Častniki zgroženi. Sodišče rešilo oficirja JLA - vojaški izvedenci pa so bili njegovi bivši soborci.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-11-04 ob 06:17:00
Po nedavni zavrnilni sodbi zoper nekdanjega polkovnika Jugoslovanske ljudske armade Berislava Popova na sodišču v Murski Soboti je med častniki Slovenske vojske, vsaj tistimi, ki so se borili med osamosvojitveno vojno, zavrelo. So ogorčeni in zgroženi, predvsem nad dejstvom, da je državni tožilec Žarko Bejek umaknil obtožbo zoper Popova predvsem na podlagi mnenj dveh vojaških izvedencev, zaposlenih v Slovenski vojski, Tomaža Pörša in Marka Ungerja, ki pa sta bila med osamosvojitveno vojno na strani JLA (ter do julija 1991 nista prestopila v tedanjo Slovensko teritorialno obrambo), sodnik Branko Palatin pa je posledično sprejel rešilno sodbo za - Popova.

MED VOJNO NA STRANI POPOVA, ZDAJ PA STA GA TUDI REŠILA

Po navedbah naših virov iz Slovenske vojske je Marko Unger med osamosvojitveno vojno deloval pod istim poveljstvom kot obtoženi polkovnik Berislav Popov (!), še več, slednji, torej Popov, naj bi bil med vojaško akademijo pokojne JLA celo Ungerjev - inštruktor. Tudi Pörš, kot rečeno, med vojno ni prestopil v Slovensko teritorialno obrambo, naj bi se pa kasneje pridružil hrvaškim vojaškim silam.
In ravno ta dva "izvedenca" s področja vojaške taktike, ki sta se med vojno borila na isti strani kot obtoženi polkovnik Berislav Popov (JLA), sta na murskosoboškem sodišču - točno 24 let po osamosvojitvi - praktično rešila nekdanjega polkovnika jugoslovanske armade.

ZAKAJ MOLČITA LIPIČ IN ŠTEINER?!

Pri tem je zanimivo, na kar opozarjajo ogorčeni in zgroženi slovenski častniki, da ob tem molčita predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič in predsednik Zveze slovenskih častnikov Alojz Šteiner, oba nekdanja načelnika Generalštaba Slovenske vojske. Čeprav sta bila oba, pozor, med osamosvojitveno vojno odgovorna prav za območje Gornje Radgone.
Spomnimo. Julija letos je mariborsko višje sodišče potrdilo oprostilno sodbo za nekdanjega generala JLA Vlada Trifunovića ter razveljavilo obsodilno sodbo nekdanjega polkovnika JLA Berislava Popova in jo vrnilo na prvo stopnjo.
Obtožnica, ki jo je na koncu umaknil tožilec Bejek, je Popova bremenila vojnih hudodelstev zoper civilno prebivalstvo, med drugim tudi ropanja in žrtev, in na prvem sojenju je Berislav Popov dobil pet let zapora. Na prvem in potem tudi na ponovljenem sojenju je Popovu sodil sodnik Branko Palatin, verjetno najbolj znan po tem, da je pred leti v razvpitem sodnem primeru oprostil domnevne napadalce na nekdanjega novinarja mariborskega časopisa Večer Mira Petka.
Danes 71-letni Berislav Popov je sojenje spremljal iz Beograda, kjer živi kot upokojeni oficir JLA. Po sojenju je Popov povedal, da bi se "sodišče lahko že prej posvetovalo s temi izvedenci", Tomažem Pöršom in Markom Ungerjem, o morebitni odškodnini pa bo še razmislil ...

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
madam
0
Nov 05, 2015
Človek ostane brez besed. Oziroma prav rada bi povedala kaj narediti v Sloveniji, pa žal ne smem, ker bi namesto teh zaprli mene. In takih nas je veliko, pa če je mafiji to všeč ali pa ne.

#20
ober
0
Nov 04, 2015
Takšne izvedence bi bilo nujno streljati, če bi bila vojna. Upam pa vsaj, da bosta pod nujno izgubila službo v naši vojski.Še enkrat upam, da njihovi nadrejeni ne bodo " riti ", ter se ustrašili predlagati odpust iz SV.Paladin, pa je itak vprašljiv sodnik, če lahko spejme sodbo proti vsaki logiki,pravna dejstva pa uspešen sodnik uporabi tiska, ki so najbližje logiki in poštenju.
#19
državljan
0
Nov 04, 2015
Hrvati so v soboto ali petek obsodili tovariša Tita za zločine nad Hrvati in Slovenci pred več kot pol stoletja nazaj, naša ljuba slovenska sodišča pa so zgolj dodelila lepe penzione bivšim pripadnikom JLA,ki so nas bili pripravljeni leta 91 pobiti in razcefrati na koščke,danes pa se svobodno sprehajajo z rokami na hrbtih in značilnimi prepoznavnimi kapami na glavah (tudi v največji vročini) in uživajo v nezasluženih pokojninah,ki so jim jih izborili ravno tisti domači izdajalci,ki so takrat hiteli razoroževati domačo TO in voziti orožje v kasarne oziroma v roke agresorju. Ti so še veliko hujši od bivših jugo oficirjev,ki so svoja zatočišča in penzije poiskali ravno tam,kjer so z agresijo ravnali vse pred seboj. Res ena velika sramota za našo državo....
#18
savica
0
Nov 04, 2015
ste gledali sinoči na hanziju,kako evropo molzejo multinacionalke?poslujejo npr.v nemčiji,davke pa plačujejo v davčni oazi luksemburg....angelca pa drži tist svoj ropotalnik zaprt kot grob...
#17
savica
0
Nov 04, 2015
..khm...a lahko izvem,kateri častniki so bili zgroženi?...ČASTniki....hehehehe...
#16
runkl
0
Nov 04, 2015
mat kurja... @žrtve... to pa si bom skopero. Krobotare so še Srbini zajebavali, ko so pušli na košarki in se pretčasno vrnali f Krobotijo. Je edn reko... pa šta se bunite, vi ste već prije šampionata urlali... Za dom spremni
#15
KAPIBARA
0
Nov 04, 2015
@vesna,a to si pa že pozabila,ko je direktorica DURS-a objavila podatek,da je konceren jankoviĆ dobil ODLOG plačila DDV,cerka 4 leta nazaj,v višini 6 milja euriča.. potlej, je pa dobila grozilno pismi na-pram otrokom, zbolela in odstopila.. potlej pa postala žena vplivnežu iz SDS-a..

Tako dobro so se zacementirali...
#14
pravnik bavcon
0
Nov 04, 2015
Vesna@, kućan je grobar Slovenije in poštenega slovenskega naroda! Madžarsko- srbski komunist načrtno uničuje Slovenijo, podpira jugo mafijo, to je ,njegovo mafijo, ki opravlja vso svinjarijo, da se rodoljubi Slovenije ali izselijo iz SLO , ali pa se jih utiša z montiranimi procesi! Recept je samo eden, ponovno mora zavedni del Slovencev stopiti skupaj in to kućanovo go.la.zen postaviti na drugo stran Kolpe, ali pa celo, da ga odnesejo v "konzervi"!
#13
GNOJ
0
Nov 04, 2015
to je ogledalo SLOVENIJE in njene mafijske politike od leve do desne , ki se jim gre samo za svojo rit. Morali bi v Sloveniji narediti LUSTRACIJO za nazaj in do danes , do 1991 in od 1991 do 2015 .DA SE počisti ta gnoj nemoralen pokvarjen , itd. SLOVENSKE ovce so krive ker volijo ta gnoj. Dokler ne bodo pošteni , moralni, politiki ,ki bodo odgovarjali z svojim premoženjem in kazensko , NE BO NIČ BOČKE.
#12
Vesna
0
Nov 04, 2015
Nikoli ne bom pozabila tisto nedeljo, ko smo, tudi zelo mladi, odločali ali želimo samostojno Slovenijo, nikoli ne bom pozabila Pučnika in njegovega vzhičenega klica, Jugoslavije ni več, nikoli ne bom pozabila enotnosti Slovencev v tistih časih, nikoli ne bom pozabila Janše, Bavčarja in Kacina, ki so bili v tistih časih naši slovenski junaki. Ne vem kje se je izgubila ta enotnost, jasno mi je le to, da so naivni Slovenci praviloma stavili na napačnega konja. Kučan preprosto ni Vaclav Havel ! Kučan je zadnji partijski sekretar slovenske partije !
#11
krulčan
0
Nov 04, 2015
Levakarji so internacionalisti, država in narod jim ne pomenita nič. Zato večini Slovenija dol visi. Posnemajo jih tudi nelevakarji, ker le na malokateri privatni hiši za državni praznik (Dan samostojnosti ali državnosti) vidiš slovensko zastavo.

Zato Hrvate spoštujem. Na svojo zastavo so ponosni in zelo dobro vedo, kaj je država in narod. Svojo samostojnost so plačali s poti krvi, Slovenci pa le z nekaj mrtvimi. Premalo Slovencev je padlo v kratki vojni. Če bi jih toliko kot Hrvatov, Popov ne bi ušel arestu.
#10
torpedo
0
Nov 04, 2015
@mičo. Zelo dobro vprašanje. V naši vojski je dobro organizirana peta kolona,ki jo še vedno vodijo bivši pripadniki KOS-a. Ti tudi najbolj napredujejo v vojski.V glavnem pa je ta vojska za ukinit,ker je operativno neuporabna in predstavlja zgolj strošek proračuna. To se vidi tudi v sedanji situaciji pohoda bizantinskih hord skozi Slovenijo.kjer se vojska na vse kriplje upira delu in osnovnega poslanstva- nedotakljivost meja države.Še večji nesposobnež in brezveznežje njen poveljnik maneken pohar,ki tej sodrgi ne upa dati pravega povelja,ki glasi''marš delat''

#9
MUJO
0
Nov 04, 2015
To se lahko dogaja samo v gnili Sloveniji z gnilim vodstvom ter komunistom Kučanom...
#8
mrki
0
Nov 04, 2015
Hmm , tkole je to! Leta 91 se je zgodil samo spopad med JUGO komunajzarji med sabo za teritorij. Glupa raja pa je nasedla in že leto potem izvolila Kučkota!! Tako so pri nas ostali Kučkotovi komunajzarji na oblasti , zatorej ni nič čudno da se dogajajo take sodbe.
#7
mičo
0
Nov 04, 2015
Vse lepo in prav, toda naj nekdo objavi kdo je ta dva tipa vzel v službo v slovensko vojsko, če sta bila agresorja
#6
Mefisto
0
Nov 04, 2015
Ob dejstvu, da je slovensko krivosodje kot eden kriminaliziralo slovenskega narodnega junaka Janeza Janšo, ki je organiziral prvo slovensko vojsko in upor proti okupatorju ter ga celo zaprlo, se ni ne zdi čudno, da je oprostilo odgovornosti in krivde Borisa Popova.

ObjektI in ljudje so torej sami krivi, da so se nahajali na mestih, na katera je streljala slavna ter zmagovita tako imenovana JLA, udarna pest komunistov in gnile Jugoslavije.
#5
Jaz
0
Nov 04, 2015
Tu je lahko prisoten problem PERCEPCIJE.

Kot kadar ISTEGA človeka gledaš z različnih strani : vsak gledalec vidi nekaj drugega-svoj del celote.

Če se ne zaveda, da gleda del celote, potem misli, da je to kar on vidi - vse.

Pa ni.

Tisti, ki to vejo nas lahko imajo za norca -ko vidijo, da se mi ne zavedamo.

IN nas tako manipulirajo - kažejo nam mesec v vodi.

#4
cox
0
Nov 04, 2015
Slovenijo vidim danes kot nek rezervat, plen, kjer si vsak trga zase svoj del. Predsednik vlade, Zemljarič in Kučan ali vojaški oficirji, ni pomembno. Sodnik je nameščenec hudodelcev, torej ne more strogo soditi huliganom. Na koncu bodo sprocesuirali postopek, kjer bodo obsodili tiste, ki so streljali na vojake JLA...S Slovenijo se danes normalen človek ne more identificirati, preveč se je nabralo gnoja. Zaudarja po gnilem, južnem sadju.
#3
hribuc
0
Nov 04, 2015
krivosodstvo raus !!!
#2
radovan
0
Nov 04, 2015
Naj mi kdo pove kje sta se Lipič in Šteiner javno izjasnila v korist pravih borcev iz osamosvojitvene vojne. Še tisto so izgubili, kar jim je enkrat že država podelila, da ne govorimo, da je skoraj sramotno povedati, da si bil zraven. vedno so v ospredju lastne koristi, takokot pri vseh slovenskih politikih. Pa povejte še to, da se imenovana častnika že dolgo paseta v vrhu Slovenske vojske po različnih položajih in sta tudi izredno hitro napredovala v svoji karierni poti, v nasprotju z večino tistih, ki so bili udeleženci osamosvojitvene vojne. Častniki JLA, k tema dvema prištejemo še Humarja, ki je bil že dvakrat predlagan za generalmajorja pri 45 letih starosti, vsi delajo v SV izredno bogate in bliskovite kariere. Naša država je dejansko moralno degradirana na vseh področjih.
#1
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-11-04 06:17:00 (Nov 04, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Bratuškova naj bi se odločila: ne Petričeva varovanka ne Golobičeva sestrična, novi Topolko bo Monika Pintar Mesarič?!
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)