Za vsako ceno!

Objavil/a Forum !, dne 2018-07-29 ob 09:05:58

(Piše: Aljuš Pertinač)

 Marjan Šarec se je očitno odločil, da želi biti predsednik vlade za vsako ceno. Magari samo za 5 mesecev. Kot vse kaže, bo tako državni zbor glasoval o njem kot mandatarju v drugem tednu v avgustu. Najverjetnejši datum je 10. avgust. Na glasovnici bo samo njegovo ime. Takrat se po vsej verjetnosti še ne bo vedelo, ali bo v vladi tudi Levica, ali pa jo bo zgolj podpirala iz opozicije in bomo imeli prvič v zgodovini manjšinsko vlado.

Zmago Janeza Janše na volitvah 3. junija, ki so bile predčasne zgolj po imenu, sem spodaj podpisani napovedal že jeseni leta 2016. Vmes se je sicer za kratek čas dvakrat zdelo, prvič po zelo dobrem rezultatu Marjana Šarca na predsedniških volitvah ter drugič po aferi s financiranjem SDS iz tujine, da se mu utegne relativna zmaga vendarle izmuzniti, ampak na koncu so stvari prišle na svoje mesto in Janša je volitve prepričljivo dobil. Volilno kampanjo je zaznamovalo predvsem zaklinjanje vseh večjih strank, s častno izjemo NSi, da z Janšo oziroma SDS oziroma SDS na čelu z Janšo nikakor in pod nobenim pogojem ne gredo v koalicijo. No in potem je prišel pregovorni povolilni ponedeljek.

OBLJUBA DELA DOLG
No, še pred ponedeljkom, praktično že na volilni dan, je Marjan Šarec, na volitvah s svojo LMŠ odličen drugi, s pol slabšim rezultatom od Janše, napovedal, da bo poskušal zbrati večino za oblikovanje vlade in da, če se bodo vsi držali svojih obljub, računa, da bo postal predsednik vlade. Obljube so očitno postale lajtmotiv slovenske politike. Prvi je sicer obljubo, ki jo je dal pred volitvami, držal predsednik republike Borut Pahor, ki je napovedal, da bo mandat za sestavo vlade, kot je tudi sicer običaj in praksa pri nas, podelil relativnemu zmagovalcu volitev, Janši. S tem si je seveda nakopal bes in gnev tranzicijske levice, po drugi strani pa je na ta način pozitivno presenetil Janšo, ki takšne Pahorjeve poteze, glede na vse, kar je Janša Pahorju zmetal v obraz na zadnjih predsedniških volitvah, prav gotovo ni pričakoval. Je pa pričakoval, da bo po volitvah začel dobivati pregovorne klice tistih, ki so še nekaj dni prej zatrjevali, da nikakor ne gredo v vlado z njim, kako so si sedaj seveda premislili.

Ampak tokrat klicev ni bilo. Če je bil torej Janša ob Pahorjevi potezi prijetno presenečen, je bilo sedaj seveda ravno obratno. Vendar Janša ni v politiki od včeraj in s politično realnostjo se je hitro sprijaznil ter elegantno prepustil iniciativo Šarcu. Ta se je, marljiv, kakor je, pridno lotil sestavljanja mavrične antijanša koalicije. Ko so se po volitvah prešteli, so stranke, ki bi nekako naravno sodile v takšno koalicijo, skupaj na volitvah osvojile 43 mandatov. Če odmislimo Zmaga Jelinčiča Plementitega, sta ostali za potrebnih 46 glasov oziroma večino le dve kandidatki: NSi in Levica. Od 4. junija do konca julija se Šarec pri tem ni premaknil niti za milimeter. Če povemo v besednjaku, ki mu je kot ljubiteljskemu zgodovinarju ljubši, situacija je bila podobna stanju na zahodni fronti v 1. svetovni vojni. Ves ta čas se je sicer Šarčev peterček (LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS) neutrudljivo sestajal, dogovarjal in pogajal z NSi.

Ta teden je postalo dokončno jasno, da so ta pogajanja propadla in da NSi v Šarčevi vladi ne bo. Tukaj je potrebno dati priznanje Mateju Toninu, ki se je pogovarjal do zadnjega in ki bo seveda, če Šarcu uspe sestaviti vlado, posledično ostal tudi brez položaja predsednika DZ, ki ga trenutno zaseda. Tako je odreagiral bistveno bolje, kot člani peterčka, ki na Janševo ponudbo za pogovore in podrobno pripravljeno koalicijsko pogodbo niso niti odgovorili oziroma na pogovore niso niti prišli. Takšno zavračanje dialoga med parlamentarnimi strankami, kot je pravilno opozoril tudi predsednik Pahor, je za slovensko politiko in njeno stabilnost, seveda slabo. Janša je tako postal poleg relativnega, tudi moralni zmagovalec volitev. Šarcu pa sta ostali samo še dve možnosti. Ali ne sprejme mandata, kar bi bržkone pomenilo nove predčasne volitve, ali pa se začne pogajati z Levico. Da se je odločil za drugo možnost, ni presenečenje. Po eni strani so ga preko medijskih zapisov in prepričani ste lahko tudi neposredno, v zakulisju, h temu začeli siliti centri moči tranzicijske levice, ki si še enih volitev ali bog ne daj Janševe vlade, nikakor ne želijo. Po drugi strani pa si tudi Šarec na vsak način želi postati predsednik vlade. Ne glede na to, kaj si mislimo o njegovih mandatarskih kompetencah, mu je treba priznati, da je, upoštevajoč njegovo poreklo in razmere v katerih je odraščal, prišel zelo daleč. Je že drugi mandat župan Kamnika in če bi tako želel, bi lahko bil še naprej. Na predsedniških volitvah je do konca dihal za ovratnik nepremagljivemu Pahorju in na državnozborskih volitvah je premagal vse etablirane stranke z izjemo SDS. Bolj ali manj je jasno, da je ta trenutek zanj edina možnost, da se dokončno zapiše v zgodovino.

NAJ STANE, KAR HOČE
Šarec se je očitno odločil, da želi biti predsednik vlade za vsako ceno. Magari samo za 5 mesecev. Kot vse kaže, bo tako DZ glasoval o njem kot mandatarju v drugem tednu v avgustu. Najverjetnejši datum je 10. avgust. Na glasovnici bo samo njegovo ime. Takrat se po vsej verjetnosti še ne bo vedelo, ali bo v vladi tudi Levica, ali pa jo bo zgolj podpirala iz opozicije in bomo imeli prvič v zgodovini manjšinsko vlado. S tem se nadaljuje trend, ki ga je začela Alenka Bratušek, nadaljeval pa Miro Cerar, da dobivamo predsednike vlade, ki so to postali s spletom okoliščin, ne pa na podlagi dolgoletnega in marljivega dela v politiki.

Pri uresničitvi te Šarčeve vroče želje očitno ne bo nikakršna ovira, da je koalicijska pogodba, ki jo je peterček usklajeval z NSi, za Levico seveda popolnoma nesprejemljiva. Prav tako očitno ne bo nobena ovira, da je program in politični profil stranke Levica de facto nezdružljiv s sodelovanjem na oblasti, če sama nima večine. Si predstavljate Violeto Tomič, kako podpre proračun? Jaz priznam, da si je ne. Šarec sicer trdi, da mandatarstva ne bo sprejel, če ne bo prej podpisana koalicijska pogodba s strani vseh šestih strank, torej tudi Levice, ampak verjetneje se zdi, da se bo zadovoljil s podpisi 46 poslancev. Pričakujemo torej lahko, da v tako imenovanem drugem krogu ne bo posvetovanja predsednika republike z vodji poslanskih skupin, prav tako pa ne bo še dokončno oblikovane vlade, ampak se bo Šarec zadovoljil s podpisi poslancev in kot smo zgoraj napovedali, bo sledilo glasovanje. V primeru, da Šarec ne dobi podpore na glasovanju kljub zbranim 46 podpisom poslancev, kar se zdi skoraj nepredstavljivo pa bi šlo za resen znak, da je slovenski politični sistem v globoki in hudi krizi.

MAŠČEVANJE STVARNOSTI
Državljanke in državljani si seveda v prvi vrsti želimo stabilne, sposobne in operativne vlade, ki bo sposobna odgovoriti na zunanje izzive (konec konjukture, varnostna problematika, migrantska kriza) in ki bo bolje kot Cerarjeva vlada upravljala ključne družbene podsisteme, kot so izobraževanje, zdravstvo, pokojnine, itd. Kakšno vlado pod vodstvom Šarca lahko torej pričakujemo? Obeti vsekakor niso dobri. Še vedno aktualni predsednik vlade Cerar je imel v nacionalni politiki toliko izkušenj kot Šarec, na volitvah je močno zmagal in v vladi je sodeloval zgolj z dvema, ideološko precej sorodnima strankama. Šarec bo po drugi strani vodil pisano antijanša koalicijo šestih strank, v kateri sam oziroma njegova stranka, ne bo imela večine niti v vladi, kaj šele v parlamentu. V kompoziciji, ki ji bo, kot vse kaže načeloval, bosta dva bivša predsednika vlade (Cerar in Bratuškova; op.u.) in eden, ki (upravičeno?) (Dejan Židan; op.u.) misli, da bi pravzaprav to moral biti sam. V kompoziciji bosta dve stranki, katerih predsednika nista bila izvoljena v parlament in ki sta na robu preživetja. In nenazadnje, v kompoziciji bo stranka, ki se zavzema za izstop iz Nata, ustavitev privatizacije in odločno nasprotuje kakršnimkoli zasebnim pobudam na področju zdravstva, šolstva. Recept za katastrofo? Čisto mogoče.

Kljub napovedanemu blitzkrigu pri sestavljanju vlade in predvsem koalicijske pogodbe, se nam torej obeta zelo nestabilna, po možnosti celo manjšinska vlada, ki bo zelo težko zdržala celoten mandat. Kadrovska zasedba bo kot vse kaže še revnejša, kot je bila v Cerarjevi vladi pa že pri tej imamo ministre (Žmavc) in ministrice (Smerkolj, Majcen), za katere praktično nihče ne ve. Ob podpori takšne nestabilne in raznorodne koalicije, bodo v vladno ekipo pač težko privabili kakšne prvokategornike. Nadaljeval se bo torej trend deprofesionalizacije in amaterizacije slovenske politike, kar je za državo prav gotovo slabo. Šarčeva vlada na vidno in trdno podporo mnenjskih voditeljev ne more računati. Vsi tisti, ki bi v vladi radi videli NSi in vsi tisti, ki se jim zdi sodelovanje Levice v vladi nesprejemljivo, ji bodo obrnili hrbet. Hkrati se bo morala spopasti z visokimi pričakovanji sindikatov v javnem in zasebnem sektorju, razsulom v zdravstvu, šolstvu …

... IN JANEZ JANŠA?

On praktično ne more izgubiti. Potem, ko je že postal relativni in moralni zmagovalec volitev, bo očitno še naprej najmočnejši politik v državi. Že v prejšnjem mandatu je bil Janša, po realni politični moči in mednarodni teži, v mnogočem močnejši od Cerarja, sedaj pa bo imel na mestu predsednika vlade nekoga, ki je popoln novinec v nacionalni in mednarodni politiki, ki bo vodil nestabilno in neoperativno vlado, sam pa si je v vmesnem času položaj še bistveno okrepil. Janša bo torej počakal na naslednje predčasne volitve. Najkasneje do konca letošnjega leta se bo pokazalo, da mavrična antijanša koalicija ni sposobna vladati. In najkasneje na evropskih volitvah prihodnje leto, na katerih lahko že sedaj napovemo zmago SDS oziroma desnice, bo Šarec na resni preizkušnji, da izgubi mandat. Glavne poraženke takšnega razpleta dogodkov bodo ravno stranke Šarčeve koalicije z izjemo Levice. Janši se torej ne mudi. Njegov osnovni in največji cilj je voditi vlado, ko bo Slovenija predsedovala Evropski Uniji 2020.

Zaenkrat vse kaže, da bo ta cilj tudi dosegel.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Dare P.
1
pred 5 dnevi
Do sedaj še noben premjejski kandidat ni bil predlagan-se ni predlagal, če ni imel trdenga zagotovila vsaj 46. glasov. Ga ni resnega politik, ki bi se igral s tem, saj bi potem lahko kdor koli (poleg Šarca) oddal par glasov in se izgovoril, da jih bo do glasovanja že nekako zagotovil.
Takšno vedenje je iracionalno, kaže na osebnostne oz. značajske težave, saj ne rešuje države, ampak za kakršno koli ceno išče izhod do cilja, ki si ga je zastavil. Pri njem gre v bistvu za družinski projekt. Vse ali nič, je očitno nejegov moto, za kar koli, samo, da zadevo spravimo pod streho, potem se bomo pa že nekako sproti dogovarjali. Odzivi nekaterih vidnih članov Levice, ki se že javno norčujejo iz peterčka (FB,tweete) dokazujejo, da so prepoznali bistvo njegovega tveganja. Tako pač ne gre, to je odkrito norčevanje iz državljank in državljanov, država ni teater, je resna zadeva in samo duševno neuravnovešena oseba si lahko privošči tovrstne "sprehode".
Šarčev psihološki profil je transparenten, lahko berljiv, zato ne razumem nekaterih politikov, ki so se vključili v njegovo komedijo. Erjavca še nekako, saj mu do upokojitve manjka zgolj en mandat. Nikakor pa ni jasno, da so se tega lotili tisti, ki so v zrelem političnem in kariernem obdobju, z določenimi izkušnjami in veščinami. Razumem Šarčeve pristaše oz. zagovornike, ki so mu zaradi ideološke in epistemološke logike ter splošne nerazgledanosti naklonjeni. Toda oni, razen sebi, nikomur ne škodujejo. Šarec pa bi z dostopom do upravljalskih državnih funkcij lahko usodno vplival tudi na našo usodo. Si normalen državljan želi kaj takega?
#26
abram1b2 Cej
5
Jul 31, 2018
Mefisto Modri:)*
Na koncu sledi pogreb Slovenije. Slovenci bomo do takrat že pokopani..
#25
Mefisto Modri
11
Jul 31, 2018
Najnovejše in vzpodbudno!

Petorček levih sredinskih strank se je že uskladil s skrajno levo sredinsko
Mesečevo stranko glede zdravstva.

Stroške za zdravstvo bodo zmanjšali in čakalne vrste bodo skrajšali s povečanjem števila pogrebov.
#24
abram1b2 Cej
6
Jul 31, 2018
Mefisto Modri:)**
Nove sile SKOJ-a so garancija kontinuitete SKJ v Sloveniji. Njihovi strici bodo šli kmalu rakom žvižgat.Lp:)***
#23
Mefisto Modri
11
Jul 31, 2018
Mar res prihajajo na oblast SKOJ-evci?

Ta vlada bo pa res klavnica.
#22
abram1b2 Cej
10
Jul 30, 2018
Mladi Mesečnik ima ambicijo postati M.Veliki in Serpetinška poriniti na stranski tir.To bo še veselica,ki se bo končala kot sedmina.
#21
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Aton EU
7
Jul 30, 2018
Levica mora zraven. da ne bo kdo mislil, da je komunizem lahko drugačen.
#18
Mefisto Modri
4
Jul 30, 2018
Boli, boli, Ampel Pelam, joj, kako boli!

#17
Ampel Pelam
1
Jul 30, 2018
Taka ihta čaščenja dosmrtnega predsednika sekte in njegovega pucfleka borata, da še z datumom predsedovanja v meglo brcne. c-c-c
#16
Mefisto Modri
9
Jul 30, 2018
Norišnica je popolna!

Tudi to smo dočakali, da imamo leve in skrajno leve "sredinske" stranke.

Vodijo jih pa levi in skrajno levi "sredinci", kakršni so Šarec, Cerar, Židan, Bratuškova, Erjavec in Mesečnik, ki kar nenadoma vsi izgorevajo za višje plače in pokojnine in ki jim niso mar funkcije ter privilegiji.
#15
abram1b2 Cej
5
Jul 30, 2018
Aton EU :)** 13#
Povedal si bistvo. Nesposobna nedejavna,nelogična komunistična sodišča. Vse to je del mafijske države Slovenije.:)*
#14
Risto Silvan
2
Jul 30, 2018
Sicer pa samo za Dajano alias pravega123. Hitler nikoli ni zmagal in nikoili ni bil absolutni zmagovalec na volitvah !!! Prej obratno, vedno je bil drugi, tako kot serpentinšek. Je pa res, da je hotel priti na oblast za vsako ceno, tako kot serpentinšek. Evo ti link, preberi si "Hitlerjev vzpon". Je v slovenščini, če imaš težave, ti prevedem še na srbohrvatski. Ali pa se mogoče na wikipediji lažejo. https://sl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
#13
Risto Silvan
5
Jul 30, 2018
Si predstavljate Violeto Tomič, kako podpre proračun? ...... Seveda si jo. V podobi Milke Planinc. Ali pa transvestita pravega123. Bodoči Stane Dolanc Miha Kordiš bo sekretar za unutrašnje poslove, mesečnik bo pa itak počasi prevzel partijsko funkcijo kučmana. Vse ostane v partiji. Serpentišek je samo za kamuflažo pred pingvini in režimskimi novinarskimi kokodakarji.
#12
Aton EU
11
Jul 29, 2018
Dajana, če je J bolnik in shizofrenik potem sodi v zapor - vsaka komunistična diktatura ravna tako. če pa je J kriminalec, potem je zelo žalostno, da nesposbna komunistična sodišča tega nikakor ne morejo (ne znajo) sproducirat. Je pa še tretja možnost. Da pišeš o sebi...
#11
Mefisto Modri
9
Jul 29, 2018
Kar najhitreje, kot je mogoče, si za hude čase pripravite zadostno zalogo hrane, zdravil, bencina, toaletnega papirja, kave, pralnega praška in drugih nujnih potrebščin!

Grozi nam koalicija Marjana Šarca.
#10
Mefisto Modri
6
Jul 29, 2018
Se mi samo dozdeva ali se je res maloprej dvakrat zapored oglasil pravi123 pod spremenjenim imenom in spolom?
#9
Mefisto Modri
9
Jul 29, 2018
Vojne, kuge, lakote in Šarčeve koalicije obvaruj nas, o Gospod!!!
#8
Mefisto Modri
7
Jul 29, 2018
Dalana Babič, ali veš, kako se po novem reče koleriku?

Da ima sindrom Marjana Šarca, če nisi vedela.
#7
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2018-07-29 09:05:58 (Jul 29, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Začelo se je. Koprivnikar, minister SMC, bi rad postal šef uprave Telekoma Slovenije.
Luka Mesec bo hibrid: nadpredsednik vlade in poslanec v eni osebi. Na ekonomskem faksu pa ni položil niti enega izpita!
Tako se je rodila stranka Levica! Zahrbnosti in mahinacije.
Faksimile: 54 strani - osnutek pogodbe med Šarcem in Levico. Poglejte, kaj delajo in kaj pišejo?!
Za vsako ceno!
Primer Katje Šeruga. Sramota dvojnih honorarjev, laži in zamenjave, zdaj pa direktorica javne RTV?! Neverjetno!
Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(55)
desus
(29)
večer
(24)
LDS
(23)
sds
(23)
Vlada
(16)
Zares
(14)
pop tv
(13)
levica
(12)
sdh
(8)
delo
(7)
nlb
(7)
kpk
(5)
DZS
(5)
sova
(4)
krka
(3)
Tam
(3)
SNS
(3)
Hit
(2)
OVS
(2)
IDS
(2)
LMŠ
(2)
udba
(2)
trs
(2)
2tir
(2)
dars
(2)
furs
(2)
Erar
(2)
Nyon
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
NATO
(1)
Sava
(1)
OKS
(1)
NKBM
(1)
Hvar
(1)
Lek
(1)
hse
(1)
ZZB
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
JJ
(1)
sls
(1)
Ikea
(1)
vomo
(1)
SID
(1)
btc
(1)
Eles
(1)
24ur
(1)
Spar
(1)
DUTB
(1)
FIBA
(1)
zdus
(1)
ddv
(1)
SIJ
(1)
nuk
(1)
grki
(1)
FDV
(1)
IMI
(1)
AMZS
(1)
JLA
(1)
nsi
(1)
soz
(1)
FIS
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
SCT
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2018
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

v kolikor želite opraviti ultrazvok vratnih žil, si lahko le-te pregledate pri podjetju ultralab. strokovno usposobljen kader in sodobna tehnologija so njihovi prednosti. več: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratnih-zil

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

polaganje tlakovcev je vsekakor bolj zahtevno opravilo, kot pa izgleda. da bodo tlakovci dolgo obstojni je potrebna dobra predprava, preden se položijo. več informacij: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/polaganje-tlakovcev/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vse več ljudi se odloča, da v svoj dom opremljajo moderne kuhinje. te so minimalistične , ravnih linij in elegantne. več o samih modernih kuhinjah najdete na naslednji povezavi: https://www.kuhnca.si/kuhinje/moderne-kuhinje

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

vas  zanima nakup kolesa in ne veste na kaj točno morate biti pozorni? potem si lahko več preberete v samem članku za nakup gorskega kolesa - https://www.aktivni.si/ostali-sporti/kolesarstvo/nakup-gorskega-kolesa/

Kategorija: Kolesa

Cena: Pokličite za ceno

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

v okviru društva tolmun prirejamo redne vadbe, občasne delavnice in dogovorjene vadbe, izobraževanja: qigong, tai chi, energijskih vadb, tematik osebnostne rasti. aktualni programi so objvljeni na: http://taichi-sola.si prijave in vprašanja sprejemamo na: info@taichi-sola.si   te. 041-430 650 igor gregorc

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail.   <p rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "lucida="" sans="" unicode";="" font-size:="" 13px;="" text-align:="" justify;"=""> instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni! nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail. instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

<span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;"="">več informacij na: <a data-cke-saved-href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" rel="nofollow" 0px;="" padding:="" border:="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;="" vertical-align:="" baseline;="" color:="" rgb(153,="" 0,="" 0);="" text-decoration:="" none;"="" target="_blank">instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Glasba in film

Cena: 15 €

  <body id="cke_pastebin" absolute; top: 12px; width: 1px; height: 1px; overflow: hidden; left: -1000px;"> buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail:  email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp: +447451221931  ,     pozivi i whatsapp: +27642105648  ,       apple iphone x 64gb za 400 eur , apple iphone x  256gb za 450 eur, apple iphone 8 64gb - 300 eur , apple iphone 8 plus 64gb - 320 euro ,samsung galaxy s9 64gb - €320 , samsung galaxy s9 plus 64gb - €330     mi smo trgovci mobilnim telefonima. imamo skladište u velika britanija i južnoj africi . . naši mobilni telefoni su novi, dolazi s punim priborom, 100% originalan, otključan u cijeloj mreži i 2 godine jamstva.   mi isporučujemo u sve zemlje putem fedex i dhl kuririma, a isporuka je besplatna svim našim klijentima   dajemo 10% popusta za red 2 ili više jedinica       zainteresirani kupac bi nas trebao obratiti na sljedeće:       email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp chat: +447451221931  (kontaktirajte nas putem whatsapp-a samo na ovom broju)     pozivi i whatsapp: +27642105648       apple iphone x 64gb === 400 eur ,   apple iphone x 256gb === 450 eur ,     apple iphone 8 64gb ===  300 eur ,   apple iphone 8 256gb === 320 eur ,   apple iphone 8 plus 64gb ==== 320 eur ,   apple iphone 8 plus 256gb ==== 340 eur ,     apple iphone 7 32gb ==== 220 eur ,   apple iphone 7 128gb ====  240 eur ,   apple iphone 7 256gb ====  260 eur ,     apple iphone 7 plus 32gb ==== 240 eur ,   apple iphone 7 plus 128gb ====  260 eur ,   apple iphone 7 plus 256gb ==== 280 eur ,     apple iphone 6s  16gb ====  160 euro,     apple iphone 6s  32gb ==== 180 euro,     apple iphone 6s  64gb ==== 200 euro,     apple iphone 6s 128gb ==== 220 euro,     apple iphone 6s plus 16gb ==== 170 euro,   apple iphone 6s plus 32gb ==== 190 euro,   apple iphone 6s plus 64gb ==== 210 euro,   apple iphone 6s plus 128gb ==== 220 euro,         apple 9.7 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular ==== 220 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 240 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 270 eur ,     apple 12.9 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular  ==== 230 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 250 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 280 eur ,       samsung galaxy s9 64gb + gear vr ==== 320eur ,   samsung galaxy s9 128gb + gear vr ==== 340 eur ,   samsung galaxy s9 256gb + gear vr ==== 360 eur ,       samsung galaxy s9 plus 64gb + gear vr ====  330 eur ,   samsung galaxy s9 plus 128gb + gear vr ==== 350 eur ,   samsung galaxy s9 plus 256 gb + gear vr ==== 370 eur ,       samsung galaxy s8 64gb + gear vr ==== 250 eur ,   samsung galaxy s8 plus 64gb + gear vr ====  270 eur ,       samsung galaxy note 8 64gb ==== 260 eur ,   samsung galaxy note 8 128gb ====  280 eur ,   samsung galaxy note 8 256gb ==== 300 eur ,       samsung galaxy s7 edge 32gb + gear vr ====  220 eur ,   samsung galaxy s7 edge 64gb + gear vr ==== 240 euro ,   samsung galaxy s7 32 gb + gear vr ==== 200 eur ,     zainteresirani kupac treba da nas kontaktirate na sljedeće:         email : buyitexpressltd@gmail.com     whatsapp: +447451221931 (kontaktirajte nas putem whatsapp)     pozivi i whatsapp: +27642105648    

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 300 €

  buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: 

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 220 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj