Bitka za plačo Lidie Glavina. Prava drama, lahko se zgodi, da bo Glavinova morala celo oditi. Viri: to bo še klanje v SMC.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2018-01-09 ob 06:28:00
Okoli sporne povišice plače (kar 40 odstotkov navzgor! - na 15.500 evrov bruto) Lidie Gavina, predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga, se pred četrtkovo sejo vlade (vir) odvija prava bitka in drama. Mobilni telefoni med Lidio Glavina, Damjanom Beličem, predsednikom nadzornega sveta SDH, preostalimi nadzorniki in Aleksandrom Kešeljevićem, svetovalcem v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja in vladnim "poverjenikom za SDH", naj bi dobesedno pregoreli.

VSI RAZKLANI, GLAVINOVA PA VZTRAJA

Situacija je zdaj naslednja: vlada, koalicija in nadzorni svet SDH so razklani zaradi njene plače, Lidia Glavina pa vztraja na povišanju.
Treba je sicer povedati, da ima Lidia Glavina močne, celo utemeljene argumente, da vztraja pri povišici. Že ob podpisu osnovne pogodbe, ko je prihajala na SDH, si je namreč izborila 60 odstotkov višjo plačo od svojega predhodnika Marka Jazbeca. Dogovor je predvideval stopenjsko povišanje njene plače, po 20 odstotkov, glede na doseganje poslovnih ciljev SDH, in konec prejšnjega leta je nadzorni svet tako rekoč "izpolnil dogovor" z njo. Predsednica uprave SDH je povišanje plače sicer zahtevala že nekaj mesecev prej, toda nadzorni svet ni bil popoln, in ker se nekateri člani nadzornega sveta s povišanjem njene plače niso strinjali, do tega (prej) ni prišlo.
Podobno, vsaj po naših informacijah, velja tudi za dogovor o bivanju Lidie Glavina v ljubljanskem Grand hotelu Union v prvem delu njenega mandata. Glavinova je boniteto bivanja v hotelu sprva lepo izkoriščala, potem pa pod pritiskom javnosti to opustila. Ali se bo podobno zgodilo z njeno plačo, pa bomo videli ta teden?!
No, zdaj so se Miro Cerar in cela vlada znašli pod hudim pritiskom, poleg tega je že jasno, da nekateri člani nadzornega sveta SDH tudi tokrat niso bili za povišanje njene plače. Odločitev o povišanju plače Lidie Glavina je bila pravzaprav sprejeta na dopisni seji nadzornega sveta, brez vednosti treh članov nadzornega sveta, ki sicer (še) nimajo glasovalne pravice, imajo pa pravico do razprave. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, je zvišanje plač upravi SDH včeraj na twitterju označil za "nerazumno visoko in nedopustno", iz postopkovnega vidika pa "najmanj nekorektno". Druga članica uprave SDH Nada Drobne Popovič naj bi se pred dvema dnevoma sama pisno odpovedala povišanju plače, toda Glavinova še - vztraja.
Hkrati je slišati, da naj bi Lidia Glavina na sedež SDH prihajala bolj ali manj le trikrat na teden, petki pa naj bi bili, kot pravijo naši viri, "praviloma namenjeni lepotam Istre in Italije, bolj redko pa službenim obveznostim na SDH".
Cerarjeva vlada se je tako nekaj mesecev pred volitvami znašla v še eni hudi zagati, javnost in volivci so na zvišanje plač - vemo - hudo občutljivi in slišati je tudi, da se lahko zgodi, da bo Lidia Glavina na koncu morala celo oditi.

ČE PADE BELIČ, CERAR NIMA VEČ VPLIVA NA SDH

Po nekaterih informacijah bi Miro Cerar sicer lahko "žrtvoval" Damjana Beliča, ki je, kot pravijo naši viri blizu Cerarja, izpadel "bebabo in naivno", toda potem bi ostal brez vsakršnega vpliva na SDH. Kjer bi glavno vlogo nato lahko prevzel minister Počivalšek. Isti viri dodajajo, da to ne bo boj, ampak klanje v SMC ...

				Napoved razpleta za Lidio Glavina in Damjana Beliča. Nekdanji in aktualni minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in Zdravko Počivalšek na twitterju.<br>
			Napoved razpleta za Lidio Glavina in Damjana Beliča. Nekdanji in aktualni minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in Zdravko Počivalšek na twitterju.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Noe
0
Jan 09, 2018
@macek

Pa ne le 24% DDV. Še po SDS-u so na RTV in Večeru pljunili z nekim posojilom.

Zdaj bodo mainstream mediji iskali in zlivali gnojnice po vseh desnih strankah.
#7
macek
0
Jan 09, 2018
@ pravnik Bavcon.

Treba reči bobu bob. Zato to ni govnaća, ampak štabna flodra.

Sicer pa malo izven teme, čeprav je posredno zadeva povezana. Ali je kdo mogoče opazil kako nam poskušajo razni mediji, tako nežno skozi zadnja vrata, oznaniti "nežno" povišanje DDV-ja, na "luštnih" 24%?

Javno povem, da na te volitve grem in bom volil, če treba samega hudiča, da se takšne in podobne svinjarije ne bodo več godile.

Pa da se razumemo, ta hudič ne bo rdeč, čeprav ga vedno rišejo v rdeči barvi.

Gamad prekleta!
#6
pravnik bavcon
0
Jan 09, 2018
Cerar, človek brez morale, pojdi v drevored, pa se takoj obesi! Zanima me, kako na vso to svinjarijo , ki jo izvaja njegov (?) sin, gleda njegov oče, res pa je, da je ta bebec bolj po materi, za njo pa se ve kaj je bila, navadna gov-nača!
#5
krulčan
0
Jan 09, 2018
Na juriš, tovariši, pokolte se med sabo!
#4
cox
0
Jan 09, 2018
Če si bo prasica za ta denar vgradila lasne vsadke, je povečanje plače upravičeno saj verjamem, da takšna kot je, zelo trpi. Me pa moti, da si ti osebki balkanskih korenin prirejajo svoja imena in priimke, da zvenijo bolj kul. Bjelič in Lidija sta le nameščenca mafije, ki vlada in temu primerno je njuno vedenje. Včasih se ta drhal strga s štrika in zelo nespretno lomasti po javnih financah, a to je le trenutna slabost. Jutri bodo spet kradli skupaj in z dovoljenje tistih, ki imajo licenco za ubijanje, ko gre za skupno stvar.
#3
mrki
0
Jan 09, 2018
Takoj vse od SDH prodat - pa ukint ta kupleraj!
#2
goliotok
0
Jan 09, 2018
Kuntaric, Glavina, ...predsednika SOD/SDH, nastavljeni levicarski kadri, znanja in postenja ni, bebavost je! Takole, Slovenec, vsak dan, ampak res vsak dan dobivas budnice v obliki abot sedanje vlade! Se bos koncno zbudil? Ali cakas na se en Kucanov Veliki pok, da bos lahko vseglihal? Meni volitve pomenijo svobodo za Slovenijo in propad za Kucana, Cerarja, Golobica, Zemljarica, presstitucijo in levicarske mladice! Zato, narod moj, voli Slovenijo!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2018-01-09 06:28:00 (Jan 09, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(26)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)