Hud udarec za Jamnika in Tomažiča. Odločba: Tomažič ni fit&proper za nadzornika Save Re.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-08-11 ob 07:00:00
Potem ko je pred dvema tednoma spodletel še en poskus Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, da bi prek svojega dolgoletnega zaveznika Branka Tomažiča, predsednika nadzornega sveta Save Re, zamenjal šefa uprave Save Re Zvonka Ivanušiča, se je, kot pravijo naši viri, taktika zoper Ivanušiča nekoliko zamenjala. Ker sta Jamnik in Tomažič (slednji se celo v - niti ne več v tako ožjih - družbah hvali, da kar naprej "hodi k Borutu Jamniku") očitno ugotovila, da zamenjava Ivanušiča na nadzornem svetu ni mogoča, saj za to nimata dovolj glasov članov nadzornega sveta, sta se odločila za drugačno taktiko: z močnimi zakulisnimi in medijskimi pritiski (predvsem s pisanjem odgovorne urednice časnika Finance Simone Toplak, ki pa je, tako poznavalci, v enem od zadnjih ponavljajočih se člankov na temo zamenjave Ivanušiča celo pomotoma razkrila načrte Boruta Jamnika znotraj Save Re) prisiliti Ivanušiča, da izgubi živce in odstopi sam.

NAMESTO IVANUŠIČA - JOŠT DOLNIČAR?

Namesto Ivanušiča bi Jamnik in Tomažič za novega predsednika uprave Save Re rada nastavila sedanjega člana Ivanušičeve uprave Jošta Dolničarja. Ki pa so ga, kot nekdanjega predsednika nadzornega sveta Zavarovalnice Maribor, katere lastnica je Sava Re, zaposleni v Zavarovalnici Maribor celo prijavili na Agencijo za zavarovalni nadzor. Ker naj bi kot predsednik nadzornega sveta mimo svojih pristojnosti posegal v delo Zavarovalnice Maribor. Ali drugače, prijavili so ga zato, ker je hotel Zavarovalnico Maribor neposredno upravljati, ne pa samo nadzorovati.

ZARADI OSEBNEGA STEČAJA NEPRIMEREN ZA NADZORNIKA SAVE RE

Zdaj pa iz Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) prihaja nepričakovano hud udarec za Branka Tomažiča. Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah ga je AZN z odločbo, ki resda še ni pravnomočna, razglasil za "non fit&proper" (ali neprimernega za) člana nadzornega sveta Save Re, ker je Branko Tomažič, sicer tudi nekdanji predsednik uprave novogoriškega Hita (kjer je bil Jamnik v času vladavine Branka Tomažiča finančnik Hita), v osebnem stečaju. Kar je tudi povsem zelo logično in razumljivo. Nekdo, v tem primeru Branko Tomažič, ki je v osebnem stečaju, pač ne more in tudi ne sme biti predsednik nadzornega sveta takšne korporacije, kot je Sava Re?!
Spomnimo, zaradi osebnega stečaja, ki ga je zoper Branka Tomažiča sprožila mariborska Probanka, se je Tomažič že leta 2014 znašel pod lupo AZN. Te dni pa dobil tudi odločbo, kar posledično pomeni, da bo moral zapustiti nadzorni svet Save Re.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
cox
0
Aug 11, 2016
Hud udarec za Jamnika ? Ga je zapustila blond kurbica ? Samo vprašam. Takšne, z mlahavimi kurci, ki jih na pomembne funkcije nastavlja udbomafija, ženske zapuščajo. Mar tudi kurbice?
#6
drugo
0
Aug 11, 2016
Spet lep dokaz,da si je osebni stečaj izmislila vodeča kasta za zavarovanje svojih pajdašev pred zaporom in zaplembo nakradenega,zato tudi niso vnesli v ta zakon enega in edinega in vsakemu navadnemu smrtniku razumljivega člena- VSI,KI SO SE REŠILI ZAPORA IN KAZNI Z OSEBNIM TEČAJEM;NE SMEJO DOŽIVLJENSKO OPRAVLJATI NIKAKRŠNIH VODILNIH POLOŽAJEV V JAVNIH INSTITUCIJAH IN OPRAVLJATI NOBENIH POLITIČNIH FUNKCIJ V STRANKAH. AMEN!!!

#5
Ajdemi_Popushi
0
Aug 11, 2016
@goliotok, na ravni slaboumnežev niso oni ampak slovensko volilno telo in večina naroda, ker to bagro izvoli in tudi da te bagre ne odstrani s scene... s silo če je treba.
#4
goliotok
0
Aug 11, 2016
Ko je Bog delil pamet, so tile tici, in se marsikdo drug iz Kucanovega klana, Ali se deli na Forumu 21 ali pa se igrali v peskovniku. Skratka, ni jih bilo zraven, zato so ostali na ravni slaboumnezev.
#3
Wir sind bereit...
0
Aug 11, 2016
O ti prekleti pes garjavi...svojega geldtošla ni znau nadzirat državnega pa bi.

To je samo f toti vukojebini slovenski možno...osebni stečaji mafijašof pa tako...
#2
mrki
0
Aug 11, 2016
Čimprej vse prodat - ukinit preskovnike, da taki "šalabajzerji" ne bodo s tujim kur... po koprivah mahali - naj s svojim če jim je to všeč!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-08-11 07:00:00 (Aug 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Kdo je ukazal medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Zakaj se Slovenci delimo na naše in njihove namesto na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)