, Posedi, bi mi zdaj oporekal, a to, nakladanje, je njegova služba. Ko bi vsaj nakladal robo na police, takrat bi mu verjel... Tudi opičnjak, ki gnezdi v ljubljanski mestni hiši, do vratu prepleten s hudodelstvi in kaznivimi dejanji, še vedno neemoteno opravlja svojo funkcijo. Pa ne vodi neke tretjerazredne televizijske oddaje. Medijski prostor se bo očistil sam. Ljudje Kobala ne bodo več gledali in poslušali.Prej omenjeni majmun bo sicer še vedno hodil na sodišče, sicer le rokovati in objemati se s sodnicami, a vseeno ga bo doletela kazen. Takšna ali drugačna, če bomo kdaj hoteli iziti iz džungle. V tem kontekstu Potrč ni tako pomemben. Tisto je bila napaka, ne zla namera.
#2
viktor hajsinger
8
Feb 07, 2019
Kako prijazni tv voditelji, ko so za to dobro plačani.
Potem pa padejo maske in se vidi tudi druga stran obraza...
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-02-07 06:55:01 (Feb 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
sova
(21)
DUTB
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Hit
(6)
udba
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)