Točka preloma za Ljerko Bizilj. Jo bo tki. leva srenja uspela zablokirati?

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-12 ob 06:43:00
Naše napovedi, da bo nova direktorica TV Slovenija Ljerka Bizilj naletela na hude težave znotraj informativnega programa TVS, če bo hotela uvesti določene spremembe, še prej pa za novega odgovornega urednika postaviti Miho Žorža, se že uresničujejo. Minulo sredo in četrtek je potekalo glasovanje oziroma tajno izrekanje podpore vsem trem kandidatom za odgovornega urednika. Spomnimo, na javni razpis so se prijavili že omenjeni Žorž, trenutno urednik "deska" na Radiu Slovenija, ena od urednic TV Dnevnika Jadranka Rebernik in Valentin Areh, še najbolj znan kot nekdanji vojni dopisnik Pop TV.

REBERNIKOVA PREMAGALA ŽORŽA, ZA EN SAM GLAS

Štiri dni po koncu glasovanja pa Ljerka Bizilj, vsaj po dosedanjih informacijah, ni izbrala še nobenega, in kaže, da bo glasovanje celo ponovljeno, predvidoma že ta teden.
Rezultati glasovanja, ki jih zaposleni sicer uradno menda (še) niso dobili, pa so naslednji: "outsider" Areh je pričakovano prejel najmanj glasov podpore (zanj je glasovalo 17 zaposlenih v informativnem programu in 14 honorarnih sodelavcev), Jadranka Rebernik je dobila 25 glasov zaposlenih in 13 glasov "honorarcev", Miha Žorž pa 26 glasov zaposlenih ter 11 glasov honorarnih sodelavcev. Po številu prejetih glasov je torej zmagala - Rebernikova, za en sam glas!.
Potem se je zgodilo približno tako, kot so nekateri napovedovali že pred glasovanjem. "Leva srenja" novinarjev in urednikov informativnega programa naj bi dosegla razveljavitev glasovanja, češ - glasovali so tudi honorarci, ki ne bi smeli, zaposleni pa so lahko tokrat obkrožili zgolj ime enega od kandidatov, čeprav bi po nekaterih pravnih tolmačenjih lahko izrekli podporo tudi več kot samo enemu kandidatu. Pri tem je zanimivo, da glasovanje honorarcev ni bilo moteče pred štirimi leti, ko je podporo znotraj uredništva dobila (do)sedanja odgovorna urednica Ksenija Horvat.

TOČKA PRELOMA

Razveljavitev glasovanja je, denimo, že vnaprej napovedala Janja Koren, tesna uredniška sodelavka Ksenije Horvat, ki naj bi po hodnikih poskušala diskreditirati Jadranko Rebernik, ker se, kot pravijo naši viri, boji ukinitve svoje oddaje Točka preloma. Da bodo Točka preloma in še nekatere izjemno slabo gledane oddaje (ki naj bi hkrati pomenile tudi preveliko zapravljanje denarja davkoplačevalcev) odletele iz programa, je sicer napovedal tudi Miha Žorž.
Mimogrede, naši viri iz informativnega programa pravijo, da Korenova zelo "skrbno" izbira teme za svojo oddajo. Pred pol leta je tako pripravila oddajo o ruskih investicijah in kako so te dobrodošle, kar naj bi njenemu partnerju in hčerki omogočilo zaposlitev v ruski Sberbanki. No, Janja Koren nam je to včeraj zanikala.
Proti Ljerki Bizilj močno lobira tudi Tanja Starič, sicer urednica infomativnega programa na Radiu Slovenija, razočarana, ker ni uspel "scenarij Gregorja Golobiča", po katerem naj bi prav ona postala nova direktorica TVS. Kot je slišati, se pritožujeta tudi Lidija Hren in Slavko Bobovnik, saj Biziljeva napoveduje še ukinitev posameznih uredništev (beri: fevdov) in se številne televizijske dame bojijo, da bodo res "dobile nogo" ...
Čisto posebne težave pa naj bi imela tudi Ksenija Horvat, ki za zdaj ostaja vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa. Viri iz informativnega programa pravijo, da ji njen (soprog) Peter Petrovčič, novinar tednika Mladina, greni ločitev. Menda prodajata nepremičnino, ker ga mora izplačati, poleg tega naj bi Petrovčič zahteval polno skrbništvo nad otroki, ker jih menda noče pustiti v "rokah Janeza Lombergarja".
No, vilo na Krasu, kot je že znano, prodajata tudi "zakonca" Janez in Barbara Lombergar.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
dejstvo
0
Jan 12, 2015
je, da rts-ejevci bolj malo prihajajo v službo, kao doma se pripravljajo, ajaj ..
#10
nik
0
Jan 12, 2015
Učite se, učite se, učite se!

Tega ni rekel le legendarni Tito, ki se je edini upal odkrito upreti Stalinu, to je rekel tudi Lenin, verjetno pa še kdo. Danes se tudi …

http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2069-ucite-se-ucite-se-ucite-se

#9
Roco
0
Jan 12, 2015
Riti na HanziTV se tresejo ob misli, da bo treba začeti delati.

Kaj dela Lidija Hren, včasih enoi oddajo Tarča na mesec, danes dva Intervjučka na mesec.

Me zanima, če izpolni normo na tak način.

Velecenjeni Bobovnik pa menda pride celo 7 x na mesec v služno, seveda ko vodi Odmeve ostalo je pa ladovina....

Novinarske norme na TVS so katastrofalno nizke, zato tak presežek pisunov na stroške davkoplačevalce.

Polovico na cesto pa bo program na HanziTV odličen!!!
#8
torpedo
0
Jan 12, 2015
Javni kuplaraj ima težave.Rešitev ni v tem,da se prepleska hiša treba je zamenjati kurbe.

Teh starih plastičnih kurb, pedrov in pijancev se je v tej hiši nabralo preveč. To sodrgo pa plačujemo mi lastniki elektro priključkov.Dost vas mamo spizdite v murgle k svojemu staremu atu.
#7
rts Kučanovo trobilo
0
Jan 12, 2015
blo in bo
#6
Wir sind bereit
0
Jan 12, 2015
novinarčki seveda ne bodo nič in nikoli spoznali, ker so večinoma potomci srboslavskih prišlekov in jugooficirjev
#5
krulčan
0
Jan 12, 2015
Joj, novinarji na RTV! A boste končno že enkrat spoznal, da ne spadate več pod ingerenco CK KPS, ampak ste ljudje, ki naj bi bili izobraženi(???) in ki naj bi že enkrat spoznali kakšno škodo nam je naredila KPS? Biti simpatizer komunizma in nekih titov in kardeljev je identično simpatiziranju z nacizmom in nekimi hitlerji in göringi.
#4
sopotnik
0
Jan 12, 2015
Ko sta janja in golob v devedesetih in kasneje pokrivala gorenjsko sta po mojih izkušnjah z "nabirkami" po raznih tiskovkah in prireditvah zmagal po količini nabranega , kle sta prehitela tudi pritlikavega mirana iz dnevnika(brez daril za NK).
#3
goliotok
0
Jan 12, 2015
Vsem, prav vsem, od Kučana, Golobiča, do Bobovnika in Biziljeve toplo priporočam ogled oddaje Pričevalci (Jože Možina) z go. Frančiško Pavlič). Boste videli, kdo pri nas dovoljuje in ukinja, "posiljuje", laže in "turbo anusira". Gospa iz partizanske družine, sama prvoborka, ...z vsemi mogočimi naslovi borke, je povedala nekako takole: dokler bo palček živ, se resnica ne bo slišala. In ta palček ima mladiče, ki so kot janičarjji-za tujce, ne za narod. Zakaj mislite, da danes ni bilo v Delu na prvi strani Dražgoš? Kdo je to zaukazal? Kdo ima to moč? In ta palček bo zase trdil, da je samo upokojenec, ki slučajno parkira na Vladi, gre slučajno na Vlado k neki babi, slučajno uspe obrniti volitve v svojo smer-ja, to ni NOB, to ni partizanstvo, to je boljševizem! Kako zelo prav ima Slavoj Žižek: Slovenija ima svojega Stalina. Mladi bežijo iz države, da faliranci upravljajo z njo. Narobe svet!!! In zakaj? Ker smo pič....! VSI!!
#2
Vesna
0
Jan 12, 2015
Kot je bilo pričakovati, se Golobič ne predaja do zadnjega, zato bo imela Ljerka strašno težko delo. V RTV Slovenija bom začela verjeti, ko se bo ta hiša iz socialističnega samoupravljanja spremenila v nacionalni radio in televizijo, ko bodo direktorji in uredniki neodvisni od dnevne politike, ko bo programski svet sestavljen apolitično in ko bodo enako pomembnost dajali levim in desnim strankam. Zaenkrat v mojih očeh ostajajo servis Milana Kučana in Gregorja Golobiča, ostajajo servis s pomočjo katerega se ustvarja javno mnenje in dobivajo volitve. In še konec koncev, vse od osamosvojitve dalje v tej hiši ne bila izpeljana ena sama reorganizacija, kar je tudi svojevrsten fenomen, imajo tudi vedno več zaposlenih in vedno slabši program. Temu primerna je seveda gledanost, zato bi bilo daleč najbolj zdravo ukiniti naročnino in državne jasli. Vseeno še vedno zdušno navijam za Ljerko !
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-12 06:43:00 (Jan 12, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)