Je Suis Charlie. Mnogi naši novinarji tega transparenta ne bi smeli nositi

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-10 ob 07:45:00
Ker ima geslo "Je Suis Charlie" (Jaz sem Charlie) tudi sporočilnost kritičnega, pogumnega, poštenega in pokončnega novinarstva, mnogi slovenski novinarji tega transparenta te dni ne bi smeli nositi. Ker pač niso Charlie ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Kučan bi noseče novinarke
0
Jan 10, 2015
meu, je reko uni v kamero, evo ti tipa pa ga je UK kralica 2x odlikovala
#14
RAMZES
0
Jan 10, 2015
TOČNO TAKO! CELOTNA "TOLPA 571" TEGA TRANSPARENTA NE BI SMELA NOSITI!!! PROBLEM JE V TEM, DA SE TEGA NOČEJO ZAVEDATI!
#13
Dr.Muller
0
Jan 10, 2015
@McClain: spregledal si bistvo. Tudi ce je g.Petek resnično storil kaj narobe (kazensko ali moralno), bi si sam želel, da bi živeli v državi, kjer se take stvari ne bi reševale na ulici, s pestmi. Ampak vem, da je to pri nas utopija. Glede na to, kakšno sodstvo imamo, ljudje še malokrat jemljemo pravico v svoje roke.
#12
McClain
0
Jan 10, 2015
Da, bo kar drzalo. Pa se v vecjem odstotku kot namiguje mesedica mnogi. Vecina bi lahko pisalo. Hkrati pa "pravi123" kaj je s teboj? Ce je petek varal ne vem in me ne zanima, Ne veš tudi ti, menda NI NIC. Menda velja samo na slovenskih sodiščih. Da je pisal in kaj je pisal pa zagotovo drži in vzdrži. Vedno in povsod, ne samo v Sloveniji. Zate pa zgleda da si spet eden od "indicev"...
#11
Charlie
0
Jan 10, 2015
Čas bi že bil, da novinarji (čarliji) prenehajo enačiti psevdočarlije/antičarlije s čarliji, saj gre za dva diametralno nasprotujoča si pojma. Čarli je namreč "novinar" (slovenski novinar), psevdočarli/antičarli pa je "družbenopolitični delavec" (jugoslovanski družbenopolitični delavec), tak je bil namreč uradni naziv psevdočarlija/antičarlija v titoistični jugoslaviji, katere izgube psevdočarliji/antičarliji ne morejo preboleti in se z njo ne morejo sprijazniti, kakor tudi ne njihov nadrejeni, in sicer predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije jugoslavije v Sloveniji tovariš milan kučan, ki vam o psevdočarlijih/antičarlijih pove sledeče: "Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije."

- večer http://i.imgur.com/qqmS4Co.jpg http://i.imgur.com/atpqd8n.jpg

- delo http://i.imgur.com/cPk7TjK.jpg

- dnevnik, nedeljski dnevnik http://i.imm.io/1hQUF.jpeg

- rtv slo http://i.imgur.com/AkuIK.jpg

- pop a http://www.reporter.si/sites/default/files/styles/slide_galleriffic/public/slike/1325151796/LAV_1355.jpg

itd.

To je torej družbenopolitično delavstvo, zločinsko početje za potrebe zločinske murgaljske jugoslavije, oziroma milo rečeno psevdočarlijevstvo/antičarlijevstvo.Novinarstvo (čarlijevstvo) pa je nekaj povsem drugega. Poleg izobrazbe, dva petka šnelkurska ali fejk vajeništvo pri pri fejk katedrah milosavljevićev, s čimer se ponaša večina psevdočarlijevstva, seveda ne štejemo za izobrazbo, predvideva poklic novinarja (čarlija) še dosledno spoštovanje NOVINARSKEGA KODEKSA.

Govorimo seveda o "SPJ Code of Ethics". A vendar imamo v od titoistične komunistične jugoslavije okupirani Sloveniji poleg slednjega še KNS (Kodeks novinarjev Slovenije, ki ga je pripravil Forum 571 & tov (psevdočarliji/antičarliji), to je pododdelek Foruma 21), tj. c/p omenjenega kodeksa, ki pa so si ga titovi pionirji malce preuredili. Toda tudi po tej različici murgaljski družbenopolitični delavci ne izpolnjujejo kriterijev za oznako novinar (čarli), pač pa družbenopolitični delavec murgaljske kaviar socialistične komunistične jugoslavije (psevdočarli/antičarli).

Nekaj točk iz KNS (Kodeks novinarjev Slovenije); najprej iz preambule:

"Kodeks vsebuje etične standarde kot usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev in drugih ustvarjalcev vsebin, ki so objavljene v slovenskih medijih, ne glede na oblike njihovega razširjanja."

Razumete, usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev (čarlijev). Pomagajte si s podobo: tudi čistilka dela v kirurgiji, a zato še ni kirurginja."Novinarsko (čarlijevsko) delo:- novinar mora preverjati točnost zbranih informacij ...

- novinar se mora izogibati nekorektnemu, osebno žaljivemu predstavljanju podatkov in dejstev

- novinar mora pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo ...

- novinar ne sme zamolčati informacij, ključnih za razumevanje obravnavane teme ...

- montaža, napovedi, naslovi in podnapisi ne smejo potvarjati vsebine

- novinar je dolžan ločiti informacijo od komentarja. Razlika med poročilom o dejstvih in komentarjem mora biti dovolj razvidna ...

Ker družbenopolitični delavci foruma 571 & tovariši (psevdočarliji/antičarliji) ne izpolnjujejo ZAVEZ čarlijevskega kodeksa, pravzaprav niti ene same samcate zaveze, seveda niso upravičeni do imenovanja novinar (čarli), kakor čistilka v kirurgiji ni upravičena do imenovanja kirurginja, pač pa so upravičeni do svojega imenovanja, to je jugoslovanski družbenopolitični delavec oziroma psevdočarli/antičarli.
#10
PAHOR NI MOJ PREDSEDNIK
0
Jan 10, 2015
to bi morali nositi vsi pošteni državljani
#9
krulčan
0
Jan 10, 2015
Res je, mnogi slovenski novinarji, bi morali biti tiho in skloniti glave. Veliko novinarjev še danes hvali medvojne in povojne zločine, veliko novinarjev hvali komunizem, veliko novinarjev še vedno ne razume, da so vse manj ljudje, ker hvalijo obliko fašizma, ki nosi ime komunizem.

Veliko novinarjev nesramno in pobalinsko blati slovensko Cerkev (KARBA), ker so strahotno strahopetni, ker vedo, da se ne bo mogel zgoditi "pariški napad".

Mnogi novinarji so navadne šleve, pobalini in barabe.

Novinarji ste si za tako stanje novinarstva in negativno mišljenje naroda o novinarjih ustvarili sami in to pod prisilo fašisto-komunističnih novinarjev in ostalih fašisto-komunističnih funkcionarjev.

Novinarji bi se tej manipulaciji z njimi morali že zdavnaj upreti, Ampak, ne! Raje producirajo lažne zgodbe o slovenski Cerkvi, ker so pezdeti. Ker vedo, da jih nihče ne bo tako napadel, kot so jih napadli v Parizu.

Iz spoštovanega novinarskega poklica so slovenski novinarji naredili poklic, na katerega lahko pljuvamo.

Partijski hlapci pa bodo pisali še naprej in poneumljali narod!
#8
mrki
0
Jan 10, 2015
mnogi slovenski novinarji tega transparenta te dni ne bi smeli nositi. Ker pač niso Charlie

--------

ne mnogi !! VEČINA tistih ki so bili na Prešercu - NE !! poštene bi tam lahko preštel na prste ene roke !!
#7
nagelj
0
Jan 10, 2015
Tisti komemtator spodaj, ki zna šteti do tri, očitno še ni nikoli prebral nobene Petkove kolumne in namerno širi laži, ker Petek pač presega njegov domet. S Petkovo izjavo se popolnoma strinjam. Ker, če bi pri nas imeli "Charlie" novinarje, že dolgo več ne bi živeli v kloaki maksimi, v katero se je spremenila Slovenija.
#6
Cezar
0
Jan 10, 2015
Kje so te pa že izpodrinili Neron. Pa cesar si, madona! Bogi revež!
#5
Me Tarzan ti Novinar
0
Jan 10, 2015
SLO novinarstvo, osrednje in napihnjeno v intelektualno konico naroda, od pamtiveka čaka pri telefonu na svoje mnenje. Ko pa se je razmahnil internet, med čakanjem surfajo. Temu pri nas rečejo "raziskovalno novinarstvo".

(Kaj je pogruntal Boris Vezjak, ko je raziskoval Primer Petek. Ugotovil je, da je treba edini zgled raziskovalnega novinarstva dokončno skriti in pozabiti... Pri nas pa še vedno mislijo, da je Evgenija Carl, ki z visokimi petami in mikrofoni teka za malimi ribami po koprskih gostilnah (a'la v trenerke oblečenimi balkanskimi podjetniki), visokokvalificirana raziskovalka...., no, saj za slovenske razmere v resnici je. :-(
#4
Neron
0
Jan 10, 2015
Glede na to, kako nas priseljenci izpodrivajo ne bo treba dolgo čakati, da bomo končali kot ti pri Charliju...
#3
cox
0
Jan 10, 2015
Slovenija je mafijski, komunistični otok sredi demokratične Evrope. Novinarski izrodki in dominantni mediji, ki jih nadzorujejo in obvladujejo Murgle, so v marsičem krivi za stanje, ki ga imamo. Primerjati se tem govnarjem z evropskimi novinarji, ki pišejo svobodno in pošteno je približno tako, kot, če bi komunistične zločince dajali v isti koš z borci za človekove pravice... V Sloveniji se moramo sprijazniti in živeti, kot omenjeno, z govnarji tipa Bobobovnik, Bergant, Stepišnik in podobnimi. Uboge žene in partnerice, ki morajo od blizu trpeti ta smrad. Lažna in močna propaganda je temelj vsakega zločinskega sistema. Živele Lažgoše !
#2
pravi123
0
Jan 10, 2015
Pa kaj se tale petek oglaša? Ko jih je pred leti fasal, jih je menda zato, ker je varal in niti najmanj zaradi svojega pisanja. Z neznanim in nepomembnim pisunčkom si pač ne bi nihče mazal rok in tvegal precejšnjo zaporno kazen, če bi ga slučajno dobili. Kar se pa transparenta tiče: tudi njemu najbolj ne paše v roke.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-10 07:45:00 (Jan 10, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)