Džizus. Za urednika na RTV Slovenija postavili Vardjana, obtoženega poskusa posilstva in naročanja pretepa novinarja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-14 ob 07:45:00
"Imeli smo predsednika vrhovnega sodišča, ki se je navduševal nad streljanjem prebežnikov čez mejo, generalnega tožilca, ki je preganjal duhovnika za postavitev križa, zdaj imamo vodjo policije, ki je pijan zakrivil prometno nesrečo s smrtnim izidom. Slovenia, how low can you go!?"
Tako je pred dvema dnevoma tvitnil novinar tednika Reporter Nenad Glücks‏, toda Slovenija je dokazala, da lahko gre še nižje. Po izrazito politični zamenjavi Jadranke Rebernik, odgovorne urednice informativnega programa RTV Slovenija, kjer je - kot eksekutorka Jadranke Rebernik! - sodelovala tudi Ljerka Bizilj, direktorica TV Slovenija, je Igor Kadunc, generalni direktor RTVS, za vršilca dolžnosti odgovornega urednika informativnega programa postavil Vanjo Vardjana, ki ga je policija leta 2004, ko je bil Vardjan odgovorni urednik razvedrilnega programa, kazensko ovadila zaradi poskusa posilstva, kršitve nedotakljivosti stanovanja in ogrožanja varnosti glasbene menedžerke Monice Viti, kasneje pa še zaradi ogrožanja varnosti avtorja teh vrstic, novinarja, ki je takrat na Slovenskih novicah razkril umazani in nasilni poskus posilstva Monice Viti.

JUTRI SI NAJEBALA ...

Nasilni poskus posilstva je v daljšem odmevnem intervjuju za Slovenske novice izpovedala sama Monica Viti, objavili pa smo tudi obširne odlomke iz policijskega zapisnika. Kjer je Vitijeva med drugim navedla:
"S prsti je poskušal prodreti v mojo ... nato je to poskušal tudi s svojim ... vendar mu to ni uspelo zaradi pijanosti, saj mu ... ni čisto otrdel."
Vanja Vardjan je Vitijevo med poskusom posilstva tudi močno udaril z roko po obrazu, ji poškodoval nos, na nogah je imela modrice, zatečeno ustnico in brazgotino na dojki. Po poskusu posilstva jo je še nadlegoval s SMS-sporočili v slogu "Jutri si najebala" ali "Pa jel češ ti da se javiš!".
Po razkritju te afere je Vanja Vardjan šel še dlje ter naročil mafijski pretep novinarja, avtorja teh vrstic, zaradi objave člankov o njem in Vitijevi. Na to so me takrat še pravočasno opozorili nekateri pripadniki ljubljanskega podzemlja. No, vse to je policiji potrdila tudi ena od prič, zato je policija Vardjana še enkrat kazensko ovadila, spet zaradi ogrožanja varnosti. Neznanci pa so napadli tudi Monico Viti - novembra 2004, na Litijski cesti v Ljubljani. Ko je sedla v svoj avto ter nameravala vžgati motor, jo je neznance izvlekel iz vozila in jo začel tepsti, po napadu pa so ji ukradli BMW.
Zaradi dveh kazenskih ovadb, grozila mu je tudi večletna zaporna kazen, bi Vanja Vardjan takrat moral odstopiti kot urednik razvedrilnega programa ali pa bi ga morali razrešiti, vendar ga je osebno zaščitil tedanji predsednik programskega sveta RTVS Janez Kocijančič. Vardjan je imel namreč odlične politične povezave z LDS in delom Socialnih demokratov, prek svojega očeta, zdaj že pokojnega Celestina Stineta Vardjana, dolgoletnega producenta na RTVS, pa je bil tudi prijateljsko zelo blizu Milanu Kučanu. Vanjo Vardjana je ščitil tudi dolgoletni razvpiti paroh Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji Peran Bošković, ki ga je, spomnimo, ljubljansko sodišče junija lani obsodilo na šest mesecev pogojne kazni zapora zaradi poneverbe okoli 32.500 evrov cerkvenega denarja, s katerimi je plačeval izdatke za svojo družino. Na RTV Slovenija je kot glasbeni opremljevalec sicer zaposlen tudi brat Vanje Vardjana Miha Vardjan.

				Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.<br>
			Monica Viti, nekoč glasbena menedžerka, danes pa novinarka, je bila maja 2004 deležna brutalnih in umazanih napadov Vanje Vardjana, vključno s poskusom posilstva.

PREJ MU JE UKAZOVAL KRAJNC, DANES MOJCA PAŠEK ŠETINC

V funkciji urednika razvedrilnega programa (za osvežitev spomina: Vardjan je na tej funkciji nasledil Marijo Mišo Molk) je bil precej nesposoben, veljal je tudi za izrazito vodenega in precej lenega urednika. Delal in podpisoval je namreč vse, kar mu je takrat ukazoval Bojan Krajnc, eden od urednikov razvedrilnega programa, znan po oddajah Tistega lepega popoldneva ali Hri-bar, in zelo podobno bo Vardjan funkcioniral tudi v sedanji vlogi urednika informativnega programa. Delal in podpisoval bo tako, kot mu bo ukazovala Mojca Pašek Šetinc, urednica dnevnoinformativnega programa, skupaj z novinarkama Eugenijo Carl in Jeleno Aščić, ki dejansko vodijo ta informativni program (vir).
Po tem, kako je politika takrat zaščitila Vanjo Vardjana, je tudi razumljivo, da se postopki na sodišču zoper Vardjana nikoli niso resno začeli. Vitijeva je kot oškodovanka na podlagi dogovorov z državnim tožilstvom ter v nepojasnjenih okoliščinah umaknila obtožbe zoper Vardjana, danes pa je novinarka na - Slovenskih novicah. Vanja Vardjan je kasneje postal dopisnik TV Slovenija iz Zagreba, donedavnega pa je bil tudi namestnik Jadranke Rebernik. Kam, kdaj in kako so na državnem tožilstvu izpuhtele kazenske ovadbe, ki jih je zoper Vardjana vložila policija, tudi ni znano.
So pa točno takšnega človeka minuli četrtek ustoličili za odgovornega urednika informativnega programa javne televizije! Res, how low can you go, Slovenija?!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
zmeden
0
Jan 16, 2018
Moj prijatelj iz Črne Gore mi je rekel da na sliki je njegova prijateljica Saveta Djurovič, ali je to ona?
#8
goliotok
0
Jan 14, 2018
Tole imenovanje Vardjana spada v isto rubriko kot danasnja glavna govornica v Drazgosah. Levakom ocitno zmanjkuje kadra. V kravatah in potuhnjeno!
#7
cox
0
Jan 14, 2018
Nemogoče se vseeno še ni zgodilo in sicer, da bi kdo skušal posiliti Carlovo. Toliko nihče ni fukotožen niti pijan, ne gangster z magistrata, ne Vardjan. Sicer pa posilstvo gor ali dol, Vitijeva je tako, po principu volk sit in koza cela, dobila tudi službo. Končno, vsaka da, a ne vsakemu. Če fuk kateri koristi, naj bo to podžupanja v močvirju ali novinarka rumenega časopisa, zakaj bi potem nastavljala nekomu, ki ji plača pijačo. Težava je v tem, ker danes ljudje blizu vladajoče mafije že ubijajo nekaznovano. Krivosodje, posthumno, razvrednoti žrtev, ne storilca. Nerazumno se zdi predvsem to, da ljudje plačujejo položnice in si trgajo od ust, da se vsa ta komi rtv-jevska go-lazen naslaja. Res go-lazen.
#6
mrki
0
Jan 14, 2018
Hmmm . treba bo najti luknjo v zakoni kako "harač" te RTV Štale ukinit , pa naj jo plačuje kdor jo želi gredat!
#5
krulčan
0
Jan 14, 2018
Na RTV so take MONE, da niti v osrednjem Dnevniku niti v Odmevih niso niti črhnili o tej menjavi urednikov na Joklov način. "Novinarčki" in uredniki se bojijo mafije. In ta mafija je hujša kot italijanska.

Sicer pa je Stine imel tudi neko goljufijo brž po letu 1991 z neko svojo firmo v španoviji s Silvom Gorencem. Seveda ni bilo nobenih sankcij.

Na tej povezavi: http://m.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/z-legendami-v-dalmacijo Stine s sivimi brki zraven Daneva, njegova firma je pa tudi omenjena.
#4
Rakk
0
Jan 14, 2018
Tako pač delujejo strukture Novega razreda, da si zagotavljajo kontinuiteto.
#3
mrki
0
Jan 14, 2018
Hm , nič novga Vrdijan se odlično vkljaplja v profil RTV Štale tko kot Ščetinarka, Evgenija , Kaja Sajovic pa Erik Valenčič ..... itd
#2
Aton
0
Jan 14, 2018
Enakopravnost Mojce, Evgenije in Jelene na novem posiljenem nivoju. Ali pa je bilo zraven tudi 50€?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-14 07:45:00 (Jan 14, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)