V Novi Sloveniji vre: jezni Peterle, močno poražen na tajnem glasovanju, užaljeno napisal pismo članstvu.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-27 ob 06:51:22

Znotraj Nove Slovenije je znova strahovito napeto. Vre! Bližajo se volitve v evropski parlament (te bodo predvidoma v nedeljo, 26. maja), za prvo mesto na kandidatni listi pa se spopadajo evropski poslanec Lojze Peterle, bivša predsednica stranke Ljudmila Novak in vodja poslanske skupine NSi Jože Horvat. Trenutno razmerje sil naj bi bilo sicer sledeče: vsaj polovica Nove Slovenije meni, da so (bili) trije mandati evropskega poslanca čisto dovolj in da je prišel čas, da se Peterle umakne, Novakovi naj bi bilo prvo mesto na kandidatni listi kakor obljubljeno, če se - takrat, spomnimo, ko je Matej Tonin čez noč postal novi predsednik NSi - mirno "umakne" Mateju Toninu, Jože Horvat pa naj bi trenutno užival največ podpore med članstvom.

PETERLE SE NE DA IN VEDNO BOLJ GROBO IGRA

Toda Lojze Peterle se ne da. Naši viri pravijo, da je začel igrati tudi zelo grobo. Tako naj bi že zagrozil, da bo, če ne bo nosilec kandidatne liste NSi, ali odšel v Slovensko ljudsko stranko, k Marjanu Podobniku, ali pa naredil nekakšno svojo listo za letošnje evropske volitve - "Listo Lojzeta Peterleta".


				Lojze Peterle (levo Franc Bogovič, evropski poslanec SLS) ...			Lojze Peterle (levo Franc Bogovič, evropski poslanec SLS) ... 
				... in Matej Tonin. (foto. STA)			... in Matej Tonin. (foto. STA)

Na ponedeljkovi seji izvršilnega odbora NSi, kjer so debatirali o evropskih volitvah, je Lojze Peterle, sklicujoč se na svojo različico - po njegovem mnenju javnosti prikritega - posveta v Dolenjskih Toplicah, na izvršilnem odboru NSi najprej predlagal in potem, ko je predsednik stranke Matej Tonin menil, da bi bilo treba s takšno odločitvijo še malo počakati, dobesedno izsilil glasovanje o tem, da postane nosilec kandidatne liste, Ljudmila Novak pa je na tej listi druga. Člani izvršilnega odbora so nato glasovali, tajno, Peterletov predlog pa na glasovanju ni bil sprejet, velika večina članov izvršilnega odbora je namreč glasovala - proti.

Povedano drugače, predlog, da bi bil Lojze Peterle nosilec kandidatne liste za evropski parlament, je izvršilni odbor NSi minuli ponedeljek s tajnim glasovanjem - torej demokratično - že zavrnil. Zato je užaljeni Peterle šel napisat tole jezno pismo, kjer pa je tajno glasovanje in rezultat glasovanja izvršilnega odbora NSi preprosto - zamolčal (faksimile):

Celotno pismo Lojzeta Peterleta.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Rado K.
2
Jan 27, 2019
. . . ni videti zdrav? Saj tudi ni. Že dvakrat je imel raka.
#9
Zim Zelen
2
Jan 27, 2019
Za Peterleta sem v skrbeh. Ni videti ravno zdrav. Prav bi bilo, da se umakne v kakšen čebelnjak in se nadiha zdravilnega zraka.
(48 letnik, zrel za pokoj)
#8
Rado K.
5
Jan 27, 2019
Hudo je Peterletu, verjamem. Vsaj 15 let dobiva vrhunsko plačo. Le kako bo zdaj shajal z manj? Težko bo. /tudi meni bi bilo/.
#7
Anton kozorog
3
Jan 27, 2019
sovražim komolčarje

sarkazem press
#6
ivan maček
1
Jan 27, 2019
Borut,....joj! spet si gamadi nastavil ogledalo....joj, ,joj...
To pa boli, pa še kako resnično.
#5
borut rojc
6
Jan 27, 2019
Vonj denarja privlači. Desna politična opcija tja pošilja svoje najboljše kadre, Murgle pač nezaposljive idiote. Zato bi tja najraje kar iz Murgel kandidirali tudi dr. Logarja, tako oslabili opozicijo, predvsem pa bi komunikacija v parlamentu ali na Magistratu spet lahko padla na tisti, primitivnejši nivo, ki mu končno tudi režimski mediji lahko sledijo. Podkupnin levičarji verjetno ne sprejemajo več, rad bi pa vedel, kaj pametnega sta tam postorila ne preveč bistri vnuk komunističnega zločinca in možača, ki rada hodi po žerjavici ? Verjamem, da nič. O Fajonki škoda besed, sam sem sicer vedno bil naklonjen Vajglu. On je, če pomislim, kakšni idioti danes sedijo v slovenskem parlamentu in pretendirajo na evropskega iz murgelske kvote strančič in list, gospod. Lojze pa kot Lojze, še vedno bi igral na orglice in preučeval vpliv rakastih tvorb na razvoj ćloveške ribice. Luštno mu je tam gor. On bi še. I sine, bi, tata.
#4
viktor hajsinger
3
Jan 27, 2019
Bratuškova in Erjavec izgubita volitve, postaneta ministra. Peterletu dajo košarico v stranki, hoče predstavljati SI v EU. Grozi s prestopom ali ustanovitvijo svoje liste. Takšna je SI politika.

V Novi Sloveniji vre: jezni Peterle, močno poražen na tajnem glasovanju, užaljeno napisal pismo

Znotraj Nove Slovenije je znova strahovito napeto. Vre! Bližajo se volitve v evropski parlament (te bodo predvidoma v ne
#3
abram1b2 Cej
9
Jan 27, 2019
Če se v NSi ne morejo medsebojno zmeniti,kako naj se slovenska pozicija in opozija zmenijo za program,ki bo Slovenijo popeljal iz tega dreka strankokracije. Peterle se je butasto obnašal že ob volitvah za presednika države v boju s Danilom Turkom-ki se je ravno tako izkazal za ritoliznika. Tudi takrat je Peterle imel živčne izpade,kot jih ima sedaj ,ko se gre za njegovo egoistično in bedno rit.Petrle želi imeti svojo privat dinastijo v EU parlamentu,naredil pa tako ni nič za Slovenijo.Petrle je v slovenski politiki popolnoma precenjena oseba,tako kot večina politikov.Lahko si poliglot,kar pa še ne pomeni,da nisi kot oseba- navadna politična egoistična povzpetniška nesposobna rit. Petrle naj gre k Podobniku in SLS,kjer tam so zbrani podobni njemu.Podobniku se je kurji posel izjalovil in sedaj hoče nazaj v politiku,kjer so lahko v slovenski politiki totalno nesposoben,pa tega nihče ne opazi.Tonin naj gre maše brat v cerkev, Še najbolj sposobna od vseh teh v NSi je Radmila Novak.Ona je NSi izvlekla iz Petrletovega dreka.Politično sem totalno neopredeljen vse kar je,je to,da težko prenašam to slovensko politično gnilobo.
#2
Mefisto Modri
13
Jan 27, 2019
NSI naj oba, Lojzeta Peterleta in Ludmilo Novak, postavi na prvo mesto kandidatne liste za evropske volitve, ker sta oba zaslužna za zaton krščanske demokracije, za sramotno kolaboracijo stranke s plenilsko levico in za slabitev desnice kot celote.

NSi tudi ne bo pogrešila, če ju sploh ne uvrsti na kandidatno listo, ker si tega preprosto ne zaslužita.

Sploh pa se NSi ni vredno veliko truditi z volitvami evropskih poslancev, ker bo itak ostala brez zastopstva v parlamentu EU, kar bi bilo pa še najbolj pravično.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-27 06:51:22 (Jan 27, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
sova
(21)
DUTB
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Hit
(6)
udba
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)