Zakaj to (take) tvita Violeta Bulc? Ker je vsako javno nabijanje Pahorja vredno suhega zlata!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-11-06 ob 06:49:28

Si predstavljate, da bi evropski komisar ali komisarka, doma iz Francije, začel - nekega ponedeljka zjutraj - meni nič, tebi nič na twitterju obračunavati s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom?! Ne, kakopak, no, je pa to včeraj uprizorila slovenska evropska komisarka v Bruslju - Violeta Bulc.

Ko je Borut Pahor začel svoj dan na twitterju s spominom na podpisani arbitražni sporazum s Hrvaško, na včerajšnji ponedeljek pred devetimi leti, mu je Bulčeva pobalinsko tvitnila, da ima pogum, da se "hvali z nedokončani projekti" ...

Res je, da je bil to prvi delavnik za tako imenovanimi "krompirjevimi počitnicami", ko, verjamemo, niso še vsi čisto pri sebi, toda Violeta Bulc tega ni naredila spontano, kakor naključno in po ponedeljkovo jutranje zmedena. Tvitnila je namreč popolnoma načrtno, v najslabšem primeru nagonsko, pri čemer dopuščamo možnost, da se ji je minuli konec tedna v Ljubljani tudi kaj neprijetnega pripetilo. Recimo: nekdo ji je namignil, da prihodnje leto, od junija dalje - po volitvah v evropski parlament - ne bo več evropska komisarka. In se je ženski utrgalo ...

5, 6 MITINGOV NA TEDEN ZA 25.000 EVROV MESEČNO!

Saj, kdo je danes Violeta Bulc, slovenska evropska komisarka v Bruslju, pristojna za promet, vidna članica SMC ter prijateljica in osebna šamanka zunanjega ministra Mira Cerarja? Po alinejah:

- V Bruslju (ji) pravijo: "Violeta is a joke (Well - you know how they say in Brussells: Violeta is a joke - vir: Dejan Steinbuch)." Povedano drugače, gospa Bulc je v Bruslju sinonim za šalo. Je svetlobna leta daleč od kakšnega resnega vpliva.

- Bulčeva za Slovenijo in slovenske interese v Bruslju ni naredila praktično ničesar (lep primer je zadnji bruseljski incident - prav okoli arbitražnega sporazuma -, kjer je predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker ignoriral mnenje pravne službe "svoje" evropske komisije, ugodne za Slovenijo, ko je zadevo javno razkril nemški tednik Der Spiegel, pa se je med drugim izkazalo, da je Violeta Bulc za to pravno mnenje vedela, vendar je bila potuhnjeno tiho.

Da o evropskem denarju, ki ga bodo Hrvati dobili za gradnjo mostu na Pelješac, Slovenija pa domala neki drobiž za drugi tir, sploh ne govorimo ...

- Po nedavno objavljeni raziskavi londonskega think thanka - Evropskega sveta za zunanje odnose, je Slovenija po vplivu države na politiko Evropske unije pristala šele na 25. mestu, od 28 držav članic EU. In kdo je že slovenska evropska komisarka: Violeta Bulc!

- Ima pa Violeta Bulc odlično plačo, približno 25 tisoč evrov mesečno plus plačane praktično vse svoje stroške, njen tedenski urnik - vidimo, sama ga je objavila (faksimile spodaj) - pa je videti dobesedno turistično. Pet, šest mitingov, tisto srečanje ta petek, v Madridu, pa je itak samo strankarske narave (Alde) in nima nič z njenim delom za Slovenijo.

Motivi za protipahorski tvit Violete Bulc (ki je hkrati vedno visoko uvrščena na anketah javnega mnenja o priljubljenosti slovenskih politikov, kar sicer še največ pove o resnosti slovenskega javnega mnenja), pa so tudi bolj ali manj jasni, vsaj za boljše poznavalce slovenske politike. Violeta Bulc si namreč išče novo službo in verjetno ji je ta vikend res nekdo dal vedeti, da bo prihodnje leto težko nadaljevala kariero evropske komisarke. Zdaj se menda "dila", ponuja, da bi postala prva kandidatka skupne liste tistih slovenskih političnih strank, ki so članice Alde (Zveze evropskih liberalcev in demokratov), torej SMC, Stranke Alenke Bratušek in Liste Marjana Šarca, ki pravkar vstopa v Alde - na prihodnjih volitvah v evropski parlament. Tudi zato se je Bulčeva zadnjič sestala z Alenko Bratušek, pri čemer je treba vedeti, da jo Bratuškova nepreklicno sovraži, pač zato, ker ji je odžrla službo evrokomisarke. Ampak Bulčeva bo požrla tudi to, Bratuškova pa prav tako.

Mimogrede, članica liberalne Alde je bila nekaj časa, do svojega propada, tudi stranka Zares pod vodstvom Gregorja Golobiča, čeprav je v bistvu šlo za stranko na pozicijah današnje Levice.

VSAKO JAVNO NABIJANJE IN OSLABITEV PAHORJA ...

... JE DANES VREDNO ZLATA

No, sestavni del kadrovskega (re)pozicioniranja Violete Bulc za novo službo pa je tudi njen javni napad na Pahorja, kar (vedno) prinaša točke pri trdem jedru tranzicijske levice; še največ tam, kjer se dejansko kadrovsko odloča, pri Gregorju Golobiču in Milanu Kučanu, ki Pahorja "živega ne moreta". Ali drugače: nabijanje Pahorja ima pri Golobiču in Kučanu celo še večjo interno težo kot pa nabijanje Janeza Janše.

Še zlasti zdaj, ko sta Šarčeva vladna koalicija, predvsem pa njeno zakulisje - zaradi izbiranja novega guvernerja Banke Slovenije, novega ustavnega sodnika in novega varuha ali varuhinje človekovih pravic - s Pahorjem v svojevrstni kadrovski vojni. In kjer je vsaka javna oslabitev Boruta Pahorja, vključno z nedavnim intervjujem, ki ga je Pahor dal za Pop TV, vredna suhega zlata ...

Preberite tudi:

Hrvatom 357, nam 44 milijonov, Cerar pa leze v rit EK in hvali Violeto Bulc.

Rovere, ki je imel denar na računu švicarske banke HSBC, svetuje pri prodaji Telekoma

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
matija medved
0
Nov 08, 2018
Tak urnik dela bi imel tudi jast :)
#8
ivan maček
0
Nov 06, 2018
Kar se borata tiče je brez veze sploh kaj reči,......majmun. Da pa mafiji meša štrene, ja to jim pa gre na živce. V Bruslju je cekin, ja …..ja. "i tata bi to radio".

Joj! Šele na koncu sem podrobneje pogledal fotografijo, danes ne bo nobene hrane več.
#7
borut rojc
7
Nov 06, 2018
Čeprav se mafija, ki je ugrabila državo, zdi , bolj kot kdaj, trdno v sedlu in nedotakljiva je Borut Pahor kot sinonim upora in boja proti tej hordi samooklicanih vladarjev Slovenije, še vedno najmočnejši politik v državi. Na kakršnihkoli volitvah je in bi porazil vsakega od njih, komika, ki so ga nastavili ali pritlikavega mafijskega botra samega, če bi upal spet kandidirati in se ne vtikati v politično dogajanje s podtalnim delovanjem, iz podzemlja. ..Možača kot produkt negativne selekcije režima enoumja nas v Bruslju le sramoti. Mora pa vseeno trobiti v isti rog kot vsi troli, ki se dnevno žigosajo v Murglah. Trenutno, ko ni aktualno udrihati po Janši je zelo priročen za diskreditacije drugi razredni sovražnik, Pahor. Nekoč mu je ta mafija zrušila vlado. Ni jih ubogal. Predvsem pa je razmišljal z lastno glavo. Po teh stopinjah je hotel tudi debelinko, ki ga je nasledil v stranki. a je hitro uvidel, da bo šel večkrat lačen spat kot sit. Danes spet hodi po kurirčkovi poti v Murgle...Vseeno, moram priznati, so nenadkriljivi dovtipi predsednika vlade, bolj kot Prešernova ali Balantičeva poezija. Včeraj smo izvedeli, da se v avtu privezujemo zaradi sebe in ne policije. Neprecenljivo. Kaj sledi danes? Vse, samo, da ni Janša in kontra Pahorju. Nabil jim je očitno neozdravljive komplekse. Zgolj z nasmeški. Ti pa očitno izpadejo še bolj cinični kot kakšen Janšev tvit.
#6
tacit .
3
Nov 06, 2018

Pa še to: če se že potegujemo za evropski denar in če je že omenjena gospa evropska komisarka za promet - kako je mogoče, da dopušča tako neuravnoteženo dodeljevanje evropskega denarja?!
... da ne govorimo o tem, kako pomemben /ZA EVROPO!!!!/ je drugi tir in kako brez težav so turisti doslej obiskovali omenjeno destinacijo v Dalmaciji.

Kaj delate tam, gospa Bulc? Koliko vam je mar za domovino? Vam je morda bolj mar za prospeh hrvaškega turizma kot za propustnost prometa v Sloveniji?

https://siol.net/posel-danes/novice/zakaj-eu-financira-hrvaski-most-drugega-tira-divaca-koper-pa-ne-476619
http://pozareport.si/post/393782/hrvatom-357-nam-44-milijonov-cerar-pa-leze-v-rit-ek-in-hvali-violeto-bulc

Hrvatom 357, nam 44 milijonov, Cerar pa leze v rit EK in hvali Violeto Bulc

@MiroCerar leze v rit EK in hvali @Bulc_EU, ker je dala Hrvatom 357 mio za most (na Pelješac; op.u.) in nam 44 mi
#5
tacit .
5
Nov 06, 2018
Primitivizem par excellence! Za nameček je po lapsusu v zapisu očitno, da je gospa pisala v naglici, po nepremišljenem navdihu (kar je pokazatelj za razločevanje njenega delovanja). S tem dokazuje, da ravna impulzivno, kar jo označuje za slabo političarko. Se kdo čudi, da je gospa na visokem položaju na lestvici priljubljenih? To dokazuje kako glupi so glasovalci in kako neselektivno ocenjujejo primitivne povzpetnike čudne provinience in prepričanj (new age!) - ki so nam v sramoto, namesto da bi nam bili v ponos.
A njena uvrstitev na lestvici priljubljenosti dokazuje (pregovorno) nerazsodnost in omejenost Slovencev, ki prav tako ne pretehtamo, koga volimo (in imamo radi).

Quo vadis, Slovenija?
#4
Janez Vseved
2
Nov 06, 2018
avtor bi lahko preveril kakšno je bilo delovanje ga. Bulc v preteklosti, naprimer kako in zakaj je morala zapostiti državni Telekom, ko se je ustanavljal Telemach kot protiutež Telekomu predvsem zaradi slabitve nadzora v strani takratne LDS. Pa poimenovanje sina po pokojnem hrvaškem predsedniku... gradiva je še in še
#3
Aton EU
3
Nov 06, 2018
Nekoč smo menjali Alenko. Težko je bilo, vendar uspeli smo in našli slabšo!
#2
abram1b2 Cej
10
Nov 06, 2018
Večini državljanom še ni jasno,da noben slovenski politik ne dela v njihovo dobro. Vse to so prodane duše,ki ne združujejo Slovence,ampak jih ločujejo. Oni živijo po načelu,važno je ,da je meni dobro ,ostali pa naj crknejo. Pahorja ne gre hvalit. On nima enega delovnega dne v realnem sektorju,on je nesposoben parazit Slovenije in z vsakim politikom je isto.Slovenci smo klečeplazci, tako doma kot zunaj domovine.Tisti,ki imajo vsega dovolj se nikoli ne bodo uprli tej politiki,reveži se pa nimajo s čim,ker so jih ti grabežljivci, nesposobneži in neodgovorneži že onemogočili. Politikom gre samo za denar,oni Slovencev in Slovenije ne cenijo,ker cenijo samo svoj prestiž in so se pripravljeni zanj prodati vsakemu tujemu copatarju.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-11-06 06:49:28 (Nov 06, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dosti je heca, poglejte Bloomberg. Ne pa brati Dela ali Večera. Predsednik Pahor, vas pa prosimo, ne nas sramotiti!
Novi dokumenti afere Koprivnikar: celo državni Telekom ni dobil frekvenc - kot BTC. Menda zato, ker ga niso zaposlili?!
Vsi se bojijo Eugenije Carl, zaradi njenih žolčnih izpadov, javnost pa je ne pozna. Njen šef to končno priznal!
Kako in zakaj se je Matjaž Nemec (z)lagal, da sta z Iryno Osypenko še vedno skupaj?!
Ustavite Jankovića in (mu) dokažite, da je Ljubljana vaše mesto. Ne njegovo. Vaše. Od ljudi. Ne od vožda. Preden bo prepozno!
Čelanova hobotnica, 2. del. Ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!
Zadnji tango v Parizu: Zoran Janković in Tjaša Ficko. Ekskluzivne fotografije: videti sta kot dva golobčka.
Na koncu je Bandelli celo jokal, a se hkrati spet lagal. Še zloglasna Katarina Kresal je padla z več dostojanstva!
Baj, baj, Bandelli! Se bo Bratuškova maščevala Šarcu tako, da ministrica postane njena frendica Maša Kociper?!
Nova razkritja: Arsenovič zaposlene plačeval z gotovino. Ob koncih tedna, na roke, s kešem, mimo Fursa.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(90)
desus
(43)
LDS
(34)
sds
(32)
večer
(25)
Vlada
(22)
Zares
(21)
levica
(21)
pop tv
(18)
sdh
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
AKOS
(10)
btc
(9)
nlb
(9)
DZS
(9)
DUTB
(7)
sova
(6)
Hit
(5)
SNS
(5)
kpk
(5)
Lek
(4)
krka
(3)
furs
(3)
dars
(3)
Tv3
(3)
udba
(3)
NATO
(2)
2tir
(2)
OVS
(2)
IDS
(2)
Ptuj
(2)
Tam
(2)
trs
(2)
SIJ
(2)
nsi
(2)
24ur
(2)
AMZS
(2)
nba
(2)
ACH
(2)
Erar
(2)
LMŠ
(2)
hse
(2)
arso
(2)
laž
(1)
ww3
(1)
FIS
(1)
Sava
(1)
Nyon
(1)
HSBC
(1)
grki
(1)
npu
(1)
a1
(1)
OKS
(1)
JLA
(1)
Irak
(1)
Atim
(1)
sls
(1)
FIBA
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
SID
(1)
DRI
(1)
vomo
(1)
JJ
(1)
Eles
(1)
eu
(1)
FDV
(1)
Sato
(1)
SCT
(1)
Iran
(1)
NKBM
(1)
Hvar
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
Jož
(1)
ALDE
(1)
nuk
(1)
sviz
(1)
soz
(1)
IMI
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

7657.) hvalnica igri - filip kalan

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

7489.) skrbimo za naš planet  zrak švist in klik! energija  - rosa m. curto , cena je za kos

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7 €

1155.) soba - emma donoghue

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

7450.) kratko sveto pismo s slikami

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7029.) osnove kemijskega računanja - primož šegedin

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

5384.) kreativnost v čipki - janez bogataj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

lesene igrače vedno navdušijo naše malčke. v naši ponudbi imamo tudi lesene črke iz katerih lahko sestavimo otrokovo ime s katerimi se potem igra. črke so sestavljene na ta način, da lahko tudi dokupimo lokomotivo in sestavimo vlakec. https://www.vlakec.si/oprema/lesene-crke-in-stevilke

Kategorija: Lesene igrače

Cena: Pokličite za ceno

4527.) srečne zgodbe bolečine - pino mlakar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

4360.) jaz - philip waechter

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

2301.) delamaris 1879 - 1999 120 let iz morja v konzervo - bruno volpi lisjak

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

858.) razkritje v zelenem potoku - aleksandra kocmut

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 15.99 €

0177.) abecednik zaljubljene krastače - cvetka bevc

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj