Razkritje kongresa SD. Jevšek, prej neodvisni kriminalist, od LDS do Židana

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-08 ob 06:49:00
Učinek metulja: po našem včerajšnjem članku o "premajhni" dvorani za sobotni kongres Socialnih demokratov v Celju (Modra dvorana Celjskega sejma) so se na sedežu SD na hitro odločili, da bodo kongresne kapacitete povečali. Vodstva lokalnih odborov pa so po elektronski pošti dobila nalogo, da na kongres pripeljejo čim več posebnih gostov. Tole organizacijsko zmedo naši viri povezujejo z odhajajočim generalnim sekretarjem SD Urošem Jauševcem, ki se na kongresu poslavlja od funkcije in je verjetno izgubil elan ter organizacijo kongresa preveč izpustil iz rok ...
Tudi pogled na kandidatno listo za člane predsedstva in podpredsednico ter podpredsednika stranke (SD ima po eno podpredsednico in podpredsednika) kaže, da posamezni volilni izidi na kongresu vendarle niso povsem predvidljivi. Za svoji funkciji predsednika in generalnega sekretarja stranke sta sicer dovolj dobro poskrbela Dejan Židan, ki za predsedniško mesto nima nobenega protikandidata, ter Dejan Levanič, saj je, hm, (proti)kandidatura 59-letnega Branka Verdeva za generalnega sekretarja SD zgolj formalnost, če ne celo "finta" za javnost. Verdev je sicer tajnik lokalnega odbora SD v Celju.

TANJA FAJON : MOJCA KLEVA KEKUŠ. ZMAGA FAJONOVE

Bo pa do spopada za eno žensko podpredsedniško mesto prišlo med dvema evropskima poslankama, aktualno Tanjo Fajon in bivšo Mojco Kleva Kekuš. Kljub temu, da Kleva Kekuš velja za precej priljubljeno v stranki, naši viri verjamejo, da bo zmagala Fajonova. Ni pa to čisto samoumevno.

BOJAN KONTIČ : JANKO VEBER. ZMAGA KONTIČA

Še bolj odprta je tekma za moško podpredsedniško mesto, med županom Velenja Bojanom Kontičem in ministrom za obrambo Jankom Vebrom. Slednji kandidira zato, ker je, kot pravijo, neznansko ambiciozen, Kontič pa potrebuje eno visoko strankarsko funkcijo zaradi politične zaslombe, predvsem zaradi neprijetne zgodbe Teš6. Tudi zato, ker je slišati, da naj bi kriminalisti že zbirali informacije o vpletenosti posameznih politikov v ozadje razvpitega in spornega milijardnega projekta. Po naših informacijah ima Kontič več možnosti za zmago kot Veber.

SD POSTAJA SLS

Seznam kandidatov za člane predsedstva stranke SD pa kaže vsaj troje. Prvič, stranka je izgubila svojo močno bazo na Obali, kjer praktično nima več svojih ljudi. Tudi na kandidatni listi za članice in člane predsedstva jih moramo iskati z mikroskopom, pa jih še komaj najdemo. Drugič, domicili posameznih kandidatov kažejo, da se stranka dejansko seli iz večjih urbanih središč v manjša mesta ali celo vasi. Ne samo, da bosta bodoči predsednik in generalni sekretar stranke iz Prekmurja in Podravja (je pa to praktično, saj se bosta lahko ob ponedeljkih zjutraj skupaj vozila iz Murske Sobote - in Ptuja - v Ljubljano, ob petkih pa spet skupaj nazaj ...), med glavnimi kadri iz Ljubljane je nekdanji minister za finance ter poslanec Franci Križanič, iz Maribora pa propadli kandidat za predsednika mariborskega lokalnega odbora SD Metod Dolinšek, tudi nesojeni župan ter pozneje nesojeni podžupan Maribora.
Prav velika "selitev" SD iz mest na podeželje naj bi bil trend, ki dokazuje, da gredo Socialni demokrati po samouničujoči poti Slovenske ljudske stranke med vladavino Radovana Žerjava in Franca Bogoviča, medtem ko se volivci "urbane levice" pospešeno selijo k Luki Mescu in Združeni levici ali pa novi stranki "levice" (tipa Zares, Pozitivna Slovenija, Verjamem ali SMC), ki nastane tik pred volitvami.
Vse glasnejše so tudi govorice, da bo še pred prihodnjimi parlamentarnimi volitvami prišlo do fuzije med SD in Desusom.

PRIŠLEK JEVŠEK ZA ČLANA PREDSEDSTVA

Morda je še najbolj zanimivo novo ime med kandidati za člane predsedstva Aleksander Jevšek, nekdanji direktor kriminalistov na generalni policijski upravi ter novopečeni župan Murske Sobote. Jevšek se je med vodenjem kriminalistov razglašal za "politično neodvisnega", kmalu po koncu policijskega mandata pa se je preselil k LDS (ko je bila predsednica stranke še Katarina Kresal, kot tedanja ministrica za notranje zadeve tudi nadrejena Jevšku na policiji), potem propadel kot kandidat za poslanca na listi LDS, nato pa s pomočjo SD postal murskosoboški župan. Jevšek je vmes očitno tudi formalno prestopil v članstvo SD in zdaj dela politično kariero znotraj te - stranke.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
KK
0
Jan 09, 2015
Kot izgleda rdeči vragi napadajo predvsem iz štajerske in gorenjske! Zelo malo kandidatov iz primorske, iz dolenjske in posavja pa samo dve skupaj! Se pravi, da se jih bomo na dolenjske in posavju počasi rešli, hvala bogu! :-)
#23
rdeči so jih dost evtanazirali
0
Jan 08, 2015
mater jim, upam, da se jim bodo na kongresu SD vsaj poklonili, če že ne priznavajo evtanazijo
#22
jurja
0
Jan 08, 2015
Večje zalege,kot je SD ni!Sami nakladači,filozofi,lopovi,ki drugim pametujejo svoje nebuloze!Bili so skoraj v vseh vladah,rezultati pa so vidni.Pahor,daj že enkrat prevzemi odgovornost,da ljudje vidijo kako to zgleda!
#21
ko bo Lukšič na Dobu
0
Jan 08, 2015
bom začel verjeti v pravno državo
#20
madam
0
Jan 08, 2015
LOL. Pa se je še enkrat potrdil pregovor, ki pravi, da se zarečenega kruha največ poje. Že dolgo podporniki SD, pa tudi drugih levih strank,vpijejo da je SDS nedemokratična, saj imamo vedno le enega kandidata za predsednika, drugi pa se baje niti ne upajo kandidirati. No, po njihovem je zdaj tudi SD nedemokratičen. Beboti!
#19
Jevšek bo kmalu notr
0
Jan 08, 2015
vsi policaji vedo za njegove usluge in odtekanje informacij, samo Fišer blokira
#18
BE52
0
Jan 08, 2015
@državljan08.01.2015 09:05:26

...ampak ti si res samo državljan...

Še vedno te hebe slovnica.

KOS, UDBA ali ostanek JLA?
#17
runkl
0
Jan 08, 2015
Totalno bojkotiraje volitef je edina šansa, da SdS dobi 98%. 2% bi bla nevelavnih. To pa zato, ker pr SdS niso fsi pismani. To še mujo ve...
#16
savica
0
Jan 08, 2015
@pepe....si morš mislt?Pa sta kljub temu vedno in povsod tam zraven,kjer lahko roke navzkriž držita.
#15
savica
0
Jan 08, 2015
@Mujo....bedak in konj je vsak,ki sploh gre na volitve.Totalno bojkotiranje le teh bi bila streznitev za prikoritarje.Si predstavljaš;volivna udeležba 0%?!?
#14
pepe
0
Jan 08, 2015
Da sta Križani in Lukšič taka cepca , pa človek komaj more verjeti.
#13
Dober slogan
0
Jan 08, 2015
Borut Pahor (SD) je dolg Slovenije samo v dveh letih povečal za 100 %, iz 8 milijard na 16 milijard.

Borut Pahor (SD) je samo dveh letih nezaposlenost v Sloveniji povečal za 100 % (iz 60.000 na 120.000; uničili so na tisoče podjetij, nekaj sto prihvatizirali, to je pokradli).

"... ja krucefiks, se vam zdim malenkosten, me imate za malenkostnega, so what, to je nova paradigma, mi sprejemamo odgovornost za prihodnost, so far so good ..." (Borut Pahor).*

____

* "Po diplomi je Borut Pahor sprejel pripravništvo, ki so mu ga ponudili v Centralnem komiteju ZKS, ki ga je takrat vodil Milan Kučan. Po pripravništvu je postal strokovni sodelavec Centralnega komiteja ZKS. Z le 26 leti je postal najmlajši član Centralnega komiteja ZKS, nato pa še član njegovega predsedstva."
#12
a bo Fajonica sfukala
0
Jan 08, 2015
protikandidatko tko kot je zrihtala Bratuškovo, pa CIA
#11
mujo
0
Jan 08, 2015
SD , danes volijo samo bedaki in konji....morda se najde tidi še kakšen osel,ki ga predlaga bedak iz murgelstana...
#10
100 %
0
Jan 08, 2015
Komunistična partija Jugoslavije> ZKS > ZKS-SDP (Zveza komunistov Slovenije-SDP) > SDP (Stranka demokratične prenove) > SDP Slovenije (Socialdemokratska prenova Slovenije) > Združena lista > ZLSD (Združena lista socialnih demokratov > SD (Socialistični demokrati)

Predno so si spremenili ime v SD, so se imenovali ZLSD - Združena lista socialnih demokratov.

Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.

Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije - Socialdemokratska prenova Slovenije.

Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP - Stranka demokratične prenove.

Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP - Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.

Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKS - Zveza komunistov Slovenije.

Predno so si spremenili ime v ZKS, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

»Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske socijaldemokratske stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko socijalistično stranko, ki je sprejela vero v politiko tovariša Vladimira Iljiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno boljševistično revolucijo in nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena Socijalistična delavska stranka Jugoslavije (kasneje preimenovana v Komunistično partijo Jugoslavije), se je t. i. Slovenska socijalistična stranka vanjo vključila ter prenehala z lastnim obstojem. T. i. slovenske komuniste (srbske komuniste v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika KPJ Filip Filipović in Sima Marković.«
#9
Muslija
0
Jan 08, 2015
Dr.Križanič, pa dr.Lukšić, taki SD bedaki, pa univerzitetni profesorji.
#8
savica
0
Jan 08, 2015
Potem ji pa otroci ali pa vnuki zamenjajo.
#7
savica
0
Jan 08, 2015
Celo življenje od korita do korita.Eni in isti.
#6
državljan
0
Jan 08, 2015
Če bi se kongresa udeležili le lakomniki SD-ja,bi jim najverjetnejše zadostovala kakšna sala malo večje oštarije,ki jih je naša državica polna . Če pa pridejo na kongres vsi tisti,ki bodo za to dobili štampelj,klobaso in žemljo,pa tisti bolj podjetni še kakšen evrček dodatka-spomnimo se,kaj se je nekaj časa nazaj dogajalo na Dobu,bo pa res potrebna kar velika hala-morda imajo pa kaj mesta v Ihanu....
#5
goliotok
0
Jan 08, 2015
Kje ste, smotani novinarji, ki razglašate tako policijo kot sodstvo za neodvisno? Banda pokvarjena. Zdaj, upam, da je celo zadnjemu Butalcu jasno, kdo obvladuje slovensko sceno!! Marš v Severno Korejo, s Kučanom, Zemljaričem, Hribarco, Ribičičem in ostalimi mladiči. Upam, da je vsaj Tomićka ostala v Venezueli. Mesec mora pilotirati to bebavo letalo!
#4
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-08 06:49:00 (Jan 08, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)