Bankir Medja se lovi, zakulisje mu z Davidom Benedekom grozi

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-04 ob 06:47:00
Janku Medji, predsedniku uprave Nove ljubjanske banke, "dihajo" za ovratnik in vedno močnejše so govorice, da se pripravlja njegova skorajšnja zamenjava. Po naših zanesljivih informacijah za poskusom njegove odstavitve stoji preverjena in močna zakulisna skupina, Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, Peter Groznik, član uprave Gorenja in član nadzornega svet NLB, Matej Narat, predsednik uprave Save Kranj in nekdanji član uprave NLB, zamenjavo pa naj bi podpirali tudi minister za finance Dušan Mramor ter posamezni vidni politiki vladne koalicije.

MIRO CERAR MEČKA

Zamenjave Medje sicer ni mogoče izpeljati brez soglaja predsednika vlade Mira Cerarja, ki naj bi pred časom, ko je bilo menda prvič že vse pripravljeno - da Medja "pade", "preveč mečkal", kot se je izrazil eden od naših virov, in zdaj naj bi Cerar spet okleval, zato del omenjene zakulisne skupine zaradi tega benti čez predsednika vlade.
Je pa zato manj verjetno, da je "vse usklajeno" okoli človeka, ki naj bi zamenjal Janka Medjo na mestu predsednika uprave NLB. Nekaj posameznikov prej omenjene koalicije, zlasti Jamnik, Groznik in Narat (mimogrede, Narat, ki se načrtno drži v ozadju, naj bi bil uzjemno vpliven), želijo za novega šefa Nove ljubljanske banke postaviti Davida Benedeka, ki je že delal v NLB, kot član uprave med mandatom Boža Jašoviča.

SPET V IGRI DAVID BEDENEK ...

Spomnimo, Jamnik in Groznik sta aprila lani Davida Benedeka "ponujala" za novega predsednika uprave Pivovarne Laško, ko sta poskušala zamenjati Dušana Zorka.

... MEDJA PA NAPOVEDUJE VOJNO, TUDI EVROPSKO

Janko Medja pa se noče kar tako predati. Šel naj bi šel v "vojno" ter zagrozil z Evropsko komisijo in evropskimim direktivami, zaradi zavez slovenske vlade o nevmešavanju politike v kadrovske zadeve državnih bank, ki so v procesu privatizacije. Tudi nedavne kazenske ovadbe zoper bivše vodilne kadre v NLB, ki jih je Medja decembra lani predal policiji in državnemu tožilstvu, menda sodijo v strategijo njegove obrambe.
"Razporejeni" pa naj bi bili tudi že posamezni mediji.
Medtem ko Jamnik, Goznik in Narat pri rušenju bankirja Medje lahko računajo na časopise Dnevnik, Delo (mimogrede, boljšim poznavalcem le ni ušlo, kako Bojan Petan, prvi človek DZS in Dnevnika, za svoje najnovejše spopade z Jankom Medjo in NLB po novem spretno uporablja Delo in Delovo novinarko Suzano Kos, saj naj bi sam ocenil, da je znotraj Dnevnika to šlo že predaleč in je postalo preveč vidno ter kontraproduktivno) in poslovni časopis Finance, naj bi se Janko Medja pri svoji obrambi naslonil predvsem na Pop TV, prek Draga Kosa, novega poslovnega partnerja NLB, in njegovo soproge ter direktorice informativnega programa Pop TV Tjaše Slokar Kos.

NA ČELO SLABE BANKE PA PRIHAJA SIMONETI

Minister za finance Dušan Mramor pa načrtuje kadrovske menjave tudi na vrhu tako imenovane slabe banke ali DUTB. Tja naj bi prišel, za glavnega izvršnega direktorja, menda že marca, Marko Simoneti, med drugim nekdanji direktor ljubljanske borze in bivši predsednik nadzornega sveta NLB - tudi takrat, ko je upravo NLB vodil Jašovič.
Kljub prihodu Simonetija pa naj bi v slabi banki ostali vsi trije izvršni direktorji, Torbjörn Mansson, Janez Škrubej in Aleš Koršič.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
nikita
0
Feb 04, 2015
Ampak tale Marko Simoneti je pa v primerjavi s cmerjarjem prav čeden dečko in upam, da

še nima, oz. še ne bo imel problema z impotenco, hehe, pa mislim, da ima tut vse drugo v življenju normalno poštimano.
#15
Ajdemi_Popushi
0
Feb 04, 2015
@noe...glede na napisano ne bo nadoknadil nič od naštetega. V postelji zaradi impotence na šihtu pa zaradi nesposobnosti. Pred matičarjem nekako ne zamuja glede na tretjo poroko.

Ostane mu samo še pri hrani...menda je v zaostanku pri šniclih...pubec pač živi na kolerabici...morda bo za pujse Židan poskrbel
#14
noe
0
Feb 04, 2015
@cox, a je mislil zamujeno v postelji, zamujeno pred matičarjem ali zamujeno na šihtu? Kam pa šiba za medene tedne?
#13
cox
0
Feb 04, 2015
Cerarja razumem. Fant se ženi. Tretjič. Po njegovem, zadnjič. Tokrat naj bi šlo do groba, impotenci in drugim težavam navkljub. Logično, da ob tako usodnem koraku, trpi služba. Bo pa, kot sam pravi, nadoknadil zamujeno.
#12
Vlevorucija
0
Feb 04, 2015
A zdaj se pripravlja že drugi bankir za članstvo pri Klobasi? Kakšnega šleperja bo pa vzel?
#11
savica
0
Feb 04, 2015
*avtističnih
#10
savica
0
Feb 04, 2015
Aha!?!Določeni komentarji se brišejp.Čudno pa je,da se te,menda tako imenovane teorije zarote nihče ne "dotakne s peresom" .Res čudno?!

Je vse ena sama bedarija?Kot "kemtrajli",zaradi katerih je v ameriki in svetu vse več avtistističnih otrok?

Še dobro,da ne piskamo ob vhodih in izhodih iz štacun.
#9
eu mafia
0
Feb 04, 2015
nič ne poreče ko nas je država pokradla za delnice, ki smo jih vpisovali v banke, potem pa so nas za hvala lepa razdedinili in izbrisali naše delnice in denar,

nastalo je za 600.000 novih izbrisanih, kdaj dobimo denar nazaj banda?????

eu je dobila od naše vlade ponarejene papirje na podlagi katerih so to krajo odobrili??
#8
savica
0
Feb 04, 2015
Ma,ne no!! Medji grozi,da bo ob stolico?

Ja in?

Bo pa drugo dobil!

Take "novice" za narod obče,ne pomenijo popolnoma nič! NIČ!!
#7
RAMZES
0
Feb 04, 2015
Medjo je POTREBNO ZAMENJATI, ker nastavlja TOTALNO NESPOSOBNE KADRE, ki z bančnim poslovanjem NIMAJO NOBENE ZVEZE. Pomembno pa je, da politika ne bo nastavila takega direktorja, KI BO IZPOLNJEVAL SAMO NALOGE POLITIKE, kar pomeni, DA BOMO ČEZ NEKAJ LET PONOVNO MORALI DOKAPITALIZIRATI BANKE, PA ZA TO SPET NE BO NIHČE NIČ ODGOVARJAL. Takle mamo!!!
#6
goliotok
0
Feb 04, 2015
Pa naj še kdo reče, da so Kučan, Jamnik, Golobič, Forum21, Petan, vedno živeli in služili na račun svojega znanja, dela rok in možgan. Japajade! Tokrat dam pa Medji prav, Arharju navkljub!!
#5
državljan
0
Feb 04, 2015
Ta uboga para mora biti zelo "vroča" roba za elito,saj si ga kar podajajo iz postelje-pardon iz roke v roko in glede na svoje dosedanje dosežke in presežke,bi lahko bil zgolj kakšen varnostnik na kakšnem še nezgrajenem gradbišču,kjer ni kaj ukrasti. Drugače pa potencijalni kandidat za zasedbo enega od elitnih mest v tajkunskem počivališču Dob.
#4
MXKI
0
Feb 04, 2015
Novi in stari prdci, ki so sokrivi ropanja slovenskih bank. Kje je policija, tožilstvo in sodstvo? Skupaj z njimi trobijo v isti rog, oziroma so se potuhnili. Slovenci zbudite se! Kdaj boste za njih kričali "Gotof si"???? Mar ne vidite kako vse tiho je postalo okrog nesposobnega Cerarja. Javni mediji nič ne izpostavljajo vse večje brezposelnosti, stanja v zdravstvu, šolstvu... Če bi tako slabo delala desna vlada, bi javni mediji že zdavnaj folk spravili na ceste.
#3
mrki
0
Feb 04, 2015
Vedno znova se vrtijo ISTI rdečkarji , ki so že v preteklosti vse ZAJEBALI , a "glupa" raja še vedno podpira to opcijo. Čimprej vse prodat , pa da vidimo , koliko jih bo pol dobilo lepe službice za mlatenje prazne slame.
#2
M11J
0
Feb 04, 2015
To je mesarsko klanje za zadnje komunistične vzdihljaje,bodo obstali ali ne, morajo pokriti svinjarije izpumpavanja bank in speljevanje denarja iz države.

kako naivno in pokvarjeno do slovenskega naroda,ki plačuje lopovščino.Vse je dokazljivo,ker se sledovi krvi in denarja ne da prekriti niti uničiti.

samo v Sloveniji se lahko laže o vsem, bravo sodstvo,ki je pokrito z Maslešo in Fišerjem, banke je tudi treba pokriti, da bo ja vse lepo pocukrano, da ne bo trpel delavski razred, posebno pa volilci, da bodo še naprej volili nove obrazke brez jajc, ti obrazki bodo imeli samo rdeča lička .
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-04 06:47:00 (Feb 04, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)