Brata Potrč oproščena - zaradi pomanjkanja dokazov, nad sodiščem razočarana Tina Dubrovnik napoveduje odškodninsko tožbo

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-30 ob 22:32:05

Četrtek, 14. februar

Eno leto po tem, ko je okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper znana brata Potrč vložilo obtožni predlog - zaradi nasilja nad Tino Dubrovnik, bivšo svakinjo zvezdnika Marka Potrča in nekdanjo partnerico njegovega brata Aleša Potrča (vir), se je včeraj dopoldne na okrajnem sodišču v Mariboru zgodil preobrat. Tožilstvo je nenadoma in nepričakovano odstopilo od pregona, okrajna sodnica Tanja Husar pa je brata Potrč oprostila vseh obtožb - zaradi pomanjkanja dokazov (vir). Primer sicer še ni čisto sodno končan, saj je razočarana Tina Dubrovnik zoper brata Potrč že napovedala odškodninsko tožbo, prav tako pa je tudi vprašljivo sporočilo, ki ga mariborsko sodišče ob tem procesu pošilja slovenski javnosti: ženskam, ki so žrtve nasilja in se javno izpostavijo, bo na sodišču prekleto težko, saj tožilstva očitno po enem letu odstopajo od pregonov, sodišča pa domnevno nasilne moške, še zlasti če gre za medijske zvezdnike, oproščajo - zaradi pomanjkanja dokazov. In to se je zgodilo na mariborskem sodišču, ki je na podlagi študije dveh znanih ustavnih pravnikov Jurija Toplaka in Andraža Terška znano kot tisto slovensko sodišče, kjer daleč največ kršijo človekove pravice in ustavo (vir):

Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov. (vir: Siol.net) Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov (vir: Siol.net)

Marko Potrč, ki je bil pred začetkom včerajšnjega sojenja, kot je razvidno tudi iz pričujoče fotografije, objavljene na spletnem portalu Maribor24.si, vidno prestrašen, je po sodni zmagi nad bivšo svakinjo slavil na svojem facebook profilu, kjer so nekateri njegovi oboževalci, sicer skriti pod anonimnimi profili ...

Vir: Facebook Vir: Facebook

... infantilno prisegali, da bi namesto Marka Potrča šli celo v zapor. Vse to ne glede na stanje Tine Dubrovnik, ki naj bi doživela - na sodišču resda nedokazano - nasilje bratov Potrč. In bila doslej, kot pravi sama, edina, ki si ju je upala prijaviti, ne pa tudi edina, ki naj bi doživela njuno nasilje (vir).

PONEDELJEK, 11. februar

Jasna Murgel, nekdanja mariborska poslanka Cerarjeve stranke SMC, javno znana po svoji izraziti politični ter ideološki radikalnosti (med drugim, spomnimo, je javno, preko twitterja, napovedala, da bo vladna koalicija levice izvolila ideološko čisto "naše" ustavno sodišče) ...

				Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...			Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...

... se je po neizvolitvi za poslanko na zadnjih volitvah, junija lani, ter nedavni neuspešni politični kandidaturi za varuhinjo človekovih pravic, spet - čez noč, nazaj - prelevila v "neodvisno sodnico" na mariborskem okrožnem sodišču. In že lepo "neodvisno" sodi (faksimile):

Pa kdo je tu nor?!

SOBOTA, 9. februar

Ta teden se je v Bruslju mudila skupina tako imenovanih "influencerjev" ali "vplivnežev" iz Slovenije, med njimi pa so bili tudi ljubljansko-prekmurska starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu ...

				To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu. 			To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu.

... občasna televizijska voditeljica Ula Furlan Molk, najbolj znana kot hčerka nekdanje prve dame slovenske televizije Marije Miše Molk ...

Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick. Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick.

... hišni komik televizije Planet TV Jure Godler, pisatelj, prevajalec in stand-up komik Boštjan Gorenc - Pižama, bloger Roni Kordiš, imenovan Had, ter še nekaj bolj ali manj medijsko znanih obrazov. Njihovo bivanje sredi Bruslja so častili slovenski in evropski davkoplačevalci, vplivneži pa so se, sodeč po fotografijah na družabnih omrežjih, srečali tudi z nekaterimi slovenskimi evropskimi poslanci. Ko je avtor teh vrstic to potovanje kot prvi razkril na twitterju, kasneje pa so ga publicirali tudi posamezni evropski poslanci iz Slovenije, je na družabnih omrežjih upravičeno završalo. Kdo je to plačal, predvsem pa, kdo je naredil ta nenavadni seznam - žal spet z močnim političnim podtonom?! Iz imen in priimkov je namreč poznavalsko razvidno, da gre pri večini članov bruseljske ekskurzije tudi za medijske aktiviste politične levice, Kordiš, denimo, je znan kot dolgoletni zvesti politični sopotnik Gregorja Golobiča (LDS, Zares), kar je sicer razvidno tudi iz njegovih blogerskih zapisov, medtem ko na tem seznamu niti z mikroskopom ni mogoče najti nobenega "vplivneža" z desnice niti s politične sredine. Predstavniki evropska parlamenta v Sloveniji se po razkritju ekskurzije vidno sprenevedajo, na javno postavljena vprašanja, kdo je sestavil ta seznam ...

Viir: Twiter Viir: Twiter

... pa nočejo in nočejo odgovarjati ter se skrivajo za nekimi splošnimi odgovori in floskulami o tem, koliko ljudi vsako leto obišče evropski parlament.

TOREK, 5. februar

Če smo oktobra 2013 na tem portalu objavili odmeven članek z naslovom Kakšni tipi vodijo Maribor ...?!, se moramo danes vprašati podobno - kakšne tipinje bi zdaj, po zmagi spornega župana Saše Arsenoviča, vodile Maribor? Arsenovič namreč želi imeti kar štiri podžupane (zaradi česar mora najprej sicer spremeniti statut Mestne občine Maribor, za kar pa potrebuje dvotretjinsko večino v mestnem svetu) in od tega dve podžupanji. Imen teh dveh bodočih podžupanj Arsenovič sicer še ni izdal, toda po naših informacijah naj bi šlo za Alenko Iskra, mestno svetnico na listi Socialnih demokratov in propadlo kandidatko SD za županjo, ter mestno svetnico Cerarjeve stranke SMCHeleno Kujundžić Lukaček. Obe stranki, SD in SMC, sta namreč predvideni za bodočo Arsenovičevo koalicijo. Toda kdo sta v resnici ti dve dami?

				Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov.

Alenka Iskra je nekdanja direktorica Term Maribor, ki so kasneje prešle v ruske roke, in bivša direktorica Rimskih term, ki so končale v stečaju, zdaj pa vodi zadrugo Kooperativa DAME, z.o.o., so.p. Med župansko volilno kampanjo se je Iskra ves čas hvalila s podjetništvom (njena stranka SD med volilno kampanjo sicer nikoli ni javno podprla Arsenoviča, je pa to osebno storila Alenka Iskra), toda podatki iz javno dostopnih poslovnih baz nam kažejo precej drugačno sliko. Njena zadruga je namreč prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov (faksimile - vir: Gvin in Erar):

No, nič bolje ni z drugo potencialno mariborsko podžupanjo Heleno Kujundžić Lukaček, ki jo je njena stranka SMC za podžupanjo ponujala že prejšnjemu mariborskemu županu Andreju Fištravcu. Gospa HKL je do novembra lani imela svoj s. p. H.A.N.D. - za izobraževanje ter psihološko in finančno svetovanje, toda - tudi ona - je končala v rdečih številkah (vir: Gvin).

Res, to pa bosta zagotovo odlični, vrhunski podžupanji. Ta pravi, primerni za razvojni preboj mesta Maribor ...

SOBOTA, 2. februar

Spletna platfoma WikiLeaks je na svojem facebook profilu objavila seznam vodilnih malteških vitezov (Knights of Malta), njihove uradne funkcije in kontakte.

				Vir: WikiLeaks - facebook			Vir: WikiLeaks - facebook

Seznam obsega 176 strani, na strani 75 in 76 pa si lahko preberete tudi imena in priimke članov reda malteških vitezov iz Slovenije.

WikiLeaks: Malteški vitezi - vse njihove funkcije in kontakti.pdf

Pri nas na vrhu je diplomat in nekdanji politik, ki politično sodi na desnico, Andrej Šter, sicer pa vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve.

SREDA, 30. januar

Na javnem zavodu - Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki ga je, preden je postal minister za kulturo, kot ravnatelj vodil Dejan Prešiček, sta poleg Prešička zaposleni še dve njegovi sorodnici: žena Liza Prešiček Hawlina, flavtistka, in pianistka Nina Prešiček, sestra padlega ministra.

				Dejan Prešiček<br>			Dejan Prešiček

Trije zaposleni sorodniki, no, to je tudi v zasebnih firmah težko videti, razen v manjših družinskih podjetjih. Sicer pa na KGBL, od koder so v preteklih dneh prišla na dan številna dokumentirana pričevanja o Prešičkovem mobingiranju ter šikaniranju zaposlenih (vir), zdaj v hudem strahu čakajo na Prešičkovo vrnitev, saj mu tam miruje delovno mesto. In se, pravijo, bojijo Prešičkove maščevalnosti ...

SOBOTA, 26. januar

Peter Vilfan, sporni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, ni (več) pri Marjana Šarcu.


				Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.			Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.

Namesto pisarne na Gregorčičevi ulici, kjer so prostori vlade, je dobil pisarno v šestem nadstropju ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na Masarykovi cesta 16. Naši viri pravijo, da je zraven prinesel svoj službeni prenosni računalnik, plačuje pa ga - Vilfana - sicer še vedno kabinet predsednika vlade, enkrat pa naj bi se celo pojavil na kolegiju šolskega ministra Jerneja Pikala, kaj sicer - kot državni sekretar - točno počne, pa ni znano. Vilfan, ki ima srečo, da se je kmalu po izbruhu afere z njegovimi davki pojavila še večja afera - Prešiček, se je zdaj potuhnil, toda naši viri iz vlade in koalicije pravijo, da je Vilfanov odhod samo še vprašanje časa. Šarec in vsi drugi naj bi namreč samo čakali na konec preiskave Fursa in odločbo, ki naj bi, kot se zdaj napoveduje, Vilfanovo izogibanje davkom preko Športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, označila za davčni prekršek in mu naložila plačilo kazni ter izdala novo davčno odločbo za plačilo dodatnega davka, potem pa predlagal Vilfanovo razrešitev - če Vilfan prej ne bo odstopil sam. Prav tako Vilfana naj ne bi več zagovarjal predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec, ki je Vilfanu naredil že najmanj dve veliki uslugi: Vilfan si je lahko pred zadnjimi volitvami sam izbral volilni okraj, izbral pa je Kočevje, zelo ugoden za stranko DeSUS, toda Vilfan kljub temu ni bil izvoljen, potem je Erjavec naredil vse, da je Vilfan dobil službo državnega sekretarja, zdaj pa naj bi Erjavec tudi ugotovil, da mu vsi ti razni Petri Vilfani, Saše Dončiči in Ladi Leskovarji niso ravno veliko prinesli ...

NADALJEVANJE ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
puma puma
2
Feb 14, 2019
Zdravo raziskovalni novinarji težko je bilo včeraj gledati telečji obraz Jureta Lebna, kako se je sprenevedal in ponavljal, da on ne sprejema odgovornosti, lahko mu preiščete hišo itd. Verjetnost je, da se v 11 mesecih že vse dokaze skrili. Mogoče so škatle že kje v Murglah pri Miru Cerarju v garaži, deponiji ali pri opitemu nesposobnemu generalnemu sekretarju Andreju Klemecu ali pri njegovemu bratu ali v frizerskem salonu Miča Sojerja kje med navijalkami. Ne spreglejte Cerarjevega prijatelja Damjana Beliča in njegovih poslov, ki sežejo zelo daleč.
Včeraj so bili prikazani maili in dopisovanje Jureta Lebna. Večkrat se je omenil Jeram ROK dolgoletni partner Martine KOVAČIČ (vsak nosi svoj priimek naj vas to ne zavede), katero je JURE LEBEN 1. 2. 2019 na mistrstvu zaposlil, kot javno uslužbenko na delovno mesto Vodja službe, v nazivu sekretar (šifra 1789) v Službi za integriteto in transparentnost za nedoločen čas.
Pokvarjena lena pravnika MARTINA KOVAČIČ in ROK JERAM sta sorodstvena povezava etičnega in nadvse moralnega Mira Cerarja (sorodnica Martina Kovačič). Tako, da je Miro Cerar zagotovo zelo dobro vedel koga je Jure Leben v mailih za MAKETO pooblastil, kot je zapisal v zadnjem stavku: V cc tega emaila sem dal Roka Jerama. Bil je na sestankih za maketo. Njega pooblaščam za sprejemanje tistega kar smo se dogovorili. Če kaj ne boste mogli sami, pa naj počaka mene.
Jerama in Kovačičevo etični in nadvse moralni Miro Cerar preklada po nekih državnih funkcijah ministrstva že od leta 2014.
Bivšo poslanko SMC Potočnik Andrejo - konjetino bunko z debelimi kopiti in rdečimi gobcem; Čepinka št. 2 se je kot kaže Zdravko Počivalšek naveličal in je zavetje za prekladanje svoje kobilje riti poiskala pri Lebnu na ministrstvu.
#8
abram1b2 Cej
8
Feb 12, 2019
Rak rana Slovenije so uvoženi tujerodni osebki, plus domači nesposobneži . Kupiš diplomo in si sodnik,ki mimo pravosodja še šel ni.Jugovina še kar tala univerzitetne diplome in ti diplomiranci? sodijo Slovencem..Same prodane duše in nesamozavestni ritolizniki nas vodijo.
#7
ivan maček
1
Feb 11, 2019
Sem si premislil, dobiš plus, ker si res dober, polepšaš dan.
#6
ivan maček
1
Feb 11, 2019
"Če gospa Murgel delo...….."
Borut, tokrat ne dobiš plusa, o štabni se pač tako ne govori, ona pa gospa. Gospa je moja mama, pa še marsikatera, ta pa gospa, ….ne me jebat!!
#5
borut rojc
6
Feb 11, 2019
Če gospa Murgel delo na sodišču opravlja na nivoju svoje rabe slovenskega jezika, zlasti v verbalni obliki, potem je to sojenje res neodvisno. Prosto po Prešernu. Brez repa in glave, divje in rahlo neuravnovešeno. Tako kot gospa tudi deluje navzven. Država je pa s takšnimi predstavniki te ali one veje oblasti, že dolgo kot vlak brez voznega reda.
#4
Risto Silvan
5
Feb 09, 2019
Roni kordiš, še en prepričan kaviar komunajzar. Raji prodaja socializem in rdečo zvezdo, sebi pa kapitalistične dobrote. Ne vem, kako gresta skupaj rdeča zvezda in najnovejši Cannon, tipičen produkt kapitalističnih 'razrednih sovražnikov'. Očitno je veliko šprical pri samoupravljanju s temelji marksizma, predvsem pri tistem delu, ki govori ".... drugovi i drugarice, ovo je družbeni eksperiment, skupaj moramo odgovarjati za našo prihodnost ...."
https://www.youtube.com/watch?v=C02W4Gfu7y8

Unboxing Canon EOS M3 #nepozabno - YouTube

Unboxing brezzrcalnega digitalnega aparata Canon EOS M3 z izmenljivimi objektivi.
#3
Radmila Čučak
5
Feb 03, 2019
Malteški Vitezi so država znotraj države, imajo svoj sedež v OZN in močno vplivajo na politike držav. So najmočnejša obveščevalna organizacija na svetu v službi Vatikana in Jezuitov, ki nadzira oziroma vodi tudi ameriško obveščevalno organizacijo CIA , ki je organizacija zla.

Po drugi sv. vojni so Vatikan, Jezuiti in Malteški Vitezi organizirali beg nacističnih oficirjev v Ameriko. George Bush starejši je kot direktor CIA postal član Malteških Vitezov, ki so temelj uvajanja diktature Novega Svetovnega Reda - New World Order-

https://www.youtube.com/watch?v=hEJDUWfBid8

Leo Lyon Zagami - Knights of Malta Cagliostro and revenge of the Templars part 4 - YouTube

Former High-level Freemason and Illuminist Leo Zagami speaks about some of the history regarding the Knights of Malta.
#2
anki polajnko
3
Feb 03, 2019
Maltežki vitezi predstavjajo svetovno elito.
Med Slovenci jih je samo peščica, pa še ti so po orientaciji desni.
V Sloveniji skorajda nimamo elite. Pomanjkanje je očitno in rezultati so vidni, saj se Slovenija skorajda nikjer ne more uveljaviti. Še najmanj na mednarodnem parketu.
Naši "vrhunski" politiki segajo le do meja Slovenije. Od tam dalje jih večina držijo pokonci domače politične funkcije, s katerimi lahko vstopijo v kak kabinet, ali na obisk po službnei dolžnosti.
V najboljšem prmeru jim odpro vrata še v kakšni banana republiki in to je vse.
Namesto, da bi Slovenci načrtno gojili elito, ne mafijsko, kar sicer počnemo, elito v glavnem zatiramo.
Bolj ko je nekdo beden, bednega porekla in tudi obnašanja, bolj je cenjen.
V svetu puntarji pač ne vladajo in je puntarska himan samo za domačo rabo: "Grad gori, grof beži, vino tče, naj še teče kri".To velja samo do Šentilja, Fernetičev in Dolge vasi.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-30 22:32:05 (Jan 30, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
Vse se vrača, vse se plača: zaradi Thompsona in prepovedi mariborskega koncerta država Slovenija že na evropskem sodišču!
Nočna mora za okolje. Minister Zajc na Arso predlaga Kozlovičevo, SMC je za fracking Pomurja?!
Bavčar spet zmagal, Korsika mu zdaj dolguje že več kot pol milijona evrov
Tudi ljudi ugrabljajo, mar ne? Ali prilika o tem, zakaj vladajoči v Sloveniji niso sposobni človeških reakcij.
Še zadnji poraz odvetnika Senice proti Bojanu Požarju. Po 8 izgubljenih tožbah je deveto umaknil sam. Toda šele po 6. letih!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(22)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(16)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
OVS
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)