Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-10-15 ob 07:13:43

"Dejstva so neizprosna in Bojan Požar je razkril le vrh ledene gore. Koprivnikar je ves čas delal velike napake. Izjave po izbruhu afere BTC pa sodijo med največje spodrsljaje slovenskih politikov pri odnosih z javnostmi v zgodovini države."

Tako je včeraj na twitterju objavil Dušan Caf, direktor Inštituta za digitalno družbo, mi pa danes dokumentirano razkrivamo, kako je Tanja Muha, direktorica Agencije za telekomunikacijska omrežja in storitve (AKOS), ves čas lagala in se sprenevedala, celo na seji državnozborske komisije za nadzor nad javnimi financami (minulo sredo), in dokazujemo, da zasebna družba BTC, d. d., sploh ni bila del evropskega projekta, za katerega je dobila brezplačne frekvence 5G in kako so Koprivnikarjevi uradniki tej zasebni firmi, kjer se je po junijskih parlamentarnih volitvah zaposlil bivši minister za javno upravo Boris Koprivnikar (SMC), brali misli.

No, zdaj je tudi bolj ali manj jasno, zakaj je Koprivnikar tako hitro ostal brez nove službe in zakaj je BTC nemudoma vrnil frekvence. Gre za "damage control", zato, da bi se nehalo brskati. Toda kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada bodo oziroma bi tukaj načeloma imeli lahko delo. Saj smo tudi vsi videli, kako je bil Jože Mermal, predsednik uprave BTC, na omenjeni seji sredi parlamenta vidno in neverjetno živčen!

Zdaj je namreč tudi že jasno, da se bosta - vsaj - Tanja Muha in Boris Koprivnikar zares težko izognila kazenskemu postopku.

RAZKRIVAMO UMAZANE PODROBNOSTI

- Tanja Muha ves čas pripoveduje, da "oni" (AKOS) vse delajo transparentno?! Po drugi strani pa novinarji še vedno nimamo dostopa do vseh vlog in odločb, povezanih s frekvencami 5G?! Če res nimajo česa skrivati, kot rada ponavljata Tanja Muha in Koprivnikar, in so vse delali iz velike ljubezni do Slovenije, naj torej javno razgrnejo in pokažejo vse vloge in odločbe. Mi smo jih denimo prejeli iz nekega drugega vira.

- Že začetek vloge BTC za pridobitev frekvenc, poslane na AKOS, je sumljiv. Vlogo je osebno podpisal Jože Mermal, naslovljena pa je bila na Tanjo Muha, direktorico AKOS?! (spodaj). Vloga zasebnega podjetja osebno v roke visoki uradnici, res nenavadno?! Kot bi klicalo po neki (p)osebni obravnavi ...


							- Vloga družbe BTC (spodaj - v nadaljevanju pa pojasnilo Tanje Muha - 9. oktober - da se frekvence za 3 leta podeljuje samo za odobrene evropske projekte!) tudi ne navaja potrjenega projekta Evropske komisije, čeprav je Tanja Muha javno razlagala, da je bil to ključni pogoj za pridobitev testnih frekvenc 5G za dobo treh let. BTC v svoji vlogi samo navaja projekte, na katere se šele nameravajo prijaviti, njihovi vlogi pa po naših informacijah tudi ni priložen noben projekt Evropske komisije. Namen BTC torej ni bila uporaba testnih frekvenc na že pridobljenem projektu, ampak to, da bi zaradi teh frekvenc pridobili evropski denar, verjetno tudi prek osebnih ministrskih povezav bivšega ministra Borisa Koprivnikarja.

Najbolj bizarno pa je to, da so vsi ostali prejemniki testnih frekvenc razen družbe BTC (!) uradno navedeni kot partnerji projektov, zaradi katerih so jim bile dodeljene frekvence. Tanja Muha je Koprivnikarju zaradi svoje sporne zaposlitve (vir) očitno res dolgovala veliko uslugo.

- Čeprav nekdanji minister Koprivnikar zatrjuje, da gre pri družbi BTC za nekomercialne frekvence, vredne komajda "100 evrov", nam vloga družbe BTC dokazuje nasprotno. Mermal, ki zanesljivo ni neki samaritan, je te frekvence nameraval tržiti, saj tudi njihova vloga navaja, da bo BTC omogočal "ponujanje storitev". (spodaj).

Iz spodnjega dela vloge pa lahko tudi razberemo, da je (bila) končna ambicija družbe BTC postati nacionalni mobilni nacionalni operater - "BTC-Telekom":

- Ena od skrajno neobičajnih zadev pa je ta, da družba BTC sploh ni zaprosila za vse frekvence, pa jim jih je agencija kljub temu podelila. To je nekaj podobnega, kot če bi nekdo vložil tožbo za 500 evrov odškodnine, sodišče pa bi mu jih prisodilo 100 tisoč?! Hja, vse to kaže, da je večina dogovorov potekala mimo formalno vloženih vlog.

In čeprav je Tanja Muha v enem od svojih "pojasnil" (9. oktobra) zapisala, da se bodo frekvence delile tako, da bodo na določenem območju na voljo več deležnikom, je na območju BTC dobila družba BTC - vse frekvence! Kar pomeni, da na območju BTC v Ljubljani do leta 2021 ni na voljo nobenih frekvenc.

Vsi ostali (AMZS, Elektro Gorenjska ... ) pa so dobili omejene pasove frekvenc.

- Tanja Muha tudi sicer ves čas manipulira in ustvarja dejstva za nazaj. Tanji Smrekar, novinarki poslovnega časnika Finance, je 1. oktobra sporočila, da je družba BTC dobila frekvence za evropski projekt InnoHPC (spodaj) ...

... ko pa je prej omenjeni Dušan Caf na svojem blogu prvi razkril (vir), da BTC sploh ni partner v evropskem projektu InnoHPC, je Tanja Muha takoj spremenila zgodbo ...

... ter iz rokava privlekla AMZS, ki naj bi kakor sodeloval z BTC. Čeprav družba BTC v svoji vlogi te pridobitve frekvence (oddani 10. maja 2018) AMZS sploh ne omenja. Hm, kako lepo, ko visoka uradnica bere misli zasebne družbe BTC?!

MERMALOV HORIZON 2020

In zakaj bi družba BTC sploh potrebovala frekvence za projekt Horizon 2020? Ker je to največji program Evropske unije, kjer bodo, tako se vsaj hvalijo v Bruslju, podelili največ denarja - 80 milijard evrov!

Jože Mermal pa je v svojih vlogi, poslani na AKOS (in ki jo na agenciji še vedno prikrivajo), sam zapisal, da frekvence potrebujejo za ta projekt - Horizon 2020. Kaj je torej lepšega, če ti frekvence za projekt, za katerega sicer nimaš pogojev, prinaša pa milijarde nepovratnega denarja davkoplačevalcev, uredi minister, ki ga boš kasneje zaposlil ...

SPOR ZA REVIZORJE MED TANJO MUHA IN ALEŠEM IVKOVIČEM

Mimogrede, za danes zvečer ob 19. uri je ponovno sklicana izredna seja sveta AKOS. Po naših informacijah tudi že prihaja do sporov med direktorico Tanjo Muha in predsednikom sveta Alešem Ivkovičem, ki naj bi pred kratkim prestopil iz SMC na Listo Marjana Šarca. Sprla pa naj bi se zaradi tega, kdo bo določil zunanje revizorje za izredno revizijo sporne podelitve frekvenc družbi BTC ...

Po najnovejših informacijah pa naj bi Tanjo Muha (spodaj, na sliki levo, desno Tamara Vonta) na današnji seji sveta AKOS tudi razrešili.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Risto Silvan
1
Oct 16, 2018
Mater suzno, kak dugo si rabo, da tu nekaj napišeš, top spin. Pa še takrat, ko napišeš, ne napišeš nič. Mogoče zato, ker si runkl.
#5
Gor Pri
0
Oct 15, 2018
Kje si je možno ogledat omenjeno sejo komisije za nadzor javnih financ?
#4
Runkl Pukl
2
Oct 15, 2018
Mater suzno, kak dugo sn rabo, da tu nekaj napišem. Saj ni čudno, da je komentof na ovem portali sam za vzorec. To je najbrš zato, ker je Požara v Maribori na volitvah potprlo sam nekaj več ko 300 prsmojenih. Lepe pozdrave ot top spin Sašota.
#3
tacit .
13
Oct 15, 2018
Resnično: (Borut Rojc!) .., sedela je le Hilda Tovšak. In ne samo to: na vrhu lestvic priljubljenih so že leta in leta ljudje, ki nam škodujejo. Le kdo jih tja uvršča?? In zakaj na primer na lestvici ni ljudi, kot je Bojan Požar (je je mdr. tudi politik!), ampak so na vrhu osebki, ki nam delajo sramoto tudi v tujini! Kje so sankcije za tiste, ki iz svojega priviligiranega (političnega) položaja potegnejo osebno korist? In še: kakšno je sodstvo - državni tožilci, ki iz države z izjavami v parlamentu izganja kure, ki nesejo zlata jajca? Vseh anomalij sploh ni mogoče našteti.
Najlepše se bo pokazalo na lokalnih volitvah, ko bodo izvoljeni Karba, Jankovič, Simona Marko (SD-odvetnica, ki je vodila postopke v zvezi s Koroškimi dečki) ipd.... pa kje imamo razum?

Narobe svet, narobe svet!
#2
Risto Silvan
20
Oct 15, 2018
....so vse delali iz velike ljubezni do Slovenije. Upam, da bodo ljubezen do Slovenije izkazali tudi kriminalisti in sodišča. Bi bil že čas.
#1
borut rojc
26
Oct 15, 2018
Uradniki na AKOS-u so delali, kot jim je bilo naročeno. Koprivnikar je delal, kot mu je bilo naročeno. Sin telovadca tudi. Serpentinšek uboga le botra, ki mu je za birmo kupil kolo. Sedela pa je le Hilda Tovšak. Zase in za vse te kriminalce... Že prvi vtis, ko je komik zapustil deželo pa je, da nas v demokratični Evropi ne jemljejo resno obenem si zastavljajo vprašanja, če se bodo omenjeni norčevali iz zdravega razuma še naprej...Vojska na mejah sosednjih držav je izkaz dela politike vseh teh klovnov, nesposobnežev, privilegirancev režima in kriminalcev...Koprivnikar, neumen kot je, res ne sodi v zapor. Zakaj pa tam ni ljudi krvavih rok in umazane duše je pa drugo vprašanje. Kriminal poganja to državo. Zlasti pomaga izsuševati močvirje.
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-10-15 07:13:43 (Oct 15, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)