Novinar Lomovšek iz Švice razkrinkal kandidata za generalnega tožilca. Ta tožilec toži državo!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2017-01-12 ob 06:40:00
Razvpiti novinar Mitja Lomovšek je iz Švice, natančneje iz mondenega švicarskega turističnega mesteca St. Moritz, kjer ima prijavljeno začasno bivališče, dodobra razkrinkal Roberta Renierja, enega od edinih dveh kandidatov za novega generalnega državnega tožilca, da toži slovensko državo! Lomovšek sporoča (pred dnevi je pisal številnim medijem in ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču), da je Renier, sicer vodja okrožnega državnega tožilstva v Krškem, 15. decembra lani vložil tožbo na upravno sodišče - zoper odločbo informacijske pooblaščenke, torej države, ki je Lomovšku omogočila vpogled v dokumente, povezane z državnim tožilcem Bogdanom Matjašičem, ki dela "pod" Renierjem na krškem tožilstvu.

KDO JE TOŽILEC MATJAŠIČ IN KAKO JE BIL IZVOLJEN?

Lomovšek je namreč odkril, da okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič nima odločbe, objavljene v uradnem listu, da je zakonito postal okrožni državni tožilec v Krškem. Matjašič je po podatkih Mitje Lomovška decembra 1997 zgolj napisal prošnjo za sprejem med tožilce, nato pa je tej prošnji enostavno ugodil Robert Renier, ki se danes poteguje za funkcijo prvega tožilca v državi. Namesto Zvonka Fišerja, ki mu maja letos poteče šestletni mandat na funkciji generalnega vrhovnega tožilca. Reiner, pa naj se sliši še tako bizarno, je 10. oktobra 1997 podpisal "mnenje", v katerem je med drugim zapisal, da bi Matjašič lahko postal "odličen tožilec", saj ga on, Renier, "osebno pozna" in ker je bil predlagan za člana tedanjega izvršnega sveta občine Brežice in funkcijo sekretarja za urejanje prostora in okolja občine Brežice?!
In potem je na podlagi tega mnenja, kot navaja Mitja Lomovšek, občinski uradnik Bogdan Matjašič res postal tožilec?!
Njegova izvolitev sicer ni potekala povsem gladko, saj Matjašič januarja 1998 kot edini tožilski kandidat na seji personalnega sveta (od štirih kandidatov za tožilce) ni bil izvoljen za okrožnega državnega tožilca, ampak samo za pomočnika tožilca, potem pa se je, kot ugotavlja Mitja Lomovšek, "neznano kje in prek neznanega postopka" nenadoma prelevil v "pravega" okrožnega državnega tožilca, kjer zdaj dela že vsaj 15 let. Ker novinar Lomovšek odločbe o imenovanju tožilca Bogdana Matjašiča med raziskovanjem ni našel, bi pa morala biti objavljena v Uradnem listu, upravičeno sklepa in sumi, da je Bogdan Matjašič na funkciji okrožnega državnega tožilca pristal na - pozor - nezakoniti način. In to s pomočjo Roberta Renierja, ki se zdaj poteguje za funkcijo generalnega državnega tožilca. Mimogrede, delo personalnega sveta danes opravlja državnotožilski svet. Renier je pred izvolitvijo Matjašiča na delovno mesto pomočnika okrožnega državnega tožilca tudi predlagal, naj se Matjašiča uvrsti v višji plačilni razred od izhodiščnega.
Ko je Mitja Lomovšek uradno zahteval podatke o imenovanju Bogdana Matjašiča za okrožnega državnega tožilca, mu jih Renier ni hotel posredovati, prav tako je posredovanje teh podatkov zavrnil širši javnosti neznani Aleksander Lenard, kot odgovorna oseba za posredovanje informacij na vrhovnem državnem tožilstvu. Renier in Lenard sta Lomovškovo zahtevo zavrnila z izgovorom, da Lomovšek želi tako zgolj zavlačevati kazenski postopek, ki ga zoper Lomovška in medijsko znano suspendirano državno tožilko Dragico Kotnik v zadevi javne objave tožilskih dokumentov iz zloglasnega primera Baričevič vodi nihče drug kot - tožilec Matjašič. No, ta primer se sploh še ni začel, je pa že tik zastaranjem.
Je pa dokumente, povezane s tožilcema Renierjem in Matjašičem, novinarju Lomovšku posredoval državnotožilski svet, s podpisom Borisa Ostruha. Na odločitev Renierja in Lenarda se je Lomovšek pritožil uradu informacijske pooblaščenke, ki je 11. novembra lani odločil v prid Lomovška in naložil Renierju, da mora Lomovšku v 30 dneh posredovati vse zahtevane podatke o tožilcu Matjašiču. Toda Renier se je namesto spoštovanja odločbe informacijske pooblaščenke odločil za tožbo na upravnem sodišču, zoper odločbo informacijske pooblaščenke, torej zoper odločbo Republike Slovenije. Hkrati je Renier od upravnega sodišča zahteval tudi izdajo začasne odredbe zoper odločbo informacijske pooblaščenke, ki pa jo je sodni senat upravnega sodišča že zavrnil - to se je zgodilo 22. decembra 2016. Kar pomeni, da je Robert Renier tudi že izgubil prvo sodno bitko zoper Lomovška in slovensko državo.

LOMOVŠEK SPRAŠUJE KLEMENČIČA ...

In zdaj se novinar Lomovšek kar upravičeno sprašuje, predvsem pa to sprašuje pravosodnega ministra Klemenčiča, ali je "človek", ki toži lastno državo, pri tem pa mu sodišča ali drugi državni organi še "redno zavračajo njegove zahteve, vreden funkcije generalnega državnega tožilca".

DRUGA DEJSTVA

1. Oba edina kandidata za generalnega državnega tožilca, Robert Renier in Drago Šketa, vodja okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, sta se že predstavila državnotožilskemu svetu, ki pa odločitve uradno še ni sprejel. Minuli ponedeljek sta bila oba tudi na ločenih pogovorih pri ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču.
2. Iz pravosodja je še slišati, da je bilo tako malo prijav za funkcijo generalnega državnega tožilca predvsem zato, ker pravosodni uslužbenci, sodniki ali tožilci ne verjamejo, da gre za pošten razpis, ampak za politični dogovor znotraj vladne koalicije. Za primerjavo: za štiri prazna mesta ustavnih sodnikov na ustavnem sodišču, kjer postopek imenovanja vodi predsednik republike Borut Pahor, se je prijavilo kar 23 kandidatov, za vrhovnega državnega tožilca, kjer postopek poteka preko državnotožilskega sveta in vlade, pa samo dva?! Očitno je zaupanje v pošten postopek pri Pahorju res veliko večje kot pa za postopek izbire vrhovnega državnega tožilca na Cerarjevi vladi.
3. Sedanji generalni državni tožilec Zvonko Fišer po koncu mandata ostaja zaposlen na vrhovnem državnem tožilstvu, kot tožilec.
4. Nihče od medijev ni poročal o pismu in razkritjih novinarja Mitje Lomovška. 
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ruggedplant
0
Jan 12, 2017
Tudi sam priznam, da pa mi je res godilo , ko mi je Viktorh, z največjo strastjo zabil v rit velikega, bukovega dilda. Še danes sanjam o tem, toda ne bo šlo kmalu zopet, ker ga ne morem izvleči, ima grče.
#14
Petrovc
0
Jan 12, 2017
Čeprav ne rad, moram priznati, da so mi bila srečanja s radodajko Viktorijo Hojsenjak zelo pri srcu.

Sprostil sem se, lizal koliko sem hotel, zelo ponosen pa sem bil, da mi je dovolila, da sem lahko naskočil njeno bernandinko.

Nepozabni trenutki.
#13
Viktorh
0
Jan 12, 2017
Jaz, Viktorija Hojsenjak, sem se na javnem WC kazal v spodnjicah in se samozadovoljeval med skupino, ki je opravljala malo potrebo. Pretepli so me ko psa. Kaj naj storim? Tožim?
#12
Ruggedplant
0
Jan 12, 2017
Jaz, Viktorh sem vzel dvojno dozo pomirjeval in klistir. Upam, da bo vsaj pol ure držalu.
#11
močvirje
0
Jan 12, 2017
Se strinjam z trdnjavo, sposobnost tu ne igra vloge ampak karakterna primernost.

#10
trdnjava
0
Jan 12, 2017
Dokler velja, da sodni svet nadzira sodišča in izbira sodnike in državnotožilski svet nadzira tožilstvo in izbira tožilce, v najbolj skorumpirani in pokvarjeni veji oblasti, se nam slabo piše. Vrana vrani ne izkljuje oči. Ta banda še iz dobe jugovine, gleda da med sebe ne sprejme izobraženih in sposobnih kadrov. Še naprej kadruje prijatelje, uradnike in birokrate, najraje neizobražene in take ki so lojalni in poslušni pudlji rdeči kontinuiteti.
#9
punca08
0
Jan 12, 2017
TAKI SO....poslušaj ti fantič. Tvoji komentarji bi bili na mestu, če ne bi bili pisani kot bi kure korakale po blatu. Prosila bi, če uporabljaš normalno, slovensko tipkovnico, brez zvezdic, pikic $ Đ itd. Kje za boga se ti ljubi tako skakati po tipkovnici. Katastrofa od pisave.
#8
Taki so
0
Jan 12, 2017
Kot sedaj najbrž že veste, vsi kømi interna¢ijonalci tega sveta, torej tudi murgl$rbska jugo kømi pesjad,

vedno govori o sebi in svoje lastnosti ter svoja hudodelstva podtika in podtakne ljudem, ki po tem postopku

projekcije seveda postanejo LAŽ.

Nekaj svetovno znanih primerov:

— tavariš MiłanKućan K.P.J. na šverc prodaja orožje — kriv je menda J

— ------- || ------- --||-- kupuje zarjavele havbice — kriv je kakor J

— tov. $Đ Łukšić gradi z našim denarjem kliniko ženi — kriv je zopet J "v avstraliji"

— lutke BøratPøhar—þingić—znøjilja—cmero ropajo Slovenijo — kriv je spet J

itd.

Kaj nam je v današnjem klicu na pomoč želela sporočiti murgl$rbska jugokømi 123petrovc mekanecurica?

Da so kavjarkømint€rnovski plazilci in ostali reptilski petolizci gazd ter njegova murgl$rbska jugokømi pa$ma

pripognjenih nastavljalcev dupetøv po garažah bolj nabrisani kot ljudje, ki jih watchdogić seveda kakor slabšalno imenuje po imenu

velike Slovenca, borca za samostojno, pravno, pravično in svobodno Slovenijo.

Res je. Kreature ste natanko take.

Kar Ljudje že vemo in smo vam kužijem tudi že nakazali rešitev, vendar pa omenjen razred* živøtinjskega carstva garaže za časa

svojega mizernega življenja ne bo zapustil. Do konca in naprej bo hodil po poti pædra, pædofila in klav¢a otrok Jøsepha Brøza Tiŧa

(saj poznate njihove liturgije: mi ti se k u n e m o, da s tvoje poti ne skrenemo),

do konca in naprej bo torej lajal na ljudi in mahal gazdi z repkom in čakal na svoj piškotek, ko ga gazda zvitega nabriše.

* — pri animaliji gre za razrede: prvorazredni, drugorazredni ... kot tudi že veste.

.

Pomni:

ali murgl$rbska kømjunistična zločinska Jugo$lavija, diktatura "smrtnih neprijatelja ljudi" — "kultura smrti"

(saj poznate novo-obrazne maske teh kreatur: S_M_C _S_D _D_e_S_U_S _Z_L_ _Z_a_A_B_ _L_D_S_ _P_S_ ...)

ali

resnicoljubna, poštena, pravična in svobodna Slovenija — "kultura življenja".
#7
GODFATHER
0
Jan 12, 2017
Razpisni postopek je samo kamuflaža, s premierom je že zmenjeno, da bo generalni tožilec kar pravosodni minister, generalna pravobranilka pa nj.soproga. Kadije te tuži, kadija ti sudi !
#6
drugo
0
Jan 12, 2017
Izbranec za glavnega tožilca je "naš" in bo ne glede na preteklost zasedel ta položaj,potem bomo pa spet znova in znova poslušali iz ust Cmerarja,kako je bila to edina in prava izbira,kandidat že vnaprej dela odlično in mu popolnoma zaupa in to je to.
#5
Petrovc
0
Jan 12, 2017
So pač bolj zviti kot janšisti.
#4
cox
0
Jan 12, 2017
Danes državo vodijo tisti, katerim nikoli ni bila intimna opcija, ostareli komiji in mafija. Sodstvo je najmočnejše orožje te bande. Kandidat za tožilca ali sodnika, bolj , ko je kompromitiran v odnosu do same države in neustrezen iz vidika čisto logičnega pogleda na zadevo, bolj ustreza tistim, ki ga predlagajo v kandidaturo. Je tu res kaj nejasnega?
#3
goliotok
0
Jan 12, 2017
Upam, da Pahor bere Pozareport!!
#2
Wir sind bereit...
0
Jan 12, 2017
Itak je podtakjenec partije...če ne, ne bi bil glavni kandidat.

Je tu kaj nejasnega?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2017-01-12 06:40:00 (Jan 12, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)