Šarec dobil pismo iz Koversade: Pazi se Mira Cerarja in srečno jadraj Slovenija!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-08-20 ob 06:56:37

"Pozdravljeni g. Marjan Šarec predsednik LMŠ in predsednik vlade ..."

Tako je naslovljeno daljše anonimno pismo, ki ga je minuli konec tedna, očitno po petkovi izvolitvi za mandatarja, prejel Šarec, v vednost pa naj bi ga dobila tudi prvaka Socialnih demokratov in Levice, Dejan Židan in Luka Mesec. Gre za zapis o Miru Cerarju ter nekaterih vidnih članih SMC, predvsem Eriku Kopaču, Aleksandru Kešeljeviću, Jožetu Artnaku, Andreju Klemencu, odvetniku Alešu Avbrehtu, hišnemu odvetniku Mira Cerarja in SMC ter menda enemu od kandidatov za novega ministra za pravosodje, kombinirano z vrsto linkov na članke različnih medijev ... samo pismo pa najverjetneje pomeni uvod za nadaljevanje pogajanj o sestavi nove vlade, zdaj, ko se po Šarčevi izvolitvi za predsednika vlade karte delijo na novo, in tudi za novo etapo hudega zakulisnega spopada med SMC in SD. Del tega pisma pod naslovom "Koversada" objavljamo v nadaljevanju članka, anonimno pismo pa med drugim razkriva tudi najnovejše razmere v SMC ter boj za oblast znotraj SMC - seveda po hudem porazu stranke na junijskih parlamentarnih volitvah.

Z BRGLEZOM IN DRUGIMI SE NE SME NITI GOVORITI ...

Tako vedno večjo vlogo v SMC pridobiva Andrej Klemenc, nekdanji direktor revije Mladina, ki počasi (za)menjuje generalnega sekretarja SMC Jožeta Artnaka, z Milanom Brglezom in drugimi - tako ali drugače - odrinjenimi pa se menda sploh ne sme govoriti.

Koversada.pdf

Mimogrede, Andrej Klemenc, ki se je pred volitvami dobesedno iz nič pojavil za vodjo, šefa volilnega štaba SMC, naj bi bil tudi najbolj zaslužen, da SMC ni "zapustila" Marjana Šarca ter prestopila k Janezu Janši (SDS). Namreč, ko je bila stvar za tak preobrat že precej zapečena, za pogajanja z Janšo so se namreč zagreli Zdravko Počivalšek, Aleksander Kešeljević, Erik Kopač, Mič Sojer, in tudi Cerar je začel dopuščati to možnost, je Klemenc na enega od zaprtih sestankov ožjega vodstva SMC prinesel neko javnomenjsko anketo, ki naj bi dokazovala, da je 89 odstotkov volilvcev na volitvah 3. junija volilo SMC zato, ker so rekli, da se gredo z Janšo. In tako je Andrej Klemenc obrnil SMC od pogajanj Janšo spet nazaj izključno na pogajanja z Marjanom Šarcem.

Avtor(ji) anonimnega pisma med drugim razkrivajo sesuvanje in udrihanje čez Marjana Šarca na ožjih sestankih vodstva SMC (no, to sicer počnjo tudi pri Alenki Bratušek ter stranki Socianih demokratov), in taktiko SMC, kako hkrati iztržiti največ ministrskih ali drugih funkcij, ter Cerarjevo nezadovoljstvo s tem, da je Dejan Židan kandidat za predsednika državnega zbora. O vedno večjih napetostih med SMC in SD med kadrovskimi pogajanji znotraj Šarčevega bodočega vladnega peterčka sicer poročajo tudi drugi mediji. Naši viri pa dodajajo, da bo SD do izvolitve Šarčeve vlade pristala na vse možne predlaganje rešitve, potem se bo pa začelo ...

TAJNI DOGOVOR ŠAREC - SD: NAPAD NA OMREŽJE SMC

Isti viri namreč trdijo, da že nekaj časa obstaja tajni dogovor med Listo Marjana Šarca in Socialnimi demokrati o napadu na omrežje SMC ter izrinjanju kadrov SMC iz državnih podjetij, skladov in agencij. Da se res pripravljajo in delajo takšni spiski, pa smo že poročali. Toda svoj del kadrovskega kolača pri upravljanju državnega gospodarstva bo hotela tudi Alenka Bratušek, predvsem v energetiki. In zato bo spet na udaru predvsem postavljeno omrežje SMC.

CERAR BO MORAL PROTI ERJAVČEVIM

Miro Cerar pa bo osebno omel še en velik problem. Kot novi minister za zunanje zadeve bo prikorakal na zunanje ministrstvo, ki ga je v zadnjih letih kadrovsko postavil Karl Erjavec (DeSUS), skupaj s svojo šefinjo kabineta ter dolgoletno osebno zaupnico Vlasto Vidod. Menda sta, tako pravijo poznavalci, po svoji meri, skadrovala in ukrojila celotno ministrstvo, celo tja do hišnika. In zdaj, ko bo Cerar hotel ali moral nastavljati svoje ljudi, bo direktno trčil na Erjavčeve kadre, kar bo sprožilo številne napetosti. Znotraj vlade se bo tudi zato zvrstila cela vrsta političnih imenovanj za nove veleposlanike ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Mefisto Modri
4
Aug 21, 2018
Kva je Dalana Babič, baba trapasta po Serpentinšku!?
#12
Kristof Kukovnik
2
Aug 20, 2018
https://www.youtube.com/watch?v=c11lFiA_sco
#11
Kristof Kukovnik
1
Aug 20, 2018
Vsaj enkrat imamo simatičnega politika, ki zna vsaj nasmejat ljudi ne pa zamorjene obraze.

https://www.youtube.com/watch?v=As_vFA5f9sk
#10
Dajana Babič
0
Aug 20, 2018
Mefisto Modri...da se ne boš zadušil z lastno hudobijo.. Fuj

Anton EU... Slovenija bo čez 10 let del velike države, ki jo bo vodila Rusija. Ti pa lahko emigriraš v kakšno Avstrijo, tam te komaj čakajo. Skupaj z Janšo.
#9
Aton EU
2
Aug 20, 2018
Še sreča, da Sepentinček nima kadrov in programa. Kaj bi bilo, če bi se še njegovi grebli za ministrska mesta. Tako pa mu ostane zdravstvo in lesarstvo...
#8
Mefisto Modri
4
Aug 20, 2018

Se kdo od tistih, ki jim tudi drugi priznajo, da so pametni, spomni, da je Serpentinškov Šarec med vsemi tremi kampanjami, predsedniško, državno zborsko in manadatarsko, izrekel en sam programski stavek?

Kot da ne bi vedel, v kaj se podaja!

Srečen Kamnik, ki se je za tovarišem Titom znebil še ene nadloge in jo preložil na grbo vseh Slovencev.
#7
Mefisto Modri
3
Aug 20, 2018

Ali veste, kaj bosta ob koncu Šarčevega mandata rekla zadnja Slovenca tik preden bosta izdihnila?

Eden bo rekel: Nema nas više!

Drugi pa: Allah akbar!
#6
Komentar izbrisal uporabnik
Zim Zelen
2
Aug 20, 2018
Nekateri se spotikajo ob to, da je igralec.
V bistvu so vsi igralci, ki nam uprizarjajo komedije in tragedije.

Da so svet zasukali "ekonomisti" (strokovnjaki) je pa itak znano.
#4
3oqo thirdeye
4
Aug 20, 2018
Razglednica od Kardelja.
#3
borut rojc
7
Aug 20, 2018
Šarec nima niti kadrov, niti znanja oz. vizije upravljanja države. Vse to jemlje od drugih, tudi od SMC. Zato so ti, kakor spori med murgelskimi strankami, navaden blef. ..Razumem, da so vsi prevarani, obubožani in ponižani, le kolateralna škoda mafijskega ustroja države, vseeno pa so mrtvi , ki jih je zadnja vlada puščala za seboj v zdravstvu, previsoka cena in Milojka Kolar Celarc ne bo stara, nova ministrica za zdravje, kot tisti s kvadratno glavo v gospodarstvu.
#2
Dare P.
6
Aug 20, 2018
Slog pisanja me močno spominja na Štefkinega(Kučan). Razlika je zgolj v tem, da ji je vse skupaj "narekoval" Milan, da se s svojim prepoznavnim vokabularjem ne bi izdal.
#1
Aton EU
5
Aug 20, 2018
Nekateri odrinjeni so zaćeli jamrati...
#0
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-08-20 06:56:37 (Aug 20, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)