Cerarjeva miničistka, drugič. Napovedi točne, lobist Nejc Brezovar odletel iz kabineta.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-05-06 ob 06:30:00
Naše napovedi, objavljene sredi aprila, da bo predsednik vlade Miro Cerar iz svojega kabineta odstranil vidnega člana SMC Nejca Brezovarja, so se že izkazale kot pravilne; in prav tako napoved, da bo Brezovarjeva odstranitev izpeljana na politično prefinjen način, z njegovim imenovanjem za novega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo.
Toda za prave politične insajderje ni nobenega dvoma, Nejc Brezovar je - kljub formalnemu napredovanju na funkcijo državnega sekretarja, prej je bil namreč "samo" svetovalec v kabinetu predsednika vlade - moral oditi zaradi razmerja sil in spopadov za kose oblasti in fevde znotraj ožjega vodstva Stranke modernega centra. Nejc Brezovar, sicer tudi ljubljanski mestni svetnik SMC (bil je tudi predsednik SMC v Ljubljani, vendar je s te funkcije odstopil že prej), namreč ni veljal samo za enega od najambicioznejših mladih politikov SMC, ampak tudi za enega od najaktivnejših političnih lobistov v ozadju, zlasti v energetiki. Pred časom je postal član nadzornega sveta družbe Borzen, zelo močno pa se je vpletal tudi v kadrovsko politiko SMC znotraj energetike. Tako naj bi med drugim lobiral za ponovno imenovanje Blaža Košoroka za predsednika uprave Holdinga Slovenske elektrarne.
In prav zaradi tega naj bi počilo na vrhu SMC in pri Miru Cerarju.

OD ERIKA KOPAČA DO KLAVDIJE MARKEŽ

Očitno je Brezovar, ki je z Mirom Cerarjem večkrat prihajal tudi v prostore poslanske skupine SMC v državnem zboru, izgubil zakulisno bitko v SMC. Politično bitko, ki se je med glavnimi akterji SMC razplamtela, ko se je Horst Hafner, namestnik generalnega sekretarja SMC Erika Kopača, zaradi bolezni precej umaknil s scene. Nejc Brezovar naj bi si sicer najbolj želel postati generalni sekretar SMC. Že pred časom je imel tudi ambicije biti minister za šolstvo ali pa vsaj državni sekretar na šolskem ministrstvu. On naj bi odigral tudi eno od ključnih vlog pri imenovanju poslanke SMC in osebne prijateljice Klavdije Markež za ministrico za izobraževanje, ki pa je morala takoj sramotno odstopiti, potem ko se je izkazalo, da je njen magisterij - plagiat. Brezovar naj bi potem za novo šolsko ministrico sprva podpiral tudi Majo Makovec Brenčič, kasneje pa naj bi svojo podporo "umaknil", ko naj bi ugotovil, da ga ne bo predlagala za državnega sekretarja.

ODSTRANJEN IZ CENTRA ODLOČANJA

No, na včerajšnji seji vlade je Nejc Brezovar končno res postal državni sekretar, vendar na ministrstvu za javno upravo, v resnici pa so ga strankarski kolegi umaknili iz centra oblasti. In že od danes dalje ni več zaposlen v Cerarjevem kabinetu.
Odstranitev doslej vplivnega "lobista" Brezovarja iz centra odločanja pri Miru Cerarju je po ocenah naših virov ena od najpomembnejših kadrovskih potez na vrhu SMC v zadnjem letu, po odhodu Bojana Dobovška iz SMC med samostojne poslance.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
tvae
0
May 06, 2016
se tut razbojnike loti bolezen, hvala bogu....!!!
#10
Zaskrbljen
0
May 06, 2016
Andr@

Ker si se tako strokovno lotil prdca in posledično anusa, sem dobil občutek, da nam

hočeš med vrsticami nekaj sporočiti. Tudi sam sem že razmišljal, da je pri omenjenih

ta organ zelo pomemben...
#9
Johhny
0
May 06, 2016
kam smo prišli. Da nam državo vodijo eni golobradi ritolizniki ki nimajo o vodenju pojma niti toliko kot naš hrček.

Ta model je pa sploh klasa zase. Totalno nesposoben, zraven pa bolestno ambiciozen že od kar je iz plenic zlezel. in ker mu ne uspeva, nam v svojih frustracijah razjebava državo.
#8
punca08
0
May 06, 2016
psihopat?

#7
radovan
0
May 06, 2016
Tale cerar je izgleda tako kot pri ideologiji, ko je veren in vodi levo stranko, tudi pri osebnih nagnjenjih. Nek čuden lobi si ga je prilastil in je res nekakšna lutka in žrtev svoje neodločnosti, moralne izprijenosti in strahu, sedaj pa je postal še napadalen. Njegova stranka pa sami karieristi. O grošeljci, ki je poneverjala na socialnem zavodu v Trbovljah ne duha ne sluha. Ceara na seje parlamentarnih odborov sploh ne prihaja in o vodenju države čedalje manj vemo. zvemo samo še za dodatne davke in takse in afere. Tudi novinarje ne vem kdo usmerja da tako vsepovprek pljuvajo po Trumpu in njegovi ženi. S kakšno pravico se zaganjajo v privatne stvari in to spet hinavsko pritlehno in škodoželjno. Če bo pa Trump res predsednik bo sigurno poskrbel, da bomo v naši pritlehni državi psihično bolnih politikov in novinarjev dobili svojo porcijo. Vse je v stilu narediti slovenijo državo poslušnih in revnih bebcev.
#6
Anja
0
May 06, 2016
Opira se na svojega očeta in njegove frende, ki se rad na vsakem koraku hvali, blebeče in napihuje.
#5
Mark
0
May 06, 2016
"Konjak man" kakšen lobist o njem nikdar noben ni nič slišal, razen o njegovih čudnih sumljivih postopkih delovanja v študentskih organizacijah itd., kjer je počel same štale in probleme. Baje naj bi izsiljeval in manipuliral s svojimi študijskimi kolegi do profesorjev, kjer je bil kasneje na faakulteti tudi zaposlen. Ta tip je ambicijozen do stopnje obolelosti, potrebnih sposobnosti pa ima le 5-6% porebnih.Ker je nesposoben je pogosto frustriran, rad obračunava je maščevalen saj ga njegova nesposobnost tako zelo ovira.
#4
Andr
0
May 06, 2016
Ubogi zaposleni na ministrstvu kaj so dobili,..Brezovar prispodoba - kosmov udar je praviloma prdec suhe sorte, nizke vlažnosti, od ostalih prdcev pa se razlikuje po tem, da so v njemu poleg primesi plinov tudi kosmi (delčki, koščki) čisto pravega, relativno suhega dreka - angloameriško: With real chunks of crap . Ker je njegov stvaritelj po pravilu predhodno prepričan, da gre za nenevaren izprd zraka, ki bo s svojimi primesmi zgolj v manjši ali večji meri zagabil zrak v okolici, ga rad udari 'na polno', zato je vsekakor kratkoročne narave (traja manj kot sekundo), s srednjeročnimi posledicami (smrad,...). Prav tu pa stvaritelj naleti na presenečenje, saj se med gmotami in zmesmi plinov nahajajo (pravilneje: skrivajo) tudi kosmi (zrna) blata, ki običajno končajo v hlačah. In ker so kosmi velikokrat, a ne vedno, ostanki zrn , se ga je prijel tudi vedno bolj priljubljen izraz polnozrnati prdec. Je namreč dejansko tudi hranljiv za nekatere.

Namreč, v danem momentu lahko velik porast gostote kosmov pomeni, da je prdec (udar) s kosmi pravzaprav prešel v blato z zračnimi žepki, zato ne more več ustrezati splošno priznani znanstveni opredelitvi (dogmi) prdca oz. vetra. Prav nedoločitev gostote pa tako pušča odprto oz. onemogoča dokončno definicijo kosmovega prdca (npr. 0,1/cm3, 0,15/cm3,...), zato so nekateri celo mnenja, da bi bilo kosmov udar potrebno oz. lažje opredeliti kar s konstanto (npr. 1 kosem na prdec, 3 kosmi na prdec,...). Do tedaj pa je reševanje narave konkretnega udara prepuščeno presoji konkretnega primera, ki se na podlagi tehtanja argumentov (tu bi lahko malce nevoščljivo uporabili tudi besedno zvezo 'tehtanja kosmov') presojajo od zadeve do zadeve (od udara do udara) različno. Ker so rešitve včasih presenetljive in nezadovoljive, je na tem mestu potrebno poudariti, da se že pojavljajo zahteve po ustanovitvi instančnega organa (presojanja narave), ki bi skrbel za enotnejšo prakso odločanja in s tem za večjo pravno varnost na področju kosmovega udara.
#3
cox
0
May 06, 2016
Horst Hafner? Je to razbojnik, ki je potopil in se okoristil v kamniškem Utoku? Kaj pa zdaj, ga načenja bolezen? Pa še toliko bi rad ukradel Enemu od pajdašev pri izropanju tovarne so nedolgo nazaj ustrelili snaho...Banda nikoli nima dovolj. Cerarjeva stranka pa pribežališče takšnih hudodelcev.
#2
MUJO
0
May 06, 2016
Začetek konca Cerarjeve boljšit vlade....BOGU HVALA...
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-05-06 06:30:00 (May 06, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)