Epilog prostitucije Urške Čepin. Sramotna sodba šefa ljubljanskega sodišča razveljavljena.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2016-02-01 ob 07:05:00
Famozna pravnomočna sodba Marjana Pogačnika, predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, v primeru medijsko razvpitega razkritja prikrite prostitucije starlete Urške Čepin, ki po vsebini ni bila samo bizarna, ampak celo sramotna, je zdaj razveljavljena, tokrat po zaslugi vrhovnega sodišča.
Vrhovno sodišče pa Pogačnikove sodbe (to je brez večjega premisleka popolnoma enako potrdilo še višje sodišče in tako začasno pokrilo Pogačnika) ni samo razveljavilo, ampak jo je tudi vsebinsko popolnoma raztrgalo.
Spomnimo. Pri raziskovanju prikrite prostitucije znotraj slovenskega jet seta so se aprila 2012 pojavili tudi videoposnetki Urške Čepin, kako erotično masira svojega klienta, finančnika, zaposlenega kot finančnega direktorja javnega zavoda s področja zdravstva, in tudi lokalnega politika. Njegovega imena tukaj in zdaj ne smemo zapisati, ker je dosegel začasno sodno prepoved, ki nam to izrecno prepoveduje, čeprav drugi mediji njegovo ime ob tem primeru smejo uporabljati. Ampak to je očitno še eden od skrajno nenavadnih umotvorov slovenskega pravosodja. Se pa se je taista oseba kasneje v medijih pojavila tudi kot tarča kriminalistične preiskave (NPU) zaradi suma finančnih malverzacij v javnem zavodu, kjer je še vedno zaposlena.
Urška Čepin je zaradi objave videoposnetkov vložila kazensko tožbo, za avtorja teh vrstic pa predlagala zaporno kazen in plačilo 10 tisoč evrov odškodnine.
Sodni primer Čepinove je dobil (prevzel) okrožni sodnik Marjan Pogačnik, takrat še kandidat še za predsednika sodišča, sicer pa nekdanji ne preveč uspešni direktor kriminalistične uprave, za katerega je njegov naslednik na funkciji direktorja kriminalistov Dušan Mohorko ugotovil, da je imel celo črni fond. No, kljub temu je pravnik Marjan Pogačnik lahko postal sodnik, kasneje pa celo predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča. Avtor teh vrstic je o Marjanu Pogačniku, ko je bil še direktor kriminalistov, napisal in objavil vsaj dva novinarska članka, vendar Marjan Pogačnik ni niti pomislil nato, da bi se zaradi videza nepristranskosti sojenja v tem primeru izločil kot sodnik.
Marjan Pogačnik je sodbo izrekel 8. oktobra 2013. Avtorja teh vrstic je obsodil na 7.500 evrov kazni, za plačilo odškodnine pa Urško Čepin poslal na civilno tožbo. Ta pa je, opogumljena s Pogačnikov sodbo, svoj odškodninski zahtevek zvišala na 50 tisoč evrov!
Svojo sodbo je sodnik Marjan Pogačnik utemeljil z neverjetnimi, kot rečeno, bizarimi ter za pravo in zdravo pamet zares sramotnimi argumenti. Sodba je temeljila na njegovih trditvah, da je šlo za povsem zasebno intimno srečanje z Urško Čepin, čeprav si je Pogačnik med obravnavo tudi sam ogledal videoposnetek erotične masaže, med katero Čepinova osebi, ki ji masira penis, govori "klient", na koncu akta pa klient Čepinovi vidno izroči denar kot plačilo za erotično seanso. Pri tem je treba dodati, da sta Čepinova in klient po uvodni masaži opravila tudi spolni spolni akt, vendar zunaj dosega skrite kamere. Je pa na posnetku vidno, kako se odpravljata na končanje spolnega akta.
Potem je sodnik Marjan Pogačnik "verjel" pričanju Urške Čepin, da je imela v masažnem salonu za prikrito prostitucijo na Topniški ulici številka 35c, za katerega je sicer sama priznala, da je vedela, da gre za erotični masažni salon pod vodstvom gospe Marjete Burje, najeto eno sobo zgolj zato, da bi se tja umaknila, kadar bi želela imeti svoj mir. Pri seksualni obdelavi klienta, ki naj bi ga Čepinovi priskrbela Burja, pa naj bi šlo za enkratni dogodek in naj bi ga erotično zmasirala zato, ker je pač potrebovala denar.
Eden od vrhuncev sprenevedanja sodnika Marjana Pogačnika pa je bila njegova vrhunska ugotovitev, da ni pravih dokazov, da je na Topniški ulici 35c šlo za prostitucijo (čeprav je to med pričanjem priznala celo sama Čepinova), saj zunaj na cesti in pred vhodom v najeto zasebno stanovanje ni bilo nobenih vidnih oznak (table?!), da gre za prostore za prostitucijo oziroma za masažni salon?!
Poleg tega predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Pogačnik ni hotel zaslišati priče Marjete Burja, ki bi na sodišču pač morala potrditi, da se je tudi njena podrejena sodelavka v masažnem salonu Urška Čepin ukvarjala s prikrito prostitucijo. To, da ni bilo pričanja Marjete Burja, Pogačniku očita tudi vrhovno sodišče.
Kot že zapisano, senat višjega sodišča, ki so ga sestavljali višji sodnik Milan Štrukelj ter višji sodnici Silvana Vrebac Arifin in Mateja Lužovec, je brez pripomb potrdil Pogačnikov sodbo - 3. septembra 2014.
Razveljavil jo je šele senat vrhovnega sodišča, 7. januarja letos, na podlagi vložene zahteve za varstvo zakonitosti, pod vodstvom predsednice senata, vrhovne sodnice Barbare Zobec, člani senata pa sta bila vrhovna sodnika Marko Šorli in Damijan Florjančič ter vrhovni sodnici Kristina Ožbolt in Maja Tratnik. Mnenje državnega tožilstva pa je ob zahtevi za varstvo zakonostosti zapisal vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, znan iz zadeve Patria, ki je seveda zagovarjal Pogačnikovo sodbo ter obsodbo novinarja in urednika.
Večji del sodbe vrhovnega sodišča, ki je vsebinsko res popolnoma raztrgalo Pogačnikovo sodbo, zaradi večje natančnosti, preglednosti in celovitih strokovnih razlagah razveljavljene sodbe, pomembnih tudi za prihodnjo sodno prakso, ko gre za sojenje novinarjem, objavljamo v nadaljevanju - kot faksimile.

DRŽAVA VRAČA 7.500 EVROV, ČEPINOVA PA 1.400

Vrhovno sodišče je sodbo razveljavilo ter vrnilo v ponovno sojenje, vendar pri tem v izreku svoje sodbe eksplicitno izključilo možnost, da bi zadevo na prvi stopnji lahko spet prevzel sodnik Marjan Pogačnik.
Država mora avtorju teh vrstic zdaj povrniti tudi 7.500 evrov že plačane kazni, Urška Čepin pa 1.400 evrov, kar je že dobila plačano za sodne stroške in zaplačilo svojega odvetnika.

URŠKA ČEPIN JE ENO TOŽBO ŽE IZGUBILA

Urška Čepin je zoper avtorja teh vrstic sicer že lani, 1. septembra 2015, izgubila še eno odškodinsko tožbo, vloženo zaradi poročanja o nadaljevanju njene prikrite prostitucije, tokrat pa v Trzinu blizu Ljubljane. V tem postopku je zahtevala 10 tisoč evrov odškodnine, toda ljubljansko okrajno sodišče je njen zahtevek zavrnilo.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Mihec S'kumarc
0
Feb 01, 2017
Petrovc 09.09.2016 20:37:15

Helena ima božanski glas. Toda kar ima preveč v glasu ima premalo v glavi! Zidarju je poklonila devištvo, da jo je sfinansiral v pevko!
#22
Viktorh
0
Feb 01, 2017
Še en primer "vzornosti" slovenskih sodnikov.

Ogabno.
#21
swinger aurelio
0
Feb 01, 2016
net si vse zapomne...

http://www.kurir.rs/pogledajte-gola-urska-masira-politicara-clanak-214480
#20
Aton
0
Feb 01, 2016
Dokler sodnik ne bo plačal za zavrnjeno sodbo...
#19
CKZKS
0
Feb 01, 2016
Če bo Cerar zares ostal sam, bi bila to zanj odlična partija !
#18
slovenac
0
Feb 01, 2016
Pa hudiča, pa res neven, zakaj me Urška Čepin tako močno spominja na Ljubljano, a kdo ve...?!
#17
še pomnite
0
Feb 01, 2016
Vremenska napovedovalka in maserka je zablestela, ko jo je muгglskosrbska jцgopartija angažirala za ful kul mega intelektualni izdelek SD-ja (KPJ).

Vsi menda že veste, da so člani muгglskosrbske jцgopartije (KPJ + SKOJ = SMC SD DeSUS ZL ZaAB + PS LDS vernici sholtesa ...) največji intelektualci tega sveta a i šire nje.

Šlo je za topšop izdelek, ki je mimogrede oropal državno blagajno za 100.000 € nje, je trdil topšop avtor, SocialističniDirektor boratovega urada za komuniciranje nje (mimogrede, tedanja zasedba oziroma imenovanja KPJ+SKOJ so slišala na imena SD DeSUS + Zares L D S):

"Mi računamo na to, da je publika inteligentna

in da bo parodijo spoznala tako rekoč v PRVEM TRENUTKU" (piar urad-borata).

Reakcija muгglskega intelekta -

njegova SD-tovarišica majda potratnica državi izropanega denarja,

znana kot najbolj iteligenta od najbolj inteligentnih SD-jevcev a i šire nje,

je za video KPJ-urada oziroma maserke Ćepin povedala sledeče:

"Ko sem spot z Urško Čepin PRVIČ VIDELA, nisem ugotovila,

ali je ta oseba za ali proti pokojninski reformi,"

To je video:

https://www.youtube.com/watch?v=qNzjSPsvFL0

To pa še ni vse.

Tudi SKOJ (LDS) je naredil svoj zareslds topšop video. Angažiral je tretjerazrednega LDS-glumača:

http://i.imgur.com/0rSOzh8.jpg

To je video glumača:

https://www.youtube.com/watch?v=vH2DFZC8exQ

Glumač pravi,

da dobi premalo iz državne blagajne,

zato je treba na upokojence, ki so delali in na tiste delavce, ki delajo, pritisniti,

da bodo imeli LDSglumači, ki so kao zaposleni z agitpropom za očuvanje tekovina muгglskosrbske jцgokomunistične revolucije, dovolj za pгeseravanje.

Pomnite, to so bili časi, ko smo ljudje morali z referendumi zavračati pogubne KPJ-zakonske poturancije in smo jih zavrnili z 80 % proti 20 % oziroma s 70 % proti 30 %, kot ravnokar v primeru kominteгnistnničnega ustvarjanja starša1 in starša2.

Vse je bilo torej že pripravljeno, samo kmeta je še bilo treba premakniti - prosto po boratu:

https://www.youtube.com/watch?v=wa6r7plMRmU

ko je muгglskosrbski jцgokomunistični četvorček SD-borat Zares-golubić LDS-kk DeSUS-karel+svetlik želel delavce zaposliti do smrti, ukiniti sosedsko pomoč in pobrati študentom še nekaj centov, medtem ko so si in si še vedno tovariši SD DeSUS Zares LDS (slednja sedaj v z imeni SMC ZL ZaAB PS nje) delijo milijone za stanje pripravljenosti, medtem ko ropajo milijarde:

-------

DOLG države 2004 je bil 28 % BDP-ja --> po 4 letih Janeza Janše (2008) je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

Torej nastopi čas za odločno muergalskosrbsko yugokomunistično revolucionarno akcijo: veliki pok, patrija, sfцkovanje, tepihovanje ...

DOLG države 2008-2011 - SD borat pohar --> muгglski rop tisočletja po velikem poku: 54 % BDP-ja.

DOLG države 2011-2014 - PSocialno čuteča znojilja de --> veliki krogec v mali krogec: 72 % BDP-ja

DOLG države DANES - SMCenter Foruma 21 in LDS-a: 81,6 % BDP-ja

#16
Globoka je jama!
0
Feb 01, 2016
Zgleda jih je preveč not padlo!

Pa Imajo težave vključno s kadijo!
#15
boničar jani
0
Feb 01, 2016
1. ako ima davčno blagajno - ni problemov

2. ji delate zastonj reklamo ako ima davčno blagajno

3. ako je nima je ves pravosodni sistem padel v cmerarjevi pravni državi

4.ako je nima morajo biti vsi dotični zgoraj pozvani za delovno knjižico..
#14
Ciril
0
Feb 01, 2016
Stalno pripravljena Urška Češpljin je tako kot Maša Kociper, Alenka Cvjetićanin in Jani Moderndorfer živ dokaz da v tem podalpskem bantustanu s fafanjem dlje prideš kot z inteligenco in pridnim delom.
#13
Hrabri Mišek
0
Feb 01, 2016
@hribuc, možno ampak malo verjetno. To Čepinko sem videl v živo in sem se kar zgrozil. Obraz ima zaradi plastičnih operacij povsem iznakažen, zgleda kot zombi. Čudno, da jih posel sploh laufa.
#12
hribuc
0
Feb 01, 2016
zakaj krivosodec pogačnik tako silno ščiti čepinko? verjetno mu ga je potegnila probono...
#11
državljan
0
Feb 01, 2016
V čigavi vladavini je že ta Pogačko napredoval od uniformiranca do samega vrha sodstva in vmes še kar nekaj vidnih funkcij s skoraj svetlobno hitrostjo?
#10
pravica
1
Feb 01, 2016
Dober dan Slovenija, prosim te Bog, reši nas Kućana!
#9
goliotok
1
Feb 01, 2016
In taki brezvestni in nesposobni prekucuhi sedijo in sodijo nam, ljudem, Slovencem. Sodnikom vzeti trajni mandat in jih nekaj ponovno poklicati na študij na faks. A ne pod mentorstvi Pirnata, Ribičiča, ...Izprašajo naj jih kar študentje sami... bo ceneje in poučneje!!
#8
torpedo
0
Feb 01, 2016
Madona koliko imate opraviti s to ofucano kurbeto.Zgleda,da so se se tudi nekateri omenjeni tudi masirali in namakali pri omenjeni delavki.
#7
Lojz
0
Feb 01, 2016
Mihi po vsej verjetnosti si misli Žibert Klemna -SD; poznam to šorijo.
#6
Mihi
0
Feb 01, 2016
Pa kdo je pravzaprav ta Urška Čepinova, da se toliko sploh o njej toliko razgrablja in kaj vidijo kavzi funkcionarčki na njej. Sem slišal ravno na to temo pred kratki zgodbo, da naj bi član SD zaposlen pri mninistrici Anji Kopač Mrak pred časom na letni zbor članov stranke v Mostec v Ljubljani pripeljal ravno starleto Urško čepin s kakšnim namenom pa ni jasno tako, da stranka je bila takrat vladajoča njeni člani pa se kažejo - zato pa smo tam kjer smo.
#5
mrki
0
Feb 01, 2016
Ajdemi_Popushi 01.02.2016 07:24:56

Ampak res...zakaj zaradi te Pogačnikove sramote spet jaz plačam?

Samo prašam...

------------------------------

hja , en pa mora plačat za Pogačnikov "probono " !!
#4
Ajdemi_Popushi
0
Feb 01, 2016
Ampak res...zakaj zaradi te Pogačnikove sramote spet jaz plačam?

Samo prašam...
#3
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2016-02-01 07:05:00 (Feb 01, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(73)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)