Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-11 ob 07:21:41

Zdaj, ko je vodstvo RTV Slovenija na našo zahtevo včeraj pozno popoldne vendarle pokazalo zahtevane dokumente, je vse jasno. Imeli smo prav (vir): Peter Vilfan, nekdanji poslanec, od prvega januarja dalje pa državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je z računovodskimi manevri davčno blagajno, državni proračun ali preprosto davkoplačevalce oškodoval za več deset tisoč evrov! Ta denar pa je - gre za utemeljeni sum - končal v njegovem žepu!

Mimogrede, vodstvo RTV Slovenija bi slej ko prej tako ali tako moralo pokazati vse finančne dokumente, povezane s Petrom Vilfanom, saj gre za javni zavod in davkoplačevalski denar, in to bi naš portal kasneje dosegel tudi prek informacijske pooblaščenke.

Poglejmo podrobnosti:

- Peter Vilfan je najprej v državnem zboru dosegel posebno dovoljenje Komisije za kadrovske in administrativne zadeve, da so mu kot poslancu dovolili komentiranje košarkarskih tekem, kar mu je poleg poslanske plače omogočalo še dodatne zaslužke. Za katere pa zdaj konkretno vidimo, da so šli v nebo. Pa ne samo na RTVS, kjer je v letih 2007 in 2008 s komentiranjem košarke zaslužil dve dodatni celoletni poslanski plači (?!), sem je treba prišteti še njegove prihodke s komentiranjem košarke na zasebni televizijski hiši Pop TV in Kanal A, ki pa javno (še) niso znani ter razkriti.

- Potem je Vilfan podpisal pogodbo z RTV Slovenija, vendar se je z vodstvom državne televizije dogovoril, da gre za pogodbo med javnim zavodom RTV Slovenija in Vilfanovim zasebnim športnim društvom Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je politik edini zakoniti zastopnik, društvo pa je, pozor, registrirano samo za dejavnost športnih klubov. Na RTV Slovenija se sicer izgovarjajo, da je bil namen sklenitve pogodbe "interes za dolgoročno sodelovanje na področju televizijskega poročanja o košarkarskih dogodkih doma in v tujini", čeprav bi lahko vedeli ali celo morali vedeti, da Vilfanovo društvo ni registrirano za košarkarske prenose. Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, v letih 2011 in 2012, ko je bil že poslanec Pozitivne Slovenije, pa je Peter Vilfan sodeloval pri oddaji Male sive celice v sklopu nagrade košarkarski tabor. In kar so mu, politiku, tudi plačali, čeprav je šlo samo za otroško oddajo!

To so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva iz RTV Slovenija. (Vir: RTVS) Črno na belem: to so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva z RTV Slovenija. Koliko Vilfan kasira ali vsaj je kasiral mimo Fursa prek pogodb na Pop TV in Kanalu A, pa žal še ni znano. (vir: RTVS) 

- Politik Peter Vilfan je kasneje - kot komentator - prestopil na Pop TV in Kanal A, kjer je med drugim komentiral legendarno evropsko prvenstvo v košarki in kjer smo Slovenci z Goranom Dragićem in Luko Dončićem na čelu sredi Istanbula postali evropski prvaki. In danes lahko z veliko gotovostjo trdimo, da ima Vilfan podobno pogodbo tudi s Pro Plusom, zato se oškodovanje državne blagajne še nadaljuje ...

- Samo z omenjeno pogodbo prek RTV Slovenija je Peter Vilfan državni proračun oškodoval za več deset tisoč evrov! Če bi namreč plačilo za komentiranje košarke dobival prek avtorskega honorarja, kar bi bilo tudi pravilno in zakonito, bi mu od 73 tisoč evrov ostalo "zgolj" približno 31 tisoč evrov, vse ostalo pa bi romalo v državni proračun. Tako pa je celoten znesek, 73 tisoč evrov (številke navajamo "okrogle"), sedel na transakcijske račune Vilfanovega društva, kjer ga je Vilfan, predvidevamo, dvigoval v obliki potnih stroškov ali gotovine, torej - neobdavčeno!

- In spomnimo: Vilfanovo športno društvo je kasneje končalo v rdečih številkah, med davčnimi dolžniki in z blokiranimi transakcijskimi računi. Koliko denarja danes dolguje športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in komu, poleg Nove Ljubljanske banke, pa verjetno lahko dokončno ugotovi samo resna preiskava Fursa. (faksimile):

Vir: Gvin Vir: Gvin

KOT POLITIK STRANKE DESUS JE VILFAN ZA SVOJ ŽEP ...

OŠKODOVAL TUDI POKOJNINSKO BLAGAJNO!

- Peter Vilfan je tako med drugim, čeprav je politik stranke DeSUS, za svoj žep direktno oškodoval tudi pokojninsko blagajno in upokojence! Peter Vilfan pa medtem ves čas na polno prejema visoko plačo iz državnega proračuna!

ZDAJ SE TUDI VE, ZAKAJ MOLČITA POP TV IN KANAL A?!

- In zdaj je tudi jasno, zakaj uredniki in novinarji Pop TV in Kanala A molčijo ob aferi Vilfanovi davki. Ker je - očitno - tudi njihova televizija prek podjetja Pro Plus globoko vmešana v finančne in davčne mahinacije Petra Vilfana. Ali sta RTV Slovenija in Pro Plus z navedenimi pogodbami s Petrom Vilfanom v (davčnih) prekrških, lahko spet ugotovi samo preiskava Fursa.

ZDAJ SO NA POTEZI ŠAREC, FURS IN ERJAVEC

Zdaj so torej na potezi predvsem predsednik vlade Marjan Šarec, davčna uprava, torej Furs, pa tudi Vilfanov neposredni strankarski šef, predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec.

Namreč, če se zdaj, ko so zadeve povsem in kristalno jasne, ne zgodi prav nič, če Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade, ne odleti, Furs pa ne gre v resno akcijo, potem res ni več nobenih standardov, potem res veljajo dvojna merila, potem se res lovi samo kurje tatove in "male ljudi", izbranci pa so nedotakljivi. Po tej logiki Furs, ki zdaj celo prednostno preiskuje tako imenovane "povezane osebe" pri izogibanju plačevanja davkov, Vilfan pa je tipičen primer, ne bi smel nikogar več "nadlegovati" ...

NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA ...*

Pri tem je prav neverjetno, da si je Peter Vilfan ob takšnem bremenu sploh še upal kandidirati za poslanca in postati državni sekretar, ali pa izbranci pač menijo, da jim je res dovoljeno čisto vse?! V tistem znanem slogu: "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole ..."?!*

Predsednik vlade Marjan Šarec, na primer, ki je ob aferi Marko Bandelli pokazal nekakšno odločnost, na naša vprašanja, povezana s Petrom Vilfanom in afero Vilfanovi davki, še vedno molči. Včeraj smo mu postavili naslednja vprašanja:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Z molkom pa se brani tudi Peter Vilfan!

* Nihče nam nič ne more

* Nihče nam nič ne more, močnejši smo od usode, tisti, ki nas ne marajo, pa nas lahko samo sovražijo

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
0
Jan 11, 2019
borut rojc…….pizda od kod se ti jemlje!!???...…...o oni gamadi pa brez veze....
#5
Zim Zelen
2
Jan 11, 2019
Saj denar ni izgubljen na kakšnih otokih.
Verjetno je že vnaprej vse pognal v dobrine, tako so tudi davki poplačani.
#4
lola titi
19
Jan 11, 2019
Ali so FURSovci že polepili celo stavbo vlade s svojimi TRAKOVI, kjer sedaj hara Peter Vilfan?, kot to napravijo v kakšnem bifeju, ko natakarica pozabi tipkat kavo za 1€. Ali so FURSovci poklicali policijo ali NPU, ker gre za veliko MAFIJSKO krajo, kot so naredili na gorenjskem pri tehničnih pregledih avtomobilov za 500 € in jih takoj zaprli v zapor, tu pa NIČ !! Ker državni delavci in krivosodje, NE smejo preiskovati sami sebe (ker vrana vrani ne izkljuje oči). Treba je takoj poklicati mednarodno policijo EVROPOL, da pozaprejo te mafijske politike in zaprejo državno korito za vedno. Tako g. POŽAR, treba je tej čredi Slovenski volivcev odpreti oči in jih zbuditi iz KOME. BANDA POKVARJENA, ni besed za njih, kako bi jih opisal.
#3
borut rojc
23
Jan 11, 2019
Ubogi Vilfan. On je le človeček na koncu prehranjevalne verige partije. Stisne gumb in dvigne roko, ko se to od njega zahteva. skuša preživeti. Če tu in tam kaj ukrade, to stori, ker so mu rekli, da on to lahko. Končno, tudi Serpentinšek je basal denar v žepe, ko je izvajal performanse na veselicah in zasebnih zabavah. celo mamo je postavil v hladilnik, da posel ni trpel. No, res, da to ni bila prava mama. Za doktorja prava, od Zdenke sina, vemo, da je goljufal pri potnih stroških in v delovnem času dodatno, nezakonito služil denarce z nekimi predavanji. Profesionalci, da peče glava. Preko trupel do cilja. Dobesedno...Tragedija države se kaže v njenih institucijah, ki ne zaščitijo državljanov pred kaznivimi dejanji, prevarami in še čim. Vsi omenjeni so pripravniški staž v politiki delali pri gradonačelniku Ljubljane, ki ima roke krvave do komolcev. Bojda jim je bil všeč njegov program, sploh Šarcu. Na koncu se ubogim ljudem zgodi, da jim za par sto eurov dolga vzamejo hišo. Črnograditelji jim jo zasežejo in za četrt cene prodajo prijatelju. Nekomu je pač treba vzeti, ko zmanjka...Riba smrdi pri glavi. Predsedniku vseh predsednikov, šefu partije, še vedno na vrhu vseh lestvic po priljubljenosti, ta država nikoli ni bila intimna opcija. Sporočilo vsem, ki prisegate nanj ; uničujte to državo, ropajte in plenite, dokler je še kaj, brcajte vanjo in jo ponižujte, na vsakem koraku. Vilfan počne samo to.
#2
abram1b2 Cej
25
Jan 11, 2019
S primerom Vilfan se nima kaj ukvarjati predsednik VRS .Za to imamo državne organe,ki morajo izpolniti svoje delovne naloge in poklicanost.Če bo primer Vifan ostal nesankcioniran,se ve,da birokrati in sodstvo delijo državljane na prvo razredne in drugorazredno rajo.!!
Vilfan danes kaže rit slovenskim državljanom tako kot jo je nekoč kazal košarkaškim sodnikom. Vilfan razume politiko kot šport plenjenja zase,kar evidentno kaže njegovo početje,ki ni od včeraj, ampak je njegova konstanta nekulturnega in neodgovornega obnašanja. Res je navaden ritoliznik,ki vedno išče lastno korist Vidi se mu ,da je sin svojega očeta.Samo,da je meni dobro ,drugi naj pocrkajo.Slovenija s takimi ritolizniki nima prihodnosti.To je že splošno sprejemljiv sistem delovanja naše države.Nekateri lahko vse ,drugim ni nič dovoljeno.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-11 07:21:41 (Jan 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Podrejeni banksterji: pošastna igra vrha naše politike, paradržavnih skladov in kapitalskega plemstva! Razkriva Rado Pezdir.
Ni še konec! Mediji prejeli tajno navodilo, ukaz: Ne sesuvajte več SMC! Jure Leben pa na poti v kabinet Marjana Šarca?!
19. marec: slab dan za Šarca. Dokazal živčnost, strah, nekompetentnost, zaplankanost, rebalans mu je pa itak zrihtal Kučan!
Past za Magno: zadeva na sodišču, vse še lahko pade. Okoli pa vznemirjenje zaradi nemških napisov: Einbahn Privat Grundstück!
Bodimo pozorni na tretji obisk Milana Kučana, tokrat pri Židanu. Viri verjamejo: gre za prepir med Levico in stranko SD.
Saj so ga lepo opozarjali: Miro, pazi, da 2. tir ne bo tvoj Teš6! Zdaj je prepozno, zgodba je končana, stranke SMC ni več.
Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri
Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.
Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah? Kralj, Črnčec in Besek. Po tem vrstnem redu.
Enkrat je že moral odstopiti, ker ni poplačal kreditov in delavcev, zdaj pa nonšalantno spet sedi ob ministru Počivalšku?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(217)
desus
(71)
Vlada
(64)
sds
(60)
LDS
(58)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(38)
pop tv
(35)
levica
(27)
DUTB
(20)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
sova
(16)
furs
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
Petrol
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
OVS
(9)
dars
(8)
Hit
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
Eles
(5)
udba
(5)
Erar
(5)
sls
(5)
IDS
(4)
AMZS
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
DRI
(3)
CME
(3)
bmz
(3)
KKR
(3)
Sava
(3)
LMŠ
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
Jana
(1)
Lady
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)