Sporni diplomat Geržina ni odstopil sam. Tako sta (se) odločila Cerar in Pahor.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-09-02 ob 06:33:00
Sporni diplomat Aleksander Geržina od kandidature za veleposlaniško mesto v Zagrebu ni odstopil sam, ker naj bi tako hotel prekiniti svojo "medijsko diskreditacijo" ali pa celo prišel do razsvetljenja, da Slovenija na Hrvaškem zdaj potrebuje "močnega veleposlanika", kot je včeraj to smešno poskušal dopovedati medijem, ampak sta (se) tako odločila predsednik vlade Miro Cerar in predvsem predsednik države Borut Pahor.
Da bo povsem kompromitirani Geržina na koncu padel, je avtor teh vrstic slišal že dva dni pred zadnjo sejo vlade - minuli petek, ko je Cerarjeva vlada tako še enkrat razpravljala o seznamu kandidatov za veleposlaniška mesta, potem ko je Pahor začasno ustavil vsa veleposlaniška imenovanja. Da je predsednik Pahor to storil prav zaradi spornega Geržine, smo razkrili že prejšnji teden.

ZAKAJ IN KAKO JE PADEL ALEKSANDER GERŽINA

Ključni argumenti, zakaj sta bila Pahor in tudi Cerar na koncu prisiljena ustaviti Geržino in zakaj odstop Geržine sploh ni nobeno presenečenje (čeprav je slednji že dobil agreman tudi od Hrvatov), so bili precizno zapisani v dveh naših člankih pred petkovo sejo vlade, zato je avtor teh vrstic včeraj popoldne, potem ko je Geržina tudi uradno odstopil, tako rekoč sprejemal čestitke, da sem "vrgel Geržino".
Mimogrede, eden od sogovornikov mi je tudi dejal, da medtem ko drugi mediji samo poročajo o nujnosti tako imenovanega očiščenja slovenske diplomacije, se očiščenje konča/začne pri tem, da naš portal odstavi Geržino ... 
Kdo konkretno je naročil Aleksandru Geržini, da mora včeraj odstopiti, ni toliko pomembno. No, to zanesljivo ni bil Pahor niti Cerar, morda zunanji minister Karl Erjavec, ki ga je spravil na seznam, morda celo njegov oče Saša Geržina, vplivni podpredsednik stranke Desus in predsednik Društva slovensko-ruskega prijateljstva.
Je pa zato v zdajšnjem finalu zgodbe z Geržino bolj zanimiva finalna vloga Karla Erjavca. Zaenkrat namreč še ni mogoče pritrditi tezi, da je tudi Erjavec vedel, da bosta Pahor in Cerar vztrajala pri odstopu njegovega varovanca Geržine. Čeprav je po drugi strani mogoče tudi sklepati, da je Erjavec na koncu pri Geržini "popustil" zato, ker je v zameno v tej zakulisni igri dobil ne samo medijski mir (ali drugače, da njemu, kljub slovenskemu zunanjepolitičnemu fiasku z afero Pirangate ter dokazanim lumparijam in nezakonitostim znotraj njegove zunanjepolitične mreže, še ni treba odstopiti), ampak celo pohvale številnih novinarjev iz mainstream medijev, kako spreten politik da - je.
Mimogrede, instrumentalizacijo mainstream medijev je v primeru Karla Erjavca - po izbruhu afere Pirangate in diplomacije nasploh - mogoče dokazati z matematično natančnostjo, ampak to je neka druga, sicer že deja vu zgodba.

PADEC GERŽINE JE DOKAZ, DA ERJAVEC HITRO POKLEKNE

Toda padec Geržine politika Erjavca zagotovo postavlja v hudo zagatni položaj. Kako bo namreč Erjavec kot predsednik Desusa volivcem Desusa lahko še zagotavljal pokojnine, če niti Geržini, sinu podpredsednika Desusa, ne more zagotoviti veleposlaniškega mesta v Zagrebu.
Odstop Aleksandra Geržine tudi dokazuje, da Erjavec kot politik pravzaprav zelo hitro poklekne. In da Karl Erjavec - kar avtor teh vrstic sicer argumentira že dlje časa - niti v primeru odstavitve s funkcije (zunanjega) ministra ni sposoben odpeljati stranke Desus iz Cerarjeve vlade.
Zato morda ni čudno, da je minister Karl Erjavec včerajšnji odstop Aleksandra Geržine pospremil ne samo z bizarnimi, ampak tudi skrajno neumnimi besedami, tipsko v slogu svojega zaščitnega znaka - klovnovstva, da "pa Geržina zdaj ne bo mogel več kandidirati za nobeno drugo veleposlaniško mesto".
Ja, itak.

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
provokator
0
Sep 02, 2015
Kakšne reference pa ima tale njegova ekselenca(razen priimka)?
#14
vseved
0
Sep 02, 2015
Če nimamo svojega arbitra, ni nujno, da bi bil tudi veleposlanik iz deželice: pa predlagajmo kakšnega Francoza, ali še bolje, naj nam veleposlanika izberejo Hrvati...
#13
ruralac
0
Sep 02, 2015
Takšnih nadutih tipov kot je Geržina, se mora slovenska diplomacija znebiti za vselej. Pred leti, ko je bil na Dunaju sem mu pisal v zvezi s slovensko promocijo v Avstriji, pa niti odgovoril ni. Njegov naslednik dr. Rahten je povsem druga zgodba. S svojimi diplomatskimi spretnostmi, kljub temu, da ni karierni diplomat, je izjemno angažiran in dojemljiv za pobude, ki so nanj naslovljene.
#12
TRW
0
Sep 02, 2015
Glede na razvoj dogodkov bo bodoči slovenski veleposlanik v Zagrebu kakšen Jusuf al Baghdadi.
#11
Amenhotep
0
Sep 02, 2015
Kaj če bi odprli veleposlaništvo v Pjongjangu in tja poslali vso rdečo drhal? Ene pol milijona jih damo na avion z enosmerno vozovnico...
#10
še
0
Sep 02, 2015
Še za tiste trše sorte: https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/22/levo-desno-for-dummies/
#9
opazovanje
0
Sep 02, 2015
Kdor opazuje in je opazovano zmožen prepoznati ter predstaviti, opaža, da nekateri nočejo oziroma ne zmorejo sprejeti dejstev o tako imenovani levo desnosti:

https://freeslovenia.wordpress.com/2015/08/12/levost/
#8
provokator
0
Sep 02, 2015
Zakaj pa za Saškota ne bi odprli veleposlaništva na Mauritiusu?Tam bi se pa lahko vozil s svojo jahtico, namesto s službeno(zaradi ZUJFa)...
#7
Tragkraft
0
Sep 02, 2015
Brez hrbteničarstvo je itak v Sloveniji glavna bolezen levih in velike večine desnih politikov.

Kdor opazuje cerarjevo vlado hitro opazi nekaj-ni nikakršnih rešitev ,kupi škandalov in lumparij nikjer pa od nikoder ukrepov alidejanj ,da bi se izboljšalo stanje.

V bistvu se ta vlada ukvarja le in zgolj z lastnim preživetjem vse drugo pa je podrejeno tem ciljem.

KAKO SO LEVAKI INTILIGENTNI DOKAZUJE ŽE VEČMESEČNO OPEBANJE "TIGERSKEGA" BDP,ki pa je za sabo potegnil plaz nerealnih in prevelikih pričakovanj ,ki bodo razkrile bedo slovenskega velikega BDP,v resnici tak BDP obstoja vendar pa obstaja temna stran tega,večina podjetij,je prezadolžena,na robu eksistence in brez akomulacije in potrošnja uradno rase neuradno pa se krči tako kot investicije,ker ni akumulacije,podjetja delajo pod velikimi cenovnimi pritiski ,ob tem se držijo komunalne in druge storitve,niso pa izključene nove dajatve in prikriti davki za reševanje energetike,ki že tone skratka,plače bi se morale glede na stanje nižati ne dvigovati in kmalu se bo to pokazalo,kot je oni večer lepo povedal sam minister-za zahteve sindikatov se bo treba zadolžiti za dodatno 1 ali 1,5 miljarde,ki jih vlada nima ,nato pa kmalu spet.In sedaj vam mora biti jasno zakaj gre za taka preigravanja-zgolj kako ostati na oblasti in tem je podrejeno vse in ravno to bo tudi razsulo to vlado.
#6
razsvetljeni geržina not
0
Sep 02, 2015
aja, geržina potemtakem vendarle ni "močan" kandidat za veleposlanika?? Haha. Hujše definicije, torej slabše ocene, s katero je brezmodnik pospremil geržinov odhod, pač ne morete slišati. Nemočni veleposlanik, nemočni bivši veleposlanik, je tako ždel na Dunaju in MOČNO trošil davkoplačevalski denar, čeprav je (bil) sam totalno NEMOČEN veleposlanik. Mislim, cerar, pa da te poljubil na čelo, ej. Pa hujše oz. bolj sramotne izjave za svojega ne bi mogel dati niti opozicijski poslanec, tisti najbolj zgovorni. To mi deli, cerar, bi rekli tvoji. Povedal si, da imamo v JU zaposlene raznorazne NEMOČNE kandidate, ki močno odžirajo davkoplačevalski denar. Pa da ne bi cerarju kdo pel hvalnice; ta človek je to geržino odpikal oz. se ga je otresel kot smet šele tedaj, ko je videl, da ga Pahor resnično ne misli potrditi. Ker prej je bil pa primeren. Tudi lahko vidimo, koliko so vredni ti slovenski odbori. Fuj!! Pa kaj mislite, da je to eu parlament, tako si je to razlagala AB? Aja, kje je zdaj ona? A njej pa pahor bo požegnal veleposlaništvo? A ona pa je dobra kandidatka? Če bo to naredil, pol pa ni vreden počenega groša. Geržina pa ne bi odstopil - ni opcije, nikoli. Sčasoma bi medijih že nehali pisati, za svojo kredibilnost jih pa itak ne briga, glavno da pada plača vsak mesec in vse nemarne in perverzne udobnosti, ki jih imajo otroci in soproga itn. Pri nas smo taka banana republjik, da lahko en veleposlanik reče, da se je vozikal s svojim vozilom /seveda vse na račun davkoplačevalcev/ zato, ker - pazi - je njegov šofer (glavni krivec) ni imel čassa, ker je trošil ure. Hahahha. A uni pri akrapoviu tudi trošijo odvečne ure? Ali pa tite, v Muri? In še eno je pihnil: da je imel pokvarjen državni, to jest - diplomatski avto. Mislimm, samo slo je tako balkanska, da sredi dunaja pusti veleposlanika s pokvarjenim oz. pokvarljivim avtom. In prepotentnim ter samozavestnim šoferjem, ki je kar veleposlaniku šef, saj mu šofer pove, kdaj bo veleposlanik delal oz. se vozil sam ali s spremstvom. Pa koga oni to? In ravno ta nivo je tisti, s katerim nategujejo slovence v glavo. Jih bodo starci še volili? A še mislijo, da brez klovna ne bo penzije?
#5
balkanska zgodba
0
Sep 02, 2015
Ja itak, da ni geržina odstopil sam. To so sinčki, ki mislijo, da jim javna služba pripada po defoltu. Če pa je ati podpredsednik desusa in glavni organizator komunistične parada ob - kako bizarno - kapelici. Geržina ml. pač ni sposoben oditi sam, sploh sedaj, ko je dojel, da drugega veleposlaniškega mesta pač ni in ne bo. In da bi se tak sinček kar sam odpovedal? Po vsej tej dunajski izkušnji? Ko je tako lagodno živel? Zadnjič je en slov. diplomat pojasnil, kako je bila selitev iz ene zahodne države zanj in za družino(!) totalen stres, stiska, da se kar niso mogli navaditi, da so dolgo žalovali /za zastonjsko službico inn udobnim žiljenjem/ zdaj, ko odhaja iz Zg bo pa lažje, končno odhaja iz balkanske države, ki pa je očitno bolj urejena kot slovenska balkanjada. No, geržina: ta je že plesal in proslavljal, končno mu je voda nehala teči v grlo, ko je cmeravi papundek vendarle požegnal njegovo službovanje v Zg, kljub temu, da je Pahor jasno in glasno zaustavil imenovanje vseh diplomatov. Zaradi enega samega, so morali čakati vsi. Po slovenski balkanski umazani navadi, je cmeravi brezjajčnik poglihal zadevo, vendar pa niso računali na tokratno izjemno in prav nenavadno za Pahorja trmo oz. hrbtenično držo: ta je namreč brezjajčnkku zagotovo pojasnil, da geržini tudi tokrat ne bo imenoval in če ne želimo sramote, naj pač svojemu sinčku pove, da službice pač ne bo. In temu je sledil odstop - a imate vi takšno možnost? Da vas kdo hoče vreči iz službe, pa vam rečejo, da lahko sami greste in se s tem izognete madežu v CV?

Sicer pa je ta pahorjeva poteza samo ena (redkih), ki je dobra. Takoj ko je storil to, je potegnil že drugo gnilo, mislim, da še bolj gnilo, kot je drugorazredni naredil z ertljem. Pahor bo odlikoval Dolenca, ki je iz enega zdravega državljana naredil TERTRAPLEGIKA. Kakšno življenje je to za dotičnega in njegove bližnje, ne rabimo govoriti. Najhujše pri vsem tem pa je, da so komunistični prijatelji dolencu na vse pretege rihtali, da izraelska odločba ne bi obveljala v slo, vendar je. Ko je to spoznal, so mu bivše ustavne sodnice svetovale umazano potezo prepovedu odtujitve in razpolaganja na svojih nepremičninah - nenadoma je milijone evrov dolžan svoji soprogi. Sicer je bil sprožen poostopek, vendar glej ga zlomka, komi sodniki so tokrat poskrbeli, da dolencu ne bo treba vrniti dolga, torej ODŠKODNINE za svoje dejanje, ko je iz človeka naredil tetraplegika. Takšnega zdravnika in nato še takšno osebo, ki laže in skriva svoje premoženje,da mu ni treba plačati svoje odgovornosti, je pahor odločen odlikovati. To odlikovanje pa je zavil v odlikovanje še enega zdravnika, ki si resnično zasluži to odlikovanje. S tem državna odlikovanja postajajo umazana, ničvredna, smrdljiva.

Še ena diplomatska: glede na to,da smo zadnjič brali, kako udobno življenje živijo slov. ddiplomati - sicer nesposobni diplomati - vprašam geržino in druge, če so kaj donirali?? Kaj dali slovenskim revežem?
#4
vseved
0
Sep 02, 2015
Cerar se pa res ni nič odločil...
#3
Rusofili
0
Sep 02, 2015
Celo rusofilsko familijo je potrebno segnati iz državne službe. Naj gredo v Sibirijo.
#2
radovan
0
Sep 02, 2015
Kdor meni, da je ta portal vzrok za odstavitev Gržine se moti - predvidevam. Ker že dolgo spremljam balkansko sceno, se grem stavit, da so na Hrvaškem v visoki politiki že začeli govoriti, da jim Slovenija v lopovski maniri te vlade, pošilja za predstavnika lopova, oziroma kompromitiranega človeka, ki ga zaradi teh napak lahko odstavijo vsak hip. Cerar in korel sta Slovence predstavila v svetu kot nezanesljive čvekače in voditelja koruptivne in klientelistične koalicije. Tuji diplomati so v Sloveniji zato, da stalno analizirajo stanje in napake in vse te podatke takoj lansirajo svojim vladam, da jih porabijo v prid svoje države. Pri Slovencih pa dela vsak za svoj žep in večina diplomatov očitno ne dela za državo pač pa zase. Vsaj uspehi in revizija tako kaže. To je bilo vedno tako. Če je šef brez jajc, nastavi podšefe brez jajc- Žal.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-09-02 06:33:00 (Sep 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)