Minister Mramor dodatnih 600 tisoč evrov zaslužka ne zanika, se pa debelo spreneveda

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-10 ob 06:55:00
Potem ko smo včeraj ekskluzivno razkrili, da tudi minister za finance Dušan Mramor spada med tako imenovane megazaslužkarje znotraj kroga izbrancev visokega šolstva, ki ob redni plači dodatno mastno služijo z avtorskimi ali podjemnimi pogodbami, Mramor objavljenega zneska (okoli 600 tisoč evrov) ni zanikal, se je pa začel debelo sprenevedati.
Tega zneska si seveda "ni upal zanikati", pravijo naši viri z ljubljanske Ekonomske fakultete, kjer je bil Dušan Mramor ves čas tudi redno zaposlen, saj podatek drži, se je pa Mramor zato očitno taktično odločil, da bo medijem in javnosti pokazal samo tiste dodatne prihodke, ki jih je prejemal v času, ko je bil javni funkcionar oziroma minister za finance. In morda še za obdobje od leta 2003 do leta 2014, to je za obdobje, ki bi ga sicer zajel tudi prenovljeni Supervizor, če bi Dušan Mramor z avtorskimi honorarji ali podjemnimi pogodbami zaslužil več kot 200 tisoč evrov.
Tako pač sledi iz odgovora, ki nam ga je posredovalo njegovo ministrstvo za finance.
Toda Supervizor, kot smo poročali že včeraj, Mramorja ni zajel zato, ker je med zajetim obdobjem zaslužil manj kot 200 tisoč evrov (po najnovejših navedbah poslovnega časnika Finance naj bi šlo za 87 tisoč evrov honorarjev, ob neto plači 411 tisoč evrov, pri čemer plače niso - sporne), obdobja med letoma 1998 in 2003 (oziroma 2006, kot pravijo naši viri), ko naj bi Mramor z avtorskimi honorarji pokasiral še 400 tisoč evrov, pa Supervizor - žal - ni zajel.

DVOLIČNOST PA TAKA

Če bi enaki pogoji sprenevedanja in dvoličnosti, kot jih po našem razkritju njegovih dodatnih megazaslužkov uvaja Mramor, veljali tudi za že odstopljeno ministrico za izobraževanje Stanko Setnikar Cankar, zakaj je potemtakem sploh odstopila?
Prosto po Dušanu Mramorju: v času, ko je bila Stanka Setnikar Cankar javna funkcionarka, torej ministrica, enako kot Mramor, je namreč dodatno, z naslova avtorskih honorarjev ali podjemnih pogodb, zaslužila "skoraj nič" ali komaj nekaj tisoč evrov. Pa je vendar morala odstopiti, ker naj bi njeni "pretekli zaslužki" (prosto po predsedniku vlade Miru Cerarju) oteževali njeno delo ministrice in tudi celotne Cerarjeve vlade. Enako ali še bolj pa to velja za finančnega ministra Dušana Mramorja.
Ali, kot je že slišati, Mramor si je pred leti polnil žepe, zdaj pa s polnimi žepi drugim govori, da je treba zategniti pasove. Dvoličnost pa taka.
Dušan Mramor pri tem močno spominja tudi na nekdanjega in zdaj že rahlo pozabljenega ministra za pravosodje ter prvaka propadle Državljanske liste Gregorja Viranta, ki s(m)o ga novinarji tik pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami novembra 2012 zasačili s prsti v marmeladi. Ko je, spomnimo, med prejemanjem nadomestila za "brezposelnega ministra", ki kakor ne more najti službe, mastno služil s predavanji po Makedoniji. Po tem razkritju pa je sam, po neki svoji prosti presoji, del tega denarja vrnil v proračun.
Podobno zdaj počne Mramor. Tudi on bi - po neki svoji prosti presoji - javno razgrnil samo tiste svoje prihodke, ki jih je prejemal v nekem določenem časovnem obdobju, kot mu pač ustreza ...

EKONOMSKA FAKULTETA ZAENKRAT REŠILA MRAMORJA ...

Minister za finance Dušan Mamor, ki je do jutri na službeni poti, na Ecofinu, ima zaenkrat tudi to srečo, da sedanje vodstvo lubljanske Ekonomske fakultete noče javno razkriti njegovih prejemkov z naslova avtorskih honorarjev in podjemnih pogodb (za osvežitev spomina: Mramor je bil dolgoletni dekan EF!), ker naj bi šlo za varovanje osebnih podatkov.
Sporočilo za javnost Ekonomske fakultete objavljamo v nadaljevanju.

... INFORMACIJSKA POOBLAŠČENKA ZATRJUJE DRUGAČE

Medtem pa je informacijska pooblaščenka že zatrdila, da ob objavi teh honorarjev ne gre za kratenje pravic do varstva osebnih podatkov in da je Komisija za preprečevanje korupcije zadosti utemeljila, da je objava teh podatkov v interesu javnosti.

SE JE CERAR SVOJI ODSTOPLJENI MINISTRICI - ZLAGAL?

Na dan prihajajo tudi nove umazane podrobnosti o tem, kako je "morala" minuli petek odstopiti šolska ministrica Stanka Setnikar Cankar. V nekih ožjih družbah se je namreč potožila, da ji je odstop naročil Miro Cerar, in to že v petek, ker je bil naslednji dan, v soboto, kongres Stranke Mira Cerarja, po novem Stranke modernega centra - v Sežani. Zato je Miro Cerar njen odstop zahteval še isti dan, saj je želel ta odstop že na sobotnem kongresu sam tudi politično unovčiti.
Poleg tega naj bi se Stanki Setnikar Cankar celo izmislil ali zlagal (premier Cerar, namreč), češ, njen odstop zahteva minister za kmetijstvo in prvak Socialnih demokratov Dejan Židan. Židan pa nam je včeraj povedal, da "ne ve, kaj je predsednik vlade rekel Stanki Setnikar Cankar ... toda njenega odstopa ni zahteval on niti Socialni demokrati".
Dejan Židan pravi, kar je povedal tudi javno, da se "iz ministrice ne sme narediti grešnega kozla, karavana pa naj gre veselo naprej" ...
No, premier Miro Cerar po tem razkritju megazaslužkov svojega finančnega ministra Dušana Mramorja zaenkrat še molči. Dvoličnost pa taka, drugič!

NAJ MRAMOR POKAŽE VSE PRIHODKE ALI ODSTOPI!

No, zdaj je na potezi minister za finance Dušan Mramor. Visoke zneske svojih dodatnih zaslužkov bo lahko demantiral in prepričljivo ovrgel samo tako, da bo javno razgrnil vse svoje prihodke od leta 1998 naprej. Sicer mora kot minister odstopiti tudi on!
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
xnxd
0
Mar 10, 2015
Bandić že v čuzi- Remetinec, kdaj bo LJ šerif na Dobu???
#77
Veliki Čimp od marmor
0
Mar 10, 2015
nisn krau, sn samo vzeu
#76
McClain
0
Mar 10, 2015
Presice pokvarjene dvolične predrzne kradljive.
#75
noe
0
Mar 10, 2015
Ali supervizor prikaže realno finančno stanje posameznikov? NE. Marsikdo ima podjetja in slamnata podjetja na imena prijateljev ali klošarjev. Npr. Emil Hrvatin se je celo preimenoval v JJ in s podjetjem Maska služi milijone od kulturnega ministrstva. Na hrvaškem mu to ni uspelo. Kako pa Cerar in nj. ministri? Da Zokija sploh ne omenjam.
#74
Mefisto
0
Mar 10, 2015
Pravzaprav bi se problemi najhitreje rešili, če bi nujno odstopil Cerar.

Čista izguba časa je čakanje na to, da bodo posamič odstopali vsi ninistri in državni sekretarji.
#73
noe
0
Mar 10, 2015
Imam občutek, da je premožni Mirkoslav jr. sestavljal vlado le iz vrst bogatih lopovskih poslancev.
#72
savica
0
Mar 10, 2015
@cox je zadel glavico žebljice....a onemu prikazu nekega stanja smo se lahko do solz nasmejali.

Zdaj človek še jokati ne more več,ko gleda te polipe,priraščene na državne jasli, na račun Slovencev.
#71
savica
0
Mar 10, 2015
Aja!?...Vsem osebam 2 želim lep današnji praznik...

Se strinjate,da ste oseba 2 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
#70
@
0
Mar 10, 2015
Tole je pa vrhunski komenar:

cox

10.03.2015 07:16:23Maratonci tečejo častni krog... Kultni film, ki ste ga vsi gledali. Najmljajši Topalovič. Mirko. Kot naš Miro. Cerar Miro. Zmeden, zanikrn, bled, ženske ga niso marale...V nekem kadru Mirko Topalovič izprazni družinski trezor in pobaše ves denar, prihranke vseh rodov. Podobno počne naš Miro. Polni si žepe na nemoralen in nepošten način iz blagajne države, ki jo vodi. Vmes državi, kot popoldanski s. p. odtegne še dobršen del davkov. Obstaja pa bistvena razlika med obema likoma v zgodbi preteklosti in sedanjosti. Mirko Topalovič je to počel na svojo roko, sam. Cerarjev Miro tega ni sposoben. Vodijo ga drugi. Pravzaprav jih je veliko, deset, sto, tisoč, s prsti v marmeladi. Gospod z golšo na sliki le eden od mnogih. Sprašujem pa se, je v tej vladi oziroma stranki murgelskega cirkusa kakšen normalen, kakšen, ki ni tat ali pridanič? Sam ga ne vidim. Vidim kriminalce, prevarante in nekaj nekoristnih bedakov, zlasti v strankah koalicijskih partnerjev. Uboga Slovenija.

#69
Milan
0
Mar 10, 2015
Pogrešam komentatorje, ki ves čas trobijo - JJ je kriv za vse te kraje. Morda pa so spregledali.
#68
LAŽNIVCI=socopati-narcisoidi-psihopati
0
Mar 10, 2015


Denar za avtorske honorarje ni prišel s trga !!!!!

Bo kdo končno(v tej moralno razkrojeni zahojeni in koruptini Sloveniji) moralno in finančno pa tudi z arestom odgovarjal za vse laži ki jih s položaja moči trosi zaradi njih revnim , ubožanim državljanom in davkoplačevalcem.

http://www.delo.si/novice/politika/kpk-denar-za-avtorske-honorarje-ni-prisel-iz-trga.html
#67
cox
0
Mar 10, 2015
GOSPOD CERAR, OGLEJTE SI SVOJE ROKE. KRVAVE ROKE. KAJMAK IN MARMELADO IMATE DOMA. TISTI, KI JIM KRADETE, PA PRAZEN HLADILNIK. OTROCI SO MED NJIMI. TO JE VAŠ MODERNIZEM. BOLAN ČLOVEK STE...
#66
cox
0
Mar 10, 2015
Vedno sem trdil, da je prihod stranke sina telovadca in udbotožilke na oblast, utemeljen in zacementiran zgolj na podlagi nedotakljivega mafijskega ustroja država. Katerakoli desna vlada, poglavitno Janša, bi te barabine odstavila od državnega korita. V zdravstvu, pa sodstvu, se skuri še dosti več denarja kot med šolniki. O vseh nepotrebnih uradih in agencijah sploh ne bi. Vsa ta nekoristna drhal troši milijone in milijarde, zato nekateri na nasprotni strani teh zločincev nad narodom,ostajajo goli, bosi in lačni. Tudi otroci. Zato še enkrat zastavljam vprašanje ; zakaj odstop Setnikarjeve in nedotakljivost Zdenkinega sina ? Oba imata umazane roke. Od krvi, ne od marmelade.
#65
državljan
0
Mar 10, 2015
Je pa res zanimivo pojmovanje komunizma in tržne ekonomije s strani Mramorja. Njegova izjava,ki jo je danes izrekel v Bruslju je pa le višek komunističnega nastopaštva in blebetanje o neki tržni ekonomiji,ki daje njemu in skratka celi komunajzarski eliti pravico do plenjenja za ne-delo,ki ga niso ne on ne nobeden od teh zaslužkarjev z poglavarjem države na čelu z ničemer zaslužili in so si vsote in honorarje pisali v višinah po lastni želji in apetitu,ker bi morala naša država glede na njihove sposobnosti v svetovanjih in strokovnih dosežkih cveteti in državljani bi se morali kopati v denarju,ne pa krpati kraj s krajem,da lahko preživimo iz dneva v dan. Sram me je,da nas vodi takšna elita,ki ji niti italijanska mafija ne seže niti do gležnjev...
#64
Mefisto
0
Mar 10, 2015
Tovariša, ki se je podpisal"Fašizem se vije na sončni strani alp" je treba potolažiti.

Ker je bil komunizem hujši kot nacizem in fašizem skupaj, pomeni, da je Slovenija napredovala za eno stopničko.
#63
CSIG
0
Mar 10, 2015
vsa ta visoka plačana svetovanja, študije, predavanja ali pa po domače blebetanja, so nas pripeljala v GODLJO, v kateri smo, evo ...
#62
Fašizem se vije na sončni strani alp
0
Mar 10, 2015
Dušan:Nismo več v komunizmu(Res je SLOVENIJO STE PRIPELJALI V FAŠIZEM ,tu vladajo javni uslužbenci ,delavci v gospodarstvu pa so kot židje v getu brez plač in brez vsakršnih pravic)

Miro:Revščina je samo v glavah Slovencev.(Res je,vendar samo v glavah delavcev v gospodarstvu,javni uslužbenci revščine ne poznajo.Država se praktično vsake dva meseca zapufa za 1 milijardo € za njihove visoke plače in honorarje.
#61
savica
0
Mar 10, 2015
Odstopijo naj vsi!

So tako visoko etično moralni??

Imajo kaj časti??

Naaaakkk!!!!
#60
Mefisto
0
Mar 10, 2015
BE52, kar krepko preko 300.000 Evrov je pokasiral etik in moralik.

Dvojni potni stroški niso upoštevani.
#59
BE52
0
Mar 10, 2015
Par dni nazaj je Dobri Miro na kongresu izrekel znamenite besede:"Na nas kažejo tisti, ki imajo roke do ramen v mameladi ..."

Zdaj pa berem:

Stanka Setnikar Cankarjeva - 600.000€

Dušan Mramor - 600.000€

navsezadnje tudi sam Miro - 200.000 ali 300.000€.

O kateri marmeladi in o kom zdaj ti Miro?
#58
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-10 06:55:00 (Mar 10, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)