Bratuškovi je šlo samo za denar. Dobovšek zdaj še večji osmoljenec kot Möderndorfer.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-09-11 ob 06:31:00
Odkar je Alenka Bratušek s svojo stranko Zavezništvo Alenke Bratušek na lanskih volitvah komajda prišla v parlament in ostala pred vrati Cerarjeve koalicije, je šlo samo še za denar. Kdo bo obvladoval proračunski denar za stranko in poslansko skupino, to je okoli 17 tisoč evrov mesečno, pravijo naši viri iz ZaAB.
Zato je Bratuškova kmalu zamenjala generalnega tajnika stranke Romana Jakiča in na to mesto postavila svojega zaupnika Jerneja Pavliča. Potem sta s Pavličem skupaj držala roko nad denarjem stranke. Na ta denar se je hitro pogodbeno prisesala Maša Kociper, bivša poslanka in podpredsednica ZaAB ter prijateljica Alenke Bratušek, del tega denarja, tako naši viri, pa naj bi šel tudi za poplačilo volilne kampanje in ameriških svetovalcev, kar naj bi med kampanjo financiral Robert Golob, vidni član ZaAB in prvi človek energetske družbe Gen-I. Zato naj bi Golob med obračuni znotraj Zavezništva Alenke Bratušek v zadnjih mesecih ves čas držal štango Bratuškovi in lobiral za to, da ostane predsednica stranke.

KAKRŠNI STRATEGI, TAKŠNA STRATEGIJA

Skoraj bizarni scenarij, kako ustanoviti novo poslansko skupino neodvisnih poslancev (potem ko je stranko ZaAB zapustil dosedanji vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer), naj bi zrasel v glavi Bratuškove, Kociprove in Pavliča, ki se jim zdaj na politično-medijski sceni vsi posmehujejo kot popolnoma nesposobnim strateškega premisleka (lahko si v živo predstavljate, kako so si mobitelali med seboj, se prepirali, prepričevali in modrovali ter živčno tekali po parlamentarnih hodnikih ...), nasedel pa je formalno neodvisni poslanec Bojan Dobovšek. Čeprav verjetno v dobri veri, da bi tako le nekako prišel do parlamentarne infrastrukture, ki jo objektivno res nudi formalno ustanovljena poslanska skupina.
Mimogrede, preostala poslanka ZaAB Mirjam Bon Klanjšček naj pri tem ne bi aktivno sodelovala (menda je sploh ni bilo v Ljubljani in naj bi jo Bratuškova šla prepričevat v Novo Gorico) ter bo najverjetneje na koncu itak pristala znotraj stranke Desus, kjer že ima "osebno povabilo" Karla Erjavca.

PRVI OSMOLJENEC BOJAN DOBOVŠEK ...

No, Bojan Dobovšek je največji osmoljenec zato, ker se je v enem samem popoldnevu hočeš nočeš povsem naivno spečal z Bratuškovo, ki je tako rekoč že politično truplo, za nameček pa je bil nekaj ur celo vodja poslanske skupine, katere članico - Alenko Bratušek - državno tožilstvo sumi korupcije. To je za Bojana Dobovška, znanega kot borca proti korupciji, nepredstavljiva zagata in ni jih malo, ki so prepričani, da je Dobovšek v zadnjih treh dneh že zapravil dobršen del svojega imidža in političnega kapitala, ki ga je solidno gradil, odkar je zaradi otipljivih očitkov korupcije upravičeno zapustil Cerarjevo Stranko modernega centra.
Do ustanovitve nove poslanske skupine pod vodstvom Bojana Dobovška potem (še) ni prišlo, zaradi ovir v poslovniku državnega zbora, Dobovšek pa zdaj razmišlja celo o sodni poti. Sicer pa bo danes o predlogu ustanovitve nove poslanske skupine neodvisnih poslancev razpravljal tudi kolegij predsednika državnega zbora.

... DRUGI PA JANI M.

Kar se tiče Janija Möderndorferja, pa je le ostal pred zaprtimi vrati SMC.
Miro Cerar, ki naj bi Möderndorferju na njegovo prošnjo, ali ga bodo vzeli v SMC, če zapusti Bratuškovo, menda rekel, naj (on - Jani Möderndorfer) prvi povleče potezo, "nato pa bomo videli", je očitno dovolj podrobno prebral naš mini biografski tekst (objavili smo ga minuli torek) o Janiju M. (še vsaka politična stranka, katere član je bil Möderndorfer, LDS, Zares, PS in ZaAB, je propadla!) in še enkrat - premislil ...
Miru Cerarju pa se zdaj seveda sladko smeji tudi zaradi ponedeljkove blamaže Bojana Dobovška z Alenko Bratušek.
 
PODEN OD PODNA
P. S.: To, da predsednica stranke resno razmišlja o izstopu iz stranke, ki nosi njeno ime (Alenka Bratušek in Zavezništvo Alenke Bratušek), zgolj zato, da bi lahko ustanovila novo poslansko skupino in obvladovala nekaj več proračunskega denarja za delovanje poslanske skupine, je pa res poden od podna!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ko je Kučan miniral
0
Sep 11, 2015
Alenko v EU, je ta takoj po vrnitvi domov, začela minirat Janšo, luda kuća
#28
državljan
0
Sep 11, 2015
Kako govorite v pretekliku,kolikor jaz poznam šiviljo pa še večji del ostalim poslancem in skratka vsem vodilnim ne gre za nič drugega kot denar,ki ga do onemoglosti nalagajo v svoje žepe in žepe svojih bližnjih.Zato pa se v naši "pravni" in pravični državi dogajajo stvari kot se in je državna malha nenasitna,čeprav država lupi in guli državljane čez vse meje,ampak pogoltnežem ni in ne bo nikoli dovolj.
#27
krulčan
0
Sep 11, 2015
@do črke resnice, krulći !

Očitno se v mojem tekstu prepoznaš. zato pa napadaš. Ti, komunistek, a ne bi šel raje molit v Hišo cvetja ali pa v Kumrovec.

Ti si primer najbolj zadrtega komunista! Ko se v kakšnem postu prepoznaš, sprožiš vse komunistične registre. S takim, ki se obnaša tako kot komunisti, je debata zares zločin. Zato se s takim revšetom ne bom več ukvarjal. Ane, ti internetni trol? Po vseh forumih te je dovolj in povsod napadaš.

Očitno si v življenju vse zavozil, zdaj se pa znašaš nad drugimi. O, ti bogi revček.
#26
Tragkraft
0
Sep 11, 2015
AB v bistvu ni nič drugačna od večine levakov ,gre jim samo za denar ,la ,da je AB toliko butasta ,da to najboj na butast načinnkaže.

Po litično AB kura Ne obstoja.
#25
75 let
0
Sep 11, 2015
75 let yugokomunistične okupacije, ampak bogo bogo ubogo mjurgaljće dobovšek je kakor osmoljenec, on tega ne ve, on tudi ne ve, kako je Zares LDS magionićarka kopipastala znojilstvo in brošurice Kongresnega centra Brdo, pa da je postala PozitivnoSrbijanće in nato ZaABebavće, ko so muregeljaši kot vedno po 3 letih ropanja ukinjali pozitivnosrbijo de ter na njeno mesto postavljali zares LDS niovoobrazne lutke StrankeMjurgaljskegaCentra, v katero so prenesli vseh 28 sedežev PS-ja, ker se je ubogi lažnivi, sprenevedavi dr.kađija (kakor prodekan za RAZISKOVALNO DEJAVNOST ljubljanske Fakultete za varnostne vede) kakor naivno (naiven je NEIZKUŠEN in NERAZSODEN) spečal s štabno malomarnico, ki ga je s pozicije Zares abervezne Analfabetke Bmurgaljlige kakor nasamarila? A res lahko kdo to kupi? A kdo to kupi? A je možno, da avtor to kupi?

https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/11/okupacija/
#24
do črke resnice, krulći
0
Sep 11, 2015
Do črke resnice. Ne moreš ti meni podtikati svoje božansko videnje štabne lajdre in taiste muergalske medijske predstave! Ne moreš, ne smeš! Je laž. Lahko pa cmeravo cepetaš in cmizdriš še naprej ali pa se naučiš primerno izražati. Kot spodaj lepo piše, so tvojo blaženko povzdigali v neslutene višave le muergaljski družbenopolitični delavci za piškotek, ne pa mi, ljudje. Bodi priden in se zglihaj z resnico, saj se bebći ne prerekaš z mano, ampak z dejstvi, z resnico.

#23
Aton
0
Sep 11, 2015
Še včeraj so vsi Cerarjevi podrepniki navijali za AB
#22
runkl
0
Sep 11, 2015
...zloćin, zloćin... srpska posla. Slovenci rečemo HUDODELSTVO al pa fsaj ZLODELO in ZLOTVOR. Zločinec je HUDODELEC po slovensko. Najbol slovenska beseda, kera oporabla črke iz besede ZLOČIN... je iZLOČINa. Samo izloček klošarskih sivih celic je lahko zloćin...
#21
savica
0
Sep 11, 2015
@ne!!..ne VOLImo....100% neudeležba ...in kaj potem?..se bodo sami volili in njihovi žlahtniki?...cmerar na volitvah dobil 6 glasov?...ivan 10?..milka 7?...kaj pa zokuni?...vse fužine?
#20
krulčan
0
Sep 11, 2015
@lds zares ps zaab!

Se mi zdi, da nisi povsem "glihen". Če se do zadnje črke nekdo ne strinja s tabo, ga napadeš kot so napadali komunisti. Povsem si jim podoben.

Sicer pa se je s tabo prerekati - zločin.
#19
runkl
0
Sep 11, 2015
...ta zadna resna stranka v ovi naši banana repobliki je bla SDSS, dokler je bla pot komando Jožeta Pučnika... Pol pa, ko so titojisti pogruntali, da se nemre resno profelirat v političnem prostoru, so resegniranega Pučnika dali na stranski tir in nastavli glanckofa, da so pol, ko so mu pustli na oblast... za njegovim hrptom lahko na vlko krali. Vedli so, da glanckofa zanima samo ablast... in konspirativni gnar v žepah
#18
vseved
0
Sep 11, 2015
krulčan@ a naj po tvoje volimo stranke, ki nas nategujejo že 25let?
#17
runkl
0
Sep 11, 2015
...ma kaj prdate??? Folk sploh nebi več hodo na volitve, če nebi blo glanckofa. Bratjoško in Cerara so opkrožli tisti, kere je blo strah, da nebi ki spet glanckof z svojo kamarilo prišo na ablast... Iz Maribora je Bratjoško opkrožla edino Kociperova, opankića pa Predikaka
#16
lds zares ps zaab ...
0
Sep 11, 2015
Tovarišica dela že doooolgo za polis Jugoslavijo, krulći, zato ne kruli neumnosti in ne ponavljaj neumnosti udbovskega agitpropa! Ljudje nimamo skupnih točk z instalacijo muergel lutk lutkovnega gledališča muragaljskega. Lutko je nastopil in odstopil CK KPJ, kot vse svoje lutkice. Ljudje te lutkice oziroma kreature polisa Jugoslavije vidimo take, kot so, ne glede na maske, za katerimi se zločinci proti človeštvu skrivajo. Če pa si ti doživljal kopipejstarsko lažnivo in kradljivo znojiljo kot nekaj božanskega, pač to povej, ne smeš pa tega podtikati ljudem. Kreature, ki so jo božale, niso ljudje, ampak so muergaljske yugokomunistične kreature:

https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/11/okupacija/
#15
krulčan
0
Sep 11, 2015
Kar spomnite se, kako so ljudje po božje gledali Bratuškovo, ko je vstopila v politiko. Še bolj so jo častili in božali, ko je postala premierka. Normalni ljudje nikoli ne volijo stranke, ki je komaj nastala. Stranka se mora mediti in potem iti na volitve.

Bratuškovi ste pomagali samo zato, da ne bo zmagal Janša. S tem pa smo proč vrgli čas in priložnost za malo temeljitejše reforme.

Ustanovitelji strank enodnevnic dejavno pomagajo pri rušenju in demontaži države. Še bolj dejavno pa pomagajo popolnoma neuki in popolnoma trapasti ljudje, ki take stranke volijo.

Dejte se že enkrat vzet v roke in ne volite tistih strank, ki so nastale tik pred volitvami.

Ne poslušat glavnih medijev, ker ravno glavni mediji iz vas delajo bedake. Glavne medije (RTVSLO, Delo, Dnevnik, Mladino) bi morali popolnoma ignorirati, pred RTVSLO pa prirediti množične demonstracije in upor oproti plačevanju elektro priključka na račun RTV.
#14
provokator
0
Sep 11, 2015
AB se je premislila glede sodelovanja s Dobovškom potem, ko je ugotovila, da ima Bojan lepšo ledrasto jakno kot ona...
#13
75 let
0
Sep 11, 2015
75 let yugokomunistične okupacije, ampak bogo bogo ubogo mjurgaljće dobovšek je kakor osmoljenec, on tega ne ve, on tudi ne ve, kako je Zares LDS magionićarka kopipastala znojilstvo in brošurice Kongresnega centra Brdo, pa da je postala PozitivnoSrbijanće in nato ZaABebavće, ko so muregeljaši kot vedno po 3 letih ropanja ukinjali pozitivnosrbijo de ter na njeno mesto postavljali zares LDS niovoobrazne lutke StrankeMjurgaljskegaCentra, v katero so prenesli vseh 28 sedežev PS-ja, ker se je ubogi lažnivi, sprenevedavi dr.kađija (kakor prodekan za RAZISKOVALNO DEJAVNOST ljubljanske Fakultete za varnostne vede) kakor naivno (naiven je NEIZKUŠEN in NERAZSODEN) spečal s štabno malomarnico, ki ga je s pozicije Zares abervezne Analfabetke Bmurgaljlige kakor nasamarila? A res lahko kdo to kupi? A kdo to kupi? A je možno, da avtor to kupi?

https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/11/okupacija/

#12
čefurka
0
Sep 11, 2015
savica ima kar dosti skupnega z to čefursko nevesto
#11
mafija
0
Sep 11, 2015
Mogoče se pa motim in je Dobovšek šef cose nostre.
#10
mafija
0
Sep 11, 2015
Dobovšek naivčina kljub njegovi strokovnosti. Očitno se ne zaveda, da je v naši politiki mafija. Verjetno mu zjutraj preveč časa vzame, ko premišlja katero majico bo oblekel.
#9
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-09-11 06:31:00 (Sep 11, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)