Zmanjkuje jim denarja. Arhar meče iz službe urednika Bančnega vestnika

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-13 ob 06:56:00
Mesto direktorja Združenja bank Slovenije velja za eno najlepših ter najbolj plačanih "sinekur" v državi, podobno kot funkcija predsednika Slovenskega zavarovalnega združenja, kar je minuli teden, po hudem zakulisnem spopadu z Markom Pavliho, postala Maja Krumberger, varovanka Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice in prijateljica odgovorne urednice časnika Finance Simone Toplak.
Direktor Združenja bank Slovenije je vplivni bankir France Arhar, tudi nekdanji guverner Banke Slovenije, še prej pa direktor LHB Frankfurt, skoraj zloglasne podružnice Nove ljubljanske banke v Frankfurtu. Vpliv Arharja je v zadnjem času sicer začel močno upadati, zlasti potem, ko se je umaknil iz nadzornega sveta NLB, kjer mu ni uspelo zamenjati šefa uprave Janka Medje.
Na Združenju bank Slovenije (sedež je na Šubičevi ulici 2, v neposredni bližini parlamenta) je trenutno zaposlenih 14 ljudi, finančna kriza pa se je zdaj - po vsem sodeč - dotaknila tudi njih. Nadzorni svet združenja, ki ga vodi italijanski bankir Giancarlo Miranda, sicer predsednik uprave Banke Koper, je Arharju naložil "klestenje stroškov". France Arhar je potem predlagal zmanjšanje števila zaposlenih za pet ljudi, preostalim devetim, ki naj bi še ostali zaposleni na združenju, pa bi se plače znižale za deset odstotkov.
Po naših informacijah ta predlog zaenkrat "ni šel skozi", najnovejši predlog je, da naj bi število zaposlenih zmanjšali samo za dva zaposlena, preostalim pa plače znižali za pol manj, torej pet odstotkov.
Naši viri iz združenja sicer pravijo, da se zaradi tega na sedežu Združenja bank Slovenije dogaja "prava drama".

ARHAR PROTI LAHU

Hkrati pa se odvija tudi obračun med Francetom Arharjem ter dolgoletnim odgovornim urednikom Bančnega vestnika Emilom Lahom, ki se je znašel v kvoti petih uslužbencev, katerim grozi, da bodo ostali brez službe.
France Arhar je že septembra lani poklical Laha na pogovor in mu dejal, naj se pozanima, kaj je zanj ugodneje. Predčasna upokojitev ali odhod na zavod za zaposlovanje z neko določeno odpravnino. Emil Lah se je res pozanimal ter predlagal Arharju, da bi "vzel odpravnino" in "šel na zavod". Do upokojitve mu namreč manjka še eno leto in pol, pravijo naši viri, medtem ko Lah zadeve noče komentirati. Toda Arhar mu je cinično zabrusil, da ga ne more dati na zavod, ker potrebuje urednika Bančnega vestnika, zato mu je svetoval, naj se upokoji, potem pa štiri ure dnevno dela kot urednik. Razpleta še ni.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
wosamaneger
0
Jan 27, 2015
Ali Arhar ni ze dosegel upokojitveno starost? Čimprej v penzijo, da vsaj malo omejimo skodo, ki jo je doslej povzrocil.
#14
nagelj
0
Jan 13, 2015
Če pogledamo še današnji prispevek pod "zvezde in izjave", se moramo strinjati, da je slovenska falanga na vseh vodilnih mestih zlizana kot rdeči polži med parjenjem. To večno ekstatično stanje pa jim pomagajo vzdrževati tudi nabijači med komentatorji. Očitno špricne nekaj sperme tudi k njim.
#13
Razlika med
0
Jan 13, 2015
....selfiji družine Janša in profesionalnostjo družine Kučan je enormna.....http://www.peterirman.com/2011/01/druzina-kucan/
#12
Arhar je znal za svojo rit
0
Jan 13, 2015
dobro poskrbeti, je zanikrnež ala Drnovšek, glumi masona, je redkobeseden, on bi klal za cent, Kučan pa je nasprotje ima rad bleščice in rad pove kaj izvirnega, no to mu moramo priznati, ded zna povedati povšečno, Arhar pa bi mešal drek, brez pompa
#11
mujo
0
Jan 13, 2015
Arharja bi bilo potrebno ta prvega nabrcat v rit !!! Kaj pa je naredil ta luzer do sedaj ???

No povejte kaj je naredil do sedaj...IZGUBO BANK IN NIČ DRUGEGA ! ! !
#10
povejmo Hansom Janscha
0
Jan 13, 2015
Da tisočem mladim ob poklonu padlim domoljubom in umorjenim vaščanom Dražgoš, ni primerno čivkati, da so zategadelj podporniki udbovskih teroristov in koritnikov komunizma.
#9
savica
0
Jan 13, 2015
@Vesna...Jaz pa menim,da bi jih vsaj 1400 lahko odšlo "u bezdan"...Amen!!
#8
povejmo veram ban
0
Jan 13, 2015
Da se kot bivši udbaši, ki so Pučnika zalezovali in poročali o njegovih dejstvovanjih, danes nad njegovim grobom spakujejo!
#7
goliotok
0
Jan 13, 2015
Kljukec Arhar, ki je rovaril proti NLB še v času, ko je bil Nadzorni svet sestavljen iz tujcev. Pa mu je uspelo to razbiti. Tu je Janša naredil ogromno napako, ker mu je to dovolil. Pika!!
#6
povejmo pangeršićem
0
Jan 13, 2015
Ljudje, ker za razliko od pangeršićev, ki se ljubljenim vodjem murgaljskim predajajo in prodajajo za piškotek, so pred sodiščem vzklikali ljudje, svobodoljubni ljudje. Vzklikali pa so za demokracijo, za svobodo, za pravo. To so zadeve, na katere v murgljah še pomisliti ne morejo, kaj šele, da bi se z njimi sprijaznili, kot priznavajo. Ob tem še povejmo, da je murgaljsko sodstvo tepihovalo Človeka zaradi murgaljske fantazmagorične NEUGOTOVLJENE obljube, NA NEUGOTOVLJENEM kraju, NEUGOTOVLJENEM času, na NEUGOTOVLJEN način.
#5
lbh frankfurt
0
Jan 13, 2015
je financirala aktivnosti udbe v tujini
#4
vera
0
Jan 13, 2015
Paranoja bodybuilding

Sreda je bila, ko sem jo urezal po Miklošičevi proti Cankarjevemu domu. Tam me je čakala javna tribuna proti privatizaciji. Pred sodiščem zgrožen zagledam shod gorečih vernikov. Besno vzklikajo parole v čast svojemu ljubljenemu vodji. Da, tistemu, …

http://za-misli.si/kolumne/tomaz-pangersic/2071-paranoja-bodybuilding

#3
nik
0
Jan 13, 2015
Novoletni načrti in prerokbe prihodnosti

Spet je napočil čas dopustov za »dober dan«, »zdravo«, »živijo« in druge pozdrave, nadomestil pa jih je prekarec »srečnega in zdravega«. Kot zgoraj našteti tudi on prekipeva od …

http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/2070-novoletni-nacrti-in-prerokbe-prihodnosti

#2
Vesna
0
Jan 13, 2015
Menim, da bi lahko vseh štirinajst brez kakršnekoli škode odšlo na zavod, saj so v današnjih časih verjetno zelo težko zaposljivi. Menim, da so del struktur v državi, ki jih je potrebno razgraditi in postaviti na nove temelje, enako kot vseh 200 državnih agencij, za katere niti ne vemo kaj počno, razen da vlečejo dober denar. Glede Arharja pa tole, iz medijev smo izvedeli, da je bil eden od vodilnih v nemški podružnici NLB, ki je poslovala po domače, ki je dajala velike denarje za sumljive projekte, ki je pridelala ogromne izgube, zato se sprašujem, s kakšno pravico ga uvrščajo med bančne strokovnjake ? Propadel je tudi kot politik, zato bi bil morda čas, da tudi on odide v pokoj in prepusti prostor mladim, odgovornim in sposobnim ljudem ?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-13 06:56:00 (Jan 13, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)