Cerar spet otrpnil. Omrežje Gregorja Golobiča za ministra noče Peršaka, ampak Karduma.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-05-07 ob 06:30:00
Slovenska politika je res neverjetno predvidljiva. Če smo pred nekaj dnevi, potem ko je predsednik vlade Miro Cerar po volji omrežja Gregorja Golobiča odstavil ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar, zapisali, da Golobič, Stojan Pelko in skupina propadle stranke Zares pri imenovanju novega ministra za kulturo - ki sicer pripada ministrski kvoti stranke Desus - ponujene priložnosti, da na čelo ministrstva za kulturo postavijo svojega človeka, ne bodo kar tako izpustili iz rok, se to že in še kako uresničuje.
Potem ko je izvršni odbor stranke Desus soglasno podprl svojega kandidata Toneta Peršaka, pisatelja in državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo, ki je za potrebe te kandidature postal celo član Desusa, in je Peršakovo kandidaturo sprejel tudi Miro Cerar (tako vsaj pravi prvak stranke Desus Karl Erjavec), si je Cerar s četrtka na petek ponoči "nenadoma premislil".
Po naših informacijah je Cerar še v četrtek zvečer okoli 23.00 govoril z Igorjem Tršarjem, direktorjem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in članom SMC, ki naj bi postal novi državni sekretar na ministrstvu za kulturo (pod novim ministrom Peršakom), mu potrdil kandidaturo (namreč Cerar Igorju Tršarju), potem pa zjutraj - premier Cerar - ni poslal predloga za imenovanje Toneta Peršaka za novega ministra v državni zbor, kot je bilo dogovorjeno. Uradno zato, ker naj bi si glede Peršaka vzel še nekaj dni za premislek.

GOLOBIČ IN PELKO DELATA NA POLNO

Imenovanju Toneta Peršaka za novega kulturnega ministra naj bi se uprli nekateri poslanci Cerarjeve stranke, kar je posredno dala vedeti tudi vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer, jedro upora proti Peršaku pa naj bi bil poslanec SMC Dragan Matić, predsednik parlamentarnega odbora za kulturo. Toda Matić, ki bi tudi sam neznansko rad postal minister za kulturo, je zgolj orodje lobijev. Zadaj namreč deluje omrežje Zaresa, Golobič in Pelko, kot pravijo naši viri, delata na polno.
Da Tone Peršak ni njihov izbor, je že prej, in to niti ne tako posredno, v enem od svojih člankov oznanila novinarka časopisa Dnevnik Meta Roglič, ki na politično-medijski sceni velja za eno od prvi novinarskih peres tega omrežja.
Po naših zanesljivih informacijah je bil znotraj Desusa sicer prvi izbor za novega ministra mariborski poslanec Desusa Uroš Prikl, vendar je Prikl ponudbo zavrnil. Šele potem je na vrsto prišel Peršak.
Toda Golobič in Pelko bi za novega ministra rada postavila Simona Karduma, direktorja ljubljanskega Centra urbane kulture Kino Šiška. Kardum se je že večkrat pojavljal v različnih kombinacijah za stolček državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo in tudi za ministra, sicer pa velja za močno etabliranega člana omrežja LDS in Zaresa na področju kulture. Je tudi blizu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, saj drugače, vemo, ne bi mogel biti direktor Šiške.
Kot rezervno kandidaturo naj bi Golobičevi ljudje v zakulisju ponujali evropskega poslanca Iva Vajgla, ki je za potrebe uspešnejše kandidature na zadnjih volitvah v evropski parlament pravočasno prestopil iz "propadlega" Zaresa na listo Desusa, se je pa zdaj pripravljen vrniti v Slovenijo in postati minister za kulturo. Menda tudi zaradi svoje - precej mlajše - žene, harfistke Mojce Zobko Vajgl, ki občasno igra tudi na političnih zborovanju Desusa.
Po nekaterih informacijah pa na bi se v ponedeljek pojavilo še eno ime doslej neznanega kandidata, ki naj bi bil blizu stranke Desus, v resnici pa z Desusom nima ničesar skupnega. Hkrati naj bi se močno pritisnilo na Peršaka, naj sam odstopi od kandidature za ministra.
Ob tem je zanimivo vprašanje, kot pravijo naši viri, le s čim omrežja - v tem primeru Golobič in kompanija - držijo Mira Cerarja, da čez noč tako otrpne in si kakor premisli. Je pa Cerarja sicer zelo strah, da bi novopečena poslanka Julijana Bizjak Mlakar zapustila poslansko skupino stranke Desus, saj bi v primeru morebitnega odhoda Socialnih demokratov iz vladne koalicije Cerarjeva vlada ostala brez večine v državnem zboru.
In zanimivo bo tudi videti, kako bo zdaj Karl Erjavec prepričal vodstvo svoje stranke Desus, da Peršak ni več Desusov kandidat za ministra, čeprav se je včlanil v Desus, na izvršnem odboru pa za svojo kandidaturo dobil popolno podporo.

NI ZASTONJ KOSILA: BIŠČAK HVALI ERJAVCA

No, verjetno ni naključje, da je pred nekaj tedni med oddajo Vroči stol pri Vladimirju Vodušku (Top TVnekdanji generalni sekretar Zaresa Bogdan Biščak, dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča, na vse pretege hvalil Erjavca. Češ, kako ga je Karl Erjavec (Biščaka namreč) v tem mandatu zelo prijetno presenetil, predvsem z lojalnostjo predsedniku vlade Cerarju in stranki SMC. In da je Karl Erjavec politično najbolj izkušeni član te vlade.
Hja, politični lobist Biščak že ve, da ni zastonj kosila ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
za Slovence ni stanovanj
0
May 07, 2016
SEZNAM UPRAVIČENCEV

DO DODELITVE NEPROFITNIH STANOVANJ V NAJEM

Neprofitna najemna stanovanja se dodelijo upravičencem ločeno po seznamu A – brez obveznosti

plačila lastne udeležbe in varščine ter seznamu B – z obveznostjo plačila lastne udeležbe in varščine.

Po seznamu A se dodeli 284 stanovanj po naslednji razdelitvi:

SEZNAM A1

Zap.št. Prosilec Skupaj točke

1 BEGANOVIĆ DENIS 960

2 NOVAK NIVES 940

3 OSMANOVIĆ ELVISA 860

4 TOPALOVIĆ EDINA 855

5 VUČKOVIĆ ANA 830

6 JUNUZOVIĆ SANELA 820

7 BAJROVIĆ JASMINA 820

8 MAKSUT INES 815

9 DONČIĆ ŽEKLINA 810

10 ČOŽ RAJKO 810

11 BAUER ROBERT 800

12 SENČAR TINA 795

13 STANOJEVIĆ DEJAN 790

14 ŠUJAK ERVINA 780

15 ROGANOVIĆ BOŽINOVIĆ TIJANA 770

16 MARINKOVIĆ BARBARA 760

17 ROUS VESNA 760

18 KLIČIĆ ANELA 755

19 AJDINOVIĆ AMIR 755

20 TEPINA TANJA 750

21 MUKOVIĆ ELVIRA 750

22 STOJANOVIĆ LEA 750
#12
mrki
0
May 07, 2016
Upam , da se čimprej pokoljejo med sabo !!
#11
cox
0
May 07, 2016
Zadnja žrtev Golobiča in mafije okrog njega je bil direktor kemijskega instituta, Jamnik. Komunistično, tzv. likvidacijsko krivosodje, ki je v službi te mafije je našlo nedolžno žrtev, nekoga, ki je bil nekoč odpuščen iz službe in zdaj naj bi, prav zato, bil morilec. Vemo pa vsi, da je Novič nedolžen... Tako pač to gre, če se hudodelcem ne umakneš s poti. Približno tako kot Jamnik, bi lahko končala tudi Julijana Bizjak Mlakar. Zato je bolje oditi in v miru živeti. Tako menijo tudi Cerar, Pahor in Erjavec, zato so tako uslužni, servilni tej bandi, ki zadeve in državo vodi iz ozadja. Upam, da omenjene tri prismode naposled doleti tudi kakšna kazen oziroma plačilo za nevestno opravljanje državniških funkcij in podleganje mafiji na rovaš državljanov.
#10
ruralac
0
May 07, 2016
Kulturniška mafija ne bo popustila, dokler na mestu ministra ne bo njihov človek. Haraču, za katerega mislijo, da jim pripada, se ne bodo odrekli. Razni Živadinovi, Turšiči in podobni bleferji si že manejo roke.
#9
krulčan
0
May 07, 2016
Tovariš Cmerar! Če postaviš za kulturnega ministra pingvina- Gašperja Mišića, bomo dobili takega kulturnega ministra, ki ga Slovenija še ni imela. Kulturo bo izvozil celo na Antarktiko in vsi bodo hiteli tja poslušat in gledat pingvine. Uspeh zagarantiran.
#8
WD-40
0
May 07, 2016
Ko bi le za večno otrpnil. Skupaj z ostalo komunajzarsko bando.
#7
fog-megla
0
May 07, 2016
vse pohvale humanitarki
#6
vilih
0
May 07, 2016
Ni otrpnil, že dalj časa sumim, da ima tabes dorsalis.
#5
Muslija
0
May 07, 2016
Vajgel bi zapustil mesto evroposlanca, menda tudi zaradi svoje precej mlajše žene in se vrnil v Ljubljano. Ja, malo morgen. Ali pa zaradi še mlajše ozkorite kamničanke Nine Stankovič, ki je bila med Vajglovim prvim mandatom evroposlanca vodja njegovega kabineta v Bruslju, pa se je morala zaradi pijančevanja in razvrata vrniti domov, Vajgel pa ji je uredil mesto predstavnice za stike z javnostjo v stranki Desus.
#4
radovan
0
May 07, 2016
Že imajo kakšne čudne fotografije o cerarju. ne bi se čudil. Ko so s tiste klinike barozo po aferi bulmastifi izginile kartoteke in drug arhiv ne bi bilo nič čudnega, da bi se tudi za cerarja kaj našlo. To sem avtomatsko pomislil, ker očitno ne držijo za jajca samo cerarja pač pa kar kup politikov vsi so se pa zdravili pri tistem hemafroditu. Ta pokvarjenost politike je očitno mnogo večja kot si lahko predstavljamo.
#3
pravi123
0
May 07, 2016
Tale Drnovškov hlapec je pa tako do obisti zloben in pokvarjen, da me prav čudi kako se v preteklosti nista z "vegeto" povohala, ker karakteristike so jima identične in skupaj bi tvorila pravi dream team!
#2
pravi123
0
May 07, 2016
In kaj je tale nesposobna slina brez hrbtenice čez noč premišljeval. Verjetno nič drugega kot to, kako se znebiti poštenjaka in sposobneža, ker, tak tujek v gnili vladi bi pa preveč izstopal iz povprečja. Mar bi si raje kurbo plačal, se dobro spraznil in nič razmišljal. Mi je vedno bolj žal, da je daljnega leta 81 zbolel!
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-05-07 06:30:00 (May 07, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)